Ο ΠΕΤΡΟΥΖΕΛΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΩΤΙΕΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΤΕΡΜΑ ΕΧΑΣΕ Η ΑΓΙΩΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Τον τίμησε αλλά δεν το... εκτίμησε

*Πρώτη εντός έδρας ήττα από την Πύδνα Κίτρους (0-1). Στην επανάληψη χάθηκαν ευκαιρίες για να γίνει το 1-1

Δημοσίευση: 09 Νοε 2015 8:32

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Φωτ. Βασίλης Ντάμπλης

Μετά από ένα δυνατό αλλά μέσα σε αθλητικά πλαίσια παιχνίδι, ο Δωτιέας γνώρισε την πρώτη του φετινή εντός έδρας ήττα από τη φιλόδοξη Πύδνα Κίτρους, με σκορ 1-0.

Το παιχνίδι που διεξήχθη για την 9η αγωνιστική της Γ΄Εθνικής κατηγορίας(2ος όμιλος) κρίθηκε στο 44΄, όταν οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Τσιούνη από τον Μπαταβάνη και το εκτέλεσε εύστοχα ο πρώην ποδοσφαιριστής των «κόκκινων» της Αγιάς, Νίκος Πετρουζέλης.

Πάντως ο αγώνας δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας με την ομάδα της Αγιάς να παρουσιάζεται νευρική  στο πρώτο μέρος να δίνει πολλούς χώρους στους φιλοξενούμενους που

ήταν καλύτεροι και θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ πιο νωρίς.

Στην επανάληψη με την είσοδο του Γιώργου Τσατσαλίδη ο Δωτιέας υποχρέωσε την Πύδνα Κίτρους να οπισθοχωρήσει και δημιούργησε ευκαιρίες για να φτάσει στην ισοφάριση, που τελικά δεν ήρθε, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των παικτών του Γιάννη Αλεξούλη.

Η Πύδνα Κίτρους  έδειξε μια ομάδα με μεγάλη σοβαρότητα και αγωνιστικότητα, στοιχεία  που είχε και ο τεχνικός της Αποστόλης Στύλος, όταν αγωνιζόταν ως ποδοσφαιριστής  στον Α.Σ.Πυργετού.

Όσον αφορά στο ποδοσφαιρικό συγκρότημα της Αγιάς, πάλεψε φιλότιμα, όμως και η κούραση από τους εκτός έδρας αγώνες ήταν ανασταλτικός παράγοντας, για να διεκδικήσει με αξιώσεις ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Δυνατά μπήκαν οι δυο ομάδες στο παιχνίδι  

Στο  8’ φάουλ εκτέλεσε ο Κόλλα και στην κεφαλιά του Δημητρίου, μπλόκαρε την μπάλα ο Μπαταβάνης.

Σε σουτ του Τσιούνη στο 20’ η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ στο 25’ εκτέλεσε κόρνερ ο Τσιρογιάννης, πήρε την κεφαλιά ο Γούτος και η μπάλα πέρασε άουτ.

Πολύ καλή στιγμή στο 31’ για το Κίτρος όταν  έκανε τη σέντρα ο Κόλλα και στην προβολή του Κυπαρίσση η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο 36’ επιχείρησε  τη σέντρα ο Πετρουζέλης, ο Τσιούνης έπιασε  την κεφαλιά από κοντά και έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ στο 44΄όπως προαναφέραμε ο Πετρουζέλης με πέναλτι έκανε το 0-1.

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 52΄, ο Τσιρογιάννης εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ο Τσακάλι έκανε το γύρισμα με κεφαλιά, εξ επαφής βρέθηκε ο Ραμάι έκανε το σουτ και έσωσε πάνω στην γραμμή ο Δημητρίου. Στο 65’ ο Καρβούνης με ωραία ατομική προσπάθεια έφτασε σε θέση βολής, έπιασε ένα καλό σουτ και απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο γκολκίπερ Ταταρίδης.

Από συνδυασμό των Τσατσαλίδη, Τσιρογιάννη και Ραμάι ο τελευταίος δεν μπόρεσε να πετύχει κάτι καλό για τους αγιώτες, στο 73’ ο Τσιούνης έκανε το σουτ και μπλόκαρε την μπάλα  ο Μπαταβάνης. Στο 87’ ο Τσιούνης  είχε διπλή ευκαιρία, έκανε το σουτ εξ επαφής, απέκρουσε αρχικά ο Μπαταβάνης στιγμιαία, ξανά πήρε το ριμπάουντ ο Τσιούνης και έστειλε την μπάλα άουτ.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Με λάθη η διαιτησία των κ. Δραγούση, Τσαμπαζάκη, Αβραμίδη(Κιλκίς). Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν οι Μπαταβάνης(44΄), Κόκκας, Γούτος(69’), / Τσιούνης(44΄), Σεχολάρι(62΄). Στο 88΄ο ρέφερι διέκοψε προσωρινά για δυο περίπου λεπτά το παιχνίδι, καθώς υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από φίλους του Δωτιέα στον πρώτο επόπτη κ. Τσαμπαζάκη που δεν υπέδειξε καθαρό οφσάιντ σε επιθετική προσπάθεια του Τσιούνη.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ (Γιάννης Αλεξούλης): Μπαταβάνης, Παππάς (74’ Κορλός), Γούτος, Τσακάλι, Κόκκας, Σούλι, Ιωαννίδης (51’ Τσατσαλίδης), Ντακούλας, Ραμάι, Τσιρογιάννης, Καρβούνης (81’ Καφούσιας).

ΠΥΔΝΑ ΚΙΤΡΟΥΣ (Απόστολος Στύλος): Ταταρίδης, Λαζαρίδης, Κόλλα, Δημητρίου, Στούμπος, Πετρουζέλης, Καραγκούνης (77’ Όττα), Δήμας, Τσιούνης, Κυπαρίσσης (91’ Κολαξίδης), Σεχολάρι (62’ λ.τ. Μακράκης).

*Η ομάδα της Πύδνας ευχαριστεί τον Δωτιέα  για την άψογη φιλοξενία και υπόσχεται πως θα την ανταποδώσει στον δεύτερο γύρο.

*Πριν την έναρξη της χθεσινής αναμέτρησης, ο αρχηγός των γηπεδούχων Βασίλης Ντακούλας πρόσφερε μια ανθοδέσμη στον αρχηγό της Πύδνας Νίκο Πετρουζέλη που αγωνίστηκε δύο χρόνια στην ομάδα της Αγιάς. Επίσης ο γενικός αρχηγός του Δωτιέα Κώστας Τσανάς παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον ίδιο παίκτη.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Μετά τον αγώνα σε δηλώσεις τους οι δυο προπονητές επισήμαναν τα εξής:

Γιάννης Αλεξούλης(Δωτιέας): «Θα συμφωνήσετε  μαζί μου ότι ενδεχομένως η Πύδνα Κίτρους ήταν η πιο καλοστημένη ομάδα που πέρασε από δω, η πιο γρήγορη και η πιο σοβαρή ομάδα, η οποία μας δυσκόλεψε πάρα πολύ.

Η αλήθεια είναι ότι εμείς δεν ήμασταν συντονισμένοι καθόλου, καθώς η κούραση  από τα προηγούμενα παιχνίδια βγήκε στη σημερινή αναμέτρηση σε όλα τα παιδιά.

Παρόλα αυτά εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα παιδιά, προσπάθησαν αλλά αυτό που δεν μου άρεσε είναι που δεν κρατούσαμε την μπάλα και δεν κάναμε δημιουργικό παιχνίδι, κάτι που το είχα επισημάνει στα παιδιά, πως ο αντίπαλος δεν θα πιέσει σε όλους τους χώρους. Δυστυχώς τα παιδιά επειδή ακόμη έχουν την απειρία, διώχνανε πολύ εύκολα τις μπάλες και δεν μπορέσανε να κάνουνε παιχνίδι και πιο καλές ευκαιρίες.

Δεν μας βοήθησε καθόλου και ο κακός αγωνιστικός χώρος, που δεν μπορεί να παιχθεί καλό ποδόσφαιρο.

Εμείς παρά την ήττα είμαστε ευχαριστημένοι από την προσπάθεια αυτή και θα συνεχίσουμε τον αγώνα που ξεκινήσαμε από την αρχή της σεζόν.

Τα παιδιά έχουνε κάνει μεγάλα ταξίδια, παίξαμε εκτός έδρας σε εμβόλιμες αγωνιστικές, οι παίκτες είναι κουρασμένοι και μίλησα με τον πρόεδρο και μου είπε ότι δεν μας ενδιαφέρει φέτος το κύπελλο.

Μέλημά μας είναι να ρίξουμε το βάρος ώστε να μπορέσει η ομάδα να μείνει επάξια στην κατηγορία.

Αυτός είναι και ο σκοπός μας. Επιπλέον διαπιστώνεται κι εσείς ότι οι δυο βασικοί μας παίκτες ο Τσατσαλίδης με τον Τσιρογιάννη αποτελούν βαρόμετρο και όταν αυτοί δεν είναι καλά η ομάδα χάνει το μισό της δύναμής της.

Εκτιμώ ότι μετά από δύο-τρεις  μήνες πιστεύω πως θα αλλάξουμε γενικότερα όλο το στυλ παιχνιδιού, θα το κάνουμε ακόμη πιο δημιουργικό και πιο παραγωγικό».

Απόστολος Στύλος(Πύδνα Κίτρους): «Έγινε ένα κακό παιχνίδι, μέσα σε ένα κακό αγωνιστικό χώρο, που δεν βοήθησε τις δυο ομάδες να παίξουν ποδόσφαιρο. Ξέραμε πως είχαμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με αντίπαλο την ομάδα του Δωτιέα που θα έλεγα ότι είναι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος.

Μια ομάδα που στα επτά προηγούμενα παιχνίδια, έχασε μόνο ένα ματς, έκανε τρία διπλά, η οποία αποτελείται από γηγενείς ποδοσφαιριστές και  έχει ένα πολύ καλό κλίμα. Γνωρίζω τον προπονητή κ.Αλεξούλη γιατί τον είχα και εγώ προπονητή και ήξερα ότι θα δουλέψει καλά και θα κάνει μια καλή ομάδα.

Το απέδειξε και σήμερα στο γήπεδο, είναι μια ομάδα που ξέρει τις αδυναμίες της και επέλεξε ένα συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού, για να παίρνει αποτελέσματα και το καταφέρνει.

Είναι μεγάλη νίκη για εμάς, παρότι στο πρώτο ημίχρονο

αποδώσαμε καλά, ενώ στο δεύτερο  κάναμε μόνο διαχείριση.

Με δεδομένο και των προηγούμενων αποτελεσμάτων του Δωτιέα, ήταν για εμάς μια μεγάλη νίκη.

Εμείς ευθύς εξαρχής δεν το κρύψαμε ότι έχουμε πρωταγωνιστικούς στόχους.

Θα προσπαθήσουμε να χτυπήσουμε το πρωτάθλημα, μας ενδιαφέρει η πρώτη θέση, γι΄αυτό σχεδιάσθηκε η ομάδα και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass