ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΧΘΕΣ Ο ΦΕΤΙΝΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ "ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ" ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ

Χτίζεται η γενιά της «Διά Βίου Άσκησης»

Δημοσίευση: 13 Μαϊ 2015 12:35 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 17:12

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Με το άθλημα του ποδοσφαίρου ολοκληρώθηκε χθες ο φετινός κύκλος των Σχολικών Αγώνων ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ των Γυμνασίων. Οι αγώνες διεξήχθησαν στο Α.Κ. «Γ. Μητσιμπόνας» με τη συμμετοχή 24 ομάδων από 12 σχολεία του νομού, παρουσία του σχολικού συμβούλου Φυσικής Αγωγής κ. Γιώργου Λαπούση.

Μέσα από τους Σχολικούς Αγώνες Αθλοπαιδειάς δίδεται η δυνατότητα στους μαθητές και τις μαθήτριες να γνωρίσουν τη χαρά του αθλητισμού και ταυτόχρονα γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθεί μία νέα κυρίαρχη αθλητική τάση στην Ελληνική κοινωνία, οι «Διά Βίου Ασκούμενοι». Παράλληλα να διαμορφωθούν οι νέες γενιές αθλητών, προπονητών, διαιτητών παραγόντων και κυρίως φιλάθλων με προσήλωση στις υψηλές αξίες του αθλητισμού και τις αρχές του «ευ αγωνίζεσθαι» προκειμένου να είναι σε θέση να μεταλαμπαδεύσουν τη συγκεκριμένη «αθλητική παιδεία» στις επόμενες γενιές.

Στόχοι των αγώνων είναι η μαζική συμμετοχή των μαθητών και των μαθητριών χωρίς το άγχος της νίκης , ο συναγωνισμός και όχι ο ανταγωνισμός και η σωματική υγεία. Με άλλα λόγια δεν συμμετέχουν μόνο οι καλοί στον αθλητισμό, αλλά πολλές ομάδες από κάθε σχολείο που δημιουργούνται ελεύθερα από τους μαθητές και τις μαθήτριες.

«Η φιλοσοφία είναι να συμμετέχουν όλοι οι μαθητές ανεξάρτητα αν είναι αθλητές σε σωματεία ή συλλόγους. Είναι μία εκδήλωση που απευθύνεται στους μαθητές που δεν έχουν την ευκαιρία να παίξουν ποδόσφαιρο μέσα σε γήπεδα όπως αυτό εδώ. Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι και στόχος είναι να ευχαριστηθεί και να δει ο μαθητής ότι υπάρχει ο αθλητισμός και στις σχολικές εκδηλώσεις» επισήμανε ο σχολικός σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Γιώργος Λαπούσης και πρόσθεσε:

«Είμαστε ευχαριστημένοι γιατί οι συμμετοχές ήταν αρκετά ικανοποιητικές. Ελπίζουμε του χρόνου να είναι περισσότερες. Έχουν έρθει όλες οι ομάδες, από Ελασσόνα, Φάρσαλα, Αγιά αλλά και από τη Λάρισα, και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αντιδικίας για το ποιος θα είναι ο νικητής. Θα πρέπει οι μαθητές να μάθουν στη «Διά Βίου Άσκηση» και φεύγοντας από το σχολείο να γυμνάζονται και όταν πλέον δεν θα είναι μαθητές».

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ

Τη σκυτάλη στα τέλη Μαΐου θα πάρουν τα Δημοτικά Σχολεία το πρόγραμμα των οποίων είναι το ίδιο με αυτό των Γυμνασίων (αθλοπαιδιές, ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ) ωστόσο φέτος για πρώτη φορά γίνεται προσπάθεια προκειμένου να συμπεριληφθεί και το kids athletics που αφορά στον στίβο.

Όπως επισήμανε ο κ. Λαπούσης «είναι κάτι που το προγραμματίζουμε ωστόσο χρειαζόμαστε μία έγκριση ακόμα από το Υπουργείο και μέχρι να τελειώσουν τα Δημοτικά Σχολεία θα έχει γίνει και αυτό. Στο kids athletics οι μαθητές θα προσπαθήσουν σε ατομικά αθλήματα του στίβου να συμμετέχουν με ομαδικό τρόπο».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass