Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟ «ΠΑΡΩΝ» ΣΤΟΝ ΑΥΡΙΑΝΟ 33ο ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Με ρεκόρ συμμετοχών

*Θα τρέξουν συνολικά 165 αθλητές απ’ όλο τον νομό

Δημοσίευση: 07 Νοε 2015 10:30

 

Με πολυπληθή συμμετοχή και αριθμό ρεκόρ θα εκπροσωπήσει τον νομό Λάρισας ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας στον 33ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών και τα παράλληλα αγωνίσματα 10 και 5 χλμ. Οι αγώνες θα διεξαχθούν αύριο Κυριακή 8 Νοεμβρίου. Ο αυθεντικός Μαραθώνιος Αθηνών και τα παράλληλα αγωνίσματα, είναι το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χώρας μας, με παγκόσμια εμβέλεια και απήχηση καθώς κάθε χρόνο περισσότεροι από 30.000 αθλητές από όλο τον κόσμο έρχονται στην Αθήνα για να λάβουν μέρος σε κάποιο αγώνισμα. Ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας και φέτος θα λάβει μέρος όπως συνηθίζει να κάνει κάθε χρόνο, μόνο που φέτος είναι μια χρονιά ορόσημο για τον Σύλλογο.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, οι συμμετοχές του Συλλόγου και στα τέσσερα αγωνίσματα ξεπέρασαν κατά πολύ τις εκατό. Συγκεκριμένα, 165 αθλητές και φίλοι δήλωσαν συμμετοχή, ενώ εκπρόθεσμα εξέφρασαν ενδιαφέρον αρκετοί ακόμα. Έτσι αυτό το ρεκόρ καθιστά την αποστολή του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων ως την πολυπληθέστερη αθλητική αποστολή του Νομού, όλων των εποχών γενικότερα για όλα τα αθλήματα.

Αναλυτικά στο αγώνισμα του μαραθωνίου δρόμου θα αγωνιστούν 114 αθλητές, στα 10 χλμ 36 αθλητές και στα 5 χλμ. 14 αθλητές, ενώ φέτος συμμετοχή αθλητή θα έχουμε και στο δυναμικό βάδισμα. Από τους 114 αθλητές που δήλωσαν συμμετοχή για το αγώνισμα του μαραθωνίου δρόμου οι 105 είναι άντρες και οι εννέα γυναίκες. Για το αγώνισμα των 10 χλμ., επτά γυναίκες και 29 άντρες αντίστοιχα. Τέλος, για το αγώνισμα των 5 χλμ., οι γυναίκες επικρατούν φέτος των αντρών με εννέα συμμετοχές έναντι πέντε. Ο γηραιότερος αθλητής της αποστολής είναι γεννημένος το 1946 και θα αγωνιστεί στον μαραθώνιο δρόμο, ενώ ο νεότερος αθλητής της αποστολής είναι γεννημένος το 2001 και θα λάβει μέρος στο αγώνισμα των 10 χλμ. Οι αθλητές είναι από όλο το νομό Λάρισας, με συμμετοχές τόσο από Αγιά, Ελασσόνα, Τύρναβο, Αμπελώνα, Φάρσαλα αλλά και την πόλη της Λάρισας.

Γίνεται εύκολα κατανοητό, βλέποντας αυτά τα νούμερα, ότι ο Λαϊκός Μαζικός Αθλητισμός ανθεί στον Νομό Λάρισας, με τους λαϊκούς αγώνες δρόμου να κερδίζουν σε δημοτικότητα και συμμετοχή από την πλευρά του κόσμου. Εξάλλου, το τρέξιμο είναι η πλέον διαδεδομένη μορφή άθλησης παγκοσμίως με πολλαπλά οφέλη για την υγεία των ανθρώπων.

Πολύ σημαντική όμως θα είναι και η κοινωνική προσφορά των μαραθωνοδρόμων και σε αυτόν τον αγώνα. Μάλιστα κατόπιν προτάσεως του Δ.Σ. του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων, ένα από τα ιδρύματα που επέλεξε η Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού-Υπεραποστάσεων να ενισχυθεί οικονομικά από τα χρήματα συμμετοχής των αθλητών, είναι το ίδρυμα Αριστέας Λάρισας.

Έτσι όλοι οι αθλητές εκτός από τη χαρά της συμμετοχής σε αυτό το μεγάλο αθλητικό γεγονός έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς και στο συνάνθρωπο.

Η πολυπληθής αθλητική αποστολή θα αναχωρήσει για Αθήνα σήμερα Σάββατο 7 Νοεμβρίου και ώρα 07.15 από το Ωδείο Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass