ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Άθλος 142 χιλιομέτρων για τον Δ. Παρλαπάνο

Δημοσίευση: 06 Νοε 2015 0:10

 

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Προσωπικών επιτυχιών συνέχεια για τον Μεταξοχωρίτη δρομέα μεγάλων αποστάσεων Δημήτρη Παρλαπάνο.

Αυτή τη φορά κατόρθωσε να τερματίσει στα 142 χιλιόμετρα των Αθανάτων, σε έναν πολύ δύσκολο αγώνα που ξεκινούσε από το άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη, περνούσε από αυτό του Λεωνίδα στη Σπάρτη, του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στον Μυστρά και κατέληγε στου Παπαφλέσσα στην Καλαμάτα.

Ο αγώνας ήταν περισσότερο τη νύχτα με μεγάλες δυσκολίες, κυρίως στο πέρασμα του Ταϋγέτου. Η υψομετρική διαφορά δημιουργούσε προβλήματα τα οποία όμως ξεπεράστηκαν από τον Δημήτρη Παρλαπάνο, με τη σκέψη του, όπως τονίζει, να είναι σε όλη τη διαδρομή στο ότι οι προαναφερόμενοι ήρωες έδωσαν τη ζωή τους για την Ελλάδα.

Τον αγώνα αφιερώνει στους θείους του Δημήτρη Παπαδημητρίου και Γώγο (Βύρωνα) Παπαδημητρίου που εκτελέστηκαν στο Μεζούρλο σε ηλικίες 18 και 24 ετών αντίστοιχα. Επίσης, όπως λέει, «Στον φίλο – αδελφό Ιωάννη Χατζησαλάτα για την εδώ και χρόνια βοήθεια σε όλους τους τομείς. Στον Σωτήρη Αντωνίου και στον Γεώργιο Χρηστάκο που παρευρίσκονταν σε κάθε σταθμό της διαδρομής δίνοντάς μου θάρρος και κουράγιο να προχωρήσω. Στους πρώην παίκτες του Δωτιέα Αγιάς, Κατσίκη, Λάιο, Δημολιό, Γκαλίτσιο, που με περίμεναν στο άγαλμα του Λεωνίδα αργά τη νύχτα και μου έδωσαν ψυχική τόνωση να συνεχίσω για τον τερματισμό. Στους παίκτες του Δωτιέα, που φέτος είναι πολύ δεμένοι μεταξύ τους και όταν το πετυχαίνεις αυτό, πλέον δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο. Στο συμβούλιο της ομάδας, όπου κι εκεί το ίδιο συμβαίνει. Επίσης, στον προπονητή Ιωάννη Αλεξούλη και στον βοηθό Γιάννη Κουβεντάρη, γιατί η ΑΕΛ δεν έβγαζε πρωταθλητές μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά και πρωταθλητές ήθους, αρετής και ανθρωπιάς».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass