ΠΑΝΑΞΙΑ Ο ΕΡΜΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΤΗ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ

Νάτοι, νάτοι οι πρωταθλητές

* Κέρδισε τα Φάρσαλα στον «τελικό» με 86-54

Δημοσίευση: 11 Μαϊ 2015 13:15 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:56

Ρεπορτάζ: Κ. Γκιάστας

Φωτογραφίες: Ν. Γουργιώτης

Στο παρκέ έβλεπες παίκτες όπως ο Κόμματος, ο Δαουλάρης, ο Τσέλιος και ο Αναγνωστόπουλος. Στην κερκίδα δεν έπεφτε ούτε καρφίτσα. Η ατμόσφαιρα ηλεκτρισμένη. Όχι, δεν ήταν αγώνας μεγάλης εθνικής κατηγορίας αλλά ο τελικός της Α1 ΕΣΚΑΘ απ' όπου αναδείχθηκε πανάξιος νικητής και αήττητος πρωταθλητής ο Ερμής Αγιάς. Στο κλειστό της Αγιάς εκατοντάδες φίλοι του μπάσκετ – πολλοί ταξίδεψαν από τη Λάρισα μόνο και μόνο γι' αυτό το ματς- είδαν την ομάδα του Γρηγόρη Γιασάρη να (τι άλλο;) κερδίζει τον ΓΣ Φαρσάλων με σκορ 86-54 και να κατακτά το μοναδικό εισιτήριο ανόδου στη Γ’ Εθνική κατηγορία. Σαφώς και πρόκειται για τη σημαντικότερη στιγμή στην ιστορία του συλλόγου που μέχρι πριν από λίγα χρόνια ήταν... σβησμένος από τον μπασκετικό χάρτη της Θεσσαλίας. Τώρα όμως καλείται να πάει για μεγάλα πράγματα. Δείχνει αν μη τι άλλο ορεξάτος...

Από την άλλη πλευρά οι φίλοι των Φαρσάλων χειροκρότησαν την ομάδα τους που την είδαν να φτάνει δύο φορές στην πηγή αλλά δίχως να πίνει νερό. Πήγε στον τελικό του κυπέλλου και στον τελικό του πρωταθλήματος αλλά και στις δυο φορές βρήκε μπροστά της τον Ερμή Αγιάς. Ωστόσο αξίζει συγχαρητήρια η ομάδα των Φαρσάλων καθώς η προσπάθειά της ήταν σπουδαία. Αν συνεχίσει έτσι το όνειρο της Γ’ Εθνικής θα γίνει πραγματικότητα, λίαν συντόμως.

Στο αγωνιστικό μέρος του αγώνα, δεν υπήρχαν στοιχεία ποιότητας. Υπήρχαν όμως όλα τα άλλα που το έκαναν ενδιαφέρον. Δυνατές φάσεις, νεύρα, αγωνία, ένταση, μικρά σερί εκατέρωθεν αλλά στο τέλος πάντα κερδίζει ο... Ερμής Αγιάς. Τα Φάρσαλα δεν βρέθηκαν σε καλή ημέρα – ίσως στη χειρότερή τους- αφού τα 9 στα 29 δίποντα και τα 5 στα 32 τρίποντα λένε πολλά. Αν σε αυτό συνυπολογίσουμε το κακό ξεκίνημα (είναι χαρακτηριστικό όπως το πρώτο καλάθι τους το πέτυχαν μετά από πέντε λεπτά παιχνιδιού) τότε δικαιολογημένα η διαφορά που είχε σε όλο το ματς ο Ερμής δεν μπορούσε να κατέβει με ευκολία κάτω από τους δέκα πόντους. Από το 22’ και μετά μόλις οι γηπεδούχοι έγιναν και εύστοχοι από την περιφέρεια όλα τελείωσαν και τα καρφώματα του Κόμματου έγιναν τα κερασάκια στην τούρτα της ανόδου.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-8, 34-21, 50-38, 86-54

ΕΡΜΗΣ ΑΓΙΑΣ (Γιασάρης): Γκανέτσας 18, Χαλκιάς 16, Δαουλάρης 6, Κόμματος 17, Γκαμπέτας 12, Γούλας 12, Νικόπουλος 5, Χατζής, Ζέικος, Αργυρούλης.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Αλεξίου): Τριανταφύλλου 2, Σοφαδίτης 2, Αναγνωστόπουλος 3, Ίλτσογλου 6, Ντίνος, Κουτζούχας, Κατσαβέλης 5, Ψύρρας 4 (1), Τσέλιος 19 (1), Μάρκος 2, Μακρής 9 (3), Μπίνας 2.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1η αγωνιστική

ΓΣ Αμπελώνα – ΓΣ Αλμυρού         70-63

ΓΣ Φαρσάλων – Ερμής Αγιάς       85-88

2η αγωνιστική

ΓΣ Αλμυρού – ΓΣ Φαρσάλων        65-71

Ερμής Αγιάς – ΓΣ Αμπελώνα        99-58

3η αγωνιστική

ΓΣ Αλμυρού – Ερμής Αγιάς           53-91

ΓΣ Φαρσάλων – ΓΣ Αμπελώνα     81-60

4η αγωνιστική

Ερμής Αγιάς–ΓΣ Αλμυρού   99-74

ΓΣ Αμπελώνα–ΓΣ Φαρσάλων       67-85

5η αγωνιστική

ΓΣ Αλμυρού – ΓΣ Αμπελώνα         79-49

Ερμής Αγιάς – ΓΣ Φαρσάλων       86-54

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ερμής Αγιάς 10

Φάρσαλα      8

Αλμυρός        6

Αμπελώνας   6

 

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ

6η αγωνιστική (16/5)

ΓΣ Φαρσάλων – ΓΣ Αλμυρού

ΓΣ Αμπελώνα - Ερμής Αγιάς

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass