ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ URBAN DOWNHILL ACHILLES TRAIL

Σούπερ θέαμα στα Φάρσαλα

* Συμμετείχαν 83 αθλητές από όλη την Ελλάδα

Δημοσίευση: 06 Οκτ 2015 8:01

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Ο Δήμος Φαρσάλων στο πλαίσιο της δράσης "Το δάσος μας αλλιώς", διοργάνωσε εκδήλωση Urban Downhill Achilles Trail στα Φάρσαλα στην οποία συμμετείχαν 83 αθλητές από όλη την Ελλάδα. Ένα extreme άθλημα κατάβασης ορεινής ποδηλασίας που ήρθε στην Ελλάδα το 2005 και είναι αναγνωρισμένο από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας UCI.

Την Κυριακή το πρωί η εκκίνηση έγινε στο βουνό κάτω από το τείχος της Ακρόπολης των Φαρσάλων και η κατάβαση συνεχίστηκε από μονοπάτια μέσα στο δάσος, που είχαν διαμορφωθεί, πάντα στο πλαίσιο του φυσικού τοπίου, συνεχίστηκαν στα σκαλοπάτια απέναντι από τη Λέσχη Αξιωματικών και οι αθλητές κατέληξαν στην πλατεία Δημαρχείου, όπου έγινε και η απονομή στους νικητές, παρουσία πλήθους κόσμου.

Από τις πρωινές ώρες οι αθλητές άρχισαν την προγύμνασή τους, στη συνέχεια έγινε ο προκριματικός γύρος και κατόπιν ο τελικός. Καθόλη τη διάρκεια της διαδρομής υπήρχαν εθελοντές δημότες που εκπαιδεύτηκαν για να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους. Η διοργάνωση ήταν άψογη. Οι Σαμαρείτες και ο Ερυθρός Σταυρός (8 άτομα από τη Λάρισα) μαζί με τους γιατρούς Λεωνίδα Γκόβαρη, Μιχάλη Παπαδόπουλο και τον φυσικοθεραπευτή Βασίλη Καραδήμα βοήθησαν για την υγειονομική περίθαλψη κάποιων που είχαν τραυματισμούς, ενώ καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης οι μουσικοί Κων/νος Λιάπης, Κων/νος Τριανταφύλλου και Κων/νος Βησσαρόπουλος, που συμμετείχαν σε μουσικά συγκροτήματα της πόλης, υποστήριξαν μουσικά την εκδήλωση. Στους κορυφαίους της γενικής κατάταξης απονεμήθηκαν χρηματικά έπαθλα και κύπελλα, ενώ βραβεύτηκαν και 6 ακόμη κατηγορίες αθλητών.

Ο Δήμος Φαρσάλων ευχαριστεί τους χορηγούς της εκδήλωσης και τους εθελοντές, ενώ η υπεύθυνη της δράσης κ. Δέσποινα Συροπούλου, ευχαριστεί τον Φαρσαλινό αθλητή Γιώργο Δημητρίου για την τεχνική υποστήριξη της εκδήλωσης, τον πρόεδρο των Ενεργών Πολιτών και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, ενώ τόνισε ότι η εκδήλωση που στέφθηκε με επιτυχία, την παρακολούθησε πολύς κόσμος, αλλά επέστησε την προσοχή κυρίως στους νέους να μην ρισκάρουν με τα ποδήλατά τους να μιμηθούν τους αθλητές της εκδήλωσης γιατί το άθλημα είναι επικίνδυνο και χρειάζεται εξειδικευμένη εκπαίδευση.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Αρης Καραχάλιος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass