ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Συμπληρώθηκαν 16 χρόνια από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών

Δημοσίευση: 05 Οκτ 2015 8:03

Σύσσωμη η οικογένεια του ΠΑΟΚ βρέθηκε χθες το μεσημέρι στα Τέμπη, όπου τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση για τα 16 χρόνια από το τραγικό τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στις 4 Οκτωβρίου 1999 και στοίχισε τη ζωή σε έξι φιλάθλους του ΠΑΟΚ, που επέστρεφαν από την Αθήνα μετά από αγώνα της ομάδας τους που πήγαν και παρακολούθησαν.

Το "παρών" έδωσε και ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης, για πρώτη φορά από την μέρα που ανέλαβε την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Παρόντες ήταν ακόμα εκτός από τους οικείους των αείμνηστων φιλάθλων, αντιπροσωπείες από πολλούς συνδέσμους φίλων της ομάδας, εκπρόσωποι της σημερινής αλλά και παράγοντες τμημάτων του ΠΑΟΚ, ΑΣ και ΠΑΕ, απλοί ανώνυμοι φίλαθλοι και οι ποδοσφαιριστές Κοροβέσης και Χαρίσης που εκπροσώπησαν τους παίκτες.

Ο ισχυρός άνδρας του «Δικεφάλου του Βορρά» ομογενής επιχειρηματίας έφτασε στο σημείο του μνημείου των Τεμπών με ελικόπτερο, συνοδευόμενος από την οικογένειά του, παρακολούθησε την τελετή και έδωσε το στίγμα του για τα αδικοχαμένα παιδιά αυτά.  "Είναι μία τραγική μέρα. Βεβαίως είμαστε μία οικογένεια και πρέπει να είμαστε μαζί και στις δύσκολες μέρες και στις χαρές», τόνισε εμφανώς φορτισμένος συναισθηματικά. «Ήταν μικρά παιδιά ακόμη. Έχουν μείνει για πάντα νέοι στους ανθρώπους που αγαπούν και σέβονται τις παραδόσεις του ΠΑΟΚ. Εγώ ήρθα ώστε μαζί με την οικογένεια του ΠΑΟΚ να τιμήσουμε τη μνήμη τους. Πρέπει να θυμόμαστε και τις τραγικές και τις καλές μας μέρες. Η καλύτερη μνήμη θα είναι εάν η ομάδα μας σήμερα παίξει καλά ώστε να μπορέσουμε να δείξουμε στο γήπεδο ότι τα παιδιά αυτά είναι μαζί μας. Όσο διήρκησε το μνημόσυνο εγώ σκέφτηκα τι θέλω και δεν θέλω σε καμία περίπτωση να επαναληφθεί κάτι παρόμοιο. Είναι μεγάλη τραγωδία».

Ερωτηθείς αν σκέφτεται να διαμορφώσει τον χώρο του μνημείου για τους έξι φιλάθλους, απάντησε: «Σε αυτό δεν βλέπω κανένα απολύτως πρόβλημα. Θα κάνουμε αυτά που χρειαζόμαστε και εάν θα χρειαστεί θα το κάνουμε. Μπορώ, όμως, να σας πω ότι δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από την ανθρώπινη μνήμη. Με έχει αγγίξει ότι τόσα νέα παιδιά ήρθαν σήμερα εδώ. Ο γιος μου προχθές έφυγε εσπευσμένα από την Ελλάδα, αλλά με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι σήμερα πρέπει να είναι εδώ. Αυτό είναι ό,τι καλύτερο».

Ακόμα ο άλλοτε άσος και πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Θοδωρής Ζαγοράκης, έστειλε το δικό του μήνυμα για τη μαύρη επέτειο της τραγωδίας των Τεμπών. «Κάθε τέτοια ημέρα του Οκτώβρη, τέσσερις του μήνα, από το 1999 μέχρι και σήμερα, η σκέψη για τα έξι χαμένα αετόπουλα του ΠΑΟΚ, εκεί πριν τα Τέμπη, σε γονατίζει. Συνθλίβει τις σκέψεις. Αδικοχαμένα παιδιά. Άτυχα έπεσαν θύματα της αγάπης τους για τον ΠΑΟΚ. Κάθε φορά λοιπόν, που η ζωή με τη μορφή μιας μηχανής και ο χρόνος μεταμορφωμένος σε ταχύτητα σε περνά από εκεί αναλογίζεσαι την υποχρέωση κατάθεσης δόξας και τιμής στη μνήμη τους. “Η αγάπη τους για τον ΠΑΟΚ τους έφερε εδώ, τους άφησε εδώ και συνέχισε παραπέρα…”. Όσοι, λοιπόν, βρίσκεστε ή περνάτε από τα Τέμπη, όχι μόνο σήμερα, μην ξεχνάτε πέρα από ένα δάκρυ κι ένα λουλούδι στη μνήμη των αδικοχαμένων αετόπουλων, για να χαρεί η ψυχούλα τους εκεί ψηλά στον ουρανό!», έγραψε στο Facebook.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass