Ο ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΑΠΗΥΘΥΝΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

«Ελάτε κόσμε στο γήπεδο»

* «Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ»

Δημοσίευση: 12 Δεκ 2008 2:55 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 15:07
Πρόσκληση στους Λαρισαίους φιλάθλους να έρθουν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν την αυριανή αναμέτρηση της ΑΕΛ με τον Ολυμπιακό στις 4.45 μ.μ., που θα γίνει στο Αλκαζάρ στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής ημέρας απηύθυνε ο τεχνικός της λαρισινής ομάδας, Μαρίνος Ουζουνίδης, στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου τονίζοντας ότι το παιχνίδι θα είναι μια γιορτή του ποδοσφαίρου.
Ο Ουζουνίδης όπως κάνει σχεδόν ένα μήνα τώρα στις συνεντεύξεις Τύπου είπε ότι θα δοθούν δανεικοί παίκτες, ενώ θα αποκτηθούν τρεις. Επίσης αναφερόμενος σε δημοσιεύματα για συζητήσεις του Σολάνο με τη Βελέζ της Αργεντινής τόνισε ότι ουδείς είναι αναντικατάστατος.
Ξεκίνησε τη συνέντευξη Τύπου με τοποθέτηση για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό λέγοντας τα εξής: «Περιμένω ένα πολύ καλό παιχνίδι από την ομάδα μας. Πιστεύω ότι θα παρουσιάσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, και γιατί έχουμε ανάγκη τους βαθμούς και γιατί έχουμε απέναντί μας μια ομάδα, η οποία δίκαια βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και πειθαρχημένοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, γιατί ο Ολυμπιακός είναι καλός και ως ομάδα και ως μονάδες και γιατί μέσα στο γήπεδό μας πρέπει να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για γκολ. Έχουμε τις δυνατότητες να κερδίσουμε και πιστεύω ότι οι ποδοσφαιριστές θα ανταποκριθούν με τον καλύτερο τρόπο».
* Με δεδομένες τις ταραχές που έγιναν το τελευταίο διάστημα στη Λάρισα πιστεύετε ότι ο αγώνας της ΑΕΛ με τον Ολυμπιακό μπορεί να είναι μία διέξοδος για την ανύψωση του ηθικού της ταραγμένης πόλης;
«Όπως γνωρίζετε δεν θα υπάρξουν οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας και ως εκ τούτου θεωρώ ότι είναι ευκαιρία το γήπεδο να γεμίσει Λαρισαίους. Παρότι είναι πρόσφατα τα γεγονότα του αγώνα με τον Παναθηναϊκό – τα οποία εννοείται πως δεν τιμούν κανένα – πιστεύω ότι θα γίνει ένα πολύ καλό ματς. Προτρέπω τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο, γιατί θα δει δύο τεχνικές ομάδες, που τους αρέσει το καλό ποδόσφαιρο. Ο αγώνας το Σάββατο στο Αλκαζάρ θα είναι γιορτή».
* Ποια είναι τα αγωνιστικά προβλήματα;
«Για ακόμη ένα παιχνίδι δεν θα έχουμε στη διάθεσή μας τον Ηλία Κώτσιο, παρότι οι ενοχλήσεις που νιώθει δεν είναι τόσο έντονες. Από την άλλη, όμως, δεν θέλουμε να ρισκάρουμε. Ο στόχος είναι να τον έχουμε μαζί μας κανονικά την επόμενη εβδομάδα. Ο Γκουέλα έχει ένα πρόβλημα στους συνδέσμους. Σήμερα (σ.σ. χθες) έτρεξε, αλλά ακόμη δεν είμαστε σε θέση να ξέρουμε αν θα συμπεριληφθεί, τουλάχιστον, στην αποστολή».
* Γράφτηκε σήμερα (σ.σ. χθες) στο αθηναϊκό Τύπο ότι ο Σολάνο συζητάει με τη Βελέζ από την Αργεντινή. Εσείς αν θελήσει να φύγει ποια θα είναι η εισήγησή σας;
«Αν κάποιος θέλει να φύγει, εμείς δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε με το ζόρι. Αλλά όπως ξέρετε μερικές φορές, αλλιώς λέγονται κάποια πράγματα και αλλιώς μεταφέρονται. Είναι προτιμότερο να ρωτήσετε τον ίδιο. Σε εμάς δεν έχει πει κάτι σχετικό».
* Και ο Σολάνο και ο Ζουράφσκι σε δηλώσεις τους αναφέρουν ότι νοσταλγούν τον πρωταθλητισμό. Πιστεύετε ότι στην ΑΕΛ δεν ικανοποιούν τον στόχο τους;
«Είμαι λίγο καιρό εδώ, αλλά θεωρώ ότι ακόμη κι όταν ήταν σε χαμηλότερο επίπεδο, π.χ. στη Γ’ Εθνική, κανείς δεν αμφισβητούσε ότι η ΑΕΛ είναι μια μεγάλη ομάδα. Δεν υπάρχει κανείς μέσα στην ομάδα που να μην το βλέπει έτσι. Αλλά, όπως λένε, ουδείς αναντικατάστατος. Άνθρωποι θα έρθουν και θα φύγουν, όμως, η ΑΕΛ θα παραμένει μεγάλη».
* Υπάρχει ενδιαφέρον για τον Τουμέρ Μετίν; Ποια η γνώμη σας;
«Μέχρι τώρα δεν υπάρχει κίνηση για την απόκτησή του. Όλοι οι καλοί πάντως χωράνε, αλλά θα πρέπει να κατεβάσουμε και τον μέσο όρο ηλικίας. Ίσως πρέπει να απομακρυνθούν κάποιοι από την ομάδα, για να έρθουν παίκτες τύπου Τουμέρ. Κανείς δεν αμφισβητεί την κλάση του, αλλά είναι ένα θέμα που πρέπει να συζητηθεί με τη διοίκηση. Δηλαδή, τι σκεφτόμαστε και με ποια φιλοσοφία θέλουμε να προχωρήσει η ομάδα. Σίγουρα είναι ένας ποδοσφαιριστής που με ενδιαφέρει. Απλά, έχουμε αρκετούς μεγάλους σε ηλικία παίκτες κι αυτό είναι μια παράμετρος που πρέπει να συνυπολογίσουμε στις αποφάσεις μας. Θα μου άρεσε να πέσει ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνει κιόλας. Το σίγουρο είναι ότι ο Μετίν έχει μεγάλη ποιότητα ως ποδοσφαιριστής».
* Ποια είναι τα αδύνατα σημεία του Ολυμπιακού;
«Ο Ολυμπιακός έχει πολλά προτερήματα, αλλά και αδυναμίες. Γι’ αυτό χρειάζεται συγκέντρωση και αγωνιστική πειθαρχία. Όπως είπα και προηγουμένως, είναι ένας αντίπαλος που λειτουργεί καλά όχι μόνο ως μονάδες, αλλά και ως ομάδα».
* Μετά την ΑΕΛ ο Ολυμπιακός δίνει ένα κρίσιμο ευρωπαϊκό παιχνίδι. Θα επηρεάσει την απόδοσή του;
«Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός μάς σέβεται αρκετά και δεν θα πάρει το ματς αψήφιστα. Γιατί ξέρει ότι αν κατορθώσει να περάσει από τη Λάρισα, δύσκολα θα χάσει τον τίτλο».
* Παρακολουθούμε έναν εκνευρισμό στα τελευταία παιχνίδια από τους Αργεντινούς της ομάδας. Στον αγώνα με τον Ηρακλή ήταν ο Πάρα, με τον Πανιώνιο ο Ιγγλέσιας. Πού οφείλεται: Στη διάθεση για προσφορά η τίποτα άλλο;
«Είναι θέμα χαρακτήρα. Προσωπικά έχω πρόβλημα μόνο με ό,τι έχει να κάνει με ζήτημα πειθαρχίας. Όταν δηλαδή, μέσα στο γήπεδο ζητάς να γίνει κάτι και δεν γίνεται. Αυτού του είδους οι αντιδράσεις, όμως, είναι κάτι προσωπικό. Σίγουρα ως ομάδα δεν μας αρέσει, αλλά θεωρώ ότι είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει πρώτα τους ίδιους γιατί η ΑΕΛ είναι σωστή απέναντί τους. Ο εκνευρισμός δεν έχει σχέση με την πειθαρχία. Όλοι θέλουν να παίζουν, αλλά φαντάζεστε ο κάθε παίκτης που έμενε στον πάγκο να αντιδρούσε με αυτόν τον τρόπο; Είναι γενικό το φαινόμενο που παρατηρείται τώρα τελευταία στο ποδόσφαιρο. Ο ποδοσφαιριστής είναι για να κάνει τη δουλειά του και η δουλειά του είναι να κάνει αυτό που του ζητάει ο προπονητής».
* Θα δοθούν τον Γενάρη δανεικοί παίκτες;
«Έχω αποφασίσει και έχω εισηγηθεί σχετικά στη διοίκηση, αλλά θα πρέπει πριν σας το ανακοινώσω, να το μάθουν οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές. Για να αποφασίσουμε να φύγουν κάποιοι, ωστόσο, θα πρέπει να ξέρουμε ότι έχουμε πιθανότητες να αποκτήσουμε αυτούς που θέλουμε. Θα προτιμούσα κάποια παιδιά να παίξουν δανεικοί κάπου αλλού, γιατί αν πάρουμε τους παίκτες που θέλουμε, θα είναι δύσκολο να τους δοθούν ευκαιρίες. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές, οι οποίοι σε κάποια κομμάτια της προπόνησης δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν κι αυτό είναι άσχημο και για εμάς και για τους ίδιους».
* Θα είναι δύο αυτοί που θα δοθούν;
«Πιθανόν, δεν ξέρω...».
* Το αν η διοίκηση θα υποστηρίξει τη φιλοσοφία της ανανέωσης του ρόστερ με νεαρότερους σε ηλικία ποδοσφαιριστές
«Η διοίκηση είναι διατεθειμένη να το κάνει, αλλά δεν μπορείς πάντα να κάνεις αυτό που θέλεις. Καμιά φορά πρέπει να δεχτείς κάποιες καταστάσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να συμβιβαστείς».
* Αν δοθεί συνέχεια στα υψηλά πρόστιμα όπως παραδείγματος χάρη στον αγώνα με τον ΠΑΟ (σ.σ. 70.000 ευρώ) κινδυνεύει να έχει διαταράξεις ο μεταγραφικός προϋπολογισμός της ΑΕΛ;
«Δεν νομίζω, γιατί ο πρόεδρος δεν μας έχει δώσει το δικαίωμα να κάνουμε τέτοιες σκέψεις. Έχει δείξει ότι αν είναι κάτι για το καλό της ομάδας, θα το κάνει. Δεν έχω αμφιβολία γι’ αυτό».
* Τέλος ποιες είναι οι επιλογές για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου όσον αφορά στις θέσεις που θα ενισχυθεί η ομάδα;
«Σίγουρα θέλουμε αμυντικό, θέλουμε παίκτη στη μεσαία γραμμή και από εκεί και πέρα θα δούμε – ανάλογα και με το ποιοι θα αποχωρήσουν – αν θα πάμε και σε μια 3η επιλογή στα άκρα της επίθεσης».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass