Ο ΙΒΟΡΙΑΝΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Ο Γκουέλα και οι...άλλοι

* ΤΙ ΕΙΠΕ ΤΟ ΝΕΟ ΑΠΟΚΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΕΛ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ

Δημοσίευση: 01 Δεκ 2008 3:13 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 15:06
Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας
Φωτ. Κων. Τσάντζος
Η προχθεσινή νίκη της ΑΕΛ επί του Ηρακλή με 2-0 στο γήπεδο Αλκαζάρ στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα ήρθε την πιο κατάλληλη στιγμή για τη λαρισινή ομάδα και προκάλεσε ενθουσιασμό στις τάξεις των «βυσσινί». Έξι αγωνιστικές χωρίς νίκη ήταν πολλές με βάση την αγωνιστική εικόνα που είχε η ομάδα του Ουζουνίδη (στα περισσότερα παιχνίδια είτε έχανε είτε έφερνε ισοπαλίες ήταν καλύτερη του αντιπάλου της) και πάνω απ’ όλα μια ακόμα αγωνιστική χωρίς επιτυχία θα έφερνε γκρίνια.
Η ΑΕΛ αγωνίστηκε χωρίς δύο θεωρητικά βασικούς παίκτες λόγω τραυματισμού τον Σαρμιέντο (δεν είχε λείψει από κανέναν αγώνα) και τον Ιγγλέσιας ενώ στην προπόνηση της Παρασκευής υπήρξε μια αντίδραση του Ρομπέρ σε παρατήρηση του Ουζουνίδη να γυρίσει πίσω να μαρκάρει. Μάλιστα το περίεργο είναι ότι ο Ουζουνίδης χρησιμοποίησε αρκετές φορές με τη φανέλα του βασικού στις προπονήσεις προηγούμενης εβδομάδας τον Γάλλο παίκτη δείγμα ότι τον υπολόγιζε για τον αγώνα με τον Ηρακλή μια και με τον ΠΑΟΚ την προηγούμενη αγωνιστική στο διάστημα που χρησιμοποιήθηκε έδειξε διάθεση προσφοράς. Πληροφορίες θέλουν ο παίκτης να μην γύρισε να μαρκάρει όταν του το ζήτησε ο προπονητής κάτι που δεν περνά εύκολα απαρατήρητο... Και ειδικά από τον Ουζουνίδη που μέχρι τώρα δείχνει ότι δεν διστάζει να κάνει αλλαγές και ότι στην πειθαρχία είναι αμείλικτος.
Έτσι λοιπόν στο παιχνίδι με τον Ηρακλή η ομάδα είχε κάποια προβλήματα αλλά όταν ξεκίνησε το παιχνίδι ο κόσμος είδε μια ομάδα που πίστευε στη νίκη και κυριάρχησε απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο.
Ο ΝΤΙΝΤΙ ΓΚΟΥΕΛΑ
Αυτός που έκλεψε την παράσταση ήταν σίγουρα ο Ιβοριανός Ντίντι Γκουέλα που ήταν το πρώτο του παιχνίδι με τη λαρισινή ομάδα και δικαίωσε η έκδοση δελτίου τη διοίκηση που προχώρησε στην απόκτησή του τον Οκτώβριο μια και όλοι γνωρίζουν πόσο ευαίσθητη είναι η ΦΙΦΑ σε ρατσιστικές συμπεριφορές κάτι που έγινε στην προηγούμενη ομάδα του Γκουέλα τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ.
Η ΑΕΛ στο παιχνίδι με τον Ηρακλή το στοιχείο που είχε και δεν υπήρχε σε προηγούμενα παιχνίδι ήταν η γρηγοράδα. Μέχρι τώρα βλέπαμε η ΑΕΛ να έχει υπεροχή αλλά πάντα να κινείται με αργό ρυθμό και προχθές η παρουσία του Γκουέλα έδωσε μια γρηγοράδα στη μεσαία γραμμή μια και είναι ένας παίκτης που μπορεί να πιέσει να αλλάξει ρυθμό και να κάνει ταχύτατες ατομικές ενέργειες. Κάτι που το εκτίμησε και ο κόσμος και φάνηκε στις αντιδράσεις του όταν έγινε αλλαγή μετά το τέλος του παιχνιδιού.
Μετά το τέλος του αγώνα ο Ιβοριανός παίκτης δήλωσε τα εξής: «Ήταν η καλύτερη εμπειρία για μένα. Το πρώτο μου παιχνίδι με τον κόσμο στο πλευρό μας. Δεν είναι πάντα εύκολο όταν κάνεις ντεμπούτο αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε και πήραμε τους τρεις πόντους. Παίξαμε καλά και είμαι πολύ χαρούμενος. Προσωπικά δεν έπιασα τόσο καλή απόδοση όπως αυτή στις προπονήσεις. Πιστεύω όμως ότι παιχνίδι με παιχνίδι θα γίνομαι καλύτερος. Πάντως είμαι χαρούμενος που μπορώ και παίζω πλέον μαζί με όλους τους συμπαίκτες μου».
ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ-ΦΩΤΑΚΗΣ
Αξίζει να αναφέρουμε και την πολύ καλή παρουσία του Ηλία Κυριακίδη που βλέπουμε ότι σε όποια θέση και αν χρησιμοποιηθεί (αμυντικό χαφ ή δεξί μπακ) προσπαθεί για το καλύτερο αλλά και του Γιώργου Φωτάκη που και χθες ήταν πολύ καλός.
Μετά το τέλος του αγώνα ο Κυριακίδης δήλωσε τα εξής: «Το αποτέλεσμα ήταν απόλυτα δίκαιο για την ομάδα μου που ήταν καλύτερη από τον Ηρακλή. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε τις ευκαιρίες αλλά δεν καταφέραμε να βρούμε τον δρόμο προς τα δίχτυα, ενώ στην επανάληψη ήμασταν ιδιαίτερα αποτελεσματικοί. Πιστεύω ότι το γκολ του Ματσέι (σ.σ. Ζουράφσκι) ήταν καθοριστικής σημασίας μιας και υποχρέωσε τον Ηρακλή να αλλάξει τακτική, να μας δώσει χώρους. Εμείς καταφέραμε στη συνέχεια να είμαστε αποτελεσματικοί και στην άμυνα αλλά και στην επίθεση και πιστεύω ότι αυτή μας την αποτελεσματικότητα θα πρέπει να τη δείξουμε και σε άλλα παιχνίδια στο μέλλον» ενώ ο Γιώργος Φωτάκης είπε τα εξής: «Το είχαμε και πριν την έναρξη του αγώνα με τον Ηρακλή ότι αυτό που μας ενδιέφερε ήταν αποκλειστικά και μόνο οι τρεις βαθμοί της νίκης και γι’ αυτό μπήκαμε αποφασισμένοι στον αγωνιστικό χώρο. Από το πρώτο λεπτό εμείς ήμασταν αυτοί που είχαμε τις ευκαιρίες και καταφέραμε να τις αξιοποιήσουμε, με το γκολ που πετύχαμε. Στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε το δεύτερο τέρμα και μαζί με αυτό η νίκη που τόσο πολύ θέλαμε. Μία νίκη που πιστεύω ότι θα βοηθήσει πολύ ψυχολογικά για τη δύσκολη συνέχεια που έχουμε μπροστά μας».
ΡΟΜΠΕΡ -ΜΠΕΝΖΑ
Ο Γκουέλα μπορεί να έδωσε την ευχάριστη νότα στην ΑΕΛ αλλά αυτή τη στιγμή υπάρχουν τα προβλήματα των Ρομπέρ και Μπένζα δύο παίκτες που η αγωνιστική τους παρουσία απασχολεί μόνιμα τους εκπροσώπους Τύπου με ερωτήματα αν θα παραμείνουν η όχι στην ομάδα μετά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.
Ο τεχνικός Μαρίνος Ουζουνίδης στη συνέντευξη Τύπου έδειξε καθαρά ότι δεν τους υπολογίζει. Πάντως ο Ρομπέρ ίσως πάρει κάποια ευκαιρία σε επόμενους αγώνες (το περιστατικό μάλλον θα πρέπει να θεωρείται λήξαν αυτό που έγινε στην προπόνηση της Παρασκευής και μάλλον θα γυρίζει να μαρκάρει...έστω και αν δεν είναι βασικός) ενώ για τον Μπένζα βρίσκεται σε αναζήτηση αντικαταστάτη. Ο τραυματισμός του δεύτερου αποδεικνύεται ιδιαίτερα σοβαρός παρά τις προσπάθειες που κάνει ο παίκτης για την επάνοδό του.
Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑ
Γράφαμε χθες για τις αλλαγές του Ουζουνίδη και την απόλυτη επιτυχία που είχαν αυτές καθώς ακόμα και ο νεαρός Βλασόπουλος έστω και αν έπαιξε δύο λεπτά συμμετείχε σε φάση!
Αυτό που είδαμε αλλά και μάθαμε μετά ήταν ο Πάρα δυσαρεστήθηκε για την αλλαγή του όπως άλλωστε θα έκανε κάθε παίκτης που θέλει να βάλει όσο το δυνατόν περισσότερα γκολ τη χρονιά που διανύουμε (δείχνει να το «κυνηγάει») ή και από διάθεση προσφοράς για ανέλιξη της ποδοσφαιρικής του καριέρας (άλλωστε η κοινή παρουσία πέρυσι με τον Κλέιτον στην ομάδα δίνει κίνητρο για να τον...φθάσει αγωνιστικά).
Όμως ο Πάρα πάνω σε αυτόν τον ενθουσιασμό του κάνει αρκετά λάθη (είναι πρώτος στη στατιστική με 75 έναντι 52 του δεύτερου Σαρμιέντο) και μερικές φορές η κόπωσή του μπορεί να τον οδηγεί σε αυτά. Άλλωστε ο Τσίγκας αποδείχθηκε αρκετά καλός προχθές και δημιούργησε και αυτός φάση (81’)
Η ουσία είναι ότι η προσθήκη του Γκουέλα κάνει πιο δυνατή την ομάδα και πλέον δίνει περισσότερες λύσεις στον Ουζουνίδη ενώ μην ξεχνάμε ότι στο παιχνίδι της ερχόμενης Κυριακής με τον Πανιώνιο λογικά θα έχει στη διάθεσή του και τους Σαρμιέντο, Ιγγλέσιας που θα έχουν αποθεραπευτεί αλλά και τον..Ρομπέρ που θεωρούμε ότι και αυτός μάλλον δεν περίμενε η ΑΕΛ να έχει τέτοια ποιότητα έμψυχου δυναμικού και η θέση του βασικού θα ήταν δύσκολη υπόθεση κάτι που ίσως του δημιουργεί (όπως θα γινόταν και σε κάθε παίκτη) εκνευρισμό.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass