ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ

2-0 και 5η θέση η Α.Ε.Λ.

* ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ * ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΓΚΟΛ Ο ΖΟΥΡΑΦΣΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ Ο «ΑΓΓΛΟΣ» Ν. ΝΤΑΜΠΙΖΑΣ * ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ ΤΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΤΟΥ ΦΡΑΝΚ ΓΚΟΥΕΛΑ * ΡΕΣΙΤΑΛ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ

Δημοσίευση: 30 Νοε 2008 20:43 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 15:06

Δύο μήνες είχε να «γευθεί» η Α.Ε.Λ. τη νίκη (τελευταία στις 4 Οκτωβρίου επί του Ο.Φ.Η. με 4-3) και χθες στο Αλκαζάρ κατάφερε να επανέλθει στις επιτυχίες κερδίζοντας τον Ηρακλή με 2-0 και πλέον έφθασε (έστω και προσωρινά) στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, ύστερα από δώδεκα αγώνες στη Σούπερ Λίγκα.
Η λαρισινή ομάδα χθες έπαιξε πολύ έξυπνα αλλά και πολύ καλά στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, αφού είναι χαρακτηριστικό ότι στο χθεσινό παιχνίδι έκανε οκτώ κλασικές ευκαιρίες (με δουλεμένες φάσεις στην προπόνηση με σέντρες που σημάδευαν κεφάλια παικτών που προέρχονταν ακόμα και από τον αμυντικό χώρο όπως ο Κώτσιος και ο Νταμπίζας) έναντι καμίας του αντιπάλου, δείγμα της πολύ καλής αμυντικής λειτουργίας, της άψογης συνεργασίας στο χώρο της μεσαίας γραμμής όπου η συμμετοχή του Γκουέλα ήταν καθοριστική και στην επίθεση υπήρχε η γνώριμη «σπιρτάδα» του Πάρα αλλά και η διάθεση των Ζουράφσκι και Σολάνο.
Οι πέντε χιλιάδες Λαρισαίοι φίλαθλοι έφυγαν ευχαριστημένοι από το γήπεδο καθώς η Α.Ε.Λ. έπαιξε καλύτερα και γενικά η άνοδος στη βαθμολογία θα δώσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.
Μπορεί το 1-0 που πέτυχε ο Πολωνός Ματσέι Ζουράφσκι (το δεύτερο φετινό του γκολ) να ήταν οφσάιντ αλλά η Α.Ε.Λ. άξιζε τη νίκη και είναι χαρακτηριστικό ότι στο τέλος δεχόταν τα συγχαρητήρια ιπποτικά από τους αντιπάλους που αναγνώρισαν τη «βυσσινί» ανωτερότητα.
Η Α.Ε.Λ. με την πολύ καλή της απόδοση έκανε τον Ηρακλή ανύπαρκτο μέσα στον αγωνιστικό χώρο ακόμα και όταν προηγήθηκε με 1-0. Φάνηκε και στο τελευταίο τέταρτο που «κυνήγησε» το δεύτερο τέρμα (χάρη και στις πολύ καλές αλλαγές του Ουζουνίδη) και το πέτυχε με μία φάση βγαλμένη από τα αγγλικά γήπεδα, και ποιος άλλος θα μπορούσε να πετύχει το γκολ παρά μόνο ο «αγγλοαναθρεμένος» παίκτης των «βυσσινί» ο αρχηγός Νίκος Νταμπίζας που το πανηγύρισε έξαλλα.
Ένα γκολ δικαιούτο και ο Κώτσιος, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κοβαλέφκσι ειδικά στη φάση που έγινε στις καθυστερήσεις στην πάσα-θαύμα που έδωσε ο νεαρός Νίκος Βλασόπουλος που αγωνίστηκε μόλις δύο λεπτά αλλά έκανε εντυπωσιακή ενέργεια!
Η ουσία είναι ότι η Α.Ε.Λ. έπεισε ότι φέτος έχει δυνατότητες και τώρα πλέον δεν θα έχει τη μεγάλη πίεση που θα διαμορφωνόταν σε περίπτωση άτυχου αποτελέσματος κάτι που σημαίνει ότι οι «βυσσινί» απελευθερωμένοι από άγχος θα μπορέσουν να έχουν ακόμα καλύτερη αγωνιστική εικόνα.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της Α.Ε.Λ., Μαρίνος Ουζουνίδης, ξεκίνησε το παιχνίδι με τη γνώριμη τακτική του 4-3-3 όπου τερματοφύλακα είχε τον Κοτσόλη, στην άμυνα τους: Βέμπερ (δεξιά), Νταμπίζα, Κώτσιο και Βενετίδη (αριστερά). Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι: Κυριακίδης (αμυντικό χαφ), Γκουέλα (αριστερά), Φωτάκης (δεξιά) και στην επίθεση οι: Πάρα (αριστερά), Ζουράφσκι (στο κέντρο) και Σολάνο (δεξιά).
Από την άλλη ο τεχνικός του Ηρακλή, Ροδόλφο Μπορέλ, αγωνίστηκε με μια τακτική 4-4-1-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κοβαλέφσκι, στην άμυνα οι: Περπερίδης (δεξιά), Παπαζαχαρίας, Κατσιαμπής, Γιαννούλης (αριστερά), στη μεσαία γραμμή ήταν δύο αμυντικά χαφ ο Ντίε και ο Μάρτος στα δεξιά ο Κονέ, στα αριστερά ο Επστάιν πιο μπροστά στην επίθεση ο Παπαστεριανός και στην επίθεση μπροστά ο Αγρίτης.
Η λαρισινή ομάδα ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και στο πρώτο μισάωρο κυριολεκτικά έκλεισε στα καρέ του τον Ηρακλή και η μία ευκαιρία διαδέχονταν την άλλη, αφού ο Ηρακλής προσπαθούσε μόνο με αντεπιθέσεις που γίνονταν εύκολη λεία για τους αμυντικούς της λαρισινής ομάδας.
Η πίεση μετά το μισάωρο συνεχίστηκε πιο έντονα, αυτό πήγε να εκμεταλλευτεί ο Ηρακλής σε μια αντεπίθεση στο 41’ αλλά ο Βέμπερ προλαβαίνει τη σέντρα του Γιαννούλη. Και στο 43’ ο Ζουράφσκι χάνει την πιο εντυπωσιακή ευκαιρία για την Α.Ε.Λ. όταν μόνος του απέναντι στον Κοβαλέφσκι αστόχησε με κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή.
Είναι χαρακτηριστικό ότι όλες οι ευκαιρίες για την Α.Ε.Λ. ήταν με κεφαλιές (πέντε τον αριθμό...), ενώ μόνο μία ήταν με σουτ.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για την Α.Ε.Λ. καθώς ο Ζουράφσκι στο 47’ κάνει το 1-0 με τους παίκτες του Ηρακλή να διαμαρτύρονται για οφσάιντ, που στο τέλος του αγώνα από την ανάλυση στους τηλεοπτικούς δέκτες φάνηκε ότι είχαν δίκιο. Το γκολ αυτό έδωσε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στους «βυσσινί», αλλά έκανε και τον Ηρακλή να παίξει πιο ανοιχτά. Οι Θεσσαλονικείς πλησίασαν μια φορά κοντά στο γκολ με ένα μακρινό σουτ του Κωνσταντίνου που έμοιαζε να χτύπησε σαν καμπανάκι για τους παίκτες του Ουζουνίδη (που «φρέσκαρε» πετυχημένα την ομάδα με τις αλλαγές των Κυριάκου, Τσίγκα) που ανέβασαν την απόδοσή τους και κατάφεραν στο 88’ να «κλειδώσουν» τη νίκη με κεφαλιά του Νταμπίζα, ενώ έφθασαν κοντά και σε ένα τρίτο γκολ χάρη σε μια αριστουργηματική πάσα του Βλασόπουλου στον Κώτσιο στο 90’+2’ που απέκρουσε ο Κοβαλέφσκι.
Το τελικό 2-0 πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους φιλάθλους της Α.Ε.Λ. και η εμφάνιση της ομάδας δίνει υποσχέσεις για μια πολύ καλή πορεία για να υλοποιήσει το στόχο της κατάκτησης μια θέσης στη πρώτη πεντάδα που ήταν ο αρχικός στόχος των «βυσσινί» στην έναρξη του πρωταθλήματος.
ΦΑΣΕΙΣ... ΓΚΟΛ
5’: Ο Σολάνο από δεξιά κάνει σέντρα και ο Γκουέλα πιάνει κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι αλλά μπλοκάρει την μπάλα ο Κοβαλέφσκι.
11’: Σέντρα σουτ του Φωτάκη από δεξιά και ο Παπαζαχαρίας αποκρούει σε κόρνερ προ του Πάρα που ήταν μόνος του στα αριστερά.
13’: Κάθετη πάσα του Σολάνο προς τον Ζουράφσκι που όμως δεν προλαβαίνει την μπάλα που χτυπάει στο έδαφος και καταλήγει στην αγκαλιά του τερματοφύλακα του Ηρακλή.
19’: Μακρινό σουτ του Κυριακίδη καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κοβαλέφκσι.
34’: Από αριστερά ο Σολάνο εκτελεί φάουλ και ο Νταμπίζας από το σημείο του πέναλτι πιάνει κεφαλιά αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
36’: Από αριστερά ο Βενετίδης κάνει σέντρα και ο Κώτσιος πιάνει κεφαλιά αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
41’: Ο Αγρίτης μπαίνει από δεξιά επικίνδυνα κάνει σέντρα και ο Βέμπερ προ του Παπαστεριανού αποκρούει σε κόρνερ.
43’:Από αριστερά ο Βενετίδης κάνει σέντρα και ο Ζουράφσκι μέσα από τη μικρή περιοχή χωρίς την παραμικρή πίεση πιάνει κεφαλιά αλλά προς γενική...έκπληξη έστειλε την μπάλα άουτ.
47’: Σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή του Φωτάκη η μπάλα βρίσκει το έδαφος στη συνέχεια ο Κοβαλέφκσι αποκρούει με λάθος τρόπο και ο Ζουράφσκι από κοντά κάνει το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.
66’: Μακρινό σουτ του Φωτάκη μπλοκάρει ο τερματοφύλακας του Ηρακλή.
76’: Ο Κωνσταντίνου κάνει ένα μακρινό σουτ που μπλοκάρει ο Κοτσόλης.
77’: Σέντρα από δεξιά του Φωτάκη ο Πάρα πιάνει κεφαλιά-πάσα προς το Σολάνο που σουτάρει αλλά αποκρούει ο Κοβαλέφκσι.
80’: Σουτ του Τσίγκα από το ύψος της μεγάλης περιοχής αποκρούει εντυπωσιακά ο τερματοφύλακας του Ηρακλή.
81’: Από δεξιά ο Τσίγκας κάνει σέντρα ο Κώτσιος κάνει κεφαλιά αλλά μπλοκάρει ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων.
88’: Από αριστερά εκτελεί φάουλ ο Φωτάκης και ο Νταμπίζας με αγγλική κεφαλιά κάνει το 2-0.
90’+2’: Ο Σολάνο από δεξιά κάνει σέντρα, υπέροχη πάσα κεφαλιά τού Βλασόπουλου στον Κώτσιο που σουτάρει από κοντά αλλά αποκρούει ο Κοβαλέφσκι.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Ο Κοτσόλης όποτε χρειάσθηκε να επέμβει το έκανε με επιτυχία, ο Βέμπερ πάλεψε, Κώτσιος και Νταμπίζας ήταν αλάνθαστοι και μάλιστα ο Νταμπίζας πέτυχε το δεύτερο γκολ της ομάδας, ενώ ο Βενετίδης στο πρώτο ημίχρονο ήταν από τους κορυφαίους αλλά όχι στην επανάληψη.
Ο Κυριακίδης ως αμυντικό χαφ ήταν πολύ καλός, ενώ Φωτάκης και Γκουέλα ήταν από τους κορυφαίους της ομάδας παίζοντας εκπληκτικά στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Ο Πάρα για μια ακόμα φορά έπαιξε με όρεξη, όπως και ο Ζουράφκσι, που πέτυχε το πρώτο γκολ αλλά έχασε και ένα άλλο στο τέλος του πρώτου μέρους αδικαιολόγητα για την κλάση του. Τέλος ο Σολάνο έκανε ένα μεγάλο παιχνίδι που δείχνει τις αγωνιστικές του αρετές.
Απόλυτα πετυχημένες οι τρεις αλλαγές (Κυριάκος, Τσίγκας και ο Βλασόπουλος αν και ο τελευταίος έπαιξε μόλις δύο λεπτά συμμετείχε σε ευκαιρία) που έκανε ο τεχνικός Μαρίνος Ουζουνίδης.
* * *
Από τον Ηρακλή κορυφαίοι οι Ντιέ, Επστάιν και θα ήταν διακριθείς και ο Κοβαλέφσκι, αν δεν είχε ευθύνη στο πρώτο τέρμα που δέχθηκε ο Ηρακλής.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ρεσιτάλ διαιτησίας από τον Σταθόπουλο του συνδέσμου διαιτητών Αχαΐας, ενώ από τον πρώτο βοηθό Βασσάλο του συνδέσμου Αθηνών έχει παράπονα ο Ηρακλής για το πρώτο γκολ καθώς υποστηρίζουν ότι ο Ζουράφσκι ήταν σε θέση οφσάιντ και έχουν δίκιο όπως φάνηκε στην τηλεόραση. Πάντως ο βοηθός δεν είχε πρόθεση αν αναλογιστούμε ότι έκοψε με ανύπαρκτο σε άλλη φάση πέντε λεπτά μετά πάλι τον Ζουράφκσι.
Ο δεύτερος βοηθός κ. Μπαλτάς (Αχαΐας) ήταν άριστος.
Κίτρινες κάρτες είδαν οι Τσίγκας (Α.Ε.Λ.), Κονέ, Γιαννούλης (Ηρακλή)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΛΑΡΙΣΑ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Κοτσόλης, Κώτσιος, Βενετίδης, Νταμπιζας, Κυριακίδης, Σολάνο, Γκουέλα (68’ Κυριάκος), Πάρα (78’ Τσίγκας), Φωτάκης, Βεμπερ, Ζουράφσκι (90’+1’ Βλασόπουλος)
ΗΡΑΚΛΗΣ (Ροδόλφο Μπορέλ): Κοβαλέφσκι, Παπαζαχαρίας, Κατσαμπής, Περπερίδης, Κονέ, Ντιέ (80’ Γιάντσης), Παπαστεργιανός (66’ Γκαρσία), Μάρτος, Αγρίτης (62’ Κωνσταντίνου), Επστάιν, Γιαννούλης
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 3472, ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ 35675.
 

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ
* ΣΤΟΝ αγώνα ήρθε και ο Λαρισαίος υφυπουργός Εσωτερικών Χρήστος Ζώης που είχε πολλές χειραψίες με πολιτικούς του φίλους και όχι μόνο.
* ΚΑΙ ένας φίλος που πρόσφερε πολλά στην Α.Ε.Λ. μέχρι πέρυσι έδωσε το «παρών». Και αυτός ήταν ο πρώην διευθυντής μάρκετινγκ Γιάννης Κόρμπος, που τώρα έχει επιχείρηση στη Γλυφάδα.
* ΜΕ συλλεκτική φανέλα αγωνίσθηκε ο Ηρακλής με την ευκαιρία συμπλήρωσης 100 χρόνων από την ίδρυσή του. Κυκλοφόρησαν μόνο 100 τέτοιες φανέλες που έγιναν ανάρπαστες από τους φίλους του Ηρακλή.
* ΤΥΧΕΡΟΙ οι εκπρόσωποι Τύπου στο χθεσινό παιχνίδι, η ΠΑΕ Α.Ε.Λ. πρόσφερε εδέσματα και το καφέ Quattro(οδός Παλαιολόγου 2) αναψυκτικά και νερά.
* ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ διαιτησίας ήταν ο Γιάννης Τσαχειλίδης που σε συνομιλία που είχαμε μαζί του μας μίλησε για τη βαθμολογία τής Prozone. Μας έκανε εντύπωση ότι ήρθε σεμνά και ταπεινά και δέχθηκε να καθίσει σε μια γωνιακή θέση ψηλά στο γήπεδο για να μπορεί να βλέπει το διαιτητή και η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων κ. Βασιλάκου του πρόσφερε κάθε σημαντική βοήθεια. Τέτοιοι παρατηρητές κοσμούν το χώρο.
* Ο ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ του προέδρου της Α.Ε.Λ., Κ. Πηλαδάκη, Αντώνης Ρέμος, πρόεδρος του Ηρακλή, δεν ήρθε στο Αλκαζάρ λόγω των χθεσινοβραδινών επαγγελματικών υποχρεώσεων.
* Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Α.Ε.Λ., Κ. Πηλαδάκης (που ήρθε στη Λάρισα αυτή τη φορά με το γιο του Μάνο) είδε το παιχνίδι μαζί με το ισχυρό δίδυμο της ερασιτεχνικής Α.Ε.Λ. τον πρόεδρο Ηλία Φασούλα και τον γραμματέα Ζήση Χελιδώνη.
* ΠΡΩΤΗ εμφάνιση με την «βυσσινί» φανέλα του Ιβοριανού Γκουέλα που ξεκίνησε πολύ ορεξάτος.
* ΣΤΟΝ αγώνα και ο πρόεδρος της Α.Ε.Λ. ΓΣ, Γιάννης Λάτσιος.
* ΕΙΔΑΜΕ στον αγώνα τον γενικό διευθυντή της Περιφέρειας, Κώστα Μέγα, και τον αντιδήμαρχο Χρήστο Κέλλα.
* ΘΕΡΜΗ χειραψία πριν το παιχνίδι μεταξύ του Αγρίτη (Ηρακλή) και του Φωτάκη (Α.Ε.Λ.) γνώριμοι από τη θητεία τους ως ποδοσφαιριστές στο Αιγάλεω.
 * ΔΙΑΚΟΣΙΟΙ περίπου φίλαθλοι του Ηρακλή ήρθαν στο Αλκαζάρ για τον αγώνα με την Α.Ε.Λ. Καλά αν έπαιρνε οχτακόσια εισιτήρια που ζήτησε πού θα τα έδινε;

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass