ΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ GAZZETTA DELLO SPORT ΜΙΛΑ ΣΤΗΝ «Ε»

ΤΖΙΑΝΙ ΜΕΡΛΟ: Οι Μεσογειακοί Αγώνες κρίνονται στη λήξη τους…

Δημοσίευση: 31 Οκτ 2008 1:48 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:52
Στη Χερσόνησο της Κρήτης γίνεται το 2ο ευρωπαϊκό σχολείο αθλητικών συντακτών όπου μεταξύ των άλλων παρευρίσκεται και η «Ε» ως προσκεκλημένη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αθλητικών Συντακτών (UEPS) και είναι η μοναδική περιφερειακή εκπροσώπηση της χώρας πλην βέβαια της Κρήτης.
Στο συνέδριο παρευρίσκεται και ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας αθλητικών συντακτών (AIPS) Τζιάνι Μέρλο διευθυντικό στέλεχος της μεγαλύτερης αθλητικής εφημερίδας της Ευρώπης «La Gazzetta dello Sport» που εδρεύει στην Ιταλία με ημερήσια κυκλοφορία 385.000 φύλλα.
Με τον Μέρλο είχαμε στο περιθώριο του συνεδρίου μια ενδιαφέρουσα συνομιλία για αθλητικά θέματα που έχουν άμεση σχέση με τη Λάρισα και πιο βασικό τους Μεσογειακούς Αγώνες που του χρόνου θα γίνουν στην Πεσκάρα της Ιταλίας και βέβαια το 2013 σε Λάρισα και Βόλο.
Τον ρωτήσαμε αν οι Ιταλοί ασχολούνται με τη διοργάνωση και ιδιαίτερα στην Πεσκάρα.
Ο Μέρλο μας είπε: «Οι Μεσογειακοί Αγώνες κρίνονται στη λήξη τους, έτσι προς το παρόν δεν γνωρίζουμε αν θα είναι πετυχημένοι ή όχι. Μια πρώτη γεύση θα έχουμε τον Απρίλιο όταν θα υπάρχουν οι δηλώσεις συμμετοχής. Από τον αριθμό των συμμετεχόντων αλλά και από την ποιότητα αυτών θα εξαρτηθεί η επιτυχία.
Αυτή τη στιγμή στην Πεσκάρα γίνονται έργα και κάποια κρίση για τους Αγώνες θα είναι παρακινδυνευμένη.
Χαίρομαι που οι επόμενοι Μεσογειακοί θα γίνουν σε Λάρισα και Βόλο και μακάρι να πετύχουν»
*Από τη Λάρισα γνωρίζεται κάτι;
«Ξέρω ότι την επισκέπτεται συχνά ο αντιπρόεδρος κ. Θεοδωρακόπουλος γιατί είναι ο τόπος καταγωγής της γυναίκας (σ.σ. γέλια) που είναι αντιπρόεδρος της AIPS. Γνωρίζω ότι έχει μια ποδοσφαιρική ομάδα που προετοιμάζεται στην Ιταλία τα τελευταία χρόνια και στην εφημερίδα μας έχουμε αφιερώσει χώρο γι’ αυτήν. Ξέρω ότι έπαιξε ο Μπακαγιόκο με τον Μετίν και τώρα αγωνίζεται ο Ζουράφσκι.
Επίσης γνωρίζω ότι η πόλη έχει καλό μπάσκετ.»
*Η άποψή σας για τα σπόρ στην Ελλάδα ποια είναι;
«Μέχρι το 2004 είχαμε την άποψη ότι το μπάσκετ είναι το άθλημα των Ελλήνων μετά το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου ξέρουμε ότι το ποδόσφαιρο είναι πρώτο άθλημα στην Ελλάδα.»
* Ποιο το μυστικό της επιτυχίας της εφημερίδας σας;
«Η παράδοση αφού κυκλοφορεί από το 1896 ανελλιπώς. Εκδοθήκαμε τρεις μέρες πριν την έναρξη των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων. Επίσης η Gazzetta λειτουργεί με αρκετό συναίσθημα και είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έχει απολύσει ποτέ δημοσιογράφο. Εκτός αν θέλει να φύγει μόνος του. Δεν δουλεύουν πουθενά αλλού που να δημιουργεί ανταγωνιστικότητα με το μέσο σε όποια μορφή και αν είναι εκτός από άλλες δραστηριότητες που έχει η εφημερίδα όπως ο δικτυακός τόπος. Αισθανόμαστε δεμένοι με δύο συσκέψεις την ημέρα και μάλιστα για κάθε αλλαγή το συζητάμε όλοι μαζί. Η συνολική δουλειά μετράει. Δίνουμε με το νέο σχήμα βαρύτητα στο γράφημα και είμαστε αντίθετοι με τα μεγάλα άρθρα που ο κόσμος μπορεί να βαρεθεί να διαβάσει. Αυτή τη στιγμή έχουμε 168 δημοσιογράφους.
Μάλιστα για το νέο πρόσωπο με περισσότερο χρώμα που εκδόθηκε πριν ενάμιση χρόνο υπήρχε ο προβληματισμός γιατί να το πράξουμε αφού είμαστε πετυχημένοι. Όμως το τολμήσαμε και ανεβήκαμε ακόμα περισσότερο.
Επίσης είναι σημαντικό ότι στηρίζουμε μεγάλα αθλητικά γεγονότα όπως το «Γύρο της Ιταλίας» και καλύπτουμε κάθε γεγονός στέλνοντας απεσταλμένους».
* Οι περιφερειακές εφημερίδες καλύπτουν αθλητικά γεγονότα;
«Ναι καλύπτουν και είναι πολύ καλές. Μάλιστα στη Βενετία υπάρχει μια εφημερίδα που έχει ένθετο ροζ σελίδες σαν αυτές της Gazzetta που έχει μόνο αθλητική ύλη. Όλες δίνουν βαρύτητα στα αθλητικά και αφιερώνουν πολύ χώρο σε αυτά».
* Έχετε μία άτυπη κόντρα με την L’ Equipe που είναι εξίσου αναγνωρίσιμη ως αθλητική εφημερίδα.
«Όχι, στην Ιταλία κυκλοφορούν τρεις καθημερινές αθλητικές εφημερίδες ενώ η L’ Equipe τώρα βιώνει τον ανταγωνισμό μια και πρόσφατα στη Γαλλία κυκλοφόρησε η δεύτερη καθημερινή αθλητική εφημερίδα που λέγεται TOP TEN. Εμείς ήδη κυκλοφορούμε ως εκδόσεις σε Ισπανία, Γαλλία, Πορτογαλία.»
* Ποιοι θα πρέπει να είναι οι στόχοι των αθλητικών συντακτών;
«Αυτό που θα πρέπει να γίνει είναι μια πάλη να μην υπάρχουν στημένοι αγώνες και διαφθορά στον αθλητισμό. Να χτυπηθούν χωρίς έλεος τέτοια φαινόμενα για να μπορεί ο αθλητισμός να συνεχίζει να είναι ψηλά και να ασχολείται ο κόσμος με αυτόν. Να μην επιτρέπουμε να υπάρχουν φαινόμενα που δημιουργούν καχυποψία.»
* Και θα κλείσουμε με τη συνδικαλιστική σας δράση την AIPS. Ποιος ο στόχος σας ως πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας αθλητικών συντακτών;
«Μαζί με τον αντιπρόεδρο Γιάννη Θεοδωρακόπουλο δώσαμε επί μια τετραετία σκληρό αγώνα να κάνουμε αναγνωρίσιμη την AIPS. Ήδη σιγά-σιγά παίζει σημαντικό ρόλο, διοργανώνει συνέδρια , βγάζει περιοδικό και παίζει σημαντικό ρόλο ώστε να γίνονται καλύτερες από άποψη υπηρεσιών οι διεθνείς διοργανώσεις».
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass