Η ΑΕΛ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ ΜΕ 2-0 ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ «16» ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

Νίκησε αλλά προβλημάτισε

* ΤΑ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΒΥΣΣΙΝΙ» Ο ΦΑΚΟΥΝΤΟ ΠΑΡΑ (78’, 81’)-ΑΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΣΤΟ 87’ Ο ΙΓΓΛΕΣΙΑΣ

Δημοσίευση: 30 Οκτ 2008 1:39 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:51
Με εκτελεστή το Φακούντο Πάρα που σκόραρε στο 78’ και στο 81’ η Λάρισα επικράτησε στο Αγρίνιο του Παναιτωλικού και εξασφάλισε το εισιτήριο για τη φάση των «16» του κυπέλλου Ελλάδας. Οι «βυσσινί» που είχαν τη στήριξη 500 περίπου Λαρισαίων βρέθηκαν μακριά από τον καλό τους εαυτό αφού δεν ικανοποίησαν με την απόδοσή τους παρά το θετικό αποτέλεσμα και ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Ιγκλέσιας στο δεύτερο ημίχρονο (87’) με δεύτερη κίτρινη κάρτα στην ίδια φάση για διαμαρτυρία.
«Επαναλαμβάνουμε συνεχώς ότι πρέπει να διορθώσουμε πράγματα, αλλά μέσα στο γήπεδο δεν βλέπω αποτέλεσμα. Αν δεν προσπαθήσουμε περισσότερο, θα έχουμε πρόβλημα στη συνέχεια» είπε φανερά προβληματισμένος ο τεχνικός της ΑΕΛ, Μαρίνος Ουζουνίδης μετά το τέλος της αναμέτρησης καταδεικνύοντας την αδυναμία των «βυσσινί» να παρουσιάσουν ένα συμπαγές σύνολο ικανό να κινηθεί σε υψηλά αγωνιστικά επίπεδα και να οδηγηθούν πιο άνετα στη νίκη απέναντι στον κατά δύο κατηγορίες μικρότερο αντίπαλό τους. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, πέρασαν στο προσκήνιο δημιουργώντας ευκαιρίες χωρίς ωστόσο μπορέσουν να νικήσουν τον Κοτσόλη.
Η Λάρισα προσπάθησε να ισορροπήσει την κατάσταση και είχε ένα εκπληκτικό εξάλεπτο (33’-39’) με τρεις μεγάλες ευκαιρίες για να προηγηθεί. Η μεγαλύτερη φάση του α’ ημιχρόνου σημειώθηκε στο 39΄ με τον Νταμπίζα να πιάνει την κεφαλιά μετά από το κόρνερ του Φωτάκη και να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.
Στην επανάληψη το σκηνικό του αγώνα άλλαξε. Η Λάρισα βρήκε το ρυθμό της και κυριάρχησε στο παιχνίδι σε αντίθεση με τον Παναιτωλικό που περιορίστηκε σε κάποιες ατομικές εξάρσεις.
Η ανωτερότητα των Λαρισαίων ήταν ξεκάθαρη και τα πράγματα ξεκαθάρισαν όταν ανέλαβε δράση ο Φακούντο Πάρα. Ο Αργεντινός επιθετικός αξιοποίησε στο 78’ την σέντρα του Σολάνο και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ ενώ τρία λεπτά αργότερα διαμόρφωσε το τελικό 0-2 με πλασέ μετά από ωραία εναλλαγή της μπάλας με τον Ζουράφσκι.
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
8’: Σέντρα του Ζουρούδη από πλάγια δεν προλαβαίνει ο Μανίκας και ο Κοτσόλης διώχνει σε κόρνερ.
9’: Απευθείας φάουλ του Χρυσάφη και εκπληκτική απόκρουση του Κοτσόλη σε κόρνερ.
20’: Ο Μανίκας πετυχαίνει γκολ αλλά σωστά ακυρώνεται ως οφ σάιντ.
27’: Προσωρινή διακοπή για ένα περίπου λεπτό καθώς οπαδοί του Παναιτωλικού έριξαν αντικείμενα στον βοηθό διαιτητή.
30’: Σέντρα του Δέντσα κοντινή κεφαλιά του Ζουρούδη ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
33’: Εντυπωσιακό βολέ του Ιγγλέσιας από 30 περίπου μέτρα και εξίσου εκπληκτική απόκρουση του Μπαμπανιώτη σε κόρνερ.
39’: «Βολίδα» του Φωτάκη και ο Μπαμπανιώτης διώχνει με τα ακροδάκτυλα σε κόρνερ. Το κόρνερ εκτελεί ο Φωτάκης, ο Ιγγλέσιας πιάνει την καρφωτή κεφαλιά αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων παραχωρεί νέος κόρνερ το οποίο εκτελεί εκ νέου ο Φωτάκης και ο Νταμπίζας με κεφαλιά στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.
41’: Σουτ του Μανίκα μέσα από τη μεγάλη περιοχή, μπάλα χτυπάει στην πλάτη του Κώτσιου και καταλήγει κόρνερ.
58’: Φάουλ-πάσα του Σολάνο στον Φωτάκη που επιχειρεί δυνατό σουτ στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα άουτ.
68’: Σουτ του Ζουράφσκι και ο Μπαμπανιώτης αποκρούει σε κόρνερ.
69’: Παράλληλη σέντρα-σουτ του Ντελκάδο και εκπληκτική απόκρουση σε κόρνερ του Κοτσόλη.
70’: Έξυπνο ψηλικρεμαστό σουτ του Ντελγκάδο που είδε τον Κοτσόλη εκτός θέσης όμως η μπάλα έσκασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι.
78’: Σέντρα του Σολάνο και ο Πάρα με κεφαλιά ανοίγει το σκορ (0-1).
81’: Ωραία εναλλαγή της μπάλας του Ζουράφσκι με τον Πάρα και ο τελευταίος με πλασέ διαμορφώνει το τελικό 0-2.
ΔΙΑΚΡΙΘΈΝΤΕΣ
Από τη νικήτρια ομάδα της Λάρισας ξεχώρισαν οι Πάρα, Φωτάκης και Κοτσόλης, ενώ θέση στους καλύτερους του αγώνα είχε και ο Ιγγλέσιας εάν δεν είχε αποβληθεί. Από τους ηττημένους ξεχώρισαν οι Ντελκάδο και Θεοδοσιάδης.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Εύκολο το έργο του Αθηναίου διαιτητή κ. Γερμανάκου και των βοηθών του κ. Γενναίου και Παπαχαραλάμπους. Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Καλοκαίρης (38’), Χρυσάφης (64’), Φωτάκης (55’) και Ζουράφσκι (70’) ενώ στο 87’ αποβλήθηκε ο Ιγγλέσιας (με δύο κίτρινες κάρτες στην ίδια φάση η δεύτερη για διαμαρτυρία).
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Μπαμπανιώτης, Γκόλιας, Καλοκαίρης, Θεοδωσιάδης, Δέντσας (82’ Κουτσουρές), Χαραλαμπάκης, Μουμίν, Χρυσάφης, Ζουρούδης, Ντελκάδο (80’ Νάκος), Μανίκας (70’ Πάβελα).
ΑΕΛ: Κοτσόλης, Κώτσιος, Νταμπίζας, Κατσιαρός, (78’ Κυριακίδης) Ιγγλέσιας, Σαρμιέντο, Τσίγκας (58’ Σολάνο), Πάρα (84’ Λαμπρόπουλος), Φωτάκης, Ζουράφσκι, Βέμπερ.
ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ ΑΡΗ
H ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ενημερώνει ότι παρέλαβε χθες 900 εισιτήρια για τις ανάγκες των φιλάθλων της ενόψει της αναμέτρησης με τον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης» (Σάββατο 19:00) στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Super League. Ένα μέρος των εισιτηρίων θα δοθεί στους Συνδέσμους, ενώ τα υπόλοιπα θα διατίθενται από το επίσημο κατάστημα της ΑΕΛ, Vissini Store (οδός Μανωλάκη 1). Οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας διατηρούν προτεραιότητα προαγοράς μέχρι και σήμερα Πέμπτη (με την επίδειξη της αντίστοιχης κάρτας διαρκείας), ενώ αύριο – κι εφόσον υπάρξουν εισιτήρια προς διάθεση – η προπώλησή τους θα συνεχιστεί ελεύθερα για όλο το κοινό. Τα εισιτήρια τιμώνται προς 15 ευρώ και οι φίλοι της ΑΕΛ θα φιλοξενηθούν στη Θύρα 4 του γηπέδου. Διευκρινίζεται, ότι – ακόμη και στην περίπτωση που υπάρξουν αδιάθετα εισιτήρια - δεν θα λειτουργήσει εκδοτήριο στο «Κλ. Βικελίδης» την ημέρα του αγώνα.
ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ Σ.Φ. «Monsters»
Ο Σύνδεσμος οργανώνει εκδρομή για τον αγώνα του Σαββάτου με τον Άρη. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά στα γραφεία του Συνδέσμου (Περραιβού 8, τηλ. 2410-537.117), 7-10 μ.μ.
ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ Σ.Φ. «MONSTERS» ΚΑΙ Σ.Φ. ΑΛΚΑΖΑΡ
* Εν τω μεταξύ, από τον Σ.Φ. Aλκαζάρ ανακοινώθηκαν τα παρακάτω:
«Ο Σ.Φ. Αλκαζάρ διοργανώνει εκδρομή το Σάββατο 1/11/2008 στη Θεσσαλονίκη για τον αγώνα με τον Άρη. Πληροφορίες καθημερινά στα γραφεία του συνδέσμου, Πραξαγόρα 2, και ώρες 19.00 έως 22.00, τηλ. 2410-257.910
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass