ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΠΟ 8 ΕΩΣ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Τι είδε η Μεσογειακή αποστολή στην Πεσκάρα

* ΚΑΙ ΤΙ ΤΟΝΙΣΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ 2013 ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΕ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΒΟΛΟ

Δημοσίευση: 14 Οκτ 2008 3:39 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:47
H συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ) έγινε την περασμένη εβδομάδα (8-10 Οκτωβρίου) στην Πεσκάρα της Ιταλίας. Η Πεσκάρα είναι μια πόλη 150.000 κατοίκων στις ακτές της Αδριατικής της επαρχίας Abruzzo, στον μέσο περίπου της ιταλικής χερσονήσου και απέχει από τη Ρώμη 188 χλμ. Mια πόλη με παραλία αρκετών χιλιομέτρων, με πλατείες και αρκετούς πεζοδρόμους στο κέντρο και δρόμους όπου επικρατούν οι κυκλικοί κόμβοι (Roundabout) και όχι φωτεινοί σηματοδότες. Και είναι βέβαια η Πεσκάρα, η τρίτη πόλη της Ιταλίας που θα γίνουν οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2009, μετά τη Νάπολη (1963) και το Μπάρι (1997). Στην εκτελεστική επιτροπή της ΔΕΜΑ παρουσιάστηκε από τα μέλη τής εκτελεστικής επιτροπής των Μεσογειακών αγώνων του 2013, το Στρατηγικό και Επιχειρησιακό Σχέδιο.
Την ελληνική αποστολή στην Πεσκάρα αποτελούσαν: ο πρόεδρος της οργανωτικής και εκτελεστικής επιτροπής κ. Ερωτ. Νεόφυτος, η διευθύνουσα σύμβουλος κ. Φανή Κουτρουμπά, ο δήμαρχος Βόλου κ. Αλ. Βούλγαρης, ο αντιδήμαρχος Λάρισας κ. Σπ. Μπαρμπούτης, ο κ. Κώστας Γουίλς, μέλος της οργανωτικής και εκτελεστικής επιτροπής, ο κ. Σωκ. Αναγνώστου, πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας, μέλος της οργανωτικής επιτροπής, ο κ. Γεωρ. Γερόλυμος, σύμβουλος της ΔΕΜΑ και ο κ. Ιασ. Αγγελόπουλος στέλεχος της εταιρίας PLANNING, που εκπόνησε το επιχειρησιακό σχέδιο.
Το στρατηγικό και επιχειρησιακό Σχέδιο, παρουσιάστηκε από την Ελληνική αποστολή στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΕΜΑ στη συνεδρία της υπό την προεδρία του κ. Amar Addadi, πρόεδρος της ΔΕΜΑ.
Περιλαμβάνει το γενικό σχεδιασμό για τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013, το οργανόγραμμα του έργου και τον προϋπολογισμό για την ομαλή διεξαγωγή των Αγώνων.
Και βέβαια ο όλος σχεδιασμός και οργάνωση συμβαδίζουν με το φάκελο διεκδίκησης των Αγώνων, που ενέκρινε η ΔΕΜΑ, στις 27 Οκτωβρίου 2007, στην Πεσκάρα.
Ιδιαίτερα από την ελληνική αποστολή τονίστηκαν τα εξής:
-Η νομική σύσταση της εταιρίας που θα έχει η εκτελεστική επιτροπή.
-Τα έργα και οι υποδομές στο Βόλο και Λάρισα θα πραγματοποιηθούν από τη Γ.Γ.Δ.
-Τους προϋπολογισμούς των επόμενων ετών (συμμετοχή της Πολιτείας και χορηγών)
-Την πολιτιστική Μεσογειάδα – τη θεμελίωση και της πολιτιστικής συνεργασίας όλων των Μεσογειακών Χωρών.
-Την κατασκευή του Μεσογειακού Χωριού, το οποίο έχει αναλάβει ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας.
Γενικότερα, τα μέλη της ελληνικής αποστολής, διαβεβαίωσαν τα μέλη τής ΔΕΜΑ, απαντώντας και στις ερωτήσεις τους για την Ελλάδα ότι η γνώση, η εμπειρία, η κληρονομιά και η έγκαιρη προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, θα εξασφαλίσουν την έγκαιρη και μέσα στις προδιαγραφές και τα χρονοδιαγράμματα των αγωνιστικών και οργανωτικών υποδομών, για το 2013.
Μετά το τέλος της παρουσίασης του Στρατηγικού και Επιχειρησιακού Σχεδίου, ο πρόεδρος και τα μέλη τής ΔΕΜΑ ευχαρίστησαν και συγχάρηκαν την ελληνική αποστολή, μάλιστα χειροκροτώντας!
Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΔΕΜΑ κ. Addadi, το 2011 με ειδική εκδήλωση θα γιορταστούν τα 60 χρόνια των Μεσογειακών Αγώνων. Οι πρώτοι Μ.Α. διεξήχθησαν στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, το 1951 και έλαβαν μέρος 10 χώρες, με συμμετοχή 734 αθλητών.
Η εκτελεστική επιτροπή της ΔΕΜΑ, όρισε το μέλος της, και πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής της Μάλτας Judge Lino Farrugia Sacco, πρόεδρο της Επιτροπής, παρακολούθησης της οργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων του 2013.
Κατά την παραμονή τους στην Πεσκάρα τα μέλη της ελληνικής αποστολής, έπειτα από συνεργασία με τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής των Μ.Α. του 2009 κ. Sabatino Aracu, επισκέφτηκαν τις εξής αθλητικές υποδομές της Πεκάρα.
-Το Στάδιο «Αdriatiko». Είναι 24.000 θέσεων, έχει κατασκευαστεί πριν 45 χρόνια και τώρα ανακατασκευάζεται. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του έργου θα είναι έτοιμο τον Απρίλιο 2009.
-Τη μαρίνα της Πεσκάρας, όπου θα γίνουν οι ιστιοπλοϊκοί αγώνες.
-Τα ανοιχτά κολυμβητήρια όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες πόλο θα χρειαστεί ανακατασκευή του αφού λειτουργούν εδώ και 40 χρόνια και διαθέτουν αντίστοιχα 1500 και 1200 θέσεις θεατών.
-Το Μεσογειακό Χωριό. Βρίσκεται σε απόσταση 14km από το κέντρο της Πεσκάρα περιλαμβάνει πολυώροφα κτίρια και θα διαθέτει 4600 κρεβάτια.
Το Μεσογειακό Χωριό κατασκευάζεται, σε έκταση περίπου 100 στρεμμάτων από ιδιωτική εταιρία και μετά το τέλος των αγώνων στην Πεσκάρα (26 Ιουνίου – 5 Ιουλίου). Χώροι του θα δοθούν στο Νοσοκομείο και στο Πανεπιστήμιο και άλλοι χώροι θα πωληθούν οι εργασίες όπως δήλωσαν οι μηχανικοί του έργου θα ολοκληρωθούν λίγο πριν την έναρξη του χρόνου.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass