ΕΝ ΜΕΣΩ ΑΝΤΕΓΚΛΗΣΕΩΝ ΕΓΙΝΕ Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Αλλάζουν οι ισορροπίες στο δ.σ.της Ενωσης

* ΕΥΘΕΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΡΣΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΑΣΕΔ/ΕΠΣΛ΄

Δημοσίευση: 27 Αυγ 2008 3:50 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:32
Εν μέσω πολλών αντεγκλήσεων και έντονων προβληματισμών πραγματοποιήθηκε χθες στο «Διόνυσο» η γενική συνέλευση της ΕΠΣΛ όπου και ακολούθησε η κλήρωση των πρωταθλημάτων.
Όπως φάνηκε καθαρά, αλλάζουν οι ισορροπίες στο δ.σ. της Ενωσης και ο φετινός χειμώνας αναμένεται να είναι πολύ... θερμός στα τοπικά ποδοσφαιρικά δρώμενα.
Οι διοικούντες στην Ενωση δεν κάθισαν στο ίδιο πάνελ καθώς τον απολογισμό έκαναν ο Μιχάλης Παπαγεωργίου με τον Δημήτρη Καρακάση, σε άλλο τραπέζι κάθονταν ο Νίκος Κουτσογιάννης με τον Βησσαρίωνα Αρσενόπουλο και τον Σταύρο Πουλαράκη, ενώ σε ένα τρίτο ο Ζήσης Γρηγορίου με το Γιάννη Βλάγκα και τον Δημήτρη Λεωνιδάκη.
Απουσίαζαν ο Βάιος Κυριτσάκας, ο Θανάσης Μανώλης και ο Βασίλης Νταβαρούκας.
Και κάτω από αυτή την εικόνα με... σκληρή γλώσσα μίλησε ο αντιπρόεδρος της ΕΠΣΛ Βησσαρίων Αρσενόπουλος για τον πρόεδρο Μιχάλη Παπαγεωργίου, όσον αφορά στο θέμα της εκλογής της νέας ΕΔ/ΕΠΣΛ και τη στάση που κράτησε.
Εκανε λόγο για ολίσθημα και διερωτήθηκε εάν υπάρχει συναλλαγή με την απέναντι πλευρά.
Ο κ. Παπαγεωργίου όταν πήρε το λόγο αργότερα δεν θέλησε να ρίξει... λάδι στη φωτιά και απλά ανέφερε επί του συγκεκριμένου θέματος ότι δεν πρέπει να κατολισθήσουμε σε γκρεμό.
ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ... ΚΑΡΕΚΛΕΣ
Ο Λευτέρης Γρηγοριάδης από την Ομόνοια μόλις πήρε το λόγο ανέφερε ότι 10-15 χρόνια που παρευρίσκεται στις γενικές συνελεύσεις, ενώ υπάρχουν πολλά προβλήματα κάποιοι ενδιαφέρονται μόνο για τις... καρέκλες και εγκωμίασε τη γραμματεία της ΕΠΣΛ που φροντίζει όπως είπε για τη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων.
Σ΄ εκείνο το σημείο δεν κρατήθηκε ο κ. Καρακάσης ο οποίος είπε ότι 22 χρόνια στο Μελισσοχώρι και 10 στην Ενωση μόνο... νοικιασμένη καρέκλα δεν έχει και ανέφερε ότι στον αγώνα των Μικτών στη Λαμία και σε 40 βαθμούς δεν πήγε κανένας διοικητικός της Ενωσης.
Και του απάντησε ο κ. Πουλαράκης ότι δεν ήθελε εκείνος κανέναν κοντά του...
ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
Τρία ερωτήματα έθεσε ο πρώην διοικητικός της ΕΠΣΛ Νίκος Μπαρμπαγιάννης στον πρόεδρο της ΕΠΣΛ Μιχάλη Παπαγεωργίου τονίζοντας ότι τα περισσότερα δ.σ. γίνονται στις καφετέριες.
Ποιος εκπροσώπησε το δ.σ. στη γενική συνέλευση της ΕΠΟ εάν υπάρχουν επαφές με την ΕΠΟ και εάν υφίσταται θέμα προέδρου, στο δ.σ. της ΕΠΣΛ.
Ο κ. Παπαγεωργίου του απάντησε ότι εκπροσώπησαν την Ενωση οι κ. Κουτσογιάννης, Αρσενόπουλος και ότι επισκέφθηκαν κάποιες φορές μέλη του δ.σ. την ελληνική ομοσπονδία.
«ΚΑΙΕΙ» ΤΟ ΘΕΜΑ
ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΡΩΓΗΣ
Το θέμα λειτουργίας του Ταμείου Αρωγής προβλημάτισε έντονα τόσο τους εκπροσώπους των σωματείων όσο και τους διοικητικούς της Ενωσης.
Ο Βασίλης Κωνσταντίνου από τη Δόξα Ομορφοχωρίου πρότεινε να μην καταβάλλονται τα έξοδα στους παρατηρητές και να δίδονται στο Ταμείο Αρωγής, ενώ ο Λευτέρης Γρηγοριάδης από την Ομόνοια ανέφερε ότι πρέπει να βρεθεί φόρμουλα για να το συντηρήσει η Ενωση.
Από την πλευρά τους ο γραμματέας της ΕΠΣΛ Νίκος Κουτσογιάννης ανέφερε ότι «είναι ευθύνη όλων μας για την κατάσταση στην οποία οδηγήσαμε το Ταμείο».
Πάντως, πάνω σε μια πρόταση του κ. Σαπουνά από το Βλαχογιάννι για να πάρουν πρωτοβουλίες τα σωματεία όσον αφορά στη συμφωνία με τους φυσικοθεραπευτές ο κ. Κουτσογιάννης είπε ότι θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να εκπροσωπήσει τα σωματεία η Ενωση, η οποία θα διαπραγματευτεί την τιμή και θα πληρώσουν το ποσό οι ομάδες, κάθε δίμηνο.
Ανεξάρτητα, πάντως, τις διαφωνίες ο κ. Κουτσογιάννης κλείνοντας είπε ότι η διοίκηση της ΕΠΣΛ εξασφαλίζει την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων για τη νέα περίοδο.
* Να σημειώσουμε ότι παρέμβαση έκανε και ο Μανώλης Γαραζανάκης από τον Απόλλωνα Λάρισας, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι κανείς δεν περιμένει στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και όλοι οφείλουν να βοηθήσουν τους πρωταγωνιστές των γηπέδων που είναι οι ποδοσφαιριστές.
30 ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Περίπου 30 σωματεία ήταν στη χθεσινή γενική συνέλευση των 1/4 δηλαδή των μελών που έχουν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές της ΕΠΣΛ.
Παρόντες ήταν επίσης από τη νέα ΕΔ/ΕΠΣΛ οι κ. Γιάννης Λάτσιος, Σπύρος Τσιλίκης, Αργύρης Πάσχος και από την πρώην οι κ. Μάκης Κουταλιάς, Αντώνης Γιαννακός.
50.000 ΕΥΡΩ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΣ
Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Σε σχέση με το 2007 και το 2008, ο προϋπολογισμός για το 2009 προβλέπεται περίπου 50.000 ευρώ μικρότερος (453.500 έναντι 508.400 τα προηγούμενα χρόνια).
Στην έκθεση του διοικητικού απολογισμού ο κ. Παπαγεωργίου τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Ενόψει της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου 2008-2009, το Δ.Σ. της ΕΠΣΛ εύχεται υγεία και παραγωγική αγωνιστική και αθλητική χρονιά.
Στο πλαίσιο της Γ.Σ. και του διοικητικού απολογισμού πρέπει εξαρχής να πούμε ότι αναμφίβολα υπήρξαν ατέλειες, παραλείψεις, λάθη και οξύνσεις που πάντα, όμως, θα υπάρχουν σε ένα δυναμικό ζωντανό οργανισμό, όπως είναι Ενωση, αρκεί να μην επηρεάζουν αρνητικά το έργο. Ετσι, ευπρόσωπα πρέπει να εκτεθούν τα ακόλουθα:
1. Αποτελεί πάγια κατάκτηση όλων η εύρυθμη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων της Ενωσής μας. Και κατά την παρελθούσα περίοδο βασικοί άξονες του Δ.Σ. υπήρξαν, πάντοτε στο πλαίσιο του δυνατού και εφικτού, ο προγραμματισμός, η δικαιότητα και η ταχύτητα στη λήψη αποφάσεων. Τα πρωταθλήματα υπήρξαν ενδιαφέροντα στο μεγαλύτερο βαθμό και σε όλη τη διάρκεια με επισφράγιση τους αγώνες κατάταξης.
2. Υπήρξε η επιβεβλημένη επαφή με τους παράγοντες, τα σωματεία και τους εμπλεκόμενους με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο με τις αποκεντρωτικές κατά τόπους συσκέψεις ουσίας, ενημέρωσης, προβληματισμού, ανταλλαγής απόψεων.
3. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει για τα φυτωριακά πρωταθλήματα, που διεξήχθησαν με επιτυχία, με σημαντικότατη συμμετοχή σωματείων αλλά και με μεγαλύτερο αγωνιστικό ενδιαφέρον, λόγω και του αναδιαρθρωτικού τρόπου διεξαγωγής του σε Α΄ και Β΄ φάση και έκλεισαν με τη διεξαγωγή των τελικών αγώνων. Είναι ένας θεσμός που αφορά στην καλλιέργεια και ανάπτυξη του ποδοσφαίρου προς όφελος των σωματείων αλλά και του λαρισινού ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, ο οποίος έχει γίνει πραγματικά συνείδηση όλων και είχε ως εμφανές αποτέλεσμα την πορεία των μικτών ομάδων της Ενωσης, οι οποίες για μία ακόμη φορά είχαν θετική πορεία και πρωταγωνίστησαν πανελλήνια.
4. Οικονομικό. Είναι γνωστές οι τρομερές δυσκολίες. Δεν μπορεί να δοθούν ψεύτικες υποσχέσεις ως λαϊκισμός και υποβάθμιση της νοημοσύνης όλων, αφού το θέμα αυτό εξαρτάται από την Πολιτεία. Ένα είναι σίγουρο, ότι το ερασιτεχνικό σωματείο πρέπει να τυγχάνει καλύτερης μεταχείρισης. Σε προηγούμενες Γ.Σ. έγιναν εισηγήσεις και ανταλλαγές απόψεων για τους τρόπους και τις δυνατότητες βελτίωσης της οικονομικής αυτοδυναμίας των σωματείων και της Ενωσης. Υλοποιήθηκε και φέτος και είναι σε εξέλιξη η διενέργεια λαχειοφόρου, η οποία κατά αντικειμενική άποψη, θα ωφελήσει οικονομικά τη συντριπτική πλειοψηφία των σωματείων όπως και στο παρελθόν.
Τελειώνοντας, το Δ.Σ. πιστεύει ακράδαντα ότι η καλή πορεία θα συνεχιστεί με προοπτική και παραπέρα στόχευση τη βελτίωση των πραγμάτων. Χρειάζεται αναμφίβολα η καθολική συμπαράσταση και σύμπραξη».
* Αξίζει να αναφέρουμε ότι και ο κ. Παπαγεωργίου εξέφρασε τους προβληματισμούς του για το Ταμείο Αρωγής, αναφέρθηκε στα έσοδα που συγκεντρώθηκαν από τον αγώνα της Εθνικής Ελπίδων από τη χοροεσπερίδα και στο τέλος ευχήθηκε μέσα από τις αντιθέσεις και τις αντεγκλήσεις να προκύψει κάτι θετικό για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που βρίσκεται ψηλά, όπως είπε.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass