ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΡΟΝΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΑΝΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΙΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΗΣ ΑΕΛ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΟ

Πολιτική διαμάχη για το γήπεδο της ΑΕΛ

*ΔΗΛΩΣΗ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ ΟΤΙ ΣΤΙΣ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ

Δημοσίευση: 12 Ιουλ 2008 3:11 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:20
 Πολιτική διαμάχη ξέσπασε χθες για το γήπεδο της ΑΕΛ με αφορμή την καθυστέρηση της τροπολογίας για την κατασκευή του που αναφέρει την παραχώρηση της έκτασης από την ΓΓΑ στην ΠΑΕ ΑΕΛ μέσω Ερασιτεχνικής. Ο βουλευτής κ. Ροντούλης καταγγέλλει ότι πέρασε η τροπολογία για το γήπεδο του ΠΑΟ ενώ ο κ. Αγοραστός χθες μετά από επίσκεψή του στον υπουργό Οικονομικών πήρε διαβεβαίωση ότι η τροπολογία για το γήπεδο της ΑΕΛ θα κατατεθεί στις 22 Ιουλίου.
Αναλυτικά:
ΣΤΙΣ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ
Με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Γ. Αλογοσκούφη, συναντήθηκε χθες ο βουλευτής της ΝΔ, κ. Κώστας Αγοραστός, με τον οποίο συζήτησε το θέμα της τροπολογίας για την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΛ. Ο κ. Αγοραστός πήρε την τροπολογία το πρωί της ίδιας μέρας από το Υπουργείο Πολιτισμού σε συνεννόηση με τον υπουργό κ. Λιάπη και ζήτησε από τον κ. Αλογοσκούφη την υπογραφή της αλλά και την κατάθεσή της για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής μαζί με το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών «Εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με την Οδηγία 2006/43/ΕΚ περί υποχρεωτικών ελέγχων των ετήσιων και των ενοποιημένων λογαριασμών για την τροποποίηση των οδηγιών 78/660/ΕΟΚ και 83/349/ΕΟΚ του Συμβουλίου και για την κατάργηση της Οδηγίας 84/253/ΕΟΚ του Συμβουλίου και άλλες διατάξεις» και όχι στο σχέδιο νόμου για τη βία στα γήπεδα, το οποίο δεν έχει ακόμη κατατεθεί, ούτως ώστε να ψηφιστεί άμεσα.
Ο κ. Αλογοσκούφης εξέτασε το θέμα με προσοχή, υπέγραψε την τροπολογία, ζήτησε και πήρε άμεσα την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους η οποία συνοδεύει την τροπολογία, και διαβεβαίωσε ότι προτίθεται να την καταθέσει αυτή την εβδομάδα στη Βουλή, ούτως ώστε να έχει την προβλεπόμενη από το νόμο χρονική προθεσμία και να συζητηθεί και να ψηφιστεί μαζί με το παραπάνω νομοσχέδιο, του οποίου η συζήτηση έχει προγραμματιστεί να αρχίσει στις 22 Ιουλίου.
Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΡΟΝΤΟΥΛΗ
Δήλωση - καταγγελία για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην κατάθεση της τροπολογίας για την κατασκευή τού γηπέδου τής Α.Ε.Λ., έκανε ο βουλευτής Λάρισας Στέλιος Ροντούλης, υποστηρίζοντας ότι ο Παναθηναϊκός έχει προνομιακή μεταχείριση σε σχέση με την Α.Ε.Λ. και, μάλιστα, η τροπολογία για το γήπεδο πέρασε από επιτροπή της οποίας πρόεδρος είναι ο Λαρισαίος βουλευτής Κώστας Αγοραστός.
Ο βουλευτής Στέλιος Ροντούλης είπε τα εξής: «Στη Βουλή υπάρχει άνιση μεταχείριση των ομάδων και γεγονότα που συμβαίνουν αποκρύπτονται σκόπιμα.
Στο νομοσχέδιο για τους ορκωτούς λογιστές πέρασε από την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων και πηγαίνει για ψήφιση στο θερινό τμήμα τής Βουλής τροπολογία που αφορά στην κατασκευή τού γηπέδου τού Π.Α.Ο. στον Ελαιώνα.
Και ερωτώ: Γιατί στο ίδιο νομοσχέδιο δεν ήρθε και η τροπολογία για την κατασκευή τού γηπέδου τής Α.Ε.Λ.; Δηλαδή, η τροπολογία με την οποία παραχωρούνται εκτάσεις από τη Γ.Γ.Α. στην Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ. μέσω Ερασιτεχνικής.
Ο υφυπουργός, κ. Ιωαννίδης, άλλα λέει και άλλα κάνει. Υπάρχει διαφορετική μεταχείριση για το τρίγωνο των Αθηνών, δηλαδή τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό και την Α.Ε.Κ., και διαφορετική για την Α.Ε.Λ. και τις υπόλοιπες ομάδες τής περιφέρειας.
Ενώ για την τροπολογία που αφορά στο γήπεδο του Π.Α.Ο. υπήρξε βιασύνη, δεν συνέβη το ίδιο και για το γήπεδο της Α.Ε.Λ.
Αλλά αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι το γεγονός ότι ο Λαρισαίος πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ο κ. Αγοραστός, αρθρογράφησε στην «Ελευθερία» για το νομοσχέδιο των ορκωτών λογιστών, αλλά απέκρυψε ότι πέρασε η τροπολογία για το γήπεδο του Π.Α.Ο. Με τι μούτρα θα εμφανιστείτε στη Λάρισα, κ. Αγοραστέ;
Ελπίζω τώρα να πιέσετε, επιτέλους, τον υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Γ. Ιωαννίδη, και τους αρμόδιους υπουργούς, που θα υπογράψουν την τροπολογία τής κατασκευής τού γηπέδου της Α.Ε.Λ., να κάνουν γρήγορα, για να έρθει αυτή η τροπολογία στη Βουλή το συντομότερο δυνατόν.
Κάνω αυτήν την καταγγελία για να μαθαίνουν οι Λαρισαίοι την αλήθεια και την άνιση μεταχείριση που υφίστανται οι ομάδες τής περιφέρειας σε σχέση με αυτές των Αθηνών, έχοντας και τις... «πλάτες» Λαρισαίων, που αποκρύπτουν τα γεγονότα».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass