ΕΠΙΤΕΥΧΘΗ ΧΘΕΣ Η ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗ Β΄ ΕΘΝΙΚΗ

Οι άνδρες της ΕΑΛ... επιστρέφουν

ΜΝΗΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ

Δημοσίευση: 29 Ιουν 2009 3:20 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:07
Μνήμες από το παρελθόν ξύπνησαν χθες το πρωί στο κλειστό γυμναστήριο του Αλκαζάρ, αφού η ανδρική ομάδα βόλεϊ της ΕΑΛ κατάφερε να στείλει ένα αισιόδοξο μήνυμα για το μέλλον. Αυτό έγινε με την κατάκτηση της ανόδου στη Β΄ Εθνική που έγινε μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης μιας και ανάμεσα στους φιλάθλους, που παρακολούθησαν το χθεσινό ματς, ήταν και παλιοί φίλοι της ομάδας που την έχουν ζήσει σε μεγάλες στιγμές στην Α΄ Εθνική.Οι «κυανέρυθροι» του Κώστα Ματίκα κατάφεραν με δύο νίκες στη δεύτερη φάση των αγώνων μπαράζ να πάρουν μια από τις τρεις θέσεις που οδηγούν στην παραπάνω κατηγορία. Αφού κέρδισαν αρχικά τον Ερμή Πατρών με 3-0 σετ (25-22, 25-20, 25-16) κατόρθωσαν να κάμψουν ακόμα πιο εύκολα την αντίσταση και της Λέσβου και να κατακτήσουν την ευνοϊκή βαθμολογική θέση στη μίνι αυτή βαθμολογία του ομίλου.
Με αυτήν την επιτυχία τώρα πέρα από το γεγονός πως το ενδιαφέρον όλων των Λαρισαίων στο αντρικό βόλει αρχίζει να ζωντανεύει και πάλι η ΕΑΛ γίνεται ο σύλλογος με τις δύο ομάδες στις εθνικές κατηγορίες αφού και οι γυναίκες βρίσκονται στην Α1 από πέρυσι. Αυτό αποδεικνύει περίτρανα πως η ΕΑΛ είναι ταυτόσημη ένοια με το Λαρισινό βόλει όσα χρόνια και αν περάσουν.
ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΑΝΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΤΣ
Στο χθεσινό ματς με τη Λέσβο η ΕΑΛ μπορούσε να κερδίσει την άνοδο ακόμα και με ήττα στο τάι μπρέικ. Όμως αυτό το ματς οι παίκτες του Κώστα Ματίκα δεν το έχαναν. Από την πρώτη στιγμή που μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο έδειξαν πραγματικά το πάθος τους για τη νίκη. Οι υποδοχές ήταν σε καλή ημέρα και τα μπλοκ λειτουργούσαν από το ξεκίνημα. Στην επίθεση ο δεύτερος χρόνος έβγαινε πολύ εύκολα και η δύναμη ήταν σημαντικός παράγοντας για πολλούς πόντους. Στο πρώτο σετ αν δεν υπήρχε λίγο άγχος τότε η ΕΑΛ θα το κέρδιζε ακόμα πιο εύκολα. Το τελικό 25-23 έδειξε πως η Λέσβος θα προσπαθούσε για το καλύτερο δυνατό.
Στο δεύτερο σετ τα πράγματα ήταν σαφώς πιο εύκολα. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να νικήσουν με 25-17. Το τρίτο σετ αν και δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς και η ΕΑΛ βρισκόταν πίσω στο σκορ με 7 πόντους κατάφερε να φέρει τα πάνω – κάτω και να νικήσει με 25-22.
 
Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΑΝΟΔΟΥ
Τάσος Μωυσιάδης    26/7/1978      1,88    Ακραίος
Δημήτρης (Ιω.) Κοτίτσας       9/11/1981      1,87    Ακραίος
Κώστας Μαντάρας    22/6/1983      1,92    Πασαδόρος
Δημήτρης (Αθ.) Κοτίτσας      22/6/1986      2,0       Διαγώνιος
Γιάννης Περουλάκης 24/12/1977    1,83    Ακραίος
Κώστας Κουτσομάρκος       23/1/1990      1,92    Ακραίος
Γιώργος Μαγκούτης 20/6/1992      1,97    Κεντρικός
Βασίλης Κουτσομάρκος       30/3/1992      1,89    Κεντρικός
Μιχάλης Ζιούρκας     5/5/1981         1,90    Πασαδόρος
Φώτης Μπακαλόπουλος      5/8/1992         1,99    Διαγώνιος
Λευτέρης Γαλάνης     13/3/1992      1,76    Λίμπερο
Μάκης Κούντριας      22/11/1991    1,90    Πασαδόρος
Νίκος Ζουπάνης        19/3/1989      2,03    Κεντρικός
Βαγγέλης Γιαμούρης            26/1/1989      1,82    Ακραίος/Λίμπερο
Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΑΛ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ
Το τμήμα βόλεϊ της ΕΑΛ ιδρύθηκε το 1968 (αμέσως μετά το τμήμα μπάσκετ). Είναι το τμήμα με τις περισσότερες διακρίσεις μια και έχει 7 συμμετοχές στην Α’ Εθνική Κατηγορία, αγωνιζόμενο συνεχώς με τους μεγάλους του αθλήματος από το 1969 μέχρι το 1978 με μια διακοπή το 1975-76 που υποβιβάστηκε στη Β’ Εθνική και επανήλθε πανηγυρικά, αφού κατέκτησε το πρωτάθλημα Β’ Εθνικής αήττητη.
Το ξεκίνημα έγινε το 1969, όταν αναδείχθηκε αήττητη Πρωταθλήτρια Θεσσαλίας (νίκησε το Γ.Σ.Βόλου, το Γ.Σ.Λάρισας και τον Ολυμπιακό Βόλου). Αμέσως μετά, την ίδια χρονιά η ΕΑΛ πρωταγωνίστησε στο Πανεπαρχιακό Πρωτάθλημα που τερμάτισε δεύτερη και διεκδικεί την άνοδό της στην Α’ Εθνική Κατηγορία με 2 αγώνες που δίνει στην Λάρισα και την Πάτρα με την Ολυμπιάδα Πατρών. Στην Πάτρα έχασε με 3-1 σετ και στη Λάρισα κέρδισε με το ίδιο σκορ 3-1 σετ και υπερτερώντας στους πόντους με 108-106 ανέρχεται στην Α’ Εθνική.
Την τέταρτη χρονιά της παραμονής της ΕΑΛ στην Α’ Εθνική η ομάδα πέτυχε τον άθλο κατακτώντας την 4η θέση στο Πρωτάθλημα πίσω από Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, Ηρακλή.
Η ΕΑΛ από το 1970 έδινε με την τότε ομάδα της τα φώτα σε άλλες επαρχιακές ομάδες να αναπτύξουν το άθλημα. Τότε που το πρωτάθλημα βόλεϊ της Α’ Εθνικής σήμαινε τη μάχη μόνο Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Μεγάλοι βολεϊμπολίστες όπως οι Τσουγένης, Βασ. και Αν.Αντωνούλης, Χαρισούλης, Μιχαλόπουλος, Μυλωνάς, Πρωτοψάλτης, Μπάλλας, Γεωργάκης, Αγαπίου, Καλούσης, Ταμπάρας κ.α. γινόταν πρώτοι μεταγραφικοί στόχοι των ομάδων Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού που όπως και σήμερα μονοπωλούσαν τους τίτλους.
Το Μάιο του 1982 στη Θεσσαλονίκη, έγινε ο τελευταίος αγώνας της μεγάλης ομάδας της ΕΑΛ, όταν αντιμετώπισε σε αγώνα μπαράζ για την άνοδο στην Α’ Εθνική τον Εδεσσαϊκό με τον οποίο είχε ισοβαθμήσει στην πρώτη θέση της Β’ Εθνικής χάνοντας με 3-2 σετ. Την επόμενη χρονιά τερμάτισε τρίτη στην Β’ Εθνική και έφθασε στους 8 του κυπέλλου Ελλάδος.
Στη συνέχεια (από το 1987) η ΕΑΛ έπεσε στη Γ’ Εθνική και τότε ξεκινούσαν δύσκολα χρόνια. Προσπάθησε κάποια στιγμή στην Α2 αλλά και πάλι υποβιβάστηκε στην τελευταία εθνική κατηγορία. Το 2005 πήγε στο τοπικό πρωτάθλημα όμως ήρθε χθες η άνοδος στη Β΄ Εθνική.
ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΤΙΚΑΣ: ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΑΜΕ...
Ο θεμελιωτής (λογικό αν σκεφτούμε πως είναι πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα) αυτής της ανόδου δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον προπονητή Κώστα Ματίκα. Ο 36χρονος τεχνικός μιλώντας στην «Ε» λίγο μετά τη λήξη της αναμέτρησης ανέφερε τα εξής: «Η επιτυχία αυτήν ήταν ό,τι θέλαμε ακριβώς. Το ανδρικό βόλεϊ της Λάρισας έχει ανάγκη από τέτοιες διακρίσεις. Χρειάζεται να φαίνεται λίγο παραπάνω στις Εθνικές κατηγορίες. Η άνοδος τελικά ήρθε πιο εύκολα από ό,τι περιμέναμε και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό. Αν σκεφτούμε κιόλας πως εμείς ήμασταν η πιο νεανική ομάδα που μετείχε στα μπαράζ τότε τα μηνύματα είναι ενθαρυντικά για το μέλλον...»
 
 
 
Προεδρικά...συγχαρητήρια
Μετά την μεγάλη επιτυχία της ΕΑΛ ο πρόεδρος του ιστορικού αυτού συλλόγου δήλωσε τα παρακάτω: «Εκ μέρους του Δ.Σ. της ΕΑΛ, θέλω να συγχαρώ τους αθλητές,την τεχνική ηγεσία και του διοίκηση του τμήματος βόλεϊ ανδρών του συλλόγου μας για τη μεγάλη επιτυχία τους -στους αγώνες μπαράζ- και για την άνοδο τους στη Β' Εθνική Κατηγορία. Προσπάθησαν όλοι για το καλύτερο, το πέτυχαν στέλνοντας μηνύματα αισιοδοξίας για την μελλόντικη πορεία του τμήματος και την πραγμάτωση των στόχων του. Με την άνοδο αυτή, επανέρχεταιτο ιστορικό τμήμα των ανδρών στις Εθνικές Κατηγορίες, που για 36 χρόνια διέγραψε μια πορεία με πολλές επιτυχίες. Η άνοδος της ΕΑΛ στη Β' Εθνική Κατηγορία είναι μια βέβαιο ότι θα συμβάλει στην παραπέρα ανάπτυξη του ανδρικού βόλλεϋ στην πόλη μας. Μια αισιόδοξη νότα για το τμήμα, είναι ότι οι ομάδες υποδομής πρωταγωνιστούν σε επίπεδο Θεσσαλίας, προκρινόμενες στα Πανελλήνια πρωταθλήματα και μελλοντικά οι αθλητές τους θα στελεχώσουν την ανδρική ομάδα για καλή αγωνιστική πορεία. Και βέβαια η πρόοδος κάθε αθλητικού συλλόγου στην πόλη μας, συναρτάται άμεσα με την διεξαγωγή των Μεσογειακών Αγώνων του 2013, που θα γίνουν σε Λάρισα και Βόλο. Είναι το μεγάλο στοίχημα, η μεγάλη πρόκληση για την πόλη μας και το Βόλο, αυτή η μεγάλη αθλητική και πολιτιστική διοργάνωση».
 
 
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Γ.Α.Σ. Λέσβου-Φ.Ε. Ιωαννίνων        0-3
Α.Σ.Α. Έβρος Σουφλίου-Γ.Σ. Ερμής Πατρών        1-3
ΣΑΒΒΑΤΟ
Γ.Α.Σ. Λέσβου-Α.Σ.Α. Έβρος Σουφλίου     3-1
Γ.Σ. Ερμής Πατρών-Ε.Α. Λάρισας 0-3
ΧΘΕΣ
Γ.Α.Σ. Λέσβου-Ε.Α. Λάρισα 0-3
Γ.Σ. Ερμής Πατρών-Φ.Ε. Ιωαννίνων            1-3
 
Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Φ.Ε. Ιωαννίνων      12
2. Ε.Α. Λάρισας         9
 
3. Γ.Σ. Ερμής Πατρών          6
4. Γ.Α.Σ. Λέσβου       3
5. Α.Σ.Α. Έβρος Σουφλίου   0
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass