ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΧΘΕΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ

Τέλος από τη λίγκα ο Κ. Πηλαδάκης

* ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΘΑΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ * Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΕΡΟΒΙΤΣΑΣ ΝΕΟΣ ΑΡΧΙΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Δημοσίευση: 25 Ιουν 2009 3:33 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:07
Την αποχώρησή του από την προεδρία της Σούπερ Λίγκα ανακοίνωσε χθες ο Κωστής Πηλαδάκης. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Λάρισα τόνισε ότι προσωπικοί και επαγγελματικοί λόγοι τον κάνουν να μη θέλει να συνεχίσει στο «τιμόνι» της διοργανώτριας αρχής και πως θα παραμείνει για 10-15 ημέρες στην προεδρία της Σούπερ Λίγκα, καθαρά για τυπικούς λόγους, ενώ υπογράμμισε ότι ο νέος πρόεδρος θα εκλεγεί μετά την κλήρωση του πρωταθλήματος.
 Αρχικά ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκα έκανε ένα μίνι απολογισμό των πεπραγμένων στη θητεία του. Στάθηκε ιδιαίτερα στην αύξηση των εισιτηρίων την εφετινή σεζόν, στη συνεργασία με τον ΟΠΑΠ, στις αλλαγές που έγιναν στον χώρο της διαιτησίας, στο θέμα των χορηγιών και της κεντρικής τηλεοπτικής διαχείρισης.
"Δυστυχώς οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις, αλλά και προσωπικοί λόγοι δεν μου δίνουν το δικαίωμα να συνεχίσω. Το κάνω με βαριά καρδιά. Το δίλημμα ήταν να συνεχίσω ή να μείνουν πίσω οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις, να βάλω σε κίνδυνο τους φίλους μου και την οικογένειά μου. Αποφάσισα προχθές να αποχωρήσω. Θεωρώ ότι υπάρχουν άξιοι άνθρωποι, που μπορούν να συνεχίσουν το έργο μου" τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος και συνέχισε: "Το ποδόσφαιρο πρέπει να οδηγηθεί σε τεχνοκράτες, όπως συμβαίνει στα περισσότερα προηγμένα πρωταθλήματα του κόσμου. Αλάθητος άνθρωπος δεν υπάρχει. Προσπάθησα σε κάθε απόφασή μου να κρίνω όσο το δυνατόν πιο αξιοκρατικά. Δεν είχα μία συντεταγμένη γραμμή με καμία ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους προέδρους της Λίγκα, διότι σε όλες τις αποφάσεις βγαίναμε ενωμένοι. Η Σούπερ Λίγκα θα συνεχίσει να βαδίζει σε σωστό δρόμο".
Ο κ. Πηλαδάκης τόνισε ακόμη ότι για 10-15 ημέρες θα παραμείνει τυπικά στα καθήκοντά του: "Η διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου δεν θα καθυστερήσει. Μετά την κλήρωση του πρωταθλήματος θα γίνει το δ.σ., στη διάρκεια του οποίου θα ανακοινωθεί ο νέος πρόεδρος. Δεν θα αργήσουμε καθόλου" είπε, ενώ σε ερώτηση που του έγινε για το αν έχει κάποιον στο μυαλό του αρνήθηκε να μιλήσει με ονόματα: "Το μόνο που εύχομαι είναι ο νέος πρόεδρος να είναι κοινής αποδοχής από όλο το σώμα". Ο διοικητικός ηγέτης της Λάρισας επισήμανε ακόμη ότι θα παραμείνει στα δρώμενα της θεσσαλικής ΠΑΕ, ενώ διέψευσε κατηγορηματικά ότι υπάρχει θέμα με την Ολυμπιακή Αεροπορία.
Ζήτησε ακόμη να δοθεί πίστωση χρόνου στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, και να στηριχτούν οι επιλογές του στον χώρο της διαιτησίας: "Δεν θεωρώ ότι υπάρχουν δύο μπλοκ στο ποδόσφαιρο, απλά υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Οι επιλογές στη διαιτησία τυγχάνουν ευρείας αποδοχής από το σύνολο του σώματος. Πρέπει να δοθεί μία περίοδος ανοχής σε όλους και να τους αφήσουμε να κάνουν τη δουλειά τους. Ο κ. Πιλάβιος έχει τη γνώση και δεν θα αφήσει το θέμα στην τύχη του. Του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη και είμαι αισιόδοξος ότι θα πετύχει".
Εξέφρασε ακόμη την άποψη ότι "...το ελληνικό πρωτάθλημα είναι από τα πιο καθαρά στην Ευρώπη", ενώ ζήτησε για τη νέα σεζόν "...να δεσμευτούμε όλοι οι πρόεδροι πριν το ξεκίνημα της νέας περιόδου ότι θ΄ ακολουθήσουμε κοινή γραμμή πάνω στα θέματα της βίας".
Ο ΤΕΡΟΒΙΤΣΑΣ ΑΡΧΙΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
Την τοποθέτηση του Βασίλη Τεροβίτσα στη θέση του προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας ανακοίνωσε χθες η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Παράλληλα, μέλη της ΚΕΔ θα είναι οι Σπύρος Παπαδάκος και Κώστας Φινοκαλιώτης, ενώ ο Κύρος Βασσάρας ανέλαβε υπεύθυνος ανάπτυξης με συνεργάτη τον μέχρι πρότινος αρχιδιαιτητή, Γιώργο Γιαννόπουλο.
Στο μεταξύ, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ πήρε, μεταξύ άλλων, τις εξής αποφάσεις:
- Τα σεμινάρια προεπιλογής διαιτητών και βοηθών θα διεξαχθούν στην Καλαμάτα από τις 12 έως τις 16/7/2009 (διαιτητές Β΄, Γ΄ Εθνικής και βοηθοί Β΄ Εθνικής) και από τις 26 έως τις 30/7/2009 (διαιτητές και βοηθοί Σούπερ Λίγκα).
- Στην Τρίπολη θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες της Εθνικής Ελπίδων με την Πορτογαλία (9/10/2009) και τη Λιθουανία (13/10/2009), στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.
- Στο Ρέθυμνο θα διεξαχθούν δύο φιλικοί αγώνες της Εθνικής Νέων με την Πολωνία στις 16 και στις 18/9/2009.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass