ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ «Ε»

Ιωαννίδης: Έρχονται επιχορηγήσεις...

* ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΓΗΠΕΔΟ ΓΚΟΛΦ * ΠΙΘΑΝΗ Η ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΤΟΥ ΑΛΚΑΖΑΡ * «ΕΥΛΟΓΙΑ Ο ΣΟΥΦΛΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΧΕΙΟ Ο ΠΗΛΑΔΑΚΗΣ»

Δημοσίευση: 24 Ιουν 2009 3:34 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:07
Του Σωτ. Κέλλα
 Πρώτος σταθμός στην επίσκεψη του υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη στη Λάρισα ήταν η Δημοτική Πινακοθήκη, μετά από πρόσκληση του προέδρου της Μάριου Ξηρομερίτη, και εκεί πραγματικά είδαμε έναν πολύ χαλαρό υφυπουργό όπου μας μίλησε για όλους και για όλα δημόσια.
Το πρώτο που έκανε με την επίσκεψή του στην Πινακοθήκη ήταν να μας πει ότι είναι συλλέκτης έργων τέχνης με αδυναμία στη Φλαμανδική σχολή ενώ επισκέφθηκε την Πινακοθήκη για να δει τη σχολή Μονάχου που ήταν η βάση της συλλογής του γιατρού Κατσίγρα, η οποία έκανε αυτή τη δωρεά σε όλους τους Λαρισαίους.
Μετά την επίσκεψή του σε όλες τις αίθουσες αρχίσαμε τη συζήτηση μαζί του και φυσικό ήταν το πρώτο θέμα που ρωτήσαμε να είναι οι Μεσογειακοί Αγώνες και τι έγινε με τους δύο Δημάρχους της Λάρισας και του Βόλου.
Ο Ιωαννίδης γνωστός για την ευθύτητα του λόγου του μας είπε: «Εγώ έχω πει ότι οι δύο Δήμαρχοι έκαναν ένα λάθος καθώς παρουσίασαν ένα χώρο για να γίνει το Μεσογειακό χωριό που δεν μπορεί να γίνει γιατί είναι αρχαιολογικός. Στη συνέχεια βρήκαμε τη λύση το ένα χωριό να γίνει στη Νέα Ιωνία και το άλλο στο στρατόπεδο Τζήμα.
Η αλήθεια είναι ότι συνεργάστηκα στο νομοσχέδιο με τον Κώστα Αγοραστό, το βουλευτή Λάρισας και καταθέσαμε στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ένα νομοσχέδιο με πολλές ασφαλιστικές δικλείδες ώστε να υπάρχει διαφάνεια. Το νομοσχέδιο θα είναι πολύ καλύτερο από αυτό για την Ολυμπιάδα του 2004».
Στη συνέχεια μιλήσαμε για το θέμα των επιχορηγήσεων του 2008 που είναι ένα θέμα που «καίει» τα σωματεία και τις επιχορηγήσεις των ομοσπονδιών Μας απάντησε: «Σύντομα θα υπογραφούν οι επιχορηγήσεις από 500 έως 8.000 ευρώ και τα χρήματα θα δοθούν στα σωματεία. Οι ομοσπονδίες έχουν πάρει ήδη τις δύο πρώτες δόσεις των επιχορηγήσεων».
Κατόπιν του είπαμε για τα προβλήματα που έχει το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο και μας τόνισε ότι δεν αποκλείεται να γίνει και ανακατασκευή του χλοοτάπητα καθώς μπορεί οι γεωπόνοι της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού να θεώρησαν ότι είναι καλός ο χλοοτάπητας αλλά από τον Σεπτέμβριο και μετά υπάρχει πρόβλημα ενώ ο ειδικός σε χλοοτάπητες Λαρισαίος Μιχάλης Αγορογιάννης εκτιμά ότι θέλει αλλαγή».
* Με τα σωματεία της Α2 (στην οποία μετέχει και η ΑΕΛ ΓΣ) τι θα γίνει θα παραμείνει το ίδιο καθεστώς ή θα γίνουν ερασιτεχνικά;
«Δεν έχουμε χούντα για να διαλύουμε εταιρίες. Μίλησα με τον κ. Βασιλακόπουλο (σ.σ. τον πρόεδρο της FIBA Europe) και του το εξήγησα. Συμφώνησε και θα παραμείνει το ίδιο καθεστώς. Εμείς θέλουμε να διασφαλίσουμε τους αθλητές γιατί αν κάποιος δεν πληρώσει τους αθλητές δεν μπορούν να στραφούν εναντίον κανενός ενώ τώρα υπάρχουν πρόεδροι, διευθύνοντες σύμβουλοι και τα χρήματα που συμφωνούν είναι πιστοποιημένα».
* Πώς όμως θα υπάρχουν κάποια σωματεία θα παίρνουν επιχορήγηση και κάποια άλλα όχι;
 «Πρώτα απ’ όλα ξεκαθαρίζω ότι το ποσό είναι 100.000 ευρώ και κάποιοι αυθαίρετα το ανέβασαν σε 130.000 ευρώ. Αν θέλουν και οι ΚΑΕ να πάρουν το ποσό ας γίνουν ΤΑΚ».
Στη συνέχεια ο Γιάννης Ιωαννίδης κάθισε μαζί με την ομήγυρη και ο διάλογος πλέον συνεχίστηκε δημόσια.
Πρώτο θέμα το άθλημα του γκολφ στους Μεσογειακούς για το οποίο είπε: «Το γκολφ δεν είναι απαραίτητο να γίνει στους Μεσογειακούς Αγώνες αλλά εάν μας επιβληθεί να γίνει εξαρτάται από τις τοπικές κοινωνίες σε πιο μέρος θα διεξαχθεί. Αν θέλουν την ανάπτυξη και πιστεύουν ότι μπορεί να γίνει μέσα από το γκολφ μπορούν να μας υποδείξουν έκταση που θα κατασκευαστεί, σε διαφορετική περίπτωση θα γίνει στην Αθήνα εφόσον επαναλαμβάνω υποχρεωθούμε. Το συγκεκριμένο έργο αν γίνει στη Λάρισα θα πρέπει να εγκριθεί από το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης »
Εν συνεχεία ο Γιάννης Ιωαννίδης αναφέρθηκε στην πόλη της Λάρισας λέγοντας: «Εγώ έχω δεύτερη πατρίδα την Λάρισα και αισθάνομαι πολύ καλά όταν έρχομαι σ’ αυτήν. Μου άρεσε εδώ και υπάρχει ανάπτυξη και την οποία οφείλει στον Γιώργο Σουφλιά που είναι ένας μεγάλος πολιτικός και αποτελεί ευλογία για τη Λάρισα. Είναι μεγάλη υπόθεση ένας πολιτικός να μην χρήζει ανάγκης από σταυρό και να ενδιαφέρεται τόσο πολύ για την περιοχή του και τα έργα.
* Η συνεργασία σας θεσμικά ποια είναι με τον κ. Πηλαδάκη ως προέδρου της Σούπερ Λίγκα που πληροφορίες τον θέλουν να μην συνεχίζει...
«Ο κ.Πηλαδάκης είναι λαχείο για τη Σούπερ Λίγκα και την ΑΕΛ. Δεν μου ζήτησε τίποτα προσωπικά αλλά πάντα μιλούσε θεσμικά εκτός βέβαια της περίπτωσης του γηπέδου.
Εγώ προσωπικά γνώριζα τον κ. Πηλαδάκη από παλιά και του είχα κάνει κρούση πριν ασχοληθεί με τη ΛΑΡΙΣΑ να συνεργαστεί με ομάδα της Θεσσαλονίκης άλλου αθλήματος, όχι του ποδοσφαίρου. Ευτυχώς όμως δεν έγινε και τώρα προσφέρει.
Μου αρέσει ο Πηλαδάκης που τιμάει την ιστορία της ΑΕΛ και αναφέρεται με τιμή στους προκατόχους του (σ.σ. την οικογένεια Καντώνια) οι οποίοι ήταν αυτοί που αξιοποίησαν τη Θεσσαλία και πήραν πρωτάθλημα κάτι που δύσκολα θα επαναληφθεί.
Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι στόχος του Πηλαδάκη είναι να φέρει την οικογένεια στο γήπεδο και αυτός είναι στόχος όλων μας».
*Μιλάτε τόσο κολακευτικά για τον Σουφλιά αλλά σας κατατάσσουν στους «φαν» της Ντόρας...
«Εγώ έχω μία προσωπική σχέση με το σύζυγό της κ. Μπακογιάννη τον Ισίδωρο Κούβελο από τότε που ήταν γενικός αρχηγός στην ομάδα μπάσκετ του Πανιωνίου. Για τον κ. Σουφλιά, ξέρει τι απόψεις μου γι’ αυτόν ακόμα και στις δύσκολες στιγμές γιατί στα δύσκολα φαίνονται οι φίλοι».    
* Μετά την αλλαγή του καταστατικού της ΕΠΟ πιστεύετε ότι θα αρχίσουν οι επιχορηγήσεις της Πολιτείας προς αυτή;
«Δε θέλω τίποτα να πω, τα είπε ο πρόεδρος της ΦΙΦΑ Μπλάτερ προχθές που σε δηλώσεις του μίλησε ότι στην Ελλάδα έχουν αλλάξει πολλά. Και είναι έτοιμη για μεγάλες διοργανώσεις... Δεν χρειάζεται σχόλιο από μας...».
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass