ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

«Με πρότυπο τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004»

* Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ Γ. ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Δημοσίευση: 20 Ιουν 2009 3:50 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:06
O υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου «Οργανωτική Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων - Βόλος 2013 και άλλες διατάξεις» στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, τόνισε, μεταξύ άλλων, στις παρεμβάσεις του: «Το νομοσχέδιο που συζητάμε αφορά τη σύσταση ανώνυμης εταιρίας για τη διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013, ακολουθώντας ως πρότυπο τη νομοθεσία που ίσχυε για τη σύσταση της αντίστοιχης ανώνυμης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μέσα από το νέο σχήμα, την ανώνυμη εταιρία που θα διαδεχθεί την υφιστάμενη Οργανωτική Επιτροπή, επιδιώκουμε τη διασφάλιση ενός ευέλικτου τρόπου λειτουργίας, πάντα με όρους απόλυτης διαφάνειας και με απόλυτο σεβασμό στα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου. Η ανώνυμη εταιρία θα τελεί υπό την εποπτεία των συναρμόδιων υπουργών και το σκεπτικό που επικράτησε για τη σύστασή της είναι ότι τα πλεονεκτήματα μιας ανώνυμης έναντι ενός ΝΠΙΔ, είναι η καλύτερη αποτελεσματικότητα και η διαφανέστερη οικονομική διαχείριση».
Ο κ. Ιωαννίδης ανέφερε στη συνέχεια ότι η Οργανωτική Επιτροπή θα διαθέτει τις δυνατότητες και την ευελιξία να επικεντρωθεί στην αύξηση των εσόδων από χορηγίες και τη μείωση του κόστους της διοργάνωσης, μέσω της χρήσης χορηγούμενων αγαθών και υπηρεσιών, ενώ πρόσθεσε: «Η ανάληψη από τη χώρα μας των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 αποτελεί μία μεγάλη στιγμή για την ελληνική περιφέρεια και ιδιαίτερα για την Κεντρική Ελλάδα. Με δεδομένο ότι τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα διεξάγονται παραδοσιακά στην Αθήνα, το γεγονός ότι μία διοργάνωση τέτοιου βεληνεκούς διεξάγεται εξ ολοκλήρου σε δύο πόλεις της περιφέρειας, το Βόλο και τη Λάρισα, αποτελεί μία τεράστια πρόκληση και μία χρυσή ευκαιρία για την ανάπτυξη της περιφέρειας με επίκεντρο τη Θεσσαλία, καθώς αναμένεται να δημιουργηθούν νέες θέσεις απασχόλησης με αφορμή τους αγώνες. Αυτή θα πρέπει να είναι η κεντρική αρχή που θα διέπει το σχεδιασμό και τη στρατηγική μας, ώστε όλα όσα γίνουν με αφορμή τους αγώνες να μείνουν, ως προίκα, στις δύο πόλεις και στην ευρύτερη περιοχή, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, που θα βρεθούν για τα επόμενα χρόνια στο επίκεντρο της προσοχής και του ενδιαφέροντος της διεθνούς αθλητικής κοινότητας».
Ο υφυπουργός Αθλητισμού υπογράμμισε ότι το πρώτο μεγάλο "στοίχημα" παραμένει πάντα η επιτυχημένη οργάνωση των αγώνων του 2013, ώστε για άλλη μία φορά η Ελλάδα να ανταποκριθεί με άψογο τρόπο στις προσδοκίες της διεθνούς αθλητικής κοινότητας και ειδικά της Μεσογειακής οικογένειας. «Στόχος μας», επισήμανε ο κ.Ιωαννίδης, «είναι η αναβάθμιση των Αγώνων με την προοπτική να προσελκύσουν τους κορυφαίους αθλητές των αθλημάτων, που θα διεξαχθούν στο πλαίσιο της διοργάνωσης, με κύρια μέριμνα να αγωνιστούν οι αθλητές σε ένα πλαίσιο αγωνιστικής και οργανωτικής αρτιότητας, μέσα στο πνεύμα της μοναδικής ελληνικής φιλοξενίας. Το μέγεθος της διοργάνωσης καταδεικνύουν ορισμένοι αριθμοί, όπως η συμμετοχή 3.300 αθλητών από 23 χώρες της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου, η διεξαγωγή 29 συνολικά αθλημάτων, η παρακολούθησή τους από 1.500 δημοσιογράφους, η παρουσία 900 μελών της Μεσογειακής οικογένειας, 10.000 εθελοντών, ενώ υπολογίζεται ότι το σύνολο των αγώνων θα παρακολουθήσουν περίπου 500.000 θεατές».
Καταλήγοντας ο υφυπουργός Αθλητισμού έκανε ειδική μνεία στο γεγονός ότι υπήρξε ένας γόνιμος διάλογος μεταξύ των μελών της Επιτροπής και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θετική συμβολή όλων των πλευρών κατά την επεξεργασία του νομοσχεδίου. «Όταν πρόκειται για μεγάλα αθλητικά γεγονότα, τα οποία προάγουν την εικόνα της χώρας μας διεθνώς», είπε, «λειτουργούν ως καταλύτες για την τόνωση της ανάπτυξης στις περιοχές που φιλοξενούν τις αθλητικές εκδηλώσεις. Απαιτείται η συστράτευση όλων ώστε να προκύψει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι αυτό είναι το πνεύμα που επικρατεί και αυτή η λογική μπορεί να εγγυηθεί μόνο καλά αποτελέσματα».
  
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass