ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ ΤΗΣ Α.Ε.Λ.

Μάλαρτζ ή... διεθνής εν ενεργεία

* Η ΟΜΟΝΟΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΤΣΟΛΗ ΓΙΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ * «ΔΕΚΑΡΙ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗ Δ. ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2009 3:07 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:06
Σε τέσσερις μέρες αρχίζει η προετοιμασία της Α.Ε.Λ. για τη νέα αγωνιστική περίοδο και ακόμα τρεις από τις πιο νευραλγικές θέσεις της ομάδας δεν έχουν βρει τον κάτοχό τους και αναφερόμαστε σε αυτές του τερματοφύλακα, του επιτελικού μέσου και του σέντερ φορ.
Η Α.Ε.Λ. γνωρίζει ότι αυτά τα κενά πρέπει να καλυφθούν άμεσα με δεδομένο ότι αρχίζουν οι ευρωπαϊκές υποχρεώσει της ομάδας σε λιγότερο από ένα μήνα και μπορεί να είναι εύκολη η κλήρωση αλλά σε μία περίοδο που καμία ομάδα δεν είναι σε φόρμα όλα μπορούν να συμβούν.
Αυτό που δείχνει να προέχει για την Α.Ε.Λ. είναι η απόκτηση τερματοφύλακα και όλα δείχνουν ότι θα αποκτηθεί ο Αρκάντιους Μάλαρτζ (που θα ξαναβρεί συμπαίκτη όπως πέρυσι στον ΟΦΗ τον Σίμιτς) αλλά ως ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό όπου ανήκει. Το υπέρ του Μάλαρτζ είναι ότι όλοι γνωρίζουν την αξία του, αλλά εκτός από αυτόν υπάρχει και μία άλλη περίπτωση τερματοφύλακα, που όμως κρίνεται πιο ακριβή. Ο συγκεκριμένος τερματοφύλακας αυτή τη στιγμή κοστίζει 230.000 ευρώ ενώ θα αποκτηθεί δανεικός με οψιόν αγοράς 450.000 ευρώ.
Πρόκειται για διεθνή τερματοφύλακα που αγωνίζεται σε ομάδα της Ανατολικής Ευρώπης και είχε βρεθεί στο στόχαστρο γνωστής αγγλικής ομάδας πριν λίγο καιρό. Πλεονέκτημα η ηλικία του.
Να προσθέσουμε ότι ο Αρκάντιους Μάλαρτζ είναι Πολωνός τερματοφύλακας που γεννήθηκε στις 19 Ιουνίου του 1980 στην πόλη Πολτούσκ της Πολωνίας. Αγωνίστηκε σε διάφορες ομάδες της πατρίδας του (με πιο γνωστές την Πολόνια Βαρσοβίας και τη Λεχ Πόζναν ενώ έπαιξε και σε Γκβάρντια Βαρσοβίας, Σβιτ, Αμίκα Βρονκ) πριν έρθει στην Ελλάδα για να αγωνιστεί για λογαριασμό της Ξάνθης το χειμώνα του 2005. Μετά από ενάμιση χρόνο στην ακριτική ομάδα, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον Παναθηναϊκό μέχρι το καλοκαίρι του 2008, οπότε και δόθηκε δανεικός στην ομάδα του Ο.Φ.Η.
Ο ΚΟΤΣΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ
Και μια και αναφερόμαστε σε τερματοφύλακα να αναφέρουμε ότι τη φανέλα της κυπριακής Ομόνοιας θα φοράει από την ερχόμενη σεζόν ο μέχρι πριν λίγες μέρες τερματοφύλακας της Α.Ε.Λ. Στέφανος Κοτσόλης, καθώς χθες ο σύλλογος της Λευκωσίας ανακοίνωσε την απόκτηση του έμπειρου τερματοφύλακα χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται η χρονική διάρκεια της συνεργασίας τους (σύμφωνα με τα Μ.Μ.Ε. της Κύπρου, ο πρώην παίκτης της Λάρισας υπέγραψε για 2 χρόνια και 500.000 ευρώ συνολική αμοιβή).
«Η Ομόνοια ανακοινώνει πως ο Ελλαδίτης τερματοφύλακας Στέφανος Κοτσόλης υπέγραψε πριν από λίγο στα γραφεία του σωματείου μας, συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα μας. Το συμβόλαιο συνεργασίας θα ισχύσει από τη στιγμή που ο παίκτης περάσει τις ιατρικές εξετάσεις του CAMP 8. Ο Kοτσόλης είναι 30 ετών, διεθνής με την Εθνική Ελλάδας και αγωνίστηκε σε Παναθηναϊκό και Λάρισα» αναφέρεται στο κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα η διοίκηση και καταλήγει: «Με την απόκτηση του Στέφανου Κοτσόλη η Ομόνοια ολοκληρώνει βάσει του σχεδιασμού τις μετεγγραφές της. Συνεπώς, από τούδε και στο εξής, οποιαδήποτε αναφορά σε πιθανούς μετεγγραφικούς στόχους της Ομόνοιας δεν θα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και ουδεμία σχέση θα έχει με το σωματείο».
Στο μεταξύ ανακοίνωση εξέδωσε και η ΠΑΕ Α.Ε.Λ. που αναφέρει τα εξής: «Με την ολοκλήρωση της συνεργασίας της με τον Στέφανο Κοτσόλη, η Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ. 1964 αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τον ποδοσφαιριστή για τη σημαντική προσφορά του στην ομάδα και να του ευχηθεί κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του. Ο Στέφανος Κοτσόλης υπήρξε επί μια τετραετία βασικό στέλεχος της Α.Ε.Λ., με τα χρώματα της οποίας διακρίθηκε όχι μόνο για τις αγωνιστικές του επιδόσεις, αλλά για το ήθος και τον επαγγελματισμό του, έχοντας καθοριστική συμμετοχή σε όλες τις επιτυχίες της σύγχρονης ιστορίας της και πολύτιμη συμβολή στην αγωνιστική της εξέλιξη».
ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΣ ΤΟ ΔΕΚΑΡΙ
Μετά το «ναυάγιο» της απόκτησης του Ρουμάνου Φλορίν Τσέρνατ η Α.Ε.Λ. κινείται για την απόκτηση ενός επιτελικού μέσου, Πορτογάλου στην καταγωγή, που αγωνίζεται σε χώρα της Δυτικής Ευρώπης και πρόκειται για σπουδαίο όνομα του Πορτογαλικού ποδοσφαίρου. Ο παίκτης έχει εντοπιστεί, έχουν αρχίσει συζητήσεις και αν ολοκληρωθούν αυτό θα γίνει τις επόμενες μέρες. Με τον παίκτη αργά χθες το βράδυ διέρρευσε ότι έχει επέλθει συμφωνία αλλά όχι και με την ομάδα που ανήκει.
ΓΙΑ ΣΕΝΤΕΡ ΦΟΡ
Για την απόκτηση του σέντερ φορ, το μόνο όνομα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον ορίζοντα είναι του Τούρκου Ουμίτ Καράν που αν αποκτηθεί θα μιλάμε για την πιο σημαντική μεταγραφή της Α.Ε.Λ. στη σύγχρονη ιστορία της. Μέχρι τώρα οι επαφές δεν έχουν αποδώσει «καρπούς» αλλά σε μία τέτοια περίπτωση αφού υπήρξε η πρώτη συζήτηση δεν αποκλείεται να υπάρξει επαναπροσέγγιση από τη στιγμή που και η Α.Ε.Λ. δεν έχει σέντερ φορ, αλλά και ο Ουμίτ Καράν δεν έχει βρει άλλη ομάδα και η Γαλατά Σαράι (κάτι που θεωρείται δεδομένο) δεν θέλει να πληρώσει το συμβόλαιό του.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass