ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟΚΑΜΠΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΟΔΚΕ

Οι... ελπίδες της Ελληνικής Διαιτησίας

ΜΗΧΑΝΙΚΗ, ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΑ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δημοσίευση: 17 Ιουν 2009 3:36 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:05
Του Κ. Γκιάστα
Η «καρδιά» της μελλοντικής ελληνικής διαιτησίας μπάσκετ από χθες χτυπά στον Αγιόκαμπο. Εκεί διεξάγεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το καμπ της ΟΔΚΕ. Είναι ένα διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο που περιλαμβάνει πρακτική και κυρίως θεωρητική εκπαίδευση. Αυτό το σεμινάριο (που διεξάγεται κυρίως χάρη στις ενέργειες του Ηλία Καφφέ πάλι στο νομό μας) το παρακολουθούν 21 διαιτητές από όλη την Ελλάδα οι οποίοι είναι Α’ κατηγορίας και δείχνουν πως μπορούν να εξελιχθούν ακόμη περισσότερο. Στο ξενοδοχείο «Golden Beach» (όπου και πραγματοποιείται το σεμινάριο) βρίσκεται ο πρόεδρος της ΟΔΚΕ, Ηλίας Καφφές και τα τρία μέλη της ΚΕΔ Μιχάλης Δούκας, Κώστας Κορομηλάς και Στέλιος Συμεωνίδης.
Η «Ε» βρέθηκε στα παράλια και παρακολούθησε την πρώτη ημέρα του σεμιναρίου. «Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε αυτά τα άτομα τα οποία πιστεύουμε πως μπορούν να αποτελέσουν την καινούρια φουρνιά της ελληνικής διαιτησίας. Εμείς θέλουμε να τους δώσουμε μια ευκαιρία να εξελιχθούν. Αν αυτή την ευκαιρία την αρπάξουν απ΄ τα μαλλιά καλώς», ανέφερε ο πρόεδρος της ΟΔΚΕ, Ηλίας Καφφές.
Από την πλευρά του το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, Στέλιος Συμεωνίδης ανέφερε τα παρακάτω: «Η ΟΔΚΕ από πέρυσι έχει κάνει μια καινοτομία από θέμα σεμιναρίων. Επέλεξε κάποιους διαιτητές βλέποντας μερικά θετικά στοιχεία. Αυτοί θεωρητικά είναι οι ελπιδοφόροι αλλά χωρίς να αποκλείουμε κάποιους άλλους διαιτητές που δεν είναι παρόντες. Με την προοπτική των τριών διαιτητών στην Α2 Εθνική κατηγορία το σεμινάριο το φετινό παίρνει ουσιαστικά και μια μορφή προετοιμασίας για τα παιδιά αυτά για τα νέα δεδομένα.
Στους νέους αυτές διαιτητές σε αυτό το σεμινάριο θέλουμε να περάσουμε δύο μηνύματα εκτός από τη μηχανική στην οποία θα σταθούμε.
Πρώτον να καταλάβουν πως και οι ίδιοι είναι μια ομάδα μέσα στο γήπεδο και πως πρέπει να υπάρχει κλίμα συνεργασίας. Δεύτερον να είναι πειθαρχημένοι».
ΔΥΟ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
Στο σεμινάριο λαμβάνουν μέρος και δύο Λαρισαίοι διαιτητές από τους 21 συνολικά. Αυτοί είναι οι Αποστόλης Νικολούλης και Γιάννης Παγώνης. Από τις υπόλοιπες πόλεις οι διαιτητές είναι οι παρακάτω:
Βόλος: Τζαφλέρης, Δεσλής
Θεσσαλονίκη: Μήτσιου Γ., Μήτσιου Κ., Πουρσανίδης
Κατερίνη: Ταρενίδης, Ευφραιμίδης
Σέρρες: Τατούδης
Ήπειρος: Τσώνος
Πάτρα: Τσούνας, Π
Αθήνα: Μαγκλογιάννης, Θεωνάς, Κραβίτης, Τσώνος Β., Μπίκας, Θεοδωρόπουλος
Κρήτη: Χαλαμπαλάκης
Καλαμάτα: Αποστολόπουλος
Χαλκιδική: Παντελίδης
ΠΕΡΙ... ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ Ο ΛΟΓΟΣ
Χθες κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας του σεμιναρίου πραγματοποιήθηκε μια παρουσίαση ενός dvd. Σε αυτό περιλαμβανόταν φάσεις από διάφορα παιχνίδια και τις σχολίαζε ο Κώστας Κορομηλάς λαμβάνοντας υπόψη και την άποψη των παρόντων διαιτητών. Ο σχολιασμός κινούταν κυρίως γύρω από τη μηχανική δηλαδή τις θέσεις που θα πρέπει να λαμβάνουν οι διαιτητές μέσα στο γήπεδο. «Η μηχανική δεν είναι κανονισμός, ωστόσο είναι ένα βασικό στοιχείο για να αποφύγεις τα λάθη σχετικά με τους κανονισμούς» τόνισαν οι ομιλητές.
* Αξίζει να τονίσουμε πως την εκδήλωση χαιρέτισε και ο αντιδήμαρχος Μελιβοίας κ. Λέτσιος ο οποίος στο λιτό λόγο του ανέφερε πως ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass