ΔΗΛΩΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΕΛ Κ. ΠΗΛΑΔΑΚΗΣ

«Αν χρειαστεί θα κάνω μια... τρέλα»

* ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΣΤΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ * ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΚΑΡΑΝ, ΜΕΤΙΝ, ΚΟΤΣΟΛΗ, ΠΑΡΑ * ΠΟΙΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΓΗΠΕΔΟ

Δημοσίευση: 10 Ιουν 2009 2:45 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:04
«Θα κάνω και την τρέλα, αν χρειαστεί φέτος, για να ανέβουμε ένα σκαλοπάτι ποιοτικά όσον αφορά στο ρόστερ μας, να δώσουμε περισσότερα όπλα στο προπονητικό τιμ για να φτιάξει μια ομάδα που θα έχει αξιοπρεπή πορεία σε Ελλάδα και Ευρώπη...» αυτή η πρόταση του προέδρου της ΑΕΛ, Κώστα Πηλαδάκη στο τέλος της χθεσινής απολογιστικής συνέντευξης Τύπου (στην οποία παρουσιάστηκαν και τα νέα διαρκείας) αποτέλεσε αφορμή για... όνειρα τρελά των Λαρισαίων φιλάθλων αλλά και θερμό χειροκρότημα από τους παρευρισκόμενους.
Ο κ. Πηλαδάκης μίλησε για πολλά και διάφορα θέματα. Μίλησε για μεταγραφές και ανανεώσεις, για το νέο γήπεδο, για την παρουσία του κόσμου, για τη συμπεριφορά του στο γήπεδο. Αναλυτικα είπε: «Κλείσαμε μια χρονιά, η οποία ήταν ως ακολουθία των μεγάλων περσινών αλλαγών, ξεκινώντας από την τεχνική ηγεσία. Εμείς ως διοίκηση προσπαθήσαμε να δώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα όπλα στο νέο προπονητή, τα οποία εκείνος παρέλαβε μαζί με τους συνεργάτες του και θεωρώ ότι αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο, στο έπακρο, με αποτέλεσμα η ομάδα να έχει μια πάρα πολύ επιτυχημένη χρονιά.
Είμαι πολύ ευτυχισμένος που διαψεύσαμε όλες αυτές τις Κασσάνδρες. Αποκορύφωμα όλων ήταν η έξοδός μας στην Ευρώπη, μια επιτυχία που από κανέναν δεν αμφισβητήθηκε ως άδικη.
Εδώ και αρκετούς μήνες έχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες να σχεδιάσουμε την ΑΕΛ των επόμενων ετών. Πρέπει να δημιουργηθεί ένας νέος κορμός ομάδας, ένας κορμός ποδοσφαιριστών που μας υποχρεώνει να μπούμε σε διαδικασία υπέρβασης. Κι αυτό γιατί ακολουθεί το τεράστιο εγχείρημα του γηπέδου και πρέπει εκεί να μπούμε ισχυροί και χωρίς πολλές αλλαγές. Οι αλλαγές στο ρόστερ της επόμενης σεζόν θα γίνουν για να φτιάξουμε μια ομάδα καλύτερη από τις προηγούμενες. Οι παίκτες που κοιτάμε είναι εγνωσμένης αξίας.
Η ΑΕΛ έχει έναν συγκεκριμένο προϋπολογισμό. Σε αυτές τις δύσκολες εποχές οι ΠΑΕ που επιβιώνουν είναι αυτές που δεν κάνουν αλόγιστες κινήσεις. Δεν παρασύρονται από ενθουσιασμούς και δεν καταστρέφουν τον προϋπολογισμό τους με συνέπεια να κάνουν κακό στην ομάδα. Θα ήταν πολύ εύκολο να το κάνει με το όνομα που έχει χτίσει αυτή η ομάδα όχι μόνο στην ελληνική, αλλά και στη διεθνή αγορά. Παίκτες που πριν από 5 χρόνια χρειαζόταν να κάνουμε 7 προσπάθειες να τους προσεγγίσουμε, τώρα κάθονται και μας ακούν με την πρώτη.
Γιατί πάνω απ’ όλα ξέρουν πως ό,τι συμφωνηθεί, θα τηρηθεί απαρέγκλιτα. Αυτό το πάγιο στοιχείο αξιολογείται ιδιαίτερα στην ποδοσφαιρική αγορά. Από την άλλη, δεν πρόκειται σε αυτή τη χρονική στιγμή να κάνουμε την τρέλα και να ξεφύγουμε από τον προϋπολογισμό μας. Πρέπει η ΑΕΛ να είναι βιώσιμη σε οποιαδήποτε οικονομική συγκυρία για τον κόσμο, εύκολη ή δύσκολη.
ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ Η ΑΔΙΚΙΑ
Για τα πρόστιμα και τη συμπεριφορά των φιλάθλων ανέφερε: «Σήμερα που είμαστε όλοι μας χαλαροί και ωραίοι, πρέπει να βάλουμε στο μυαλό μας και να μεταφέρουμε στον διπλανό μας, ότι οποιαδήποτε στιγμή οργής και θυμού, μπορεί να έχει αντίκτυπο στην ομάδα, καταρχάς αγωνιστικά και δευτερευούσης οικονομικά. Θα είμαι απέναντι σε αυτούς που έρχονται να πλακωθούν. Το λέω εγκαίρως και το λέω για ακόμη έναν άλλο λόγο. Γιατί δεν υπάρχει πιο στενάχωρο πράγμα να βλέπω ένας φίλος της ομάδας μας να τραβιέται στην αστυνομία. Η έκκληση που κάνω προς της αστυνομία κάθε φορά που επικοινωνώ μαζί τους είναι να τιμωρούν αυτούς που πραγματικά παραβατούν και όχι νεαρά παιδιά που κάνουν το παραμικρό πλημμέλημα. Αυτό εξοργίζει τον κόσμο. Η αδικία. Δικαιοσύνη θέλουμε και να τιμωρούνται αυτοί που πραγματικά παραβατούν.
Αν θέλετε όλοι εσείς έναν διαφορετικό πρόεδρο, θα ήθελα να το ξέρω. Εγώ πάντως, πείθομαι από τις οικογένειες που έρχονται και με βρίσκουν και μου λένε ότι δεν θέλουν – εξαιτίας της βίας - να στείλουν τα παιδιά τους στο γήπεδο. Οι άσχημες συμπεριφορές κόστισαν στην ομάδα 180.000 ευρώ, που μεταφράζονται σε έναν ή δύο έτοιμους παίκτες ή σε 10 ταλέντα της περιοχής. Είναι αμαρτία».
ΟΚΤΩ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ
Για το νέο γήπεδο είπε: «Υπάρχουν κάποιες τυπικές διαδικασίες - τις οποίες αισιοδοξώ ότι θα λύσω με τις αρχές και οι οποίες δεν έχουν σχέση με την ομάδα μας – για να εκδοθεί η άδεια. Χθες (σ.σ. προχθές) ανοίχτηκαν όλες οι προσφορές. Υπάρχουν 8 κατασκευαστικές που κατέθεσαν προτάσεις δεσμευόμενες ότι θα παραδώσουν το έργο το προσεχές καλοκαίρι. Έργα χωρίς να κατατεθεί ο φάκελος δεν προχωράνε. Παρανομίες δεν κάνει η ΑΕΛ. Τα λέω απλώς ως ιστορική καταγραφή κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Τον Σεπτέμβριο θα γίνει η επίσημη παρουσίαση της μακέτας του νέου γηπέδου.
Θέλω να ενημερώσω επίσης όλους εκείνους του επιχειρηματίες που παίρνουν τηλέφωνα και ρωτούν για τις προϋποθέσεις να αναλάβουν τη διαχείριση καταστημάτων στο νέο γήπεδο ότι θα υπάρχει η στιγμή σύντομα – όχι αργότερα από το τέλος Αυγούστου – αλλά και η χρονική δυνατότητα, που θα δοθεί κατά προτεραιότητα στους Λαρισαίους να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τους εμπορικούς χώρους του γηπέδου. Υπάρχουν προτάσεις από εταιρίες της Αθήνας που μας ζητούν να το πάρουν όλο. Δεν θα απαντήσουμε σε κανέναν, αν δεν εξαντλήσουμε τα χρονικά περιθώρια που επιβάλλει η δέσμευσή μας στους Λαρισαίους. Το ίδιο ισχύει και για τις σουίτες».
ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ
* Τι γίνεται με τον Ουμίτ Καράν αλλά και με τις ανανεώσεις των Τουμέρ, Κοτσόλη;
- Για τον Ουμίτ Καράν πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι γιατί όταν θέλεις να πάρεις ένα παίκτη από την Γαλατάσαραϊ καταλαβαίνεται πως είναι μια ομάδα 70 εκατομμυρίων πληθυσμού και έχει ένα συγκεκριμένο προϋπολογισμό και κόστος. Μην τρελαινόμαστε. Παράλληλα γίνονται προσπάθειες και για άλλους παίκτες.
Κάθε χρόνο έρχονται καινούριοι παίκτες. Δεν υπάρχει κανένας παίκτης υπεράνω της ΑΕΛ αλλά ούτε και πρόεδρος. Έτσι και με τον Κοτσόλη και Μετίν τους έγινε μια πρόταση που συμβαδίζει με το δικό μας προϋπολογισμό. Ο Μετίν είναι φίλος αλλά είναι και επαγγελματίας. Όλα έχουν μια συνάρτηση.
Ο Κοτσόλης έχει μια ξεκάθαρη τοποθέτηση. Ούτε μαλωμένοι είμαστε ούτε τίποτα. Έχει μια πρόταση από το εξωτερικό. Θα αποφασίσει αν θα μείνει ή θα φύγει έξω.
*Θα παίξει στο Αλκαζάρ η ΑΕΛ για την Ευρώπη;
- Αν ολοκληρωθούν εγκαίρως οι εργασίες (σ.σ. για τις οποίες θα ενημερωνόταν μετά τη συνέντευξη) τότε ναι θα παίξουμε εκεί. Έτσι μας έχουν πει προφορικά.
*Με τον Πάρα σε τι φάση βρισκόμαστε;
-Με τον Πάρα έχουμε υπογεγραμμένο συμβόλαιο με την Τσακαρίτα με οψιόν αγοράς αν την εξασκήσουμε έως 30 Ιουνίου. Εδώ και τρεις εβδομάδες η ΑΕΛ έχει στείλει επιστολή στην Αργεντινή και τους είπαμε πως θα εξασκήσουμε την οψιόν κανονικά. Άρα υπάρχει υπογεγραμμένο συμβόλαιο για 4 χρόνια. Ο παίκτης είναι δικός μας εκτός αν θέλει να παρατυπήσει ο ίδιος ή η ομάδα του.
*Ερχόμενος στη Λάρισα είχατε πει πως πλάνο σας ήταν η ομάδα να αποτελείται από 60%-70% από Λαρισαίους παίκτες όμως κάτι τέτοιο δεν φαίνεται.
-Εμείς δεν επεμβαίνουμε στις επιλογές του προπονητή αρκεί να τον πείσουνε πως αξίζουνε. Μακάρι να είχαμε ακόμη περισσότερους Λαρισαίους. Κανένας δεν θέλει να έχει μόνο ξένους στην ομάδα και από πλευράς προϋπολογισμού.
*Θα υπάρχει ενίσχυση στο τμήμα σκάουτινγκ;
-Ναι όσον αφορά στο μάτι παρακολούθησης ξένων ομάδων καθ όλη τη χρονιά και όχι μόνο τους τελευταίους τρεις μήνες των πρωταθλημάτων τους. Ο κ. Κοτσοβός έχει αρχίσει εδώ και μήνες τα ταξίδια του. Επίσης σκεφτόμαστε να υπάρχει μια ενίσχυση και στις ακαδημίες.
* Είστε ευχαριστημένος από την παρουσία του κόσμου στα εντός έδρας ματς;
-Δεν είμαι απόλυτα ευχαριστημένος αλλά υπάρχουν και δικαιολογίες. Το παράδοξο είναι πως ενώ στη Λιβαδειά είδαμε τόσο κόσμο σε άλλα ματς που τους είχαμε ανάγκη δεν έγινε αυτό. Για να είμαι ειλικρινής ούτε και εγώ δεν μπορώ να το εξηγήσω αυτό. Μέσα στα τόσα που έχει να επιδείξει η ομάδα κανένας δεν μπορεί να μας… ερμηνεύσει.
*Στα Δένδρα θα γίνουνε κι άλλα γήπεδα;
- Θα γίνει ένα με πλαστικό χλοοτάπητα και τα υπάρχοντα θα βελτιωθούνε. Κατασκευάζεται σκάμμα με άμμο. Παραγγέλθηκαν καινούρια μηχανήματα και για αποθεραπεία αλλά και για εκγύμναση. Θα προστεθεί φωτισμός καινούριος για να προπονούνται τη νύχτα οι παίκτες όταν έχει ζέστη. Θα είναι ένα από τα καλύτερα στην Ελλάδα.
*Γιατί στα πλέι οφ υπήρχε τέτοια γκρίνια;
- Αν στο πρώτο παιχνίδι υπήρχε άλλο αποτέλεσμα τότε τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Πιστεύω ότι κερδίσαμε πέρα από την έξοδο στην Ευρώπη και μια σπουδαία εμπειρία.
* Το όνομα του νέου γηπέδου θα θυσιαστεί σε κάποιο χορηγικό βωμό ή θα κληθούν οι Λαρισαίοι να επιλέξουν ένα;
- Το ένα δεν απαγορεύει το άλλο. Θα δοθεί μια χρονική διάρκεια σε σχολεία και στον κόσμο για να μας πούνε το όνομα που έχουν σκεφτεί. Όποιο επιλεγεί θα βραβευτεί και θα μείνει στην ιστορία πιθανότατα αλλά θα μπορεί να έχει και ένα δεύτερο χορηγικό αν προκύψει. Δεν έχω κάτι στο μυαλό μου.
*Γιατί δεν τέθηκε φέτος αριθμητικός στόχος για τα διαρκείας;
 -Γιατί κάθε χρόνο θέταμε και νόμιζαν όλοι ότι ο Πηλαδάκης λέει ή τα διαρκείας ή φεύγω. Εγώ δεν καίγομαι να πουλήσω πολλά διαρκείας. Γουστάρω να βλέπω κόσμο στο γήπεδο και να έχει παλμό.
*Πώς είναι οι σχέσεις σας με τους οργανωμένους;
 -Είναι στο ίδιο επίπεδο που ήταν. Προβλήθηκε από τα ΜΜΕ ότι υπάρχει κόντρα, αλλά εγώ στη συζήτησή μας δεν διαπίστωσα κάτι τέτοιο. Είχαν παράπονο από τη στάση της αστυνομικής διεύθυνσης και από την ΠΑΕ για ένα πολύ συγκεκριμένο ζήτημα. Το θέμα ξεκαθαρίστηκε και τελείωσε.
*Η σχέση σας με το ΕΑΚ πώς είναι;
-Δεν είχα ποτέ πρόβλημα με το ΕΑΚ. Έχω μια ευαισθησία στο να αθετούμε το λόγο μας. Αυτό είναι μόνο. Όταν είμαστε ο καλύτερος πελάτης του γηπέδου και είμαστε συνεπείς με τις υποχρεώσεις μας οφείλουν και εκείνοι να δώσουν τη δυνατότητα στην ομάδα της πόλης να παίξει στο γήπεδό της.
 
 
ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ
Πάρτι με τον Πλιάτσικα
Ένα πάρτι στο οποίο θα είναι καλεσμένοι όλοι οι φίλοι της ομάδας θα πραγματοποιηθεί στο χώρο των έργων για το νέο γήπεδο. Ο πρόεδρος της ΑΕΛ προανήγγειλε πως στο πάρτι θα τραγουδήσει ο γνωστός για τα βυσσινί του αισθήματα Φίλιππος Πλιάτσικας και πως αυτό θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ιουνίου, ημέρα Τρίτη.
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass