Ο ΕΜΙΛ ΚΟΣΜΙΝ ΝΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΕΛ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ

Ένας «Βυσσινί Αετός» στη Λάρισα...

ΕΝΑ «ΠΟΛΥΕΡΓΑΛΕΙΟ» ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΑΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ

Δημοσίευση: 08 Ιουν 2009 3:33 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:03
 Παίκτης της ΑΕΛ θα πρέπει να θεωρείται και ο Εμίλ Κοσμίν Ντίκα, όπως είχε γράψει πρώτη η «Ε», για τα επόμενα τρία (σύμφωνα με πληροφορίες από την Ρουμανία) χρόνια. Ο Ρουμάνος παίκτης έχει να δώσει ακόμα ένα παιχνίδι για το πρωτάθλημα της χώρας του και μετά όπως όλα δείχνουν θα έρθει στη θεσσαλική πρωτεύουσα για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.
Ο Ντίκα που τα τελευταία χρόνια έπαιζε στην Ραπίντ Βουκουρεστίου ή αλλιώς στους «Βυσσινί Αετούς» όπως είναι το προσωνύμιό τους θα έρθει στην Λάρισα και το καλό γι αυτό είναι πως δεν θα... αλλάξει χρώμα φανέλας.
ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΔΙΑ
Ο Ντίκα (το κορίτσι του οποίου είναι η εντυπωσιακή Αμαλία) μπορεί να αποδειχτεί πραγματικά ένα πολυεργαλείο στα χέρια του Μαρίνου Ουζουνίδη. Παίζει ως αμυντικό χαφ και ως αριστερό χαφ αλλά με την ίδια ευκολία έχει φτάσει να αγωνίζεται ακόμη και ως δεξί μπακ - χαφ (!). Η επαφή του με τα δίχτυα φαίνεται πως όσο περνούν τα χρόνια γίνεται και πιο έντονη αφού πέρυσι σε 29 αγώνες σκόραρε 3 φορές.
ΜΑΘΗΜΕΝΟΣ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ...
Ο Εμιλ Ντίκα (θα είναι ο τρίτος Ρουμάνος μετά τον Στόικα και τον Σέρμπαν) γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου του 1982 στην πόλη Σκορνιτσέστι, από οπου καταγόταν και ο Τσαουσέσκου, ηγέτης της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Ρουμανίας από το 1965 μέχρι την εκτέλεσή του τα Χριστούγεννα του 1989.
Σε ηλικία 10 ετών φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα της Απίρι Πιτέστι όπου έπαιξε στα τμήματα υποδομής για έξι χρόνια.
Από εκεί πήγε σε ηλικία 16 ετών στην ομάδα Άργκες όπου έπαιξε για 7 ολόκληρα χρόνια, από το 1998 ως το 2005. Συνολικά μπήκε σε 42 επίσημα ματς και σκόραρε μια φορά. Ενδιάμεσα εν τω μεταξύ πήγε σε δύο ομάδες δανεικός. Το 2001 στην Παντουρι με 23 συμμετοχές και ένα τέρμα και το 2002 στην Ιντερνασιονάλ με 11 συμμετοχές. Ντεμπούτο έκανε με την Άργες στις 9 Αυγούστου του 2003 κόντρα στην Ντιναμό Βουκουρεστίου.  Το 2004 - 2005 πήγε στην Ντάτσια Μιονέβι.
Το κεφάλαιο Ραπίντ είναι το αμέσως επόμενο στην καριέρα του. Πήγε στο Βουκουρέστι το 2005 και έπαιξε συνολικά τέσσερις σεζόν. Οι συμμετοχές του είναι 104 και αναμένονται να γίνουν 105 στην πρώτη κατηγορία αφού μεθαύριο θα φορέσει για τελευταία φορά τη φανέλα της Ραπίντ φέτος που παίζει για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος με την Πολιτέχνικα.
Φαίνεται πως είναι ένας παίκτης συνιθησμένος σε δύσκολες καταστάσεις αφού δόθηκε δανεικός σε μικρότερες κατηγορίες και κατάφερε να επανέλθει ακόμη πιο δυνατός.
ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Από την Β΄ Εθνική λοιπόν της Ρουμανίας κατάφερε να εξελιχτεί και να αγωνιστεί έως και σε 14 παιχνίδια του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ φτάνοντας μάλιστα και στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης την περίοδο 2005-06. Με την Ραπίντ ο Ντίκα έχει κατακτήσει δύο κύπελλα Ρουμανίας (2006 και 2007) ενώ έχει πάρει και ένα Σουπερ Καπ το 2007. Με την Ραπίντ τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στις υψηλότερες θέσεις του πρωταθλήματος αλλά φέτος τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά. Η Ραπίντ μια αγωνιστική πριν τη λήξη είναι στην όγδοη θέση του πίνακα με 54 πόντους.
Η πιο μεγάλη έκπληξη ωστόσο στη Ρουμανία ήταν το γεγονός πως ο... Τύρναβος της Ρουμανίας κατέκτησε το πρωτάθλημα. Μια ομάδα, η Ουνιρέα Ουρζιτσένι που εκπροσωπεί πόλη 17.000 κατοίκων (περίπου όσο ο Τύρναβος δηλαδή) κατάφερε μια αγωνιστική πριν τη λήξη του πρωταθλήματος να εξασφαλίσει τον τίτλο. Η "Τσέλσι της Λαλομίτα" όπως την αποκαλούν εκεί ανέβηκε στην πρώτη κατηγορία πριν από τρία μόλις χρόνια και το Σεπτέμβριο θα παίξει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
«ΔΥΝΑΤΗ» ΕΙΔΗΣΗ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ
Ως μια πολύ σημαντική είδηση αναπαράχθηκε στα ρουμάνικα ειδησεογραφικά πρακτορεία και ιστοσελίδες. Πολλά αθλητικά σάιτ (prosport, stripercurt, presaonline κ.α.) είχαν την είδηση σε περιόπτη θέση και χαρακτήριζαν την απόφασή του δικαιολογημένη από την στιγμή που ήθελε να παίξει στο ΟΥΕΦΑ. Τελικά η είσοδος της ΑΕΛ στα πλέι οφ αποδείχτηκε «χρυσή» για μεταγραφές αφού οι περισσότεροι παίκτες το πρώτο πράγμα που ρωτάνε είναι για το αν η ομάδα θα παίξει σε κάποια ευρωπαική διοργάνωση.
Τέλος αξίζει να τονίσουμε πως η εγκυκλοπαιδικού ενδιαφέροντος ιστοσελίδα (βικιπαίδεια) τον δίνει επίσημα παίκτη της ΑΕΛ...
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass