ΔΗΛΩΣΕ ΧΘΕΣ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ «Ε» Ο ΠΡΕΝΤΡΑΓΚ ΤΖΟΡΤΖΕΒΙΤΣ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

«Η ΑΕΛ βρίσκεται σε δρόμο ανόδου»

Δημοσίευση: 06 Ιουν 2009 23:09 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:03
Ο υδράργυρος σκαρφάλωσε στη θεσσαλική πρωτεύουσα χθες γύρω στους 35 βαθμούς και οι περισσότεροι αναζήτησαν μια όαση δροσιάς, κοντά στις κοντινές παραλίες του νομού.
Το ίδιο προσπάθησε να κάνει και ο Σέρβος-πρώην πλέον-ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, ο οποίος βρέθηκε στη θεσσαλική πρωτεύουσα με τη γυναίκα του και τα παιδιά του, προκειμένου να παρευρεθεί σε γάμο αγαπημένου τους προσώπου στον Τύρναβο.
Μέσα στη ζέστη ο «Τζόλε» αναζήτησε λίγη δροσιά στην πισίνα του ξενοδοχείου «Ιμπέριαλ» και διέκοψε για λίγο τις στιγμές χαλάρωσης, όταν του ζητήσαμε να συζητήσουμε για την ΑΕΛ, τους πρώην συμπαίκτες του στον Ολυμπιακό Βασίλη Καραπιάλη, Νίκο Νταμπίζα, Στέλιο Γιαννακόπουλο και Στέλιο Βενετίδη.
Ένας άνθρωπος με χαμόγελο, ευγενέστατος άνοιξε την καρδιά του και δέχθηκε με ειλικρίνεια να απαντήσει σε όσες ερωτήσεις του θέσαμε.
Λίγο πριν το μεσημέρι λοιπόν ο Πρέντρακ Τζόρτεβιτς σε ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε στην»Ε», επισήμανε τα εξής:
* 13 χρόνια, 12 τίτλοι με τον Ολυμπιακό. Τι σημαίνει αυτό για σένα;
«Νομίζω είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να φανταστεί ή να ονειρευτεί ένας ποδοσφαιριστής. Σε 13 χρόνια να καταφέρεις να πάρεις 12 τίτλους στο πρωτάθλημα, νομίζω ό,τι το ιδανικότερο για την καριέρα ενός ποδοσφαιριστή».
* Η ομάδα του Πειραιά θα είναι σίγουρα για πάντα μέσα στην καρδιά σου. Θεωρείς ότι και τα επόμενα χρόνια θα είναι ο κυρίαρχος στην Ελλάδα και εάν πιστεύεις ότι μπορεί να καταφέρει το κάτι παραπάνω στην Ευρώπη;
«Πιστεύω ότι θα υπάρχει συνέχεια ανάλογη, έχει όλες τις προοπτικές, έχει πολύ καλούς παίκτες, έχει έναν υπέροχο κόσμο και νομίζω ότι θα τα καταφέρει και τα επόμενα χρόνια να πρωταγωνιστεί. Και στην Ευρώπη μπορεί να διακριθεί περισσότερο. Όλα αυτά πάνε μαζί. Οι υποχρεώσεις του Ολυμπιακού είναι κάθε χρόνο γνωστές».
* Το 1996 που πήγες από τον Πανηλειακό στον Ολυμπιακό, τρεις παίκτες έχεις αναφέρει αρκετές φορές ότι σε βοήθησαν και ο λόγος γίνεται για το «δικό μας» Βασίλη Καραπιάλη και τους Κούλη Καραταΐδη, Αλέκο Αλεξανδρή. Για τον Καραπιάλη, τι θα ήθελες να πεις;
«Είναι τιμή μου πραγματικά που είχα την ευκαιρία να αγωνιστώ και να γνωρίσω αυτό τον άνθρωπο, γιατί πρόκειται για έναν φανταστικό χαρακτήρα.
Με βοήθησε όταν πρωτοήρθα στον Ολυμπιακό πάρα πολύ και από κει και πέρα ως παίκτης νομίζω πως ό,τι και να πούμε είναι λίγα για τον Βασίλη.
Ήταν ένας πάρα πολύ καλός ποδοσφαιριστής και χαίρομαι ιδιαίτερα που είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω».
* Για την ΑΕΛ, πώς την είδες φέτος στα μεταξύ σας παιχνίδια, είναι καλύτερη από τα προηγούμενα χρόνια, έχει δυνατότητες να διακριθεί στην Ευρώπη;
«Είναι σε ένα δρόμο πάρα πολύ καλό, είναι σε ένα δρόμο ανόδου και νομίζω ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται τέτοιες ομάδες, σαν τη Λάρισα.
Είναι από τις πιο οργανωμένες ομάδες στη Σούπερ Λίγκα, από τις καλύτερες επαρχιακές αν όχι η καλύτερη, έχει στόχους, όρεξη για δουλειά και πραγματικά αυτό που έχει καταφέρει, σε καμία περίπτωση δεν είναι τυχαίο
Με τις κινήσεις που κάνει η διοίκηση, έχει τα φόντα για να κάνει μια καλή πορεία και στην Ευρώπη».
* Τρεις παίκτες που αγωνίζονται στην ΑΕΛ ο Νίκος Νταμπίζας, ο Στέλιος Γιαννακόπουλος και ο Στέλιος Βενετίδης, υπήρξαν συμπαίκτες σου στον Ολυμπιακό και τους γνωρίζεις πολύ καλά. Ποιο είναι το σχόλιό σου;
«Με τον Νίκο είμαστε φίλοι και κουμπάροι, είμαστε σαν αδέλφια πραγματικά, με τον Στέλιο παίζαμε δέκα χρόνια μαζί, παίζαμε και στον Πανηλειακό και με τον Βενετίδη είχαμε καλή συνεργασία στον Ολυμπιακό.
Και οι τρεις είναι πολύ καλά παιδιά, καλοί επαγγελματίες και αποτελούν παράδειγμα για νέους ποδοσφαιριστές, να υπάρχουν τέτοιοι παίκτες με τόσο καλό χαρακτήρα.
Τους εύχομαι πάντα τα καλύτερα, όπως και στην ομάδα της Λάρισας, όπου προσφέρουν τις υπηρεσίες τους»
* Στην ομάδα του Πειραιά αγωνίζεται και ο Γιώργος Γκαλίτσιος, ένας πρώην παίκτης της ΑΕΛ. Πως βλέπεις την πορεία του;
«Ο Γιώργος είναι ένα πολύ καλό ταλέντο, έχει καλό χαρακτήρα και το γνωρίζετε κι εσείς.
Απλά ίσως δεν πήρε τις ευκαιρίες που θα μπορούσε να πάρει φέτος, είναι εξάλλου η πρώτη φορά που φεύγει από το σπίτι του και δεν έχει προφανώς προσαρμοστεί ακόμη καλά.
Όμως πιστεύω ότι το μέλλον είναι μπροστά του, γιατί έχει όλες τις προοπτικές».
* Αξέχαστος ο φετινός τελικός του κυπέλλου με την ΑΕΚ;
«Σίγουρα αξέχαστος και νομίζω ότι ήταν ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να μου συμβεί για να κλείσω την καριέρα μου. Ήταν ένα φανταστικό παιχνίδι, με φοβερές ανατροπές και νομίζω ότι έτσι όπως εξελισσόταν το ματς, όποιος και να το έπαιρνε, όλοι θα έμεναν ευχαριστημένοι. Πραγματικά ήταν ένας φανταστικός τελικός, στο τελευταίο επίσημο παιχνίδι μου με τη φανέλα του Ολυμπιακού»
* Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;
«Προς το παρόν ξεκούραση, κοντά στην οικογένειά μου και μετά βλέπουμε.
Αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν υπάρχει τίποτα, εξάλλου πριν από τρεις εβδομάδες τελειώσαμε και θα δούμε στη συνέχεια, τι μπορούμε να κάνουμε».
* Αυτός ήταν ο επίλογος μιας ωραίας συζήτησης από έναν άνθρωπο που γνώρισε μεγάλες στιγμές με τη φανέλα του Ολυμπιακού και ο οποίος δεν ξεχνά αυτούς που τον βοήθησαν στα πρώτα βήματα της καριέρας του και τους συμπαίκτες του που αγωνίζονται στη «βασίλισσα» του Θεσσαλικού κάμπου.
Από το ντεμπούτο του στον Ολυμπιακό στις 6 Σεπτεμβρίου του 1996 με αντίπαλο την Καστοριά (5-0) εκτός έδρας που συνοδεύτηκε με γκολ μέχρι την περίφημη φράση του πέρυσι «είμαι σε κώμα, αλλά πρέπει όλοι να πεθάνουμε μέσα στο γήπεδο για το νταμπλ», έχουν περάσει πολλά χρόνια επιτυχιών, λίγων αποτυχιών και αρκετών τίτλων.
Όπως και να έχει, ο Τζόρτζεβιτς έβαλε το δικό του... μεγάλο λιθάρι στην πορεία του Ολυμπιακού και έφτασε την... ΑΕΚ στα πρωταθλήματα. Παράλληλα, κέρδισε συμμετοχές στην εθνική Σερβίας (έκανε ντεμπούτο κόντρα στην Ελβετία το 1998), με αποκορύφωμα την παρουσία του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας το 2006.
Το παλμαρέ του Τζόρτζεβιτς
12 πρωταθλήματα: 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009
5 κύπελλα: 1999, 2005, 2006, 2008, 2009
1 σούπερ καπ: 2007
Πριν από τον Ολυμπιακό, αγωνίστηκε στις Ραντνίτσκι, Ερυθρό Αστέρα, Σπάρτακ Σουμπότιτσα και Πανηλειακό (όπου αγωνίστηκε και στη Γ’ Εθνική).
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass