ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ Η Α.Ε.Λ. ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Π.Α.Ο.Κ. ΜΕ 1-0

Άξια σεβασμού μέχρι τέλους...

* ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΣ Ο ΝΑΪΜ ΑΑΡΑΜΠ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΧΑΦ

Δημοσίευση: 01 Ιουν 2009 3:00 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:01
Η Α.Ε.Λ. απέδειξε τη φετινή σεζόν ότι είναι μία ομάδα με όλη τη σημασία της λέξεως (έργο Ουζουνίδη...) και αυτό μπορεί να το καταφέρει ακόμα και όταν ταξιδεύει με αποστολή... ανάγκης, όπως χθες στο τελευταίο παιχνίδι των πλέι οφ με αντίπαλο τον Π.Α.Ο.Κ., όπου μπορεί να έχασε με 1-0 (το γκολ ο Αναστασάκος στο 21’) αλλά έκανε πολύ καλή εμφάνιση παρότι έπαιξε με ενδεκάδα ανάγκης και με παίκτες σε θέσεις που δεν τους είχαμε συνηθίσει όπως ο Μπουκουβάλας αριστερό μπακ και ο Ααράμπ στα χαφ.
Η χθεσινή Α.Ε.Λ. ήταν πολύ καλή σε ένα κατάμεστο γήπεδο (οι οπαδοί του Π.Α.Ο.Κ. ακόμα και σε αδιάφορα βαθμολογικά παιχνίδια γεμίζουν το γήπεδο κάτι που πρέπει να κάνουν και οι οπαδοί των «βυσσινί») και έδειξε ότι το σύστημα που ακολουθεί μπορεί να αναδεικνύει παίκτες αλλά και το πιο σημαντικό ότι οι «βυσσινί» τη νέα χρονιά θα πάνε με μια σημαντική παρακαταθήκη και αυτή είναι αρκετοί νεαροί παίκτες «διψασμένοι» για ποδόσφαιρο και διάκριση.
Ο αγώνας με τον Π.Α.Ο.Κ. ήταν ο τελευταίος για μερικούς παίκτες της Α.Ε.Λ. (εκτός του Βέμπερ που ήδη είναι γνωστό ότι η λαρισινή ομάδα ψάχνει δεξί μπακ και του Φεράρι που του ανακοινώθηκε ότι φεύγει θα ακολουθήσουν και άλλοι δύο που αγωνίσθηκαν στο χθεσινό παιχνίδι), αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι όλοι έδειξαν διάθεση να τελειώσουν την χρονιά όχι απλά με καλή εμφάνιση, αλλά και με κάποιο τιμητικό βαθμό στα πλέι οφ.
Η Α.Ε.Λ. φέτος τερμάτισε δίκαια στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας και στα πλέι οφ που αγωνίσθηκε πήρε σημαντικές εμπειρίες, αλλά αδικείται από το γεγονός ότι πήρε μόλις έναν βαθμό γιατί οι εμφανίσεις που έκανε άξιζαν για μια μεγαλύτερη βαθμολογική συγκομιδή.
Το σίγουρο είναι ότι στη λαρισινή ομάδα άρεσε η περιπέτεια των πλέι οφ και αν αναλογισθούμε από τις κινήσει που κάνει ο πρόεδρος της ομάδας κ. Κωστής Πηλαδάκης στη λαρισινή ομάδα θέλουν να τις ξαναζήσουν και τη νέα χρονιά.
Πάντως η ουσία είναι ότι η χρονιά που φεύγει είναι η πιο πετυχημένη που είχε η Α.Ε.Λ. στο πρωτάθλημα μετά από είκοσι χρόνια, τότε που κατέκτησε τον τίτλο και οι κινήσεις που γίνονται δείχνουν για κάτι καλύτερο την επόμενη...
Και αν κάποιοι γκρίνιαξαν για κάποιους παίκτες που αποκτήθηκαν πέρυσι θα πρέπει να αποδίδουν τα εύσημα για κάποιους άλλους όπως είναι ο Ααράμπ που αποδεικνύεται η καλύτερη επένδυση που έχει κάνει η ομάδα αρκεί να συνεχίσει να δουλεύει με πάθος και ζήλο.
 Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της Α.Ε.Λ. Μαρίνος Ουζουνίδης ξεκίνησε τον αγώνα με τακτική 4-2-3-1 όπως στα περισσότερα παιχνίδια της φετινή σεζόν. Συγκεκριμένα κάτω από τα δοκάρια για δεύτερο συνεχόμενο έπαιξε ο Σερεμέτ στην άμυνα ήταν οι Βέμπερ (δεξιά), Νταμπίζας, Φεράρι (στο κέντρο), Μπουκουβάλας (αριστερά), αμυντικά χαφ έπαιξαν ο Βλασόπουλος με τον Ααράμπ και πιο μπροστά οι: Πάρα (αριστερά), Ίλιτς (στο κέντρο) και Γιαννακόπουλος (δεξιά), ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν ο Τσίγκας.
Από την άλλη ο Φερνάντο Σάντος αγωνίσθηκε με σχήμα το 4-3-3 και τον Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια. Οι Κοντρέρας και Μπιζέρα ήταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο με τον Σνάουτσνερ στα δεξιά τους και τον Λίνο στα αριστερά τους. Στη μεσαία γραμμή αγωνίσθηκαν οι Γκαρσία, Βερόν και Ίβιτς και στην επίθεση ο Κονσεϊσάο στα δεξιά, ο Σορλέν στα αριστερά και στην κορυφή ο Αναστασάκος.
Μετά από ένα μουδιασμένο πρώτο πεντάλεπτο οι «βυσσινί» άρχισαν να δείχνουν διάθεση και να ισορροπούν το παιχνίδι και μετά από μία στημένη φάση ο Π.Α.Ο.Κ. έκανε το 1-0 όταν ο Αναστασάκος από κοντά εξέθεσε την άμυνα και πέτυχε το τέρμα που έκρινε την αναμέτρηση.
Στη συνέχεια και για ένα δεκάλεπτο ο Π.Α.Ο.Κ. είχε την κατοχή της μπάλας, απείλησε αλλά κατόπιν η λαρισινή ομάδα πήρε την κυριαρχία του κέντρου και άρχισε να βγαίνει στην επίθεση αλλά μόνο μία φορά μ ένα σουτ του Βέμπερ απείλησε τον Χαλκιά.
Στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου με σουτ του Πάρα οι «βυσσινί» έφθασαν κοντά στην ισοφάριση. Έπειτα ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατακόρυφα καθώς στο παιχνίδι παιζόταν ανούσια στο κέντρο του γηπέδου και οι γηπεδούχοι ασχολούνταν με το χειροκρότημα των παικτών που έβγαιναν ως αλλαγή, τον Πάμπλο Γκαρσία που λατρεύεται λόγω της σκληρότητάς του ως ήρωας από τους οπαδούς των Θεσσαλονικέων, ενώ από την άλλη ο Ουζουνίδης έδωσε ευκαιρία σε δύο νεαρούς τον Μιούλερ και τον Μπαλή, ο οποίος για πρώτη φορά αγωνίστηκε τη φετινή σεζόν και έδειξε θρασύτητα.
Το παιχνίδι βάδιζε προς το 1-0 και στις καθυστερήσεις ο Π.Α.Ο.Κ. έχασε μοναδική ευκαιρία με τον Μπακαγιόκο να κάνει το 2-0, αλλά ο Φεράρι πάνω στη γραμμή του τέρματος απέκρουσε δείχνοντας και το πάθος που είχε μέχρι το τελευταίο λεπτό ενώ φεύγει από την ομάδα και επιδιώκει να βρει ένα νέο συμβόλαιο στην Ελλάδα.
Το τελικό 1-0 βρήκε νικητή τον Π.Α.Ο.Κ., αλλά και την Α.Ε.Λ. για μια ακόμα φορά να αποδεικνύει ότι παρά τις πολλές ελλείψεις διαθέτει παίκτες που ξέρουν να τα δίνουν όλα χάρη στην πολύ έξυπνη αγωνιστική τακτική που έχει η ομάδα.
ΦΑΣΕΙΣ... ΓΚΟΛ
4’: Σέντρα από δεξιά του Βερόν ο Ίβιτς πιάνει κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι αλλά μπλοκάρει ο Σερεμέτ.
11’: Μπαλιά του Πάρα στον Γιαννακόπουλο που από το ύψος της μεγάλης περιοχής σουτάρει αλλά μπλοκάρει ο Χαλκιάς.
21’: Ο Σορλέν κάνει από τα αριστερά σέντρα και ο Αναστασάκος σε καλή θέση σουτάρει αλλά απέκρουσε στην κλειστή γωνία του ο Σερεμέτ σε κόρνερ. Το κόρνερ εκτελεί ο Σορλέν ο Μπιζέρα πιάνει κεφαλιά-πάσα προς τον Αναστασάκο που ανενόχλητος μέσα από τη μεγάλη περιοχή σουτάρει και κάνει το 1-0.
26’: Καλή εκτέλεση φάουλ από τον Κονσεϊσάο μπλοκάρει ο Σερεμέτ.
31’: Από δεξιά ο Κονσεϊσάο εκτελεί φάουλ ο Κοντρέρας προσπαθεί με προβολή να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα αλλά τη στέλνει άουτ.
32’: Εκτέλεση κόρνερ από τον Σορλέν ο Κοντρέρας πιάνει κεφαλιά και αποκρούει εντυπωσιακά ο Σερεμέτ.
39’: Διαγώνιο σουτ του Βέμπερ μέσα από την μεγάλη περιοχή καταλήγει άουτ.
47’: Σουτ του Πάρα από το ύψος της μεγάλης περιοχής μπλοκάρει ο Χαλκιάς.
78’: Άσχημο σουτ του Μπαλή από το ύψος της μεγάλης περιοχής χωρίς την παραμικρή πίεση στέλνει την μπάλα άουτ.
90’+1’: Ο Βερόν κάνει πάσα προς τον Μπακαγιόκο που ξεπερνάει τον Χαλκιά σουτάρει, αλλά πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή του τέρματος αποκρούει ο Φεράρι.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την Α.Ε.Λ. κορυφαίος ο Ααράμπ που παίζοντας και ως χαφ διακρίθηκε κάνοντας σημαντική δουλειά στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Άλλωστε οι περισσότεροι παίκτες που προτιμάει ο Ουζουνίδης θέλουν να έχουν αυτό το πλεονέκτημα. Από κει και πέρα ο Σερεμέτ έκανε μία ακόμα καλή εμφάνιση, ο Βέμπερ ήταν αρκετά καλός (με εξαίρεση δύο φάσεις που βγήκαν από την πλευρά του επικίνδυνες σέντρες), όπως και ο Νταμπίζας με τον Φεράρι που εκτέθηκαν μόνο στο γκολ των γηπεδούχων. Ο Μπουκουβάλας αν και για πρώτη φορά ως αριστερός μπακ δεν ήταν άσχημος.
Στη μεσαία γραμμή ο Βλασόπουλος έδειξε επηρεασμένος από την ατμόσφαιρα της Τούμπας γιατί στο προηγούμενο παιχνίδι που έπαιξε ήταν πολύ καλός, ενώ ο Μπαλής που μπήκε ως αλλαγή είχε θράσος.
Ο Ίλιτς είχε κάποιες καλές ενέργειες ενώ ορεξάτοι στο πρώτο ημίχρονο ο Πάρα με τον Γιαννακόπουλο που περνάνε στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων.
Τέλος ο Τσίγκας αν και μόχθησε ήταν εγκλωβισμένος από τον Κοντρέρας και τον Μπιζέρα.
Οι αλλαγές των Μιούλερ και Κυριάκου δεν μπορούν να κριθούν γιατί οι δύο παίκτες χρησιμοποιήθηκαν λίγο.
* * *
Από τον Π.Α.Ο.Κ. καλύτερος ήταν ο Ίβιτς όσο έπαιξε και ο Σορλέν με τον Κοντρέρας. Κατά διαστήματα φάνηκε και ο Λίνο.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής κ. Παμπορίδης (Κιλκίς) ήταν καλός αλλά μας έκανε άσχημη εντύπωση ότι στα τελευταία δευτερόλεπτα τη στιγμή που η Α.Ε.Λ. εκτελούσε κόρνερ σφύριξε τη λήξη χωρίς να περιμένει την εξέλιξη της φάσης. Δεν μας το συνήθιζε άλλες φορές... Κίτρινες κάρτες είδαν οι Βερόν, Τσίγκας.
Σωστοί στις υποδείξεις του οι δύο βοηθοί Π. Τρύφων (Δράμας), Ι. Σταματόγλου (Καβάλας).
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Π.Α.Ο.Κ. (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Μπιζέρα, Κοντρέρας (85’ Μαλεζάς), Λίνο, Γκαρσία, Βερόν, Ίβιτς (56’ λ.τρ. Μπακαγιόκο), Κονσεϊσάο (82’ Π. Κωνσταντινίδης), Σορλέν, Αναστασάκος.
ΛΑΡΙΣΑ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Σερεμέτ, Νταμπίζας, Μπουκουβάλας, Ααράμπ, Ίλιτς, Φεράρι, Βέμπερ (81’ Μιούλερ), Βλασόπουλος (59’ Μπαλής), Γιαννακόπουλος, Πάρα (81’ Κυριάκος), Τσίγκας.
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 28.703 ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ: 398.920 ευρώ.
 
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Ουζουνίδης: Συγχαρητήρια...
* ΣΑΝΤΟΣ: «ΕΤΟΙΜΑΖΩ ΝΕΟ ΠΛΑΝΟ»
Μετά το τέλος του αγώνα ο τεχνικός της Α.Ε.Λ. Μαρίνος Ουζουνίδης δήλωσε τα εξής: «Θέλω να ευχαριστήσω και δημόσια τους παίκτες για τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Δείξαμε ένα πολύ καλό πρόσωπο και παρότι δεν πήραμε πολλούς βαθμούς, η παρουσία μας στα πλέι οφ ήταν αρκετά καλή. Σήμερα (σ.σ. χθες) είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω παίκτες σε διαφορετικές θέσεις απ’ ό,τι οποίες παίζουν συνήθως, ενώ είχαν ευκαιρία να πάρουν λεπτά συμμετοχής παιδιά που δεν είχαν αγωνιστεί μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα. Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος από αυτό που είδα. Συγχαρητήρια στον Π.Α.Ο.Κ. για την πορεία του στο πρωτάθλημα, μπορεί να μην τα κατάφερε στα πλέι οφ, αλλά έκανε καλή σεζόν. Για μας αρχίζει ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της νέας χρονιάς. Πρέπει γρήγορα να συμπληρώσουμε το ρόστερ μας. Είμαστε σε καλό δρόμο και αισιοδοξώ ότι θα μπορέσουμε να πάρουμε αρκετούς από τους παίκτες που θέλουμε»
* Μήπως ο Ααράμπ είναι τελικά αμυντικό χαφ;
«Ο Ναΐμ, όταν τον είδα πέρσι το καλοκαίρι, έπαιζε και στις δύο θέσεις. Ξέρω τι μπορεί να δώσει κάθε παίκτης. Όποιος ξέρει ποδόσφαιρο μπορεί να παίξει παντού».
*Τι ισχύει με τις περιπτώσεις των Ρουμάνων, Τσέρνατ και Ντίκα και πώς θα κινηθεί η ομάδα για τη θέση του φορ;
«Είμαστε κοντά σε κάποιους παίκτες. Τα ονόματα είναι λίγο-πολύ γνωστά. Με τους δύο αυτούς παίκτες μπορεί να είμαστε κοντά, αλλά αν δεν μπουν υπογραφές δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Το μεγαλύτερο βάρος μας πέφτει στη θέση του φορ. Προσπαθούμε για την καλύτερη δυνατή επιλογή. Είναι μια θέση που μπορεί να κάνουμε τη διαφορά τη νέα σεζόν. Περιφερειακά έχουμε ενισχυθεί αρκετά, αν καταφέρουμε να πάρουμε το φορ που θέλουμε, νομίζω ότι θα κάνουμε μια καλή χρονιά».
* Έχουν αλλάξει τα δεδομένα στην περίπτωση του Μπουλούτ από τη στιγμή που η Τραμπζονσπόρ δεν κατάφερε να βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ.
«Είναι πολύ δύσκολη η περίπτωση του Μπουλούτ. Είναι ενήμερος ο πρόεδρος για τους παίκτες που θέλω και θα κάνει ό,τι μπορεί - μέσα στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων – για να ενισχυθεί η ομάδα».
Ο ΣΑΝΤΟΣ
Ο προπονητής του Π.Α.Ο.Κ. Φερνάντο Σάντος μετά την λήξη του αγώνα, μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου, ανέφερε: «Όσον αφορά στο παιχνίδι δεν μπορούμε να πούμε και πολλά. Ήταν το τελευταίο της σεζόν. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές για την προσπάθεια που έκαναν σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Για μια πολύ καλή δουλειά. Συγχαρητήρια και στους οπαδούς μας που μας στήριξαν και στο τελευταίο παιχνίδι. Πλέον θα ξεκουραστούμε και θα ετοιμαστούμε για μια νέα σεζόν που έρχεται».
Σε ερώτηση για τους πανηγυρισμούς των φιλάθλων μετά τη λήξη του αγώνα είπε: «Ήταν η αναγνώριση της σεζόν. Κατακτήσαμε τη 2η θέση στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. Σε μία σταθερή χρονιά. Το είδαν όλοι και το αναγνώρισαν και βεβαίως και οι οπαδοί μας».
Για την επόμενη χρονιά και τις κινήσεις που είναι να γίνουν δήλωσε: «Την κατάλληλη στιγμή αυτό θα γίνει γνωστό. Το είχα πει και πριν από την έναρξη των play off. Οι αποφάσεις μας έχουν ληφθεί. Έχουμε κάνει το πλάνο μας με τους κ. Ζαγοράκη και Βρύζα. Στην κατάλληλη στιγμή είναι φυσικό ότι ο Π.Α.Ο.Κ. θα κάνει τις κινήσεις που πρέπει. Για μας η σεζόν θα ξεκινήσει στις 29 Ιουνίου. Αυτό είναι σίγουρο. Ξέρουμε τι θέλουμε. Όταν όλα θα είναι έτοιμα θα ανακοινώσουμε το τι θα γίνει στην πραγματικότητα. Τώρα είναι φυσιολογικό να ακούγονται διάφορες φήμες για ποδοσφαιριστές. Αυτό που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε είναι του χρόνου να είμαστε και πάλι στις υψηλές θέσεις».
Τέλος όσον αφορά τον ίδιο τόνισε: «Εγώ που θα βρίσκομαι διακοπές θα φτιάξω ένα πλάνο διαφορετικό από αυτό που ακολουθήσαμε για αυτή τη σεζόν. Είχαμε δύο μήνες για προετοιμασία μέχρι το πρώτο επίσημο παιχνίδι. Θα πρέπει να επιταχύνουμε τη διαδικασία για το πρώτο επίσημο παιχνίδι που είναι αρκετά νωρίς για να πετύχουμε αυτά που θέλουμε».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass