ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΕΟΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟ

Δεν ξεχνούν Κύπρο και... ποδόσφαιρο

* ΕΠΑΙΞΑΝ ΦΙΛΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΛΚΑΖΑΡ ΓΙΑ 10η ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ Α.Ε.Λ. ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΠΡΙΩΝ

Δημοσίευση: 29 Μαϊ 2009 3:18 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:00
Φωτ. Β. Ντάμπλης
Μνήμες από το παρελθόν ξύπνησαν χθες στο Αλκαζάρ καθώς για δέκατη συνεχόμενη χρονιά οι παλαίμαχοι της Α.Ε.Λ. και ο Σύλλογος Κυπρίων Λάρισας έδωσαν φιλικό παιχνίδι στη μνήμη των θυμάτων της Κύπρου. Πάνε 53 ολόκληρα χρόνια που εκτελέστηκαν στη Λευκωσία ο Μιχαήλ Καραολής και ο Ανδρέας Δημητρίου και η θυσία τους ταυτίστηκε με το δίκαιο αίτημα ενός λαού. Ήταν δύο νέοι άνθρωποι, στρατευμένοι στη μάχη της απελευθέρωσης, που βρέθηκαν κοντά σε στιγμές οριακές και τα ονόματά τους συνδέθηκαν μια για πάντα. Βρέθηκαν στη φυλακή κατηγορούμενοι για διαφορετικές υποθέσεις, καταδικάστηκαν και οι δύο σε θάνατο. Το πρωί της 10ης Μαΐου πρώτος απαγχονίστηκε ο Καραολής και λίγο αργότερα ο Δημητρίου. Ωστόσο δεν ήταν μόνο αυτοί, υπήρξαν και οι Ιάκωβος Πατάτσος, Χαρίλαος Μιχαήλ, Ανδρέας Ζάκος, Ανδρέας Παναγίδης, Στέλιος Μαυρομάτης, Μιχαήλ Κουτσοφτάς και Ευαγόρας Παλληκαρίδης. Για όλους αυτούς τους εννέα ήρωες της ΕΟΚΑ έπαιξαν χθες οι δύο ομάδες.
Μελανό σημείο ωστόσο του αγώνα το γεγονός πως υπήρχαν ελάχιστοι θεατές στις κερκίδες.
Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα οι παλαίμαχοι της Α.Ε.Λ. νίκησαν με σκορ 3-1 τους Κυπρίους. Το 1-0 έκανε ο Ζιώγας και το 2-0 ο Γιάννης Τσακμακίδης. Για τους Κυπρίους μείωσε σε 2-1 ο Θεράπων και το τελικό σκορ διαμόρφωσε με εντυπωσιακό τρόπο ο Γιώργος Λιάπης.
Από την Α.Ε.Λ. έπαιξαν οι παρακάτω παίκτες: Παραφέστας, Λιάπης, Βουτυρίτσας, Νασιάκος, Τσακμακίδης Γιάννης και Μίμης, Παπαντωνίου, Ράμμος, Αβραμούλης, Ντόσας, Ζιώγας, Μπεριτζάς, Πλίτσης Φ., Σταματίου, Μαουσίδης, ενώ στο γήπεδο βρέθηκαν και Γκαλίτσιος, Ζάμπας, Μοράλες, Βλαχούλης και Σελιώνης.
Από τους Κύπριους έπαιξαν οι: Κωνσταντίνου Χ., Τυρίμου, Φακάλας, Παναγή, Χαραλάμπους, Κωνσταντίνου Ν., Γεωργίου, Φλουρέντζου, Καραμάκης, Κούτσου, Θεράπων, Χριστοδούλου, Μηνάς, Σταματόπουλος.
«ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ...»
«Αποδίδουμε σήμερα με το δικό μας ξεχωριστό τρόπο τον ελάχιστο φόρο τιμής στους αγωνιστές της Ελευθερίας. Στους αγωνιστές μας που θυσιάστηκαν για την Ένωση της Κύπρου με τη μητέρα Ελλάδα, αλλά και σε όσους ακόμη ακολούθησαν τα βήματά τους προασπίζοντας τα ιερά και τα όσιά μας. Δεν ξεχνούμε όσα χρόνια και αν περάσουν. Δεν ξεχνούμε την κατοχή. Δεν ξεχνούμε τα τουρκοπατημένα εδάφη μας. Θα είμαστε πάντα εδώ να θυμόμαστε και να θυμίζουμε. Αυτό είναι το νόημα των μεταξύ μας αναμετρήσεων» τόνισε μεταξύ άλλων οι πρόεδροι των δύο ομάδων, Ντίνος Αυγουστής από τους Κυπρίους και ο Τάκης Παραφέστας από την Α.Ε.Λ.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass