Η ΑΕΛ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟ ΡΟΜΕΟΥ

Από το Μαρακανά στο... Αλκαζάρ;

ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΣΟ ΤΗΣ ΦΛΟΥΜΙΝΕΝΣΕ

Δημοσίευση: 26 Μαϊ 2009 3:11 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:00
 Έγραψε χθες αποκλειστικά η «Ε» πως η ΑΕΛ κινείται για τον μέσο της Φλουμινένσε, Ρομέου Περέιρα Ντος Σάντος και η είδηση πραγματικά ταρακούνησε πολλούς. Ο παίκτης που δεσμεύεται με συμβόλαιο ως τις 31 Ιανουαρίου του 2010 (ανανέωσε στις 12 Ιανουαρίου) αποτελεί μεγάλο στόχο της λαρισινής ομάδας και γι΄ αυτό έχει ήδη κατατεθεί πρόταση στη βραζιλιάνικη ομάδα. Εμείς θα επιχειρήσουμε να δούμε μερικά στοιχεία για τον παίκτη που αν θα γίνει η μεταγραφή θα αναγκαστεί να κάνει μια μεγάλη αλλαγή στην καριέρα του...Αυτή η αλλαγή δεν είναι άλλη από το γεγονός πως θα πρέπει να αφήσει το Μαρακανά, ένα από τα πιο γνωστά γήπεδα στον κόσμο (χωρητικότητας 95.000 θέσεων) και να έρθει να αγωνιστεί στο Αλκαζάρ. Ο Ρομέου έχει την πολυτέλεια να παίζει σε μια από τις πιο ιστορικές ομάδες στη Βραζιλία τη Φλουμινένσε και μαζί της κατέκτησε το μοναδικό της Κύπελλο το 2007 (έχει και ένα πρωτάθλημα το 1984).
Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 2002 ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ
Ο Ρομέου γεννήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου του 1985 στην πόλη Ιταμαράτζου της Βραζιλίας. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο σε πολύ μικρή ηλικία όπως κάθε Βραζιλιάνος άλλωστε. Το 2002 σε ηλικία 17 ετών έκανε το πρώτο του συμβόλαιο με την ομάδα Ντεμοκράτα στην οποία παράμεινε για δυόμισι χρόνια. Το 2004 πήγε στη Φλουμινένσε και από τότε έως σήμερα έχει παίξει σε 149 αγώνες και έχει σκοράρει έξι φορές. Τα τελευταία επίσημα παιχνίδια του έχουν ως εξής:
Την περίοδο 2006 – 2007 έπαιξε 16 παιχνίδια όλα σαν βασικός. Την περίοδο 2007 – 2008 ξεκίνησε σε 29 παιχνίδια ως βασικός και σε άλλα 7 μπήκε σαν αλλαγή. Μάλιστα εκείνη την περίοδο έπαιξε και στο Κόπα Λιμπερταδόρες σε τέσσερα ματς. Το 2008 -2009 συνολικά αγωνίστηκε σε 27 αγώνες εκ των οποίων σε μόλις 3 μπήκε σαν αλλαγή. Σε όλα τα υπόλοιπα ήταν βασικός.
ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΦΕΤΟΣ Ο ΡΟΜΕΟΥ ΚΑΙ Η ΦΛΟΥΜΙΝΕΝΣΕ
Τι γίνεται όμως με τη φετινή σεζόν; Η Φλουμινένσε στο φετινό πρωτάθλημα μέχρι τώρα έχει τέσσερις βαθμούς σε τρεις αγωνιστικές για το πρωτάθλημα του 2009. Μετράει μια νίκη, μία ισοπαλία και μία ήττα ενώ στα γκολ βρίσκεται να έχει σκοράρει μέχρι στιγμής 2, ενώ έχει δεχτεί 4. Βρίσκεται στη 12η θέση του βαθμολογικού πίνακα σε σύνολο 20 ομάδων που μετέχουν στο πρωτάθλημα. Στην πρώτη αγωνιστική νίκησε με σκορ 1-0 τη Σάο Πάολο ενώ στη συνέχεια έφερε ισοπαλία με την Μπαρουέρι. Στην πιο πρόσφατη αγωνιστική η Φλουμινένσε ηττήθηκε με το βαρύ 1-4 από τη Σάντος. Επόμενη αγωνιστική θα είναι στις 31 Μαΐου κόντρα στη Νότικο στο Στάδιο Αφλίτος.
Φέτος ο Ρομέου έχει αγωνιστεί σε 9 παιχνίδια συνολικά (ένα για το κανονικό πρωτάθλημα το Μπραζιλεΐράο και τα υπόλοιπα για το πρωτάθλημα Παουλίστα) και στα τέσσερα ήταν βασικός.
ΟΠΟΤΕ ΣΚΟΡΑΡΕΙ... ΚΕΡΔΙΖΕΙ Η ΦΛΟΥΜΙΝΕΝΣΕ
Πέρυσι ο Ρομέου σκόραρε συνολικά τρεις φορές και είναι χαρακτηριστικό πως όσες φορές βρήκε δίχτυα η ομάδα του η Φλουμινένσε νίκησε στο πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα τα τρία γκολ της περσινής περιόδου τα έβαλε ως εξής:
Το πρώτο το πέτυχε στον αγώνα κόντρα στην Ατλέτικο στο γήπεδο Αρένα Ντα Μπαιξάντα. Σε εκείνο το ματς η Φλουμινένσε με σκορ 3-1 και ήταν 11 Οκτωβρίου. Στις 15 Νοεμβρίου ο Ρομέου βοήθησε ακόμα μια φορά την ομάδα του να πάρει τη νίκη. Στο Μαρακανά σκόραρε κόντρα στην Πορτουγκέζα και η Φλουμινένσε νίκησε με σκορ 3-1. Μια εβδομάδα έπειτα στο στάδιο Μπέιρα Ρίο για το πρωτάθλημα πάλι η Φλουμινένσε νίκησε εκτός έδρας με σκορ 2-0 και το ένα από τα δύο τέρματα ήταν πάλι του Ρομέου.
ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ... ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ
Ο Ρομέου έχει πάρει... γεύση και από το Τσάμπιονς Λιγκ της Λατινικής Αμερικής που δεν είναι άλλο από το Κόπα Λιμπερταδόρες. Η Φλουμινένσε έπαιξε στην περίοδο 2007 - 2008 στη συγκεκριμένη διοργάνωση και μάλιστα έκανε μια πορεία που κανένας δεν περίμενε αφού έφτασε μέχρι και τον τελικό.
Στον ημιτελικό είχε αποκλείσει την Μπόκα Τζούνιος από την Αργεντινή και το πανηγύρι που στήθηκε ήταν μεγαλειώδες (γνωστή η κόντρα Βραζιλιάνων και Αργεντίνων άλλωστε). Η έκπληξη ήταν τεραστίων διαστάσεων καθώς η βραζιλιάνικη ομάδα ήταν ουραγός στο εγχώριο πρωτάθλημα. Στο πρώτο ματς στην Αργεντινή το σκορ ήταν 2-2 και στον επαναληπτικό μπροστά σε 100 χιλιάδες θεατές νίκησε με 3-1.
Στον τελικό η Φλουμινένσε έπαιξε κόντρα στη Λίγκα Ντε Κίτα από το Εκουαδόρ (ή αλλιώς Ισημερινό) και στο πρώτο ματς εκτός έδρας έχασε με σκορ 4-2 αλλά στον επαναληπτικό και στο Μαρακανά νίκησε με σκορ 3-1. Οι δύο ομάδες πήγαν στα πέναλτι όμως εκεί νίκησε με 3-1 η ομάδα από το Εκουαδόρ κατακτώντας παράλληλα το τρόπαιο.
Ο Ρομέου σε εκείνη τη διοργάνωση είχε παίξει σε τέσσερα συνολικά παιχνίδια εκ των οποίων τα τρία σαν αλλαγή και το ένα σαν βασικός.
Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑ ΝΤΕΡΜΠΙ ΜΕ ΤΗ ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ
Ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπι στον πλανήτη είναι αυτό ανάμεσα στη Φλουμινένσε και στη Φλαμένγκο. Είναι γνωστά σαν «Φλου- Φλα» (από τα αρχικά των ονομάτων τους) και θεωρείται δεδομένο να γεμίζει το στάδιο Μαρακάνα από δεκάδες χιλιάδες οπαδών και των δύο ομάδων αφού έχουν κοινή έδρα. Ο Ρομέου έχει παίξει σε πάρα πολλά τέτοια και η λέξη πίεση γι΄ αυτόν δεν θεωρείται... άγνωστη. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε πως σε ένα τέτοιο παιχνίδι για το πρωτάθλημα του 1963 κόπηκαν 194,603 εισιτήρια (!). Με έναν τέτοιο αριθμό γίνεται κατανοητό τι σημαίνει αυτό το ματς για το Ρίο Ντε Τζανέιρο και πώς έχει γαλουχηθεί ένας παίκτης σαν τον Ρομέου.
 
  
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass