ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:

ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ: Μας αδικεί πολύ το αποτέλεσμα

* ΤΕΝ ΚΑΤΕ: Δεν μπορείς να κερδίσεις τους...ανεμόμυλους

Δημοσίευση: 21 Μαϊ 2009 3:36 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:58
Κοντράστ συναισθημάτων είχαμε στο...τρίτο ημίχρονο της χθεσινής αναμέτρησης στο στάδιο Αλκαζάρ, όπου από την μια πλευρά υπήρχε ικανοποίηση στο πρόσωπο του Τεν Κάτε για την τρίτη νίκη του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ, ενώ από την άλλη πλευρά ο τεχνικός ηγέτης των «βυσσινί» δεν έκρυβε την απογοήτευσή του, γιατί η ΑΕΛ, άξιζε καλύτερης τύχης και δικαιούνταν να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα.
Αναλυτικά οι ενδιαφέρουσες δηλώσεις των δυο προπονητών στη συνέντευξη Τύπου, έχουν ως εξής:
ΧΕΝΚ ΤΕΝ ΚΑΤΕ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ):« Σέβομαι τους παίκτες μου, έχουν συμπληρωθεί σχεδόν 11 μήνες, μία σεζόν που έχει τραβήξει πολύ σε μάκρος και ειδικά όταν καλείσαι να αγωνιστείς υπό τέτοιες θερμοκρασίες, πρέπει να πούμε ότι έκαναν μια φανταστική δουλειά. Συνεπώς αξίζει ένα μπράβο, σε όλους τους ποδοσφαιριστές».
Ερωτηθείς για τις χαμένες ευκαιρίες του Παναθηναϊκού και το επεισόδιο Ρουκάβινα, Γκαλίνοβιτς μετά τον αγώνα, τόνισε ότι: «Υπάρχει πολύ ένταση, πολύ συναίσθημα, αγωνιζόμαστε για μια θέση στους προκριματικούς του Τσάμπιονς Λιγκ και μετά από όσα ζήσαμε φέτος στην κορυφαία αυτή διοργάνωση, είναι λογικό να θέλουν να παίξουν ξανά οι ποδοσφαιριστές μας.
Και είναι λογικό να προκύπτει πολλή ένταση στα παιχνίδια και μερικές φορές προκαλείται ακόμη περισσότερη ένταση στην πορεία.  
Πάντως δεν θα μας αγγίξει αυτό, θα πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε.
Είμαστε ισχυροί και ενωμένοι».
Ρωτήθηκε παράλληλα για τις δηλώσεις περί «πολιτικού μηχανικού» και επισήμανε: «Πολλοί άνθρωποι μπορούν να πουν,  πολλά πράγματα. Αν πρέπει να απαντήσεις και να σχολιάσεις σε  οτιδήποτε  ακούγεται, γράφεται ή λέγεται τότε δεν θα πρέπει να κάνεις όλη την ημέρα, τίποτα άλλο.
Άλλο πράγμα είναι να έρχεται κάποιος απευθείας στον προπονητή και να λέει την άποψή του. Σε αυτή την περίπτωση, ναι θα απαντούσα. Αλλά, δεν μπορείς να μάχεσαι με  ανεμόμυλους.
Αν και προέρχομαι από μια χώρα με πάρα πολλούς ανεμόμυλους, καλύτερα να μην προσπαθήσεις, γιατί δεν μπορείς να τους κερδίσεις». Αναφερόμενος στον μεταγραφικό σχεδιασμό τόνισε ότι στόχος είναι να αποκτηθούν παίκτες ποιοτικοί που θα μπορέσουν να βοηθήσουν την ομάδα του στη δύσκολη νέα χρονιά.
Τόνισε δε χαρακτηριστικά ότι ο Κώστας Αντωνίου ο διευθυντής ποδοσφαίρου και ο ίδιος, είναι έτοιμοι  και περιμένουν το «πράσινο φως» για να ξεκινήσουν.
Είναι πολύ καλά προετοιμασμένοι, γνωρίζουνε πολύ καλά τι θέλουνε και είναι πλέον θέμα χρόνου.
ΜΑΡΙΝΟΣ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ (ΑΕΛ): «Σήμερα (σ.σ. χθες) δεν μπορώ να πω ότι τα παιδιά δεν προσπάθησαν, στο παιχνίδι. Νομίζω ότι τους αδικεί πάρα πολύ το αποτέλεσμα και σε καμία περίπτωση ο αντίπαλος δεν ήταν καλύτερος από εμάς. Δυστυχώς τις προϋποθέσεις που είχαμε και κυρίως πριν την επίτευξη του γκολ από τον αντίπαλό μας, αντί να προηγηθούμε εμείς, στην αντεπίθεση δεχθήκαμε το γκολ.
Στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό μπορεί να υπήρχαν κάποια παράπονα για την προσπάθεια ορισμένων παικτών κυρίως,  αλλά σήμερα (σ.σ. χθες) δεν μπορούμε να πούμε κάτι ανάλογο. Από κει και πέρα εμείς πλέον θα δούμε με διαφορετικό μάτι τα δύο παιχνίδια που απομένουν και πιθανόν θα δώσουμε ευκαιρίες σε παίκτες που δεν έχουν πολλά λεπτά συμμετοχής, αλλά θα κοιτάξουμε όμως να τελειώσουμε όσο πιο αξιοπρεπείς γίνεται. Σίγουρα δεν τιμά κανέναν από όλους εμάς που είμαστε στην ομάδα, που δεν έχουμε πάρει κάποιον βαθμό, αλλά θεωρώ ότι τόσο στο παιχνίδι με την ΑΕΚ όσο και στο σημερινό (σ.σ. χθεσινό),  δεν πήραμε αυτό που αξίζαμε με βάση την απόδοσή μας στον αγωνιστικό χώρο».
Στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου:
-Γιατί χρησιμοποιήθηκαν παίκτες που είναι γνωστό ότι δεν θα συνεχίσουν στην ομάδα, ενώ βγήκαμε εκτός στόχων στα πλέι οφ;
«Ανέφερα και πριν ότι θέλουμε κι εμείς να πάρουμε κάποιους βαθμούς, γιατί δεν είναι καλό να μην έχεις βαθμό.
Γι’ αυτό τον λόγο ήθελα και στη σημερινή (σ.σ.χθεσινή) αναμέτρηση αλλά και στο παιχνίδι της Κυριακής με την ΑΕΚ,  να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Δυστυχώς όμως δεν έγινε. Πάντως επαναλαμβάνω ότι δεν μπορώ να έχω παράπονο από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών, στο συγκεκριμένο παιχνίδι».
-Τι συνέβη μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Νταμπίζα;
«Είχα πει στην αρχή ότι εμείς θα είμαστε η ομάδα με τους λιγότερους κραδασμούς σε πιθανή αποτυχία στα πλέι οφ, αλλά τελικά συνέβη το αντίθετο. Δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται.
Δηλαδή οι ποδοσφαιριστές προσπαθήσανε όλη τη χρονιά να οδηγήσουν την ομάδα στα πλέι όφ και τη φέρανε, για υπάρχει αυτή η εικόνα;
Δεν μιλάω μόνο για το αγωνιστικό μέρος.
Στο φινάλε να ξέρουμε ότι και οι αντίπαλοί μας διαθέτουν πολύ καλές ομάδες, δεν είναι εύκολο τίποτε.
Το είπα και το ξαναλέω. Ναι μεν μπορεί να υπάρχουν ποδοσφαιριστές που έχουν ήδη συμφωνήσει με άλλες ομάδες  και να μην ανήκουν από του χρόνου στην ΑΕΛ, αλλά δεν μπορεί κανείς να τους κατηγορήσει για την σημερινή (σ.σ. χθεσινή) τους παρουσία. Δέχομαι να υπάρχουν αμφισβητήσεις και κάποιες αποδοκιμασίες όταν βλέπουν ότι  δεν υπάρχει η ανάλογη προσπάθεια, αλλά  κάτι τέτοιο δεν συνέβη, τουλάχιστον σήμερα (σ.σ. χθες).
Ιδίως ένα παιδί σαν τον Γιώργο Φωτάκη που έχει προσφέρει αρκετά στην ομάδα, το θεωρώ αδιανόητο να υπάρχουν φίλαθλοι της ομάδας που θα τον αποδοκιμάζουν.
Είναι ένας παίκτης που έχει προσφέρει στην ομάδα και πάντα είτε ήταν καλός είτε όχι, έδινε το 100%.»
-Θεωρείτε ότι για τη φετινή ΑΕΛ, η 5η θέση ήταν το ταβάνι της;
«Ναι, θεωρώ ότι είμαστε υψηλά. Είναι αλήθεια είναι ότι περίμενα πως θα είχαμε καλύτερη παρουσία, τουλάχιστον από πλευράς αποτελεσμάτων στα πλέι οφ. Στο ματς με την ΑΕΚ και  κόντρα στον Παναθηναϊκό, δεν πήραμε αυτό που έπρεπε.
Δεν ήταν παιχνίδια για να χαθούν, σε καμία περίπτωση».
-Άρα γι’ αυτό προχωρά η ομάδα σε σαρωτικές αλλαγές στο ρόστερ της;
«Οι ποδοσφαιριστές είναι επαγγελματίες. Από την στιγμή που έχει πάει η ομάδα καλά, είναι φυσιολογικό να θέλουν να κερδίσουν περισσότερα χρήματα ή και να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο.
Δεν μπορούμε να τους κατηγορήσουμε γι’ αυτό, από την στιγμή που ζητάνε περισσότερα χρήματα ή έχουν καλύτερες προσφορές.
Το αν κάποιοι παραμείνουν ή όχι εξαρτάται από τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας συνολικά. Στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο αυτά συμβαίνουν».
-Ο Πηλαδάκης είπε ότι αυτούς που θέλουμε τους κρατάμε, άρα τους υπόλοιπους δεν τους θέλουμε;
«Να μην μπούμε σε τέτοια διαδικασία , αμέσως μετά το παιχνίδι . Η αλήθεια είναι ότι όσο περνούν οι μέρες ρίχνουμε όλο και μεγαλύτερο βάρος στην προσπάθεια να βρούμε τους αντικαταστάτες. Νομίζω ότι θα φτιάξουμε καλύτερη ομάδα τη νέα χρονιά».
-Για τον Κοσίριν
«Ξέρω τον παίκτη, τον έχω δεί. Είχε πάει άνθρωπός μας να τον δει από κοντά. Περιμένω αυτή την εβδομάδα που θα κάνει και προπόνηση, για να αποφασίσω οριστικά. Είναι καλός παίκτης. Αν αποκτηθεί ή όχι θα δούμε».
-Πόσο εύκολο είναι να καλυφθούν τα κενά μέχρι τις 22 Ιουνίου που θα ξεκινήσει η προετοιμασία;
«Όλοι που είμαστε στην ομάδα ψάχνουμε και κινούμαστε καλά, ως προς τους στόχους που έχουμε. Πιστεύω ότι κάποιες περιπτώσεις παικτών, πολύ  σύντομα θα ανακοινωθούν. Δεν μπορείς να έχει το ρόστερ έτοιμο τόσο νωρίς. Το είπα κι άλλη φορά, ότι ενώ οι μεταγραφές τελειώνουν τον Αύγουστο, μέχρι τότε ψάχνουμε. Πιστεύω ότι θα έρθουν εξίσου καλοί παίκτες, ίσως και καλύτεροι από αυτούς που έχουμε».
-Μήπως έχει κάνει κακό το γεγονός ότι ασχολούνται με τη μεταγραφολογία;
«Υπάρχει και γίνεται ακόμη μεγαλύτερο το κακό,  από τη στιγμή που δεν πήραμε κάποιους βαθμούς, στα πρώτα παιχνίδια. Αν παίρναμε,  θα ήταν εντελώς διαφορετικά τα πράγματα και για τα ίδια τα παιδιά. Όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να έχω παράπονο από τους παίκτες, που δώσανε ότι καλύτερο μπορούνε. Ούτε μπορώ να τους κατηγορήσω γιατί θα φύγουν από την ομάδα, γιατί έχουν βρει καλύτερα συμβόλαια ίσως».
-Ποιος πιστεύετε ότι θα βγει δεύτερος;
«Η παρουσία τους δεν ήταν καλή στα ματς που παίξαμε. Δεν έδειξε κάποια ομάδα ότι ήταν καλύτερη από την ΑΕΛ».
* Ο κ. Ουζουνίδης σκέφτεται όπως είπε να χρησιμοποιήσει και το νεαρό Βλασόπουλο στα εναπομείναντα δυο παιχνίδια των πλέι όφ.  
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass