ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΑΛΚΑΖΑΡ Η ΑΕΛ ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟΝ ΠΑΟΚ (21.15 ALPHA)

Ελεύθερα και ό,τι βγει...

*ΘΑ ΡΙΣΚΑΡΕΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ *ΑΜΦΙΒΟΛΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΟΤΣΟΛΗ

Δημοσίευση: 13 Μαϊ 2009 3:53 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:55
 Το δεύτερο παιχνίδι για τον θεσμό των πλέι οφ δίνει σήμερα η ΑΕΛ στο Αλκαζάρ με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στις 21.15 και μόνο με νίκη οι «βυσσινί» θα μπορούν να ελπίζουν σε μια καλύτερη πορεία στο θεσμό, ενώ ακόμα και με ισοπαλία θα ελπίζουν για την τρίτη θέση τη ειδικής βαθμολογίας. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά ο τεχνικός, Μαρίνος Ουζουνίδης, και οι παίκτες του γι’ αυτό στο σημερινό παιχνίδι θα αγωνισθεί με επιθετικούς προσανατολισμούς η ομάδα (όπως έδειξε στη χθεσινή προπόνηση) καθώς μία νίκη θα λέει πολλά για την ΑΕΛ ενώ ενδεχόμενη ήττα θα σημάνει ότι από αύριο η συνέχεια των πλέι οφ θα έχει διαδικαστικό χαρακτήρα.Το γεγονός ότι η ομάδα θα παίξει επιθετικά φάνηκε από το ότι θα παίξει με ένα ουσιαστικά αμυντικό χαφ, τον Σαρμιέντο, ενώ οι άλλοι παίκτες της μεσαίας γραμμής θα είναι επιθετικογενείς καθώς θα αγωνισθούν ο Φωτάκης (επιστρέφει μετά την τιμωρία του), ο Γιαννακόπουλος, ο Μετίν και ένας εκ των Ίλιτς και Πάρα.
Το μεγάλο πρόβλημα για τον Ουζουνίδη είναι η θέση του τερματοφύλακα, όπου ο Κοτσόλης είναι τραυματίας και η συμμετοχή του είναι εξαιρετικά αμφίβολη. Αν δεν αγωνισθεί θα παίξει ο Βράνιτς.
Στην άμυνα θα αγωνισθούν ο Βέμπερ (δεξιά), Νταμπίζας και Κώτσιος (σέντερ μπακ) και ο Κατσιαρός (αριστερά) θα πάρει τη θέση του τιμωρημένου με δύο αγωνιστικές λόγω καρτών Βενετίδης που θα χάσει το σημερινό παιχνίδι αλλά και αυτό της Κυριακής με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.
Στην επίθεση μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Ζουράφσκι.
Στην αποστολή εκτός των παραπάνω συμπεριελήφθησαν και οι: Ααράμπ, Φεράρι, Μπουκουβάλας, Ιγκλέσιας, Κυριάκος, Βλασόπουλος, Γκουέλα, Τσίγκας.
Για πρώτη φορά η ομάδα δεν κατέλυσε την παραμονή του αγώνα σε ξενοδοχείο και οι παίκτες θα συγκεντρωθούν σήμερα το πρωί.
Υπενθυμίζουμε ότι ο προπονητής δεν θα έχει στη διάθεση και τον Ηλία Κυριακίδη που χάνει όλα τα πλέι οφ καθώς χθες υποβλήθηκε σε τεχνική αποσυμπίεσης του νεύρου με καυτηριασμό, για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ισχιαλγίας που του παρουσιάστηκε στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό. Η επιστροφή του στις προπονήσεις υπολογίζεται σε 3 με 4 εβδομάδες.
 Η ΑΕΛ ας θυμίσουμε είναι άμεσα ενδιαφερόμενη, από τη στιγμή που στοχεύει σε κάτι καλύτερο από την τέταρτη θέση, η οποία οδηγεί στον 2ο από τους τέσσερις προκριματικούς γύρους του Europa League, οι αγώνες του οποίου θα διεξαχθούν στις 16 και 22 Ιουλίου. Η ομάδα που θα καταταγεί τρίτη στα πλέι οφ, θα συμμετάσχει στον 3ο γύρο (30 Ιουλίου-6 Αυγούστου), ενώ πολύ σημαντικός στόχος είναι αυτός της δεύτερης θέσης, που οδηγεί στον 4ο προκριματικό, δηλαδή ένα βήμα πριν τους ομίλους του Europa League. Οι αγώνες αυτής της φάσης διεξάγονται στις 20 και 27 Αυγούστου.
Ο πρώτος των πλέι οφ θα συμμετάσχει στις δύο φάσεις του «έξτρα» προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου λαμβάνουν μέρος ομάδες που δεν κατέκτησαν τον τίτλο, από τις χώρες που βρίσκονται στις θέσεις 1-15 της βαθμολογίας της UEFA. Η πρώτη φάση διεξάγεται στις 28/29 Ιουλίου και 4/5 Αυγούστου, ενώ η δεύτερη στις 18/19 και 25/26 Αυγούστου.
ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΡΙΠΟΤΣΕΡΗΣ
Η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ανακοίνωσε χθες την απόκτηση του Θοδωρή Τριποτσέρη, με τον οποίο ολοκληρώθηκε η συμφωνία για συμβόλαιο διάρκειας 4 ετών, όπως ήταν γνωστό από την Κυριακή το βράδυ και γι’ αυτό βρέθηκε στο ΟΑΚΑ.
Ο διεθνής με την Εθνική Ελπίδων ποδοσφαιριστής γεννήθηκε στις 4 Μαρτίου του 1986 και ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής του Παναθηναϊκού. Στους «πράσινους» έγινε επαγγελματίας το 2004 καταγράφοντας μόλις μία επίσημη συμμετοχή σε αγώνα Κυπέλλου. Δύο χρόνια αργότερα μεταγράφηκε στην Ανόρθωση Κύπρου, με τη φανέλα της οποίας πραγματοποίησε 51 επίσημες παρουσίες και πέτυχε ένα γκολ τη διετία 2006-08. Το περασμένο καλοκαίρι επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Λεβαδειακού.
Η καριέρα του με αριθμούς
 Σεζόν / Ομάδα / Αγώνες – Γκολ
2004-05 / ΠΑΟ / 1 –
2005-06 / ΠΑΟ / -
2006-07 / Ανόρθωση / 20 –
2007-08 / Ανόρθωση / 31 – 1
2008-09 / Λεβαδειακός / 22 – 1
ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ
Ο ΠΑΜΠΛΟ ΓΚΑΡΣΙΑ
Με τέσσερις αγωνιστικές τιμωρήθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκα, ο Πάμπλο Γκαρσία.
Ο Ουρουγουανός μέσος που αποβλήθηκε στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα την περασμένη Κυριακή θα χάσει τόσο τον σημερινό αγώνα με στο "Αλκαζάρ" όσο και εκείνους που ακολουθούν με την ΑΕΚ στην Τούμπα (17/5), την "Ένωση" στο ΟΑΚΑ (20/5) και τον Παναθηναϊκό στο Ολυμπιακό Στάδιο (24/5) για τα πλέι οφ.
Έτσι θα επανέλθει στο τελευταίο παιχνίδι των πλέι οφ με αντίπαλο τη Λάρισα στην Τούμπα (31/5).
Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Φερνάντο Σάντος θα στερηθεί στον σημερινό αγώνα και των υπηρεσιών του Λάμπρου Χούτου που υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία, όπου και διαπιστώθηκε ότι πάσχει από δισκοκήλη ενώ στα ευχάριστα για τον Σάντος το ότι μπορεί να υπολογίζει και πάλι στον Αναστασάκο.
Η αποστολή του ΠΑΟΚ για το σημερινό αγώνα αποτελείται από τους: Χαλκιά, Γλύκο, Αναστασάκο, Αραμπατζή, Κωνσταντινίδη, Λάκη, Μαλεζά, Μπαλάφα, Μπακαγιόκο, Μπιζέρα, Κονσεϊσάο, Κοντρέρας, Ίβιτς, Λίνο, Μουσλίμοβιτς, Σορλέν, Σνάουτσνερ, Βερόν και Βιεϊρίνια.
Κι όσο για το σχήμα που προτίθεται να παρατάξει ο Σάντος θα είναι και πάλι το 4-3-3 με τον Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα το κεντρικό δίδυμο του ΠΑΟΚ θα αποτελέσουν ο Κοντρέρας με τον Μαλεζά έχοντας τον Σνάουτσνερ στα δεξιά και τον Λίνο στα αριστερά. Στα χαφ θα είναι οι Βερόν ή Μπαλάφας αντί του τιμωρημένου Γκαρσία μαζί με τους Ίβιτς και Σορλέν ενώ στην επίθεση στα δεξιά ο Κονσεϊσάο, στα αριστερά ο Βιεϊρίνια και στην κορυφή της ο Μουσλίμοβιτς.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ
Ο Π. Κωνσταντινέας του Συνδέσμου Διαιτητών Μεσσηνίας θα διευθύνει τη σημερινή αναμέτρηση της ΑΕΛ με τον ΠΑΟΚ στο Αλκαζάρ για την 2η αγωνιστική των πλέι οφ, έχοντας για βοηθούς τους Δ. Μπιτσίδη (Θράκης) και Μ. Καρσιώτη (Κορίνθου). Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Ντάτης του Συνδέσμου Χίου.
ΝΤΕΡΜΠΙ ΣΤΟ ΟΑΚΑ
 Σήμερα θα διεξαχθεί η δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ, τα οποία έχουν φέτος ακόμα πιο έντονο ενδιαφέρον, σχετικά με τις συμμετοχές των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Το παιχνίδι που ξεχωρίζει, είναι αυτό στο Ολυμπιακό στάδιο μεταξύ του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ. Οι δύο ομάδες νίκησαν στα παιχνίδια της πρώτης αγωνιστικής και θα παλέψουν για τη νίκη, η οποία θα τους δώσει το προβάδισμα για την κατάληψη της δεύτερης θέσης στο πρωτάθλημα και της συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ.
 Σήμερα, λοιπόν, θα διεξαχθεί η δεύτερη από τις έξι αγωνιστικές των πλέι και οι ομάδες έχουν την εξής βαθμολογία:
Παναθηναϊκός            5
ΑΕΚ    4
ΠΑΟΚ 3
Λάρισα           0
Συνοπτικά το σημερινό πρόγραμμα των αγώνων των πλέι οφ:
19:00 (ΟΑΚΑ) Παναθηναϊκός-ΑΕΚ - NET
21:15 (Αλκαζάρ) Λάρισα-ΠΑΟΚ - Alpha
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass