ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΑΙΧΜΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΟΦΙΑΣ ΣΑΚΟΡΑΦΑ

Ανησυχία για τους Μεσογειακούς…

Κ. ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗΣ: «ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ»

Δημοσίευση: 24 Απρ 2009 2:41 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:49
 Φωτ.: Βασ. Ντάμπλης
Τη Λάρισα επισκέφθηκε χθες η βουλευτής του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος Σοφία Σακοράφα, ως πολιτική εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να δει την πρόοδο των εργασιών ενόψει της διοργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 που θα γίνουν στη θεσσαλική πρωτεύουσα και το Βόλο.Στο πλαίσιο της επίσκεψής της συνοδευόμενη από τους βουλευτές Λάρισας Έκτορα Νασιώκα και Βασίλη Έξαρχο, την υποψήφια νομάρχη Ευαγγελία Λιακούλη, τον υποψήφιο δήμαρχο Γιάννη Σάπκα, την γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του Πα.Σο.Κ. Άννα Σαραμαντά, τα μέλη της Νομαρχιακής Ελένη Αγραφιώτη, Γιάννη Μπαρλαγιάννη, Γιώργο Βαλάρη και Αθανασία Τσούκα-Ξεσφίγγη και τον πρώην διευθυντή αγωνιστικού αθλητισμού της ΓΓΑ Γιώργο Τσιτρούλη.
Τη Σοφία Σακοράφα υποδέχθηκε ο δήμαρχος Λαρισαίων Κώστας Τζανακούλης, που αποδείχθηκε άψογος οικοδεσπότης, ο αντινομάρχης Νίκος Κουτσογιάννης, ο πρόεδρος τους ΕΑΚ Λάρισας Γιώργος Στουκογεώργος και ο αντιπρόεδρος του ΕΑΚ Θανάσης Κοντοθανάσης.
Το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε το κλειστό της Νεάπολης, το στρατόπεδο Τζήμα που θα γίνει το Μεσογειακό Χωριό, το υπό κατασκευή κολυμβητήριο στη Νέα Πολιτεία, το ιππικό κέντρο και τις εγκαταστάσεις του Αλκαζάρ.
Ο δήμαρχος Λαρισαίων είπε στην κ. Σακοράφα την ιστορία της διεκδίκησης και της ανάληψης των Μεσογειακών Αγώνων, ενώ μίλησε για τη χρηματοδότηση των εγκαταστάσεων που θα γίνουν και σε ποιο στάδιο βρίσκονται. Είπε ότι θα γίνουν 100 διαμερίσματα, 90 τετραγωνικών μέτρων στο Μεσογειακό Χωριό της Λάρισας που θα κατασκευαστούν από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας και θα δοθούν μετά σε δικαιούχους της Εργατικής Εστίας, το γήπεδο της Λάρισας θα ξεκινήσει μέσα στο Μάιο που αναμένεται να εκδοθεί η οικοδομική άδεια, ενώ το κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας που παρότι εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Ελλάδα 2004» δεν έγινε και τώρα θα αποπερατωθεί με τα Μεσογειακά Έργα. Τόνισε ότι εκεί που υπάρχει μεγάλο πρόβλημα είναι στην κατασκευή του προαστιακού σιδηροδρόμου Λάρισας-Βόλου και στην κατασκευή του κωπηλατοδρομίου της Κάρλας που θα γίνουν οι κωπηλατικοί αγώνες.
Η Σοφία Σακοράφα συνάντησε απογοητευτική εικόνα, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, καθώς δήλωσε τα εξής: «Επισκέφθηκα σήμερα την πόλη της Λάρισας ως πολιτική εκπρόσωπος τους ΠΑΣΟΚ και διαπίστωσα ότι ενάμιση χρόνο μετά την ανάληψη των Αγώνων δεν έχει προχωρήσει κανένα έργο. Υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις και ο χρόνος που απομένει για τη διεξαγωγή των Αγώνων είναι ελάχιστος γιατί ας μη ξεχνάμε ότι μένουν τρία μόνο χρόνια καθώς ο τελευταίος χρόνος θα είναι χρόνος δοκιμαστικών για τους αθλητές που θα μετέχουν στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013.
Υπάρχει αγωνία στο Πα. Σο. Κ για την διεξαγωγή των Αγώνων που είναι εθνική υπόθεση και πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες ια να μην εκτεθεί η χώρα. ΟΙ καθυστερήσεις δυστυχώς είναι μεγάλες καθώς δεν τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα και όλα είναι στα χαρτιά»
Δηλώσεις αμέσως μετά έκανε ο Δήμαρχος Λαρισαίων Κώστας Τζανακούλης που είπε: «Καλωσορίζω στην Λάρισα την κ. Σακοράφα και σε μία διοργάνωση όπως είναι οι Μεσογειακοί Αγώνες θέλουμε όλοι να είναι στο πλευρό μας και να υπάρχει ενότητα. Υπάρχει καθυστέρηση αλά όχι απαισιοδοξία καθώς πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στο Στοίχημα των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 και υπάρχει η χρηματοδότηση του ΣΑΕ 86 εκατομμυρίων ευρώ.
Θα είναι οι Μεσογειακοί Αγώνες μία ευκαιρία μεγάλης ανάπτυξης για όλη τη Θεσσαλία.»
Δηλώσεις έκαναν και οι δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα ο Έκτορας Νασιώκας δήλωσε τα εξής: «Ως ΠΑΣΟΚ είμαστε υπέρ της διοργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων και γι’ αυτό ανησυχούμε για τη διοργάνωση που πρέπει να γίνει στα χρονικά περιθώρια που έχουν τεθεί σύμφωνα με τον φάκελο υποψηφιότητας. Είμαστε σε μία διεθνή οικονομική κρίση που μπορεί να επηρεάσει τους Αγώνες αλλά πρέπει να είμαστε επαγρύπνηση για να μπορέσουν να διεξαχθούν ώστε να ωφεληθεί η Θεσσαλία τα μέγιστα από τη διεξαγωγή τους. Και η καθυστέρηση των έργων μάς ανησυχεί και μας προβληματίζει».
Ο βουλευτής Βασίλης Έξαρχος δήλωσε τα ακόλουθα: «Διαπιστώσαμε και με τη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) επίσκεψη τις μεγάλες καθυστερήσεις που υπάρχουν στα έργα των υποδομών για τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013 και επίσης ιδιαίτερα ανησυχούμε και για τις παράλληλες υποδομές που πρέπει να γίνουν. Παράδειγμα ξεκινάει το έργο της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΛ και πρέπει ταυτόχρονα να γίνουν και οι παράπλευρες υποδομές ώστε το γήπεδο να είναι άμεσα προσβάσιμο και με τις καλύτερες συνθήκες για τον κόσμο.
Εμείς θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την πορεία των έργων και θα είμαστε έτοιμοι να κάνουμε παρεμβάσεις γιατί οι Μεσογειακοί Αγώνες είναι ένα στοίχημα για όλη τη Θεσσαλία».
Κατόπιν δηλώσεις έκανε και ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Σάπκας που τόνισε: «Στην επίσκεψή της η κ. Σακοράφα διαπίστωσε τις μεγάλες καθυστερήσεις που και εμείς βλέπουμε συνέχεια και αναφερόμαστε ώστε η πόλη της Λάρισας μαζί με το Βόλο να διοργανώσουν άρτια τους Μεσογειακούς Αγώνες. Δυστυχώς το διάστημα από την ανάληψη των Αγώνων και μέχρι τώρα δεν έχει γίνει τίποτα και προβληματιζόμαστε. Τα έργα πρέπει να αρχίσουν επιτέλους να προχωράνε»
Τέλος, η υποψήφια νομάρχης Ευαγγελία Λιακούλη δήλωσε: «Οι Μεσογειακοί Αγώνες είναι ένα θέμα που αφορά σε όλο το νομό Λάρισας και πρέπει κοιτάξουμε πώς θα αποκομίσει ο νομός τα περισσότερα δυνατά οφέλη. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση πρέπει να ασχοληθεί με τους Αγώνες και να προσπαθήσει να πιέσει για την γρήγορη αποπεράτωση των υποδομών που χρειάζονται για να μπορέσει η πόλη να κερδίσει τα μέγιστα από τους Αγώνες αυτούς».
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass