ΖΩΝΤΑΝΕΨΑΝ ΜΝΗΜΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΑΛΚΑΖΑΡ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΑΕΛ-ΗΡΑΚΛΗ (2-1)

Τίμησαν την ιστορία

Δημοσίευση: 18 Απρ 2009 2:41 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:48
 Πιστοί στο ποδοσφαιρικό έθιμο της ημέρας, κάθε Μ. Παρασκευή, οι παλαίμαχοι της ΑΕΛ φόρεσαν ξανά την αθλητική τους περιβολή και βρέθηκαν στο χλοοτάπητα του γηπέδου Αλκαζάρ. Αυτή τη φορά σ’ ένα διαφορετικό από τα συνηθισμένα παιχνίδι. Σ’ ένα παιχνίδι τιμής στη μνήμη τριών ποδοσφαιριστών του Άγγελου Ευθυμιάδη, του Στράτου Παπάζογλου και του Μάκη Λυγούρα που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στην αγαπημένη όλων των Λαρισαίων ΑΕΛ. Απέναντί τους βρέθηκαν οι παλαίμαχοι του Ηρακλή Θεσσαλονίκης που αποδέχθηκαν την πρόταση των «βυσσινί» και ήρθαν στη Θεσσαλική πρωτεύουσα για να ξυπνήσουν μνήμες από το ένδοξο παρελθόν του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Του ποδοσφαίρου μιας πιο ρομαντικής εποχής που ξεχώριζε για το πάθος του αλλά κυρίως για το σεβασμό και εκτίμηση όπως χαρακτηριστικά επισήμανε γεμάτος συγκίνηση ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ και πρώην συμπαίκτης των δύο εκ των τριών εκλιπόντων του Άγγελου Ευθυμιάδη και του Στράτου Παπάζογλου, κ. Βασίλης Τσολάκης.
«Κάθε χρόνο καθιερώνουμε αυτόν το αγώνα με στόχο κυρίως για να διαιωνίσουμε την ιστορία της ΑΕΛ και παράλληλα να τιμήσουμε ανθρώπους για την προσφορά τους» είπε από την πλευρά του ο Γιάννης Αλεξούλης μιλώντας για τη φετινή πρωτοβουλία των παλαιμάχων της ΑΕΛ και συνέχισε:
«Για μας είναι ιερός ο σκοπός γιατί τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν σε μία οικογένεια σ’ έναν συνάνθρωπό μας που αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα.
Θέλουμε να δείξουμε την ευαισθησία και την αγάπη μας στον συνάνθρωπο. Δεν είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε το θέαμα που θα ήθελε ο κόσμος, είμαστε όμως σε θέση να αφυπνίσουμε τις μνήμες του παρελθόντος, να τους δείξουμε ότι θα είμαστε αρωγοί σε τέτοιου χαρακτήρα εκδηλώσεις που νομίζουμε ότι είναι χρέος τιμής για κάθε άνθρωπο, να τους δείξουμε ότι η παλιά ΑΕΛ υπάρχει και θα υπάρχει και ότι η αγάπη προς το συνάνθρωπο όταν έχει ανάγκη θα είναι βασική προτεραιότητά μας» κατέληξε ο Γιάννης Αλεξούλης ενώ ο πρόεδρος των παλαιμάχων της ΑΕΛ, Τάκης Παραφέστας υπογράμμισε:
«Τέτοιες πρωτοβουλίες και τέτοια παιχνίδια θα συνεχιστούν και για άλλους συναθλητές μας και παλαίμαχους που έχουν φύγει από τη ζωή. Ο Σύλλογος των παλαιμάχων θα ανταποκρίνεται πάντα σε εκδηλώσεις κοινωνικού και φιλανθρωπικού χαρακτήρα».
Για τους παλαίμαχους του Ηρακλή η συμμετοχή στη χθεσινή εκδήλωση στο στάδιο Αλκαζάρ αποτέλεσε μεγάλη τιμή όπως τόνισε ο κ. Αϊδινίου:
«Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τρεις βετεράνους ποδοσφαιριστές της Λάρισας που δεν βρίσκονται στη ζωή. Δεχτήκαμε με μεγάλη χαρά και ευχαρίστηση την πρόσκληση του προέδρου του Συλλόγου Παλαιμάχων της ΑΕΛ, κ. Παραφέστα να έρθουμε για μία ακόμα φορά στη Λάρισα. Αισθανόμαστε ιδιαίτερη τιμή γιατί την πρώτη φορά που ήρθαμε στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 20 ετών από την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ομάδα της Λάρισας ζήσαμε συγκινητικές στιγμές».
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Πριν την έναρξη του αγώνα ο Σύλλογος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών της ΑΕΛ απένειμε τιμητικές πλακέτες σε συγγενείς των τριών εκλιπόντων παλαιμάχων ποδοσφαιριστών ενώ στη συνέχεια οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα.
Νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα της ΑΕΛ με 2-1. Τα γκολ πέτυχαν οι Βλαχούλης (1-0, σκορ ημιχρόνου), Φ. Πλίτσης (2-0) και Ντινόπουλος (2-1).
Στα αξιοσημείωτα της εκδήλωσης η παρουσία του βουλευτή Λάρισας κ. Κώστα Αγοραστού που αγωνίστηκε με την ομάδα των παλαιμάχων της ΑΕΛ, του δημάρχου Λαρισαίων Κώστα Τζανακούλη και του πρώην προέδρου της Λάρισας κ. Κώστα Σαμαρά.
Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Δικόπουλος με βοηθούς τους κ. Καραθάνο και Χρ. Παπαδημητρίου.
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΑΕΛ: Παπαδόπουλος, Παραφέστας, Αργυρούλης, Κολομητρούσης, Πατσιαβούρας, Ι. Τσακμακίδης, Μ. Τσακμακίδης, Ράμμος, Βουτυρίτσας, Ντόσας, Βλαχούλης (Πανταζής, Μαουσίδης, Μπεριτζάς, Μαλουμίδης, Λιάπης, Τσιτσιλής, Φ. Πλίτσης, Παπαντωνίου, Αβραμούλης, Γκούλιος, Νασιάκος, Εμμανουήλ, Τζιότζιος, Κυριακούλης, Ταμπάρας, Γκαλίτσιος, Τσολάκης, Αγορογιάννης, Ζάμπας, Σελιώνης, Κουβεντάρης, Τσιμπίνης, Αγοραστός, Αλεξούλης).
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΗΡΑΚΛΗ: Γκιζέλης, Μαυρίδης, Αϊδινίου, Ζίφκας, Λαμπριανίδης, Μπίκας, Βακαλόπουλος, Παπαδόπουλος, Παπαϊωάννου, Καφκενάρης, Δρακίδης (Καραλής, Χριστοδουλίδης, Ντινόπουλος, Καφετζής, Τομπουλίδης).
 
 
ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ
Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι
 
Τη Μ. Παρασκευή είθισται οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές των συλλόγων να επιστρέφουν στους αγωνιστικούς χώρους αναλαμβάνοντας δράση. Παιχνίδια χωρίς αγωνιστικές σκοπιμότητες που ξυπνούν μνήμες από το πλούσιο ποδοσφαιρικό παρελθόν της Λάρισας. Παιχνίδια για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος δεν ήταν λίγες οι ομάδες που τίμησαν το ποδοσφαιρικό αυτό έθιμο. Στο Βιολογικό, τη Μελιβοία και το Μελισσοχώρι ο Λαρισαϊκός, ο Φάρος, ο Μελιβοιακός και ο Αστέρας θυμήθηκαν για λίγο τα παλιά. Ας δούμε πώς εξελίχθηκαν οι αναμετρήσεις:
«Χ» ΣΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ
Αυτή τη φορά παλαίμαχοι και νέοι του Λαρισαϊκού αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 3-3. Ο φετινός αγώνας είχε ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα καθώς διεξήχθη στη μνήμη των θανόντων ποδοσφαιριστών του συλλόγου, Ν. Βεντόκη, Γ. Σπυρόπουλου, Μ. Σάλου, Αθ. Τριανταφυλλόπουλου, Β. Αλεξανδρή, Μ. Σπυρόπουλου και των θανόντων παραγόντων, Κ. Μαλάκη, Αντ. Τζόλα, Αγγ. Ευθυμιάδη και Σ. Γιαννακού.
Για το λόγο αυτό πριν την έναρξη της αναμέτρησης ποδοσφαιριστές, παράγοντες και παλαίμαχοι του Λαρισαϊκού εναπόθεσαν λουλούδια στον πάγκο της ομάδας.
Στον αγώνα παρευρέθη και ο πρώην τεχνικός του Λαρισαϊκού, Θανάσης Μανίκας στον οποίο η διοίκηση των «πρασίνων» έδωσαν τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν στην πρόσφατη εκδήλωση που είχε πραγματοποιηθεί στο στάδιο Αλκαζάρ με τους παλαίμαχους του Τοξότη.
Σε ό,τι αφορά στο αγωνιστικό μέρος, για τους παλαίμαχους του Λαρισαϊκού σκόραραν οι Β. Κυριτσάκας, Καραγκούνης και Τσούτρας ενώ για τους νέους οι Κουτσιμάνης, Βάσσος και Κωνσταντάς.
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΥ: Καρίμαλης, Δαρόγλου, Αγγέλης, Τσουτσούμης, Καραγκούνης, Γεωργαλάς, Τσουμακίδης, Δοξαράς, Τσεγκελίδης, Νταναβάρας, Β. Πλίτσης, Δ. Κυριτσάκας, Β. Κυριτσάκας, Ευαγγέλου, Σοφομπασίτης, Μεϊμάρογλου, Τσιωνάς, Μανώλης, Τσούτρας, Κούργιας, Τσιμπουκλής, Κατσιάνης, Ρομπογλίδης, Ρούμπος, Β. Καραβασίλης, Ρεντούμης, Λ. Πλίτσης, Καλουσόπουλος, Σαξώνης, Καλιώνης.
ΝΕΟΙ ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΥ: Μπίτης, Τατίας, Πατσιάς, Π. Ρούμπος, Τζουβάρας, Κόκκινος, Κωνσταντάς, Σχοινάς, Ι. Καραβασίλης, Κουτσιμάνης, Βάσσος, Τάχατος, Γάτος, Ταράλας, Πατέτσος, Φιλοκώστας.
ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙ
Για 19η συνεχόμενη χρονιά στο γήπεδο Μελισσοχωρίου παλαίμαχοι και νέοι του τοπικού Αστέρα τέθηκαν αντιμέτωποι σε μια αναμέτρηση που δεν είχε νικητή και ηττημένο. Οι δύο αντίπαλοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 5-5 χάρη στα γκολ που πέτυχαν για τους παλαίμαχους οι Ανδρίτσος, Καρακάσης, Σαμψάρης, Θ. Χαρούλης και Ιακωβάκης και για τους νέους οι Καρβούνης (αυτογκόλ), Μπέλος, Βράκας, Γκαραλιάκος και Ζαχαρούλης.
Τον αγώνα διηύθυνε -ως είθισται -ο διοικητικός της ΕΠΣΛ, κ. Τάκης Καρακάσης. Ακολούθησε το τρίτο ημίχρονο του αγώνα με το παραδοσιακό τσιπουράκι.
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΑΣΤΕΡΑ: Κλεισιάρης, Βαμβακίδης, Καρβούνης, Αγγελούλης, Λιμτσούλης, Νάτσιος, Φιλιππούλης, Β., Φιλιππούλης Κ., Ανδρίτσος, Καρακάσης, Χαρούλης, Σαμψάρης, Αράπης, Ιακωβάκης, Λυτροκάπης Ι., Λυτροκάπης Γ., Ζαφειρούλης.
ΝΕΟΙ ΑΣΤΕΡΑ: Αποστόλου, Μακρής, Καρβούνης Παπαδούλης Α., Παπαδούλης Ν., Βαλιάγκας, Μπέλος Ψαθάς, Βράκας, Μητροδήμος, Ζαχαρούλης, Γκαραλιάκος, Χαρούλης.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass