ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 11.30 ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΛΚΑΖΑΡ

Αγώνας τιμής και μνήμης

* ΟΙ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΑΕΛ ΘΑ ΥΠΟΔΕΧΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ

Δημοσίευση: 17 Απρ 2009 3:31 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:48
Μνήμες από το ένδοξο παρελθόν της ΑΕΛ θα ζωντανέψουν σήμερα το πρωί στο στάδιο Αλκαζάρ. Πιστοί στο ποδοσφαιρικό έθιμο της ημέρας οι παλαίμαχοι της ΑΕΛ θα αντιμετωπίσουν στις 11.30 την αντίστοιχη ομάδα του Ηρακλή Θεσσαλονίκης σ’ ένα παιχνίδι που φέτος είναι αφιερωμένο στη μνήμη τριών αθλητών που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στην ΑΕΛ. Αυτοί είναι ο Άγγελος Ευθυμιάδης, ο Στράτος Παπάζογλου και ο Μάκης Λυγούρας.
Από το σύλλογο παλαιμάχων της ΑΕΛ κλήθηκαν όλοι οι ποδοσφαιριστές να βρίσκονται σήμερα στις 10.30 στο χώρο του γηπέδου ενώ από τον Ηρακλή αναμένεται να βρεθούν στο Αλκαζάρ οι παρακάτω: Αϊδινίου, Παπαϊωάννου, Καραΐσκος, Ηλιάδης, Ζίφκας, Βακαλόπουλος, Δέλιος, Βλαχογιάννης, Γκιζέλης, Δρακίδης, Καραλής, Μαυρίδης, Μπίκας, Ντινόπουλος, Παπαδόπουλος, Ποντίκης, Χασεκίδης, Κουσουλάκης, Λαμπριανίδης, Κατσικάς, Καφετζής, Καθνεκάρης, Λαμπριανίδης, Μάντζας.
ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ
Ποιοι ήταν οι Άγγελος Ευθυμιάδης, Στράτος Παπάζογλου και Μάκης Λυγούρας; Παραθέτουμε κάποια στοιχεία όπως τα κατέγραψε η ποδοσφαιρική ιστορία:
Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ
Ο Άγγελος Ευθυμιάδης γεννήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου του 1942 και έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα της ΑΕΛ σε ένα ματς με τον Απόλλωνα Λάρισας στις 18 Οκτωβρίου του 1964. Ο Ευθυμιάδης έπαιξε στα πρώτα έξι χρόνια της λαρισινής ομάδας και κράτησε την εστία της ΑΕΛ για 100 ακριβώς παιχνίδια. Τα 91 από αυτά ήταν για το πρωτάθλημα ενώ τα υπόλοιπα εννιά για το κύπελλο. Σε αυτά τα 100 ματς δέχτηκε 103 γκολ εκ των οποίων τα 93 στο πρωτάθλημα και τα υπόλοιπα 10 στο κύπελλο.
Ο ΜΑΚΗΣ (ΑΔΑΜ) ΛΥΓΟΥΡΑΣ
Ο Μάκης (ή Αδάμ) Λυγούρας γεννήθηκε στη Φαλάνη το 1957. Πήρε μεταγραφή από τον Φαλανιακό στην ΑΕΛ το 1974. Στην ΑΕΛ έπαιξε για δύο χρόνια και το 1976 αποδεσμεύτηκε. Την πρώτη σεζόν φόρεσε τη βυσσινί φανέλα για τέσσερα ματς ενώ άλλα τόσα τη χρησιμοποίησε και στη σεζόν 1975 - 1976. Ντεμπούτο έκανε σε ένα ματς με τον Άρη στη Λάρισα στις 13 Απριλίου του 1975. Έφυγε από τη ζωή στις 11 Νοεμβρίου το 1991 από καρδιακή προσβολή και ήταν μόλις 34 ετών.
Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ
Ο Στράτος Παπάζογλου αποτέλεσε και αυτός ένα από τα βασικά αγωνιστικά στελέχη της ιστορίας της ΑΕΛ. Έπαιξε στη λαρισινή ομάδα για τα πρώτα έξι χρόνια της δημιουργίας της όπως και ο Ευθυμιάδης. Συνολικά αγωνίστηκε από το 1964 ως το 1970 κάνοντας ντεμπούτο σε ένα ματς με τον Ολυμπιακό Χαλκίδας στην Εύβοια στην πρώτη ημέρα του Νοεμβρίου του 1964.
Αγωνίστηκε σε 157 παιχνίδια εκ των οποίων τα 138 αφορούσαν στο πρωτάθλημα και τα υπόλοιπα 19 στο κύπελλο. Στην καριέρα του με την ΑΕΛ πέτυχε και ένα τέρμα σε αγώνα πρωταθλήματος για την περίοδο 1965-’66.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass