ΣΕ ΑΔΕΙΕΣ ΚΕΡΚΙΔΕΣ Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΕΛ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ (87-107)

Ένα ντέρμπι κατ’ ευφημισμόν

ΘΡ. ΛΙΑΓΚΑΣ: «ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΞΑΝΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΡΙΣΙΝΟ ΜΠΑΣΚΕΤ»

Δημοσίευση: 16 Απρ 2009 3:52 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:47
 «Εύχομαι να μην υπάρξει ξανά τέτοια εικόνα για το λαρισινό μπάσκετ, σ’ ένα παιχνίδι που παίζουν δύο ομάδες οι οποίες έχουν προσφέρει πάρα πολλά στο φίλαθλο κοινό και την πόλη να αντιμετωπίζουν τέτοια εικόνα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού».
Τα παραπάνω λόγια είναι του τεχνικού της ΑΕΛ, Θρασύβουλου Λιάγκα και αποτυπώνουν με τον πιο γλαφυρό τρόπο τα συναισθήματα λύπης και ντροπής που θα μπορούσε να αισθανθεί κανείς αντικρίζοντας την εικόνα που είχε χθες το κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης στο κλασικό τοπικό ντέρμπι ή καλύτερα τον αγώνα γιορτή του λαρισινού μπάσκετ ανάμεσα στην ΑΕΛ και την Ολύμπια (87-107).
Αυτή τη φορά όμως η ατμόσφαιρα στο κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης ήταν αποκαρδιωτική επιβεβαιώνοντας δυστυχώς το γεγονός ότι το λαρισινό μπάσκετ διανύει πλέον το δικό του γολγοθά, το γολγοθά της αδιαφορίας και της περιφρόνησης.
Ούτε τους 200 δεν έφτασε ο αριθμός των φιλάθλων που βρέθηκαν χθες στο κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης κι η απογοήτευση ήταν εμφανής στα πρόσωπα των ανθρώπων των δύο λαρισινών ομάδων. Ακόμα και οι θέσεις των επισήμων ήταν άδειες. Μια καλή δικαιολογία θα μπορούσε να ήταν το «ALL STAR GAME» του ποδοσφαίρου στο Αλκαζάρ όμως οι δύο ώρες που χώριζαν αυτά τα δύο γεγονότα δεν καθιστούσαν πειστική ακόμα και αυτή την άποψη. Κάποιοι μάλιστα σχολιάζοντας τη λυπηρή αυτή εικόνα έλεγαν με έμφαση: «Στις χαρές και τις γιορτές όλοι παρόντες, αλλά στις δύσκολες στιγμές κανένας».
Αξίζουν άραγε τέτοιας απαξιωτικής αντιμετώπισης οι ομάδες μπάσκετ της ΑΕΛ και της Ολύμπια που τόσα χρόνια έχουν προσφέρει μοναδικές στιγμές και αμέτρητες χαρές σ’ αυτήν την πόλη;
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Αδιάφορο βαθμολογικά το χθεσινό -κατ’ ευφημισμό πλέον -λαρισινό ντέρμπι του μπάσκετ αφού από τη μία πλευρά οι τυπικά γηπεδούχοι έχουν χάσει το τρένο της παραμονής, ενώ από την άλλη οι «πορτοκαλί» έχουν εξασφαλίσει τη σωτηρία τους. Έτσι οι δύο αντίπαλοι αγωνίστηκαν χωρίς άγχος, με τη νίκη να αποτελεί μόνο θέμα γοήτρου και την Ολύμπια να πετυχαίνει το «δύο στα δύο» στις φετινές μονομαχίες έναντι της ΑΕΛ αφού είχε κερδίσει και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου.
Οι «βυσσινί» ξεκίνησαν δυναμικά στο παιχνίδι με τον Λαμπρόπουλο να παίρνει την κατάσταση επάνω του και το ταμπλό να δείχνει 18-10 στα πρώτα πέντε λεπτά.
Τα λάθη στην άμυνα όμως πρόδωσαν τους «βυσσινί», με την Ολύμπια να αρχίζει σιγά-σιγά να «ροκανίζει» τη διαφορά ισοφαρίζοντας αρχικά σε 24-24 (8’.10΄΄) και περνώντας στη συνέχεια μπροστά 28-31 (9΄. 30΄΄).
Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι «πορτοκαλί» διατήρησαν το προβάδισμα στο σκορ με την ΑΕΛ να περνάει οριακά μπροστά στο 16΄.10΄΄ με 46-45 για να ολοκληρωθεί το ημίχρονο με το ταμπλό να δείχνει 54-57 για την Ολύμπια.
Στο β’ ημίχρονο η ανωτερότητα των «πορτοκαλί» σε όλους τους τομείς ήταν εμφανής και με πρωταγωνιστές τους Καραποστόλου, Μπέλσερ, Μπατή και Σούλτσε η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα αύξανε σταδιακά την υπέρ της διαφορά η οποία έφτασε στη μεγαλύτερη τιμή της 76-102 (+26) 40΄΄ πριν τη λήξη με το τρίποντο του Σούλτσε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία δύο περίπου λεπτά η Ολύμπια αγωνιζόταν με τέσσερις μικρούς στη σύνθεσή της, δηλαδή με τους Τσιλούλη, Αργύρη, Θεοδωράκο και Καραγκιολίδη.
Τα δεκάλεπτα: 30-31, 54-57, 70-88, 87-107.
Χωρίς προβλήματα η διαιτησία των κ. Καρακατσούνη, Σταματόπουλου, Κουκουλίτσιου.
ΑΕΛ: Μπρόζος, 6 (2 τρ.), Παπακώστας 4, Ζάρας 8 (1 τρ.), Αποστολίδης 6, Παπανικολάου 22 (4 τρ.), Λαμπρόπουλος 24 (2 τρ.), Τσαϊρέλης 6, Καραβανάς 4, Λάππας 7.
ΟΛΥΜΠΙΑ: Τσιλούλης, Αργύρης, Σούλτσε 18 (3 τρ.), Σπανός 7, Θεοδωράκος, Μπέλσερ 19 (5 τρ.), Γιαννακόπουλος 6, Μπατής 20 (3 τρ.), Καραγκιολίδης 2, Κολόκας 6, Καραποστόλου 19 (3 τρ.), Παπαϊωακείμ 10.
 
ΕΚΡΗΞΗ ΛΙΑΓΚΑ
Σε ένδειξη πένθους για τον πρόσφατο θάνατο του πατέρα του προέδρου κ. Γ. Μαλάκου και του αντιπροέδρου κ. Απ. Μαλάκου της ΚΑΕ Ολύμπια δεν έγιναν δηλώσεις από την πλευρά των νικητών.
Από την ομάδα της ΑΕΛ ο τεχνικός, Θρασύβουλος Λιάγκας δήλωσε τα εξής:
«Συλλυπητήρια στην Ολύμπια για το θλιβερό γεγονός και ταυτόχρονα συγχαρητήρια για τη νίκη της. Ηταν πολύ πιο συγκεντρωμένη και πιο αφοσιωμένη σ’ αυτό που ήθελαν να κάνουν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.
Δυστυχώς εμείς έχουμε δείξει ένα καταπληπτικό πρόσωπο στα προηγούμενα τρία παιχνίδια και στο σημερινό παιχνίδι θεωρώ ότι δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι και δεν κάναμε τίποτα απ’ όλα όσα δουλέψαμε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Ορισμένοι παίκτες θεωρώ ότι έχουν το μυαλό τους κάπου αλλού, πιστεύουν ότι πετυχαίνοντας σκορ και κάνοντας κάποια πράγματα που θα ενθουσιάσουν τον κόσμο θα εξασφαλίσουν συμβόλαιο για την επόμενη χρονιά και θα έχουν μια καλύτερη τύχη. Δυστυχώς αυτά τα πράγματα δεν ισχύουν και το ξέρετε πολύ καλά. Θα ήθελα να αναφερθώ και στα προβλήματα που έχουμε όλη τη χρονιά και να δώσω συγχαρητήρια στους αθλητές επειδή προσπάθησαν εξαιρουμένου του συγκεκριμένου παιχνιδιού και έκαναν πολύ περισσότερα πράγματα απ’ αυτά που έχει δει κόσμος μέχρι τώρα. Εύχομαι να μην υπάρξει ξανά τέτοια εικόνα για το λαρισινό μπάσκετ, σ’ ένα παιχνίδι που παίζουν δύο ομάδες οι οποίες έχουν προσφέρει πάρα πολλά στο φίλαθλο κοινό και την πόλη να αντιμετωπίζουν τέτοια εικόνα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass