ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕ 4-3 ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ (0-0 κ.α., παρ.)

Κυπελλούχος Ε.Π.Σ.Λ. ο Τύρναβος 2005

* ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΟΝ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ ΟΙ «ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΟΙ» ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ

Δημοσίευση: 27 Μαρ 2009 2:46 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:35
Τον τίτλο του κυπελλούχου ΕΠΣΛ για πρώτη φορά στην ιστορία του (μετά τη συγχώνευση πριν από τέσσερα χρόνια) πανηγύρισε χθες στο στάδιο Αλκαζάρ ο Τύρναβος 2005 ο οποίος επικράτησε στο φετινό τελικό του Απόλλωνα Λάρισας με 4-3 στα πέναλτι (0-0 κ.ά., παρ.).
Σ’ ένα παιχνίδι που σε γενικές γραμμές αποδείχθηκε «φτωχό» σε θέαμα – αφού οι δύο ομάδες θυσίασαν την ποιότητα στο βωμό της σκοπιμότητας- οι «κυανέρυρθοι» κατάφεραν να πάρουν τη νίκη στη ρουλέτα των πέναλτι έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακα Καραναστάση ο οποίος πέτυχε το τέταρτο τέρμα της ομάδας του και απέκρουσε το τελευταίο πέναλτι του Απόλλωνα.
Η ομάδα του Τυρνάβου θα εκπροσωπήσει τη Λάρισα στο κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδας και στον πρώτο αγώνα στις 8 Απριλίου θα υποδεχθεί το Μουζάκι, κυπελλούχο ΕΠΣ Καρδίτσας.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Οι δύο αντίπαλοι με την έναρξη του τελικού προσπάθησαν να επιβάλουν το ρυθμό τους ωστόσο αναλώθηκαν σ’ ένα παιχνίδι που δεν είχε να επιδείξει κάτι το ουσιαστικό. Τα λάθη στο χώρο της μεσαίας γραμμής αλλά και η αδυναμία ολοκλήρωσης των επιθετικών ενεργειών κράτησαν την ποιότητα σε μέτρια επίπεδα. Η καλύτερη ίσως στιγμή του παιχνιδιού στο πρώτο 45λεπτο σημειώθηκε στο 42’ όταν ο Βενέτης με μακρινό σουτ ανάγκασε τον Καραναστάση να διώξει σε κόρνερ.
Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα βελτιώθηκε με τον Τύρναβο να ανεβάζει ρυθμούς και να περνά στο προσκήνιο. Οι «κυανέρυθροι» άρχισαν σιγά-σιγά να γίνονται επικίνδυνοι και να επισκέπτονται με αξιώσεις σε ορισμένες περιπτώσεις την αντίπαλη περιοχή.
Στο 47’ ένα φάουλ του Κόκκινου εξουδετέρωσε ο Μπακαρός ενώ στο 56’ ένα δυνατό μακρινό σουτ του Κατσαβού ανάγκασε τον τερματοφύλακα των «κυανολεύκων» να διώξει σε κόρνερ με δυσκολία.
Στο 77’ ο Τύρναβος έφτασε για πρώτη φορά πολύ κοντά στο γκολ όταν ο Κόκκινος πάσαρε έξυπνα στον Γρηγορίου ο οποίος από τη γωνία περίπου της μικρής περιοχής πλάσαρε ασθενώς πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα.
Στο 86’ ο νεοεισελθών Κωτούλας μετά από ωραία ενέργεια από τ’ αριστερά και αφού διείσδυσε στη μεγάλη περιοχή σούταρε στο εξωτερικό των δικτύων.
Μ’ αυτά και μ’ αυτά το παιχνίδι οδηγήθηκε στην ημίωρη παράταση με τον Τύρναβο να δημιουργεί τρεις σημαντικές ευκαιρίες. Η πρώτη σημειώθηκε στο 102’ όταν μετά από κόρνερ του Γρηγορίου ο Κόκκινος πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας με το «τακουνάκι» για να αποκρούσει με υπερένταση ο Μπακαρός, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο ίδιος ποδοσφαιριστής μετά από σέντρα του Κοντοθανάση με κοντινή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι δεν μπόρεσε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα.
Η μεγαλύτερη στιγμή για τον Τύρναβο και η καλύτερη του παιχνιδιού σημειώθηκε στο 112’ όταν ο Σιαφαρίκας από πολύ κοντά με δυνατό σουτ σημάδεψε το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Μπακαρού.
Έτσι το 0-0 διατηρήθηκε και στην παράταση και το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι.
Ο Γρηγορίου ήταν εύστοχος στο πρώτο πέναλτι για τον Τύρναβο, ακολούθησε ο Μπακαρός που έστειλε την μπάλα άουτ όμως ο ίδιος διόρθωσε το λάθος του όταν απέκρουσε στη συνέχεια το πέναλτι του Κωτούλα.
Το σκορ έφτασε στο 3-3 με τον τερματοφύλακα του Τυρνάβου Καραναστάση να παίρνει θέση απέναντι στον ομόλογό του Μπακαρό και να ευστοχεί κάνοντας το 4-3, ενώ εξουδετερώνοντας στη συνέχεια το πέναλτι του Πολύζου χάρισε την πολύτιμη νίκη στην ομάδα του.
Μορφή λοιπόν του τελικού ο γκολκίπερ του Τυρνάβου Καραναστάσης, ενώ πολύ καλοί ήταν και οι Σιάτρας, Κολοβέτσιος και Γρηγορίου. Από τον Απόλλωνα ξεχώρισαν οι Βαρσάμης, Πολύζος, Τανάιας.
* * *
Εύκολο το έργο του διαιτητή κ. Μπουμαρσόπουλου αφού το παιχνίδι δεν είχε υψηλό βαθμό δυσκολίας. Πολύ καλοί και οι δύο βοηθοί του κ. Γκάγκας και Τσακνάκης καθώς επίσης και ο 4ος διαιτητής κ. Κακάνης.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ: Μπακαρός, Φατούρας, Βαρσάμης, Κολοβός, Πολύζος, Βενέτης (90’ Τσέλιγκας), Γιοβανόπουλος, Μπέης (73’ Καραθάνος), Νάστας (79’ Γιαννακόπουλος), Τανάιας, Μπίμπα.
ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005: Καραναστάσης, Χσιώτης, Κολοβέτσιος, Κουρδής, Σιάτρας, Γρηγορίου, Σκούπρας, Κόκκινος, Κουβελάς (106’ Σιαφαρίκας), Ζαφειράκης (80’ Κωτούλας), Κατσαβός (66’ Κοντοθανάσης).
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass