ΔΗΛΩΣΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ «Ε» Ο... 200άρης ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ ΗΛΙΑΣ ΚΩΤΣΙΟΣ :

Θέλω να κλείσω την καριέρα μου στην ΑΕΛ

* ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΜΑΣ ΣΤΑ ΠΛΕΪ ΟΦ * ΕΦΟΣΟΝ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΘΕΣΗ

Δημοσίευση: 24 Μαρ 2009 22:23 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:35
Σημαδιακό ήταν το παιχνίδι της περασμένης Κυριακής με τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο για τον Ηλία Κώτσιο, ο οποίος συμπλήρωσε τις 200 συμμετοχές σε αγώνες της Σούπερ Λίγκα και της Α’ Εθνικής (116 με τον ΟΦΗ, 42 με τον Παναθηναϊκό και 42 έως τώρα με την ΑΕΛ).
Διπλή χαρά λοιπόν για τον 31χρονο αμυντικό των «βυσσινί», που έχει μεγάλη προσφορά στη φετινή εξαιρετική πορεία της ομάδας, η οποία βρίσκεται μια....ανάσα από την είσοδό της στα πλέι όφ του πρωταθλήματος και την έξοδο στην Ευρώπη.
Ο Ηλίας Κώτσιος ξεκουράζεται μετά το διήμερο ρεπό που δόθηκε από τον τεχνικό Μαρίνο Ουζουνίδη και...φορτώνει τις μπαταρίες του όπως και οι συμπαίκτες του, ενόψει των υποχρεώσεων που ακολουθούν.
Χθες καταφέραμε και κλέψαμε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο του και σε δηλώσεις του που έκανε στην «Ε», δεν έκρυψε την αισιοδοξία του αλλά και την επιθυμία να ολοκληρώσει την καριέρα του, στη «βασίλισσα» του θεσσαλικού κάμπου.
«Είμαι καταρχήν χαρούμενος γιατί έχω την υγεία μου και μπορώ να προσφέρω στην ομάδα, προκειμένου να πανηγυρίσουμε πολλές ακόμα επιτυχίες στη συνέχεια» τόνισε ο Λαρισαίος ποδοσφαιριστής στην αρχή της κουβέντας μας και συνέχισε: «Η νίκη επί του Ηρακλή ήταν σημαντική και τη θεωρώ αφετηρία, για να πετύχουμε τους μεγάλους στόχους που έχουμε θέσει».
* Μένουν ακόμη τρία παιχνίδια, με Πανιώνιο στο Αλκαζάρ και με Ολυμπιακό, Λεβαδειακό εκτός έδρας. Τι μπορούμε να πάρουμε από αυτά τα ματς;
«Όλα τα παιχνίδια φέτος στη Σούπερ Λίγκα ήταν δύσκολα και το ίδιο πιστεύω ότι θα είναι και τα τρία τελευταία ματς. Εμείς φιλοδοξούμε να πετύχουμε δυο νίκες, ώστε ακόμη και αν ο Άρης καταφέρει να κερδίσει τα τρία εναπομείναντα παιχνίδια, να είμαστε εκείνοι που θα τερματίσουμε στην πρώτη πεντάδα.
Όμως καλό είναι να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και εκτιμώ ότι τους κόπους όλης της χρονιάς παίζουμε στην αναμέτρηση με τον Πανιώνιο, στο Αλκαζάρ, που θα είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι.
Είτε παίξουμε καλά είτε όχι το αποτέλεσμα μετράει και μοναδικό ζητούμενο είναι να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Η βοήθεια του κόσμου όπως και σε όλα τα παιχνίδια, είναι απαραίτητη».
* Εάν «κλειδώσουμε» την 5η θέση, μήπως ανοίγει η...όρεξη και για κάτι παραπάνω;
«Θα πρέπει να περιμένουμε το ποιες ομάδες θα παίξουν στον τελικό, που όπως φαίνεται αυτές θα είναι ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ. Σε αυτή την περίπτωση είμαστε στην πεντάδα και θα προσπαθήσουμε για να διεκδικήσουμε την 4η θέση, καθώς γνωρίζουμε ότι στην 5η θέση πρέπει να ξεκινήσουμε πολύ νωρίς προετοιμασία και να δώσουμε πολλά παιχνίδια, για να περάσουμε στους ομίλους του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.
Συνεπάγεται λοιπόν πολλή κούραση, πολλές υποχρεώσεις, που θα αποφύγουμε εάν καταφέρουμε να πάμε, λίγο παραπάνω καθώς έχουμε τις δυνατότητες».
* Για πόσα χρόνια ακόμη θα παίζεις ποδόσφαιρο;
«Όσο είμαι γερός και μπορώ να προσφέρω, θα δίνω τον καλύτερό μου εαυτό, σε κάθε παιχνίδι. Επειδή όμως το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο, θεωρώ δύσκολο να προβλέψω μέχρι πότε θα αγωνίζομαι. Χαίρομαι πάντως διότι νιώθω πολύ καλά και εφόσον οι δυνάμεις σου το επιτρέπουν, κάθε χρόνο κάνεις όνειρα και για τη νέα σεζόν».
* Δείχνεις να είσαι πολύ ικανοποιημένος στην ΑΕΛ. Θα ήθελες να «κρεμάσεις τα παπούτσια σου» στη Λάρισα;
«Πάντα σε έναν αθλητή, το πολυτιμότερο που εύχεται να έχει είναι η υγεία, για να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του και παράλληλα να δικαιώνει όλους εκείνους που πιστεύουν στην αξία του.
Για μένα είναι ακόμη νωρίς, να σκέφτομαι το πότε θα σταματήσω. Εφόσον οι δυο πλευρές τα βρούμε όταν τελειώνει το συμβόλαιό μου, ασφαλώς και θέλω να κλείσω την καριέρα μου στην ΑΕΛ, που είναι μια μεγάλη ομάδα, με μεγάλη ιστορία και την αγαπάνε όχι μόνο οι Λαρισαίοι φίλαθλοι αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδας.
Είμαι λοιπόν υπερήφανος που αγωνίζομαι στην ΑΕΛ και θα συνεχίσω με περισσότερες δυνάμεις, προκειμένου όλοι μαζί να κατορθώσουμε για να υλοποιηθούν οι στόχοι της ομάδας»
* * Αυτά λοιπόν είπε ο Ηλίας Κώτσιος, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρισα, όπου και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, στον Ίκαρο Νεάπολης και ακολούθησε η μεταγραφή στον Ηρακλή Λάρισας, με τη φανέλα του οποίου ξεχώρισε προσελκύοντας το ενδιαφέρον συλλόγων της πρώτης κατηγορίας. To καλοκαίρι του 1997 έκανε το μεγάλο άλμα υπογράφοντας στον ΟΦΗ. Στην ομάδα της Κρήτης παρέμεινε για 6,5 χρόνια και αποτέλεσε αναντικατάστατο στέλεχός της μέχρι τον Ιανουάριο του 2004, όταν μετακινήθηκε στον Παναθηναϊκό. Με τους «πράσινους» κατέκτησε το νταμπλ την ίδια χρονιά και υπήρξε από τις βασικές μονάδες στην ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας τις επόμενες τρεις σεζόν. Από τον Ιούνιο του 2007 ανήκει στο δυναμικό της ΑΕΛ και είναι ένας από τους τρεις αρχηγούς της ομάδας.
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ
Οι παίκτες της ΑΕΛ θα έχουν και σήμερα ρεπό, ενώ αύριο το πρωί θα επανέλθουν στις προπονήσεις, στις εγκαταστάσεις των Δένδρων.
Φιλικό παιχνίδι το διάστημα αυτό της διακοπής του πρωταθλήματος δεν έχει προγραμματισθεί έως τώρα, χωρίς φυσικά να αποκλείεται να γίνει τις επόμενες ημέρες, στην περίπτωση που κριθεί απαραίτητο από την τεχνική ηγεσία.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass