ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ, ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Βραβεύτηκε η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Η ΦΕΤΙΝΗ «ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ» ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Ο ΣΠΠΛ

Δημοσίευση: 24 Φεβ 2009 2:43 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:26
 Δεν είναι λίγες οι φορές που τα λόγια είναι πολύ μικρά για να περιγράψουν στιγμές και συναισθήματα. Ιδιαίτερα δε όταν στις στιγμές αυτές συνυπάρχουν παγκοσμίως διακεκριμένοι επιστήμονες, κορυφαία πρόσωπα της τέχνης, του πολιτισμού και του αθλητισμού, αλλά και απλοί άνθρωποι του ποδοσφαίρου. Και όταν δε, οι στιγμές αυτές φέρνουν στη μνήμη σου παλιές θύμισες που σε γεμίζουν με δέος και συγκίνηση.
Κάπως έτσι θα επιχειρούσαμε να αποτυπώσουμε το στίγμα της χθεσινής εκδήλωσης κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΣΠΠΛ ή αλλιώς της καθιερωμένης πλέον «Γιορτής του Προπονητή». Μια εκδήλωση μεγαλοπρεπή, που αποτελεί πλέον ένα γεγονός με ιδιαίτερη σημασία για τα κοινωνικά δρώμενα της πόλης της Λάρισας προβάλλοντας το σύγχρονο ρόλο και το επίπονο έργο του προπονητή ποδοσφαίρου, αποτίοντας παράλληλα τιμή σε ανθρώπους που έχουν προσφέρει μεγάλο έργο στη Λάρισα αλλά και στην Ελλάδα γενικότερα.
Ποιος αλήθεια δεν ένιωσε δέος ακούγοντας τα λόγια του διακεκριμένου Έλληνα καρδιοχειρουργού και προέδρου της Παγκόσμιας Καρδιοχειρουργικής Εταιρίας, Σωτήρη Πράπα «…αναρωτηθείτε ότι οι περισσότεροι από μας δεν ξεπερνάνε τις τρεις γενιές Θεσσαλών και μέσα σ’ αυτές τις γενιές προσωπικά εγώ έφτασα να φέρω στη χώρα μας το Παγκόσμιο Καρδιοχειρουργικό Συνέδριο, να είμαι πρόεδρος της Παγκόσμιας Καρδιοχειρουργικής Εταιρίας, η Ελλάδα έφτασε να κατακτά το Πανευρωπαϊκό κύπελλο στο μπάσκετ, το ποδόσφαιρο και να διακρίνεται παντού. Δείτε λοιπόν τη συγκλονιστική δύναμη του Ελληνισμού και πιστέψτε σ’ αυτήν. Εμπνεύστε τη νέα γενιά γιατί μόνο αυτός είναι ο δρόμος. Σκεφτείτε τα παιδιά γύρω μας πως προσπαθούν να σπάσουν τη μοναξιά τους μέσα από τα «Face Book». Σκεφτείτε τους κινδύνους που ελλοχεύουν γύρω και μαζέψτε τα στα γυμναστήρια. Δώστε τους όραμα και χτίστε την προσωπικότητά τους…».
Και ποιος άραγε δεν έφερε στο μυαλό του την ΑΕΛ της δεκαετίας του ’90 και δεν ένιωσε ρίγη συγκίνησης όταν ο πρώην προπονητής της λαρισινής ομάδας, Χρίστο Μπόνεφ έλεγε στον νυν τεχνικό των «βυσσινί» Μαρίνο Ουζουνίδη: «…Θέλω να ευχηθώ στον Μαρίνο Ουζουνίδη να κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε η ομάδα του να πάρει την 5η θέση και να βγει στην Ευρώπη γιατί αυτός ο κόσμος, που τον γνωρίζω περισσότερο από σένα Μαρίνο, ξέρω πόσο αγαπάει το ποδόσφαιρο και θα εκτιμήσει αυτά που θα κάνεις και τη χαρά που θα τους δώσεις με τη δουλειά σου».
Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Επίσημος προσκεκλημένος της εκδήλωσης ο Γ.Γ.Α. κ. Σταύρος Δουβής ο οποίος μιλώντας στην «Ε» επισήμανε μεταξύ άλλων:
«Είναι μεγάλη μου τιμή που ο ΣΠΠΛ, που αποτελείται από πολλούς φίλους με κάλεσε σήμερα εδώ γιατί πιστεύω ότι ο προπονητής μαζί με τους ποδοσφαιριστές φτιάχνουν τον καλό αθλητισμό και το θέαμα. Και επειδή υπηρέτησα και ‘γω αυτό το χώρο οφείλω να τους στηρίξω με την παρουσία μου ή όπως μπορώ. Γι’ αυτό και είμαι απόψε εδώ στη Λάρισα όπου ο μισός κόσμος του αθλητισμού για να μην πω όλος είναι φίλος μου».
Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του προέδρου του ΣΠΠΛ, Σωτήρη Σουλούκου ο οποίος μίλησε για το ρόλο που διαδραματίζει και το έργο που παράγει ο προπονητής, πρωτίστως ως παιδαγωγός. Αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει και στους αγώνες που έγιναν από την πλευρά του ΣΠΠΛ προκειμένου να δοθούν λύσεις σε όλα τα προβλήματα και ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν προς αυτήν την κατεύθυνση.
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Τζανακούλης, ο αντιπρόεδρος της ΟΠΠΕ κ. Σπυρίδων και ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ κ. Παπαγεωργίου.
Ακολούθησαν οι βραβεύσεις προσωπικοτήτων από το χώρο της επιστήμης, των τεχνών, της δημοσιογραφίας και του αθλητισμού γενικότερα οι οποίοι ήταν οι:
Σταύρος Δουβής: Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού
Σωτήριος Πράπας: διακεκριμένος καρδιοχειρουργός
Κωνσταντίνος Τσιάνος: σκηνοθέτης, ηθοποιός και καλλιτεχνικός διευθυντής Θεάτρου
Κρίστο Μπόνεφ: επαγγελματίας προπονητής ποδοσφαίρου, με σημαντική προσφορά στην Α.Ε.Λ., τη δεκαετία του ΄90
Παντελής Φωτάκης: δικηγόρος και τέως πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Λ.
Παύλος Καραβαριώτης: Ακούραστος «εργάτης» του λαρισινού ποδόσφαιρου, επί σειρά δεκάδων ετών Ειδικός Γραμματέας της Α.Ε.Λ. και της Ε.Π.Σ.Λ.
Τάσος Λιούπας: Καταξιωμένος και απόμαχος διαιτητής του ερασιτεχνικού μας ποδοσφαίρου
Αποστόλης Μπατζαλέξης: Διπλωματούχος φυσιοθεραπευτής, με μεγάλη προσφορά στο ποδόσφαιρο του Νομού
Αχιλλέας Μπακαλέξης: Δημοσιογράφος, σε έντυπα της περιφέρειας του νομού (Φάρσαλα)
Ζήσης Δότας: Δημοσιογράφος, σε έντυπα της περιφέρειας του νομού (Ελασσόνα)
Αποστόλης Νεμπεγλέρας: Προπονητής ποδοσφαίρου, με τεράστια και μακρόχρονη προσφορά στο χώρο και εκ των πρωτεργατών της σύστασης και ανάπτυξης του Συνδέσμου μας
Χρήστος Στεργιόπουλος: Ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής του νομού Λάρισας, που σήμερα, σε ηλικία άνω των πενήντα ετών, εξακολουθεί και αγωνίζεται σε ερασιτεχνικά σωματεία της περιοχής των Φαρσάλων
Λίτσα Μπρισίμη: Αθλήτρια ποδοσφαίρου, εκ των πρωτοπόρων στη σύσταση και λειτουργία της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου του νομού μας «Κένταυρος»
Άσπα Καλέση: Αθλήτρια ποδοσφαίρου, εκ των πρωτοπόρων στη σύσταση και λειτουργία της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου του Νομού μας «Κένταυρος».
* * *
Την εκδήλωση τίμησαν, εκτός των προαναφερθέντων, ο βουλευτής Λάρισας κ. Ροντούλης, οι διευθυντές των πολιτικών γραφείων των βουλευτών Λάρισας Χαρακόπουλου, Νασιώκα, Σαχινίδη, ο αντινομάρχης Λάρισας κ. Κουτσογιάννης, οι νομαρχιακοί σύμβουλοι κ.κ. Κούτρας και Λιακούλη, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας κ. Λάτσιος, ο πρόεδρος του ΑΟΔΛ κ. Οικονόμου, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Σάπκας, Κουρσούμη, Γιωργάκης, Λυτροκάπης, ο δήμαρχος Νέσσωνος κ. Γερογιάννης, ο αντιδήμαρχος Πλατυκάμπου κ. Φιλιππούλης, ο πρόεδρος του ΑΟΔ Γιάννουλης κ. Ζιώγας, ο προπονητής της ΑΕΛ Μαρίνος Ουζουνίδης με τους συνεργάτες του, εκπρόσωποι φορέων, παράγοντες ποδοσφαιρικών σωματείων και άλλοι.
Τέλος, την εκδήλωση χαιρέτισαν με επιστολή ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Ζώης, οι βουλευτές Λάρισας κ. Αγοραστός και Έξαρχος και ο γ.γ. Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Γκούπας.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass