ΜΕ ΠΕΝΑΛΤΙ «ΕΦΕΥΡΕΣΗ» Ο ΑΡΗΣ ΙΣΟΦΑΡΙΣΕ ΤΗΝ Α.Ε.Λ. ΣΕ 1-1

Πρωταγωνιστής ο Παμπο(νη)ρίδης

* ΔΕΝ ΕΙΔΕ ΕΣΚΕΜΜΕΝΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΟΥ ΓΚΑΡΣΙΑ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟ (15’)

Δημοσίευση: 23 Φεβ 2009 2:54 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:26
Ένας διαιτητής Παμπο(νη)ρίδης εμφανίστηκε χθες στο Αλκαζάρ στον αγώνα Α.Ε.Λ.-Άρης 1-1 και προφανώς επηρεασμένος από τις δίκαιες διαμαρτυρίες των Θεσσαλονικέων για την ήττα στο Καραϊσκάκη από τον Ολυμπιακό (έχασε με 2-1 από δύο γκολ οφσάιντ) αποφάσισε να δώσει την εύνοιά του στους φιλοξενούμενους ξεσηκώνοντας θύελλα διαμαρτυριών από τους έξι χιλιάδες Λαρισαίους που βρέθηκαν στο Αλκαζάρ (υπήρχαν και εξακόσιοι Θεσσαλονικείς).
Ο Παμπο(νη)ρίδης έκανε δύο οφθαλμοφανέστατα σφάλματα καθώς στο 22’ δεν είδε την αποβολή του Γκαρσία σε εσκεμμένο χτύπημα στον Γιαννακόπουλο, (έγινε αλλαγή επτά λεπτά αργότερα) στο οποίο δεν δόθηκε ούτε φάουλ ενώ στο 87’ έδωσε πέναλτι που δεν ήταν, σε υποτιθέμενη ανατροπή του Κάμπορα από τον Κώτσιο που ο Κόκε μετέτρεψε σε γκολ και με αυτόν τον τρόπο ισοφάρισε το γκολ που πέτυχε με τον ίδιο τρόπο ο Ζουράφσκι (76’), με το πρώτο πέναλτι που κέρδισε τη φετινή σεζόν η λαρισινή ομάδα (ανατροπή του Μετίν από τον Ρομπέρζ).
Η Α.Ε.Λ. που διατηρεί το αήττητό της για δωδέκατο συνεχές παιχνίδι (απίστευτο ρεκόρ του τεχνικού Μαρίνου Ουζουνίδη και των παικτών του) μπορεί να μην είχε σπουδαία απόδοση ούτε να φαινόταν ότι άξιζε τη νίκη (σε καμία όμως περίπτωση δεν έπρεπε να φύγει και ηττημένη αφού ο Άρης όταν είχε υπεροχή δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρία) αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο διαιτητής θα πρέπει να αποφασίζει για το αποτέλεσμα του αγώνα. Χθες η Α.Ε.Λ. για ένα ακόμα παιχνίδι αδικήθηκε από τη διαιτησία και δεν ξέρουμε αν η αλλαγή αρχιδιαιτητή (Γιαννόπουλος αντί Ψυχομάνη) μπορεί να δημιουργήσει δίκαιες συνθήκες διεξαγωγής ενός αγώνα.
Το τελικό 1-1 άφησε πικραμένη την Α.Ε.Λ. για δύο λόγους:1) γιατί αδικήθηκε από τη διαιτησία και 2) γιατί είχε το «τρίποντο» στα χέρια της αλλά δεν μπόρεσε να κρατήσει τη νίκη με αποτέλεσμα σ’ έναν ακόμα αγώνα να δεχθεί τέρμα στα τελευταία λεπτά.
Η ουσία είναι ότι διατήρησε τη διαφορά ασφαλείας των τριών βαθμών από τον Άρη, διατηρεί την πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα που οδηγεί στα πλέι οφ και από δω και πέρα κρατάει την τύχη στα χέρια της ενώ το πρόγραμμα των δύο ομάδων μάλλον είναι ίδιου βαθμού δυσκολίας. Αν κάτι στεναχώρησε τον Ουζουνίδη είναι ότι ο Γιαννακόπουλος τραυματίστηκε και κανένας δεν γνωρίζει πόσο καιρό θα μείνει εκτός αγωνιστικών χώρων αλλά και το γεγονός ότι ο Βενετίδης συμπλήρωσε επτά κίτρινες κάρτες (θα απουσιάσει σε δύο παιχνίδια από τα επόμενα τέσσερα της Α.Ε.Λ.) ενώ και άλλοι παίκτες δέχθηκαν κίτρινες κάρτες κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρχουν κάποιες απώλειες και προβλήματα μέχρι τέλος της σεζόν (μην ξεχνάμε ότι από το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Εργοτέλη θεωρείται δεδομένη η απουσία του τιμωρημένου Κυριακίδη). Το γεγονός ότι η Α.Ε.Λ. είναι στη θέση του... οδηγού της πέμπτης θέσης της δίνει όμως ένα βασικό ψυχολογικό πλεονέκτημα.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της Α.Ε.Λ. Μαρίνος Ουζουνίδης ξεκίνησε με την τακτική 4-2-2-1-1 έχοντας δύο αμυντικά χαφ και με τη σύνθεση που έδειξε στην προπόνησης της Παρασκευής. Δηλαδή κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Στέφανος Κοτσόλης, στην άμυνα αγωνίστηκαν οι Μπουκουβάλας (δεξιά), Νταμπίζας, Κώτσιος (προτιμήθηκαν τα δύο έμπειρα σέντερ μπακ), Βενετίδης (αριστερά) στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν δύο αμυντικά χαφ, ο Κυριακίδης και ο Σαρμιέντο, πιο μπροστά πλάγια ήταν ο Γιαννακόπουλος (αριστερά) με τον Γκουέλα (δεξιά), πιο μπροστά στο χώρο της μεσαίας γραμμής ήταν ο Ίλιτς και στην επίθεση αγωνίστηκε μόνος ο Πάρα.
Από την άλλη ο Βραζιλιάνος προπονητής του Άρη Ιομάρ Μαζίνιο προτίμησε την τακτική 4-4-2 και χρησιμοποίησε κάτω από τα δοκάρια τον Σηφάκη στην άμυνα δεξιά τον Νέτο και αριστερά τον Καράμπελα ενώ σέντερ μπακ είχε τους Γιάχιτς και Ρόμπερζ.
Στη μεσαία γραμμή είχε ως αμυντικά χαφ τους Γκαρσία και Μπατιόν ενώ αριστερά ήταν ο Κάλβο και δεξιά ο Χαβίτο.
Στην επίθεση αγωνίσθηκαν οι Κόκε και Ρεγκέιρο.
Τα πρώτα είκοσι λεπτά σημαδεύτηκαν από ένα σκληρό και... ατιμώρητο χτύπημα στο 15’ του Γκαρσία στον Γιαννακόπουλο που ο διαιτητής κ. Παμπορίδης άφησε ατιμώρητο κάτι που ανάγκασε στο 22’ τον τεχνικό Μαρίνο Ουζουνίδη να κάνει την πρώτη αλλαγή του και τη θέση του Γιαννακόπουλου να πάρει ο Ζουράφσκι αλλάζοντας το σχήμα της ομάδας καθώς αριστερά πήγε στη μεσαία γραμμή ο Πάρα και στην κορυφή της επίθεσης ο Ζουράφσκι.
Από κει και πέρα είδαμε έναν Άρη να έχει περισσότερο πάθος (και δυνατά χτυπήματα από την ασυλία που πρόσφερε ο διαιτητής Παμπορίδης) αλλά και μια Α.Ε.Λ. να προσέχει την αμυντική της λειτουργία για να τελειώσει ένα ημίχρονο χωρίς κάτι το ιδιαίτερο με εξαίρεση μια αλλαγή στο σημαιάκι του βοηθού (8’) και ένα καπνογόνο (24)’ που παρενόχλησε τους παίκτες του Άρη να εκτελέσουν κόρνερ (πολύ ευαίσθητοι ήταν οι παίκτες των Θεσσαλονικέων που στο γήπεδό τους οι ομάδες δεν μπορούν ποτέ να εκτελέσουν κόρνερ).
Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου ο Ουζουνίδης έβαλε τον Μετίν στη θέση του Γκουέλα αλλά ο Άρης ήταν αυτός που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων μέχρι τη στιγμή που μπήκε στο παιχνίδι ο Φωτάκης που έδωσε άλλον αέρα στη λαρισινή ομάδα και στη συνέχεια η Α.Ε.Λ. πίεζε και στο 76’ ο Μετίν που ήταν πολύ καλός κέρδισε ένα πεντακάθαρο πέναλτι από τον Ρομπέρζ που μετέτρεψε σε γκολ ο Ζουράφσκι.
Μετά το 1-0 οι φιλοξενούμενοι ανοίχτηκαν, πίεσαν, ο Μαζίνιο έκανε την ομάδα του πιο επιθετική βάζοντας τον Κάμπορα την θέση του Μπατιόν και δικαιώθηκε αφού με τη βοήθεια του διαιτητή Παμπορίδη κέρδισε ένα ανύπαρκτο πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Κόκε (87’).
Τα τελευταία λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα με τον προκλητικό Κόκε να εμποδίζει τις εκτελέσεις φάουλ του Μετίν και ο διαιτητής να τον ανέχεται προκλητικά.
Το τελικό 1-1 βρήκε τους φίλους της Α.Ε.Λ. δυσαρεστημένους μια και λίγο πριν τη λήξη και με δεδομένο ότι το παιχνίδι που έγινε κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες (αέρας και παγωμένος αγωνιστικός χώρος) είχε λίγες ευκαιρίες πίστεψαν όλοι ότι οι «βυσσινί» θα πήγαιναν στο +6’ στη βαθμολογία από τους Θεσσαλονικείς, όμως στο ποδόσφαιρο υπάρχει συμψηφισμός διαιτησίας...
ΦΑΣΕΙΣ... ΓΚΟΛ
28’: Μπαλιά του Γκουέλα στον Πάρα που ξεπερνάει εντυπωσιακά τον Ρομπέρζ αλλά προλαβαίνει ο Σηφάκης και μπλοκάρει την μπάλα.
48’: Σουτ του Ζουράφσκι από το ύψος της μεγάλης περιοχής στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
56: Σουτ του Σαρμιέντο λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή αλλά στέλνει την μπάλα άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Σηφάκη.
63’: Από αριστερά ο Καράμπελας κάνει σέντρα και ο Βλόνταρτσικ πιάνει κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
68’: Μπαλιά του Μετίν στο Βενετίδη που από αριστερά μέσα στην μεγάλη περιοχή σουτάρει στην αγκαλιά του Σηφάκη.
75’: Εκτέλεση φάουλ του Μετίν, ο Πάρα μέσα στη μικρή περιοχή δεν μπορεί να πιάσει κεφαλιά και μπλοκάρει ο Σηφάκης που ήταν σε καλή θέση.
76’: Ο Μετίν ξεπερνάει τον Ρομπέρζ και τον ανατρέπει μέσα στη μεγάλη περιοχή με το διαιτητή Παμπορίδη να καταλογίζει πέναλτι. Το εκτελεί ο Ζουράφσκι και κάνει το 1-0.
79’: Ο Γκαρσία εκτελεί φάουλ ο Βλόνταρτσικ πιάνει κεφαλιά αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
82’: Σουτ του Κόκε από το ύψος της μεγάλης περιοχής μπλοκάρει ο Κοτσόλης που ήταν σε πολύ καλή θέση.
87’: Ατομική προσπάθεια του Κάμπορα που κερδίζει πέναλτι από τον Κώτσιο, το εκτελεί ο Κόκε και κάνει το 1-1.
90+1’: Σέντρα σουτ του Μετίν δεν μπορεί να βρει την μπάλα ενώ ήταν στην πορεία της ο Ίλιτς
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Κορυφαίος από την Α.Ε.Λ. ήταν ο Κυριακίδης που πραγματικά έκανε πολύ καλή δουλειά ως αμυντικό χαφ και τον ακολούθησε σε απόδοση ο Μετίν. Από κει και πέρα ο Κοτσόλης ήταν σταθερός για μια ακόμα φορά, ο Μπουκουβάλας πήγε καλά ενώ ο Βενετίδης πάλεψε. Τα δύο σέντερ μπακ ο Κώτσιος και ο Νταμπίζας δεν έκαναν λάθη.
Ο Σαρμιέντο ήταν άσχημος ενώ και ο Γκουέλα δεν πήγε καθόλου καλά (δίκαια και οι δύο έγιναν αλλαγή από τον Ουζουνίδη.) Ο Γιαννακόπουλος έπαιξε λίγο και δεν κρίνεται ενώ σημαντική βοήθεια έδωσε η χρησιμοποίηση του Φωτάκη. Ο Ίλιτς φάνηκε μόνο στην αρχή του αγώνα αλλά στο δεύτερο ημίχρονο έπεσε η απόδοσή του. Συμπερασματικά η μεσαία γραμμή της Α.Ε.Λ. είχε πρόβλημα και αν δεν λειτουργούσε χθες τόσο καλά η αμυντική γραμμή, θα υπήρχαν προβλήματα.
Ο Πάρα δεν φάνηκε ιδιαίτερα παρά το αδιάκοπο τρέξιμό του, ενώ ο Ζουράφσκι φάνηκε μόνο στην εκτέλεση του πέναλτι.
Γενικά η απόδοση των παικτών της Α.Ε.Λ. δεν κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα αλλά αν δεν υπήρχε ο Παμπορίδης θα κέρδιζαν.
* * *
Από την ομάδα του Άρη καλύτεροι ήταν οι Κάλβο, Βλόνταρτσικ, Ρομπέρζ (με εξαίρεση το πέναλτι στον Μετίν) και Γιάχιτς.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής κ. Παμπορίδης (Κιλκίς) αδίκησε κατάφωρα την Α.Ε.Λ. σε δύο περιπτώσεις, η πρώτη που δεν απέβαλε τον Γκαρσία όταν χτύπησε τον Γιαννακόπουλο στο 15’ και το γεγονός ότι έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι στον Κάμπορα.
Κίτρινες κάρτες είδαν οι Γκουέλα, Βενετίδης, Πάρα, Κυριακίδης, Γιάχιτς, Γκαρσία.
Ο πρώτος βοηθός κ. Γούκος (Ηπείρου) έχει ευθύνη στο γεγονός ότι δεν είδε το χτύπημα του Γκαρσία στον Γιανακόπουλο, ενώ στο 55’ ανέκοψε εσφαλμένα ως οφσάιντ τον Ζουράφσκι, που έβγαινε μόνος του με τον Σηφάκη. Σωστός στις υποδείξεις του και ο άλλος βοηθός Βλάχος (Γρεβενών).
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΛΑΡΙΣΑ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Κοτσόλης, Κώτσιος, Βενετίδης, Νταμπίζας, Κυριακίδης, Μπουκουβάλας, Γιαννακόπουλος (23' Ζουράφσκι), Γκουέλα (46’ Μετίν), Πάρα Φακούντο, Σαρμιέντο (67’ Φωτάκης), Ίλιτς
ΑΡΗΣ (Ιομάρ Μαζίνιο): Σηφάκης, Νέτο, Καράμπελας, Ρομπέρζ, Γιάχιτς, Γκαρσία, Μπατιόν (85’ Κάμπορα), Χαβίτο (52’ Βλόνταρτσικ), Κάλβο, Κόκε, Ρεγκέιρο (74’ Ζεντίλ)
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 4.542, ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ: 54.445
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass