Η ΑΕΛ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΑΡΗ

Με νίκη «κλειδώνει» την πέμπτη θέση

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΝ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΑΓΩΝΑ

Δημοσίευση: 21 Φεβ 2009 22:10 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:24
Την πιο σημαντική αναμέτρηση για τη μάχη της πέμπτης θέσης δίνει σήμερα η ΑΕΛ στις 4.45 μ.μ. στο γήπεδο Αλκαζάρ με αντίπαλο τον Άρη στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος της σούπερ λίγκα. Η λαρισινή ομάδα με νίκη «κλειδώνει» την πέμπτη θέση ενώ ακόμα και με ισοπαλία διατηρεί σημαντικό προβάδισμα για την κατάκτησή της κάτι που θα σημάνει ότι θα αγωνιστεί στα πλέι οφ (κέρδη σημαντικά από τηλεοπτικά δικαιώματα και χορηγίες) και πιθανότητα τη νέα αγωνιστική σεζόν στην Ευρώπη (μπορεί να «ονειρεύεται» ακόμα και συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λίνγκ).Για να επιτύχει η λαρισινή ομάδα το στόχο της έχει σημάνει ξεσηκωμός στις τάξεις των φιλάθλων και το Αλκαζάρ σήμερα αναμένεται να έχει τη μεγαλύτερη προσέλευση από την αρχή του πρωταθλήματος και να «σπάσει» το ρεκόρ εισιτηρίων του αγώνα με την ΑΕΚ (λίγο πάνω από 6.000) ενώ θα υπάρχουν και πεντακόσιοι περίπου φίλαθλοι των Θεσσαλονικέων.
Η προετοιμασία της ΑΕΛ για το σημερινό παιχνίδι ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα (ο τεχνικός Μαρίνος Ουζουνίδης ήθελε να κάνει προπόνηση κοντά στην ώρα του αγώνα) και διαπίστωσε ότι για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν δεν υπάρχει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα και οι «βυσσινί» θα παραταχθούν πλήρεις (πήρε μέρος στη χθεσινή προπόνηση και ο Πολωνός Μάτσεϊ Ζουράφσκι που ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπωρούσε).
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ
Στο μεταξύ ο Μαρίνος Ουζουνίδης που έχει συμπληρώσει έντεκα παιχνίδια αήττητος με την ΑΕΛ (ρεκόρ όλων των εποχών σε επίπεδο Α΄ εθνικής κατηγορίας) έκρυψε επιμελώς στις προπονήσεις την τακτική που θα ακολουθήσει καθώς δοκίμασε τρία διαφορετικά σχήματα και συγκεκριμένα το 4-1-4-1 που ακολούθησε με την ΑΕΚ, το 4-2-3-1 που μετατρέπεται και σε 4-4-1-1 και το 4-3-3 που η ομάδα έπαιζε στον πρώτο γύρο.
Κάτω από τα δοκάρια θα αγωνιστεί ο Στέφανος Κοτσόλης (ερωτηματικό ποια ... φανέλα θα φορέσει) στην άμυνα δεξιά λογικά θα αγωνιστεί ο Μπουκουβάλας (δοκιμάστηκε και ο Βέμπερ αλλά μάλλον θα αποτελέσει δεύτερη επιλογή), στα σέντερ μπακ λογικά ο Ουζουνίδης θα προτιμήσει την εμπειρία των Νταμπίζα και Κώτσιου (παρά το γεγονός ότι ο Ααράμπ αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη) και αριστερά θα είναι ο Βενετίδης.
Στη μεσαία γραμμή σίγουρη θεωρείται η παρουσία στα αμυντικά χαφ του Ηλία Κυριακίδη και στα «πλευρά» των Γκουέλα και Γιαννακόπουλου που θα αλλάζουν συχνά θέσεις για να δημιουργούν ρήγματα στην άμυνα του Άρη ενώ λογικά θα παίξει λίγο πιο μπροστά από τη μεσαία γραμμή πίσω από τον Πάρα που θα είναι στην κορυφή της επίθεση (μια και ο Ζουράφσκι δεν έκανε προπονήσεις όλη τη βδομάδα) ο Ίλιτς που ο Ουζουνίδης δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου ευχαριστημένος από την μέχρι τώρα παρουσία του.
Ερωτηματικό είναι μία θέση στη μεσαία γραμμή και αν αυτή την πάρει ο Σαρμιέντο παίζοντας ως αμυντικό χαφ ή ο Φωτάκης κάνοντας την ομάδα πιο επιθετικογενή.
Στην αποστολή εκτός των προαναφερομένων έχουν συμπεριληφθεί ακόμα οι: Βράνιτς, Κατσιαρός, Ιγκλέσιας, Μετίν, Τσίγκας, Ζουράφσκι.
Ο ΑΡΗΣ
Ο προπονητής του Άρη Ιομάρ Μαζίνιο ανακοίνωσε την αποστολή για τον αγώνα με τη Λάρισα αμέσως μετά τη χθεσινή τελευταία προπόνησης της ομάδας. Αναλυτικά οι 18 ποδοσφαιριστές: Σηφάκης, Βανγκέλι, Νέτο, Γιάχιτς, Λέμπο, Κάλβο, Χαβίτο, Πρίττας, Γκαρσία, Μπατιόν, Ρεγκέιρο, Ζεντίλ, Κόκε, Βλοντάρτσικ, Καρατζιοβαλής, Ρομπέρζ, Καράμπελας, Κάμπορα.
Εκτός αποστολής έμεινε για ένα ακόμη παιχνίδι ο Ντιόγο Σιστόν παρά το γεγονός ότι από την Τετάρτη είχε μπει σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης με την υπόλοιπη ομάδα αλλά και ο Σταύρος Λαμπριάκος που στο ξεκίνημα της προετοιμασίας ταλαιπωρήθηκε από ίωση. Εκτός όπως ήταν αναμενόμενο και ο τιμωρημένος λόγω καρτών Βίκτορ Βιτόλο.
Ο Μαζίνιο σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις πρόκειται να παρατάξει το σύνολό του με 4-4-2 έχοντας τον Σηφάκη κάτω από τα δοκάρια. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Άρη θα αποτελέσουν οι Γιάχιτς και Λέμπο έχοντας στα αριστερά τους τον Καράμπελα και στα δεξιά τους τον Νέτο. Στα χαφ θα είναι οι Γκαρσία και Μπατιόν με τους Κάλβο στα αριστερά τους και Χαβίτο στα δεξιά τους και στην επίθεση θα είναι οι Κόκε και Κάμπορα.
Ο Αργεντινός επιθετικός του Άρη, Χαβιέρ Κάμπορα, σε δηλώσεις του για το σημερινό παιχνίδι στο Αλκαζάρ με την Λάρισα τόνισε ότι: «Έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας και θα τα δώσουμε όλα για να πάρουμε τη νίκη που θα μας φέρει και πάλι στην 5η θέση της βαθμολογίας».
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
Ο Βασίλης Παμπορίδης του Συνδέσμου Διαιτητών Κιλκίς θα διευθύνει τη σημερινή αναμέτρηση της ΑΕΛ με τον Άρη στο Αλκαζάρ, έχοντας για βοηθούς τους Δ. Γούκο (Ηπείρου) και Κ. Βλάχο (Γρεβενών). Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Χ. Μήτσιος του Συνδέσμου Ηπείρου.
Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΕΡΚΙΔΑ
Κατόπιν απόφασης της σύσκεψης για τα μέτρα ασφαλείας του σημερινού παιχνιδιού που έγινε στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας η παιδική κερκίδα «ΟΛΥΜΠΟΣ» θα λειτουργήσει, για λόγους ασφαλείας, σε τμήμα της Θύρας 4 του Σταδίου Αλκαζάρ.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass