Η ΑΕΛ ΓΣ ΕΧΑΣΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ ΜΕ ΣΚΟΡ 67-79

Δεν αξίζει τέτοιας τύχης...

«ΒΥΘΙΣΤΗΚΕ» ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕΤΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Δημοσίευση: 19 Φεβ 2009 2:09 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:24
Τέτοιας τύχης δεν άξιζε η ΑΕΛ ΓΣ σε καμία περίπτωση φέτος. Εφτά αγώνες πριν τη λήξη του πρωταθλήματος βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και με όλα τα στατιστικά εναντίον της. Χθες έχασε και από τον Πανιώνιο στην έδρα της με σκορ 67-79 και σε συνδυασμό με την εκτός έδρας επιτυχία των Τρικάλων ο ουρανός... σκοτείνιασε ακόμη περισσότερο. Πάντως με τα όσα έχει δείξει στον αγωνιστικό χώρο η λαρισινή ομάδα δικαιούταν να διεκδικεί με περισσότερες πιθανότητες την παραμονή της στην κατηγορία. Άλλωστε είναι χαρακτηριστικό πως και χθες παίζοντας ουσιαστικά με... μισό Αμερικανό (καθώς ο Φράνσις ήταν σε άλλο γήπεδο ενώ ο Μέχια φαινόταν μόνο στις βολές) κατάφερε να απειλήσει τον Πανιώνιο που έχει την πολυτέλεια να παίζει με τον Ντικούδη στον πάγκο του. Σημαντικό ρόλο έπαιξαν και η διαφορά στα ριμπάουντ καθώς η ΑΕΛ ΓΣ πήρε μόνο τα μισά από τον Πανιώνιο (20-40).
Μαθηματικά υπάρχουν ελπίδες και μάλιστα αρκετές, ωστόσο θα πρέπει να νικήσει η ΑΕΛ ΓΣ και αυτό θα πρέπει να το κάνει στην ερχόμενη αγωνιστική μέσα στα Τρίκαλα. Όμως ακόμα και να χάσει τις όποιες ελπίδες της για παραμονή η ομάδα οφείλει να παλέψει σε όλα τα ματς μέχρι το τέλος, καθώς το δικαιούται τόσο η ιστορία της όσο και ο Βαγγέλης Αλεξανδρής που είναι πραγματικά μεγάλο κεφάλαιο όχι μόνο για το λαρισινό μπάσκετ αλλά και για το ελληνικό γενικότερα.
ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟ... ΚΑΛΗΜΕΡΑ
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Αλεξανδρή να έχει μια έκπληξη. Στη θέση 4 ως βασικού είχε τον νεαρό Τσαϊρέλη. Στις άλλες θέσεις τα πράγματα ήταν λίγο ως πολύ αναμενόμενα. Πλέι μέικερ ο Αλιέβας, δυάρι ο Μέχια, τριάρι ο Κόμματος και σέντερ ο Φράνσις (είχε δύσκολο έργο απέναντι στον Μπάξτερ κάτω απο το καλάθι). Από την άλλη ο Πανιώνιος στο αρχικό του σχήμα είχε τους Γεωργαλή, Ζορόσκι, Μάιλς, Μπάξτερ και Κένταλ.
Ο Αλεξανδρής βλέποντας την ομάδα να πιέζεται πολύ ψηλά και το σκορ να πάει με το «καλημέρα» στο 0-9 πέρασε τον Λαμπρόπουλο αμέσως αντί του Τσαϊρέλη αλλά η διαφορά όχι μόνο δεν έπεφτε αλλά έφτασε στο δεκάλεπτο στους 13 (8-21) και είναι χαρακτηριστικό πως τους 18 από τους 21 πόντους των φιλοξενουμένων τους είχαν πετύχει Κένταλ και Μπάξτερ.
Ο ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ
Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Λαμπρόπουλος κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ασίστ των Λάππα και Κόμματο, αλλά μόλις είδε κάτι τέτοιο ο Τριφούνοβιτς άλλαξε την άμυνά του για να κόψει τις προσπάθειες του Πατρινού νωρίς (16-26). Στη συνέχεια επιθετικά η λαρισινή ομάδα βελτιώθηκε τόσο περιφερειακά όσο και κάτω από το καλάθι αλλά αυτό δεν έφτανε μια και το «αγκάθι» ήταν πεντακάθαρα η άμυνά της.
Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛΓΣ έπαιζε χωρίς Φράνσις με μια άμυνα ζώνης 2-3 που ενίοτε γινόταν και 2-1-2 όταν το παιχνίδι ανέβαινε στην περιφέρεια. Βέβαια η διαφορά έπεσε μέχρι τους εφτά πόντους για τρεις - τέσσερις φορές και κάτι τέτοιο διατηρήθηκε και στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (51-58).
Στο ξεκίνημα του τελευταίου κομματιού ο Γιάννης Λάππας με ένα εύστοχο τρίποντο μείωσε στους τέσσερις πόντους και έδειξε πως θα το παλέψει το παιχνίδι όσο μπορεί περισσότερο. Βέβαια εκεί που η διαφορά βρισκόταν σε τέτοια επίπεδα ερχόταν κάποιο τρίποντο απο την περιφέρεια του Πανιωνίου και ανέβαζε το βαθμό της δυσκολίας ακόμα περισσότερο (58-71).
Σε εκείνο το σημείο ο Αλεξανδρής έβαλε ξανά στον αγώνα τον Τορίν Φράνσις ελπίζοντας σε μια καλύτερη απόδοση του Αμερικανού που θα έφερνε τα πάνω - κάτω αλλά όπως φάνηκε ήταν αργά.
ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΕΙΣ
0-9 (38΄ 01΄΄), 3-11 (34΄ 46΄΄), 8-21 (30΄ 00΄΄), 15-24 (26΄ 00΄΄), 23-30 (23΄ 01΄΄), 30-39 (20΄ 00΄΄), 32-45 (17΄ 50΄΄), 42-55 (12΄ 10΄΄), 47-55 (11΄ 08΄΄), 54-58 (8΄ 21΄΄), 56-66 (5΄ 54΄΄), 58-71 (4΄ 36΄΄), (67-79) τελικό.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΛ (Βαγγέλης Αλεξανδρής): Μπρόζος 3, Μέχια 16 (2), Ζάρας 6 (1), Αλιέβας 12 (1), Κόμματος 1, Παπανικολάου, Λαμπρόπουλος 18 (1), Τσαϊρέλης, Λάππας 9 (1), Φράνσις 2
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Αλεξάνταρ Τριφούνοβιτς): Ξανθόπουλος, Τσβέτκοβιτς 16 (2), Ζορόσκι 14 (2) Γεωργαλής 2, Μπάξτερ 16, Καλαμπόκης, Μάιλς 10, Ντικούδης 9 (1), Κένταλ 10, Γιαννούλης 2
ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ
Οι επικήδειοι και η… αξιοπρέπεια
Να τελειώσουν τη χρονιά με αξιοπρέπεια θα ζητήσει ο τεχνικός της ΑΕΛ ΓΣ, Βαγγέλης Αλεξανδρής από τους παίκτες του δήλωσε μετά τη λήξη του αγώνα. Πιο συγκεκριμένα οι δύο τεχνικοί ανέφεραν τα εξής:
Αλεξανδρής (προπονητής ΑΕΛ ΓΣ): «Από την αρχή της χρονιάς ακούμε καλά λόγια. Για το πώς παλεύουμε και σχετικά. Εμένα όλα αυτά μου ακούγονται επικήδειοι. Δυστυχώς τα ματς που ήταν να νικήσουμε τα χάσαμε από δικά μας λάθη και τώρα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Άλλες ομάδες εκμεταλλεύτηκαν κάποιες συγκυρίες όπως το γεγονός πως πέτυχαν τον Πανιώνιο πιο κουρασμένο ενώ εμείς τον βρήκαμε σε μια από τις καλύτερες βραδιές. Εμείς δεν έχουμε τώρα και καλή ψυχολογία. Ξέρω πως μετά και τη νίκη των Τρικάλων για μας κανένας δεν πιστεύει πως μπορούμε να σωθούμε και πως ένα θαύμα θα μας βάλει στη λογική της διεκδίκησης της παραμονής.
Εμείς αύριο (σ.σ. σήμερα) έχουμε προπόνηση και αυτό που θα πω στα παιδιά είναι πως πρέπει να τελειώσει η χρονιά με αξιοπρέπεια για το λαρισινό μπάσκετ και για την ΑΕΛ ΓΣ. Τώρα το τι θα πετύχουμε θα το δούμε στο τέλος».
Τριφούνοβιτς (προπονητής Πανιωνίου): «Γνωρίζαμε πως η ΑΕΛ ΓΣ είναι μια ομάδα που παλεύει σε όλα τα παιχνίδια και τα περισσότερα τα χάνει στο τέλος. Ελέγξαμε τα ριμπάουντ και την άμυνα μειώσαμε τα τρίποντα και τους αιφνιδιασμούς της Λάρισας και κερδίσαμε. Εύχομαι καλή συνέχεια στην ΑΕΛ.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass