ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΕΛ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΥ ΜΕ 1-0

Άλωσε την Κομοτηνή και 5η θέση

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ (11 ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΑΗΤΤΗΤΟΣ) ΤΟ «ΧΡΥΣΟ» ΓΚΟΛ ΠΕΤΥΧΕ Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Δημοσίευση: 16 Φεβ 2009 2:36 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:23
Των απεσταλμένων της «Ε»
Ρεπορτάζ: Σωτήρης Κέλλας
Φωτ.: Λεωνίδας Τζέκας
 Η ΑΕΛ άλωσε χθες την Κομοτηνή καθώς με ένα γκολ, του Στέλιου Γιαννακόπουλου στο 36΄ κέρδισε τον Πανθρακικό με 1-0 και πλέον βρίσκεται στην 5η θέση της βαθμολογίας μετά από είκοσι δύο αγώνες που οδηγεί στα πλέι οφ με «αέρα» τριών βαθμών από τον Άρη που είναι ο κυριότερος αντίπαλος της Λαρισινής ομάδας, έναν αντίπαλο που την ερχόμενη Κυριακή τον υποδέχεται στο Αλκαζάρ.
Η νίκη αυτή εκτός από βαθμολογική σημασία έχει και ιστορική καθώς ο τεχνικός Μαρίνος Ουζουνίδης έχει έντεκα παιχνίδια αήττητος και «έσπασε» το σερί των δέκα παιχνιδιών που ήταν το ρεκόρ που υπήρχε μέχρι τώρα από την περίοδο 1982-83. Η Λαρισινή ομάδα χθες με τη βοήθεια 350 φιλάθλων της σε ένα παγωμένο περιβάλλον (ο αγώνας έγινε με θερμοκρασία υπό του μηδενός) και σε έναν άσχημο αγωνιστικό χώρο κατάφερε να παίξει καλό ποδόσφαιρο και να πάρει μία δίκαιη νίκη, τη δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας (προηγήθηκε αυτή επί του ΟΦΗ με 2-1) και μάλιστα με τον ίδιο τρόπο καθώς είχε την ίδια τακτική 4-4-1-1 και τον ίδιο σκόρερ τον Στέλιο Γιαννακόπουλο με τη διαφορά ότι στην Κρήτη πέτυχε δύο γκολ ενώ χθες ένα ( ήδη ο Γιαννακόπουλος έφθασε τρία τέρματα στο πρωτάθλημα, όλα μακριά από το Αλκαζάρ).
Αυτό που είχε χθες η ΑΕΛ ήταν μια πολύ καλή μεσαία γραμμή και αναφερόμαστε στα πολύ καλά αμυντικά χαφ τον Σαρμιέντο και τον Κυριακίδη αλλά παράλληλα και την εναλλαγή στα δεξιά και αριστερά των Γιαννακόπουλου και Γκουέλα που ταλαιπωρούσαν τα μπακ των γηπεδούχων ενώ ο Ίλιτς στην πρώτη του συμμετοχή στην αρχική ενδεκάδα έδειξε ότι κάθε παιχνίδι βελτιώνεται.
Η τακτική λοιπόν αλλά και ο Κοτσόλης που για μια ακόμα φορά τη φετινή σεζόν αποδείχθηκε πραγματικά…άσος ήταν τα «μυστικά» της χθεσινής πολύ μεγάλης νίκης ενώ οι «βυσσινί» είχαν και την τύχη με το μέρος τους καθώς ο Πανθρακικός μετά το τέρμα που δέχθηκε για δέκα λεπτά θύμιζε ομάδα σε… «τρικυμία» αφού αναγκάστηκε να παίξει με δέκα παίκτες λόγω τραυματισμών του Κανωτίδη και του Ματέις.
Γενικά η ΑΕΛ παρουσιάζεται πολύ βελτιωμένη στα τελευταία παιχνίδια ενώ μπορεί να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο(παράδειγμα ο Μετίν δεν έχει ακόμα προσαρμοστεί ενώ χθες απουσίαζαν οι τραυματίες Νταμπίζας, Κατσιαρός και ο τιμωρημένος Φωτάκης) και να έχει ακόμα καλύτερη εικόνα.
Η ουσία είναι ότι υπάρχει αγωνιστική βελτίωση, ενθουσιασμός, αγωνιστικές λύσεις και ένας «έξυπνος» προπονητής που όλα αυτά αποτελούν εχέγγυα για την κατάκτηση τη πέμπτης θέσης.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Μαρίνος Ουζουνίδης ξεκίνησε όπως ακριβώς έγραψε χθες η «Ε» δηλαδή με τακτική 4-4-1-1 με δύο αμυντικά χαφ. Συγκεκριμένα κάτω από τα δοκάρια αγωνίστηκε ο Κοτσόλης , στην άμυνα ήταν οι: Μπουκουβάλας(δεξιά), Κώτσιος, Ααράμπ(σέντερ μπακ), Βενετίδης (αριστερά), στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν δύο αμυντικά χαφ ο Σαρμιέντο και ο Κυριακίδης(ο Ιγγλέσιας «πλήρωσε» την κακή εμφάνιση στο παιχνίδι με την ΑΕΚ), αριστερά ο Γκουέλα και δεξιά ο Γιαννακόπουλος ενώ πιο μπροστά και πίσω από τον προωθημένο Ζουράφσκι αγωνίστηκε ο Ίλιτς.
Από την άλλη ο τεχνικός του Πανθρακικού Εμίλιο Φερέρα αγωνίστηκε με 4-4-2 έχοντας τερματοφύλακα τον Ρόκα στην άμυνα οι: Βελάσκο(δεξιά), Ρομπίνιο, Τρόιζε(σέντερ μπακ), Κανωτίδης (αριστερά), στη μεσαία γραμμή υπήρχαν δύο αμυντικά χαφ ο Ολίσε με τον Λόπεζ, δεξιά ο Πονσέ και αριστερά Ριέρα ενώ στην επίθεση αγωνίστηκαν Ντιαλό και Ματέις (ήταν η ίδια τακτική που οι γηπεδούχοι είχαν κερδίσει πριν λίγο καιρό στην έδρα τους τον Ηρακλή με 1-0). Ο Ριέρα προωθούνταν αρκετά συχνά και το σύστημα γινόταν σε μεγάλα διαστήματα του αγώνα 4-3-3.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι και το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισαν στην εστία του Κοτσόλη τους παίκτες της ΑΕΛ αλλά απείλησαν μόνο από μία στημένη φάση αφού ο τερματοφύλακας των «βυσσινί» ήταν σε καλή θέση.
Στη συνέχεια το παιχνίδι ισορρόπησε, οι παίκτες του Ουζουνίδη άρχισαν να δημιουργούν φάσεις με τον Γιαννακόπουλο και Γκουέλα να αλλάζουν συνέχεια πλευρές για να δημιουργούν ρήγματα στην εστία της ομάδας του Πανθρακικού αλλά από ένα λάθος του Ααράμπ ο Ματέις ανάγκασε τον Κοτσόλη σε μία ακόμα πολύ καλή απόκρουση.
Από το 20΄ και μετά οι «βυσσινί» πήραν τα ηνία του αγώνα και η υπεροχή των παικτών του Ουζουνίδη «καρποφόρησε» στο 36΄ όταν Γιαννακόπουλος και Βενετίδης έκαναν σέντρα ο ένας στο άλλο και ο Γιαννακόπουλος με ωραίο σουτ κάνει το 0-1.Και εκτός του τέρματος έπονται και άλλα δύο καλά για την Λαρισινή ομάδα καθώς για τους γηπεδούχους τραυματίστηκαν διαδοχικά ο Κανωτίδης με τον Ματέις και μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου με εξαίρεση το δίλεπτο των καθυστερήσεων που ολοκληρώθηκαν οι αλλαγές της ομάδας της Θράκης οι γηπεδούχοι αγωνίζονταν με δέκα παίκτες. Η Λαρισινή ομάδα κυριάρχησε το διάστημα αυτό αλλά εκτός από μία φλύαρη υπεροχή δεν υπήρχε κάποια κλασική ευκαιρία παρά τις πολύ καλές εμπνεύσεις του Γκουέλα που δεν εκμεταλλεύτηκε ο Ίλιτς. Συμπερασματικά η ΑΕΛ στο πρώτο μέρος έκανε επίδειξη αποτελεσματικότητας καθώς με δύο σουτ προς την εστία του Ρόκα πέτυχε ένα γκολ αντίθετα με τον Πανθρακικό που «έπεσε» σε έναν πολύ καλό Κοτσόλη.
Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου η ΑΕΛ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στο ξεκίνημα ένα σουτ του Γκουέλα απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Ρόκα. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν τον αγώνα και σε ένα δίλεπτο (60΄-61΄) να αναγκάσουν τον Κοτσόλη σε δύο εντυπωσιακές αποκρούσεις.
Από το λεπτό αυτό και μετά η ΑΕΛ κυριάρχησε με τον Ουζουνίδη να έχει καταπληκτική έμπνευση να κάνει αλλαγή τον Γκουέλα με τον Πάρα και ο Αργεντινός τον δικαίωσε αφού συμμετείχε σε δύο φάσεις(τη μία ως δημιουργός και την άλλη ως εκτελεστής) αλλά ο Ρόκα κράτησε το 0-1.
Στη συνέχεια η ΑΕΛ χάρη στην πολύ καλή δουλειά που έκαναν τα δύο αμυντικά χαφ ο Κυριακίδης και ο Σαρμιέντο κρατούσε μακριά από την εστία του Κοτσόλη τους παίκτες του Πανθαρακικού ενώ στο 84 ο Γιαννακόπουλος έχασε μοναδική ευκαιρία να «τελειώσει» το παιχνίδι.
Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση του παιχνιδιού μια και η συνέχεια είχε διαδικαστικό χαρακτήρα με τους παίκτες του Ουζουνίδη να «ροκανίζουν» έξυπνα το χρόνο όπως τους ζήτησε ο Εβρίτης τεχνικός.
Και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Παπασταμάτη βρήκε τους παίκτες της ΑΕΛ να πανηγυρίζουν τη νίκη μαζί με τους 350 Λαρισαίους φιλάθλους που βρέθηκαν στην Κομοτηνή.
ΦΑΣΕΙΣ…ΓΚΟΛ
8΄: ο Ματέις κερδίζει φάουλ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή από τον Κώτσιο. Το εκτελεί ο Ρομπίνιο και αποκρούει εντυπωσιακά ο Κοτσόλης παρότι είχε περιορισμένη ορατότητα λόγω της παρουσίας πολλών παικτών μπροστά του.
12΄: Σουτ του Γκουέλα λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα καταλήγει…έξω από τη μάντρα του γηπέδου που βρισκόταν πίσω από την εστία του Ρόκα στο πρώτο μέρος.
17΄: Ο Ριέρα δίνει στο Ντιαλό που από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής πιάνει σουτ αλλά στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κοτσόλη.
19΄: Από λάθος του Ααράμπ η μπάλα φθάνει στον Ματέις που μόνος από το σημείο του πέναλτι σουτάρει αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ που ήταν σε καλή θέση μπλοκάρει τη μπάλα.
30΄: Από δεξιά ο Ζουράφσκι κάνει σέντρα και ο Ίλιτς κάτω από την πίεση του Τρόιζε πιάνει κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
36΄: Ο Γιαννακόπουλος κάνει σέντρα από δεξιά η μπάλα φθάνει στον Βενετίδη που αυτός κάνει σέντρα από αριστερά και ο Γιαννακόπουλος που μπήκε μέσα στη μεγάλη περιοχή με μονοκόματο σουτ από τα δεξιά και τη γωνία της μικρής περιοχής κάνει το 0-1.
46΄: Ξαφνικό σουτ του Γκουέλα έξω από τη μεγάλη περιοχή αποκρούει εντυπωσιακά ο Ρόκα σε κόρνερ.
60΄: Ατομική προσπάθεια του Ντιαλό που από τα δεξιά μπαίνει μέσα στη μεγάλη περιοχή αλλά το σουτ που κάνει βρίσκει και το πόδι του Κώτσιου και μπλοκάρει εύκολα ο Κοτσόλης.
61΄: Συνδυασμός Δανίδη-Ριέρα και σουτ του δευτέρου από το ύψος της μεγάλης περιοχής μπλοκάρει ο Κοτσόλης.
72΄:Ο Πάρα τροφοδοτεί μέσα στη μεγάλη περιοχή και στο σημείο του πέναλτι τον Σαρμιέντο που μόνος ανενόχλητος σουτάρει αλλά αποκρούει στη δεξιά του γωνία ο Ρόκα.
74΄: Καταπληκτική πάσα του Ίλιτς στον Πάρα που βγαίνει μόνος του από αριστερά απέναντι από τον Ρόκα αλλά ο τερματοφύλακας του Πανθρακικού αποκρούει εντυπωσιακά ενώ μόνος του ήταν ο Ζουράφσκι στο ύψος της μικρής περιοχής.
84΄: Από αριστερά κάνει σέντρα ο Βενετίδης στον Γιαννακόπουλο που κάνει εκπληκτικό κοντρόλ αλλά το σουτ που πραγματοποιεί αποκρούει ο Ρόκα εντυπωσιακά.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Ο Κοτσόλης για μια ακόμα φορά ήταν ο καλύτερος παίκτης της ΑΕΛ με τις πολύ καλές αποκρούσεις τόσο στο πρώτο ημίχρονο όσο και στο δεύτερο αποτέλεσε θεμέλιο λίθο για τη νίκη. Ο Μπουκουβάλας ξεκίνησε με προβλήματα στην αρχή από τον Ριέρα αλλά μετά βελτιώθηκε, ο Ααράμπ έκανε ένα λάθος στο πρώτο ημίχρονο αλλά το… διόρθωσε ο Κοτσόλης, ο Κώτσιος ήταν πολύ καλός, όπως και ο Βενετίδης από τον οποίο ξελκίνησε το γκολ αλλά και μία ακόμα σημαντική ευκαιρία στο 84΄. Με τον Γιαννακόπουλο βρίσκονται με κλειστά μάτια».
Ο Κυριακίδης δεν ξεκίνησε καλά αλλά μετά ανέβηκε ενώ ο Σαρμιέντο για δεύτερο παιχνίδι πήγε πολύ καλά. Ο Γιαννακόπουλος ήταν πολύ καλός ενώ ο Γκουέλα είχε εξάρσεις και ο Πάρα που τον αντικατέστησε πήγε πολύ καλύτερα.
Ο Ζουράφσκι δεν φάνηκε ενώ ο Ίλιτς δείχνει προσαρμογή και βελτίωση.
Ο Μετίν έπαιξε λίγο και δεν κρίνεται όπως και ο Ιγγλέσιας.
***
Από τον Πανθρακικό κορυφαίος ο Ρόκα και ακολούθησαν ο Ριέρα με τον Ρομπίνιο.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Πολύ καλή η διαιτησία του κ. Παπασταμάτη που δεν έδωσε ένα φάουλ στο Γκουέλα από τον Αργυρίου στο 45΄. Κίτρινες κάρτες έδειξε στους: Βελάσκο, Ριέρα, Ααράμπ, Κυριακίδη και Μπουκουβάλα.
 
Σωστοί στις υποδείξεις τους οι δύο βοηθοί κ.κ. Ιωσηφόγλου και Νικολακόπουλο.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Εμίλιο Φερέρα): Ρόκα, Βελάσκο, Ρομπίνιο, Τροΐζι, Κανωτίδης (42΄ λόγω τραυματισμού Αργυρίου), Ολίσε, Λόπεζ, Πόνσε (75΄ Βιντάλ), Ματάις (45΄λόγω τραυματισμού Δανίδης), Ντιαλό, Ριέρα.
ΛΑΡΙΣΑ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Κοτσόλης, Κώτσιος, Βενετίδης, Μπουκουβάλας, Γιαννακόπουλος (85΄ Ιγκλέσιας), Κυριακίδης, Ίλιτς (79΄ Μετίν), Ααράμπ, Σαρμιέντο, Γκουέλα (66΄ Πάρα), Ζουράφσκι.
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ:3304
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass