ΣΕ ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΗ ΥΠΟΧΡΕΩΘΗΚΕ ΧΘΕΣ Η ΟΛΥΜΠΙΑ (62-46)

Καλή αρχή, άσχημο τέλος

ΟΙ «ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ» ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ ΜΕ 20-9

Δημοσίευση: 15 Φεβ 2009 0:06 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:22
 Παρά το ιδανικό ξεκίνημα, που έδωσε το προβάδισμα στην Ολύμπια (20-9) με την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου, η συνέχεια για το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν ήταν το ίδιο καλή.Η λαρισινή ομάδα παγιδεύτηκε στην άμυνα των γηπεδούχων και σε συνδυασμό με τα χαμηλά ποσοστά ευστοχίας (4/13 σουτ στη δεύτερη περίοδο) και τα πολλά λάθη (17) οδηγήθηκε στην ήττα.
Χαρακτηριστικό του αγώνα και της πολύ καλής άμυνας των παικτών του Αντρέα Ματσόν ήταν το γεγονός ότι η Ολύμπια δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τους 26 πόντους στα τρία τελευταία δεκάλεπτα παρά τις προσπάθειες του πρώτου σκόρερ των «πορτοκαλί» Τερέλ Καστλ (14), αλλά και του Κινγκ που πέτυχε επίσης διψήφιο αριθμό πόντων (12).Η αρχή του τέλους για τους φιλοξενούμενους έγινε με το επιμέρους 14-4 στο δεύτερο δεκάλεπτο με το οποίο ο Άρης αρχικά ισοφάρισε και στη συνέχεια έκλεισε το ημίχρονο στο +2 (30-28).
Οι γηπεδούχοι διατήρησαν τον ίδιο ρυθμό και στη συνέχεια και κατάφεραν να χτίσουν μια σημαντική διαφορά, παρά τις προσπάθειες των Κολώκα-Καστλ. Έτσι η λήξη της τρίτης περιόδου βρήκε τους γηπεδούχους να προηγούνται με 50-37.
Το σκηνικό του αγώνα διατηρήθηκε αναλλοίωτο και στην τελευταία περίοδο. Ο Άρης παίζοντας την ίδια αποτελεσματική άμυνα και τον Αγαδάκο να τείνει χείρα βοηθείας στους Σπένσερ και Κλαρκ που τα «έδωσαν» στην αρχή του δεκαλέπτου έφτασε στο τελικό 62-46.
Κορυφαίος για τον Άρη ο Σπένσερ Νέλσον που κράτησε την ομάδα στη δεύτερη περίοδο και έδωσε το έναυσμα για την αντεπίθεση των «κιτρίνων» στο δεύτερο ημίχρονο.
Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 9-20, 30-28, 50-37, 62-46
Τον αγώνα διηύθυναν οι κ. Χριστοδούλου, Τανατζής και Ξενικάκης.
Στα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού η βράβευση του Τερέλ Καστλ για την τριετή προσφορά του στον Άρη.
ΑΡΗΣ (Αντρέα Ματσόν): Κλαρκ 13 (1), Νέλσον 18 (2), Μπετς 4, Σέκουλιτς 6, Αργυρόπουλος 7 (1), Ηλιάδης 8 (1), Χρυσικόπουλος, Μούρτος, Παπανικολάου, Αγαδάκος 6, Μπάρλος.
ΟΛΥΜΠΙΑ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Καστλ 14 (2), Κινγκ 12 (1), Σούλτζε 7, Σπανός, Σιγκούνας, Μπέλσερ 4 (1), Γιαννουλάκος, Μπατής, Αριγκμπάμπου 2, Κολώκας 7 (1), Καραποστόλου, Παπαϊωακείμ.
Γ. ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ:
«Θα είμαι στην ομάδα ως το τέλος»
Αμέσως μετά το παιχνίδι οι προπονητές των δύο ομάδων δήλωσαν μεταξύ άλλων τα εξής:
Γ. ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ (Ολύμπια): «Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στον Άρη για τη δίκαιη νίκη του. Εμείς για 15΄ είχαμε συγκέντρωση και κάναμε ότι είχαμε πει.
Στα υπόλοιπα 25 λεπτά θεωρώ ότι δεν ήμασταν στο γήπεδο. Τόσο με λάθη μας όσο και με τα επιθετικά ριμπάουντ που έπαιρνε ο Άρης και κέρδισε δίκαια».
Αναφερόμενος στα διοικητικά και οικονομικά προβλήματα της ομάδας συμπλήρωσε: «Οι ιδιοκτήτες μας είναι 10 χρόνια στην ομάδα και την έφεραν στο επίπεδο που την έφεραν. Εγώ είμαι περήφανος που είμαι προπονητής της ομάδας τα τελευταία δύο χρόνια. Θα είμαι εδώ ως το τέλος ως ένδειξη ευγνωμοσύνης. Δεν ξέρω για τα παιδιά. Τα γεγονότα είναι πολύ πρόσφατα. Οι εξελίξεις είναι κοντά. Δεν ξέρω ποιοι θα μείνουν στην ομάδα να τελειώσουμε τη χρονιά με αξιοπρέπεια».
Α. ΜΑΤΣΟΝ (Άρης): «Σαν ομάδα συναντήσαμε μία πολύ δύσκολη περίοδο –από τις 10 Ιανουαρίου σχεδόν- από τραυματισμούς και προβλήματα φυσικής κατάστασης. Αυτά τα προβλήματα μας βοήθησαν όμως να γίνουμε ακόμα πιο δυνατοί. Η Ολύμπια ξεκίνησε πολύ δυνατά στο πρώτο δεκάλεπτο. Δεν ξεκινήσαμε το παιχνίδι στον σωστό δρόμο. Βιαστήκαμε και κάναμε κάποια χαζά λάθη. Αλλά είναι πραγματικά πολύ σημαντικό ότι μετά το πρώτο δεκάλεπτο δεχθήκαμε μόλις 26 πόντους.
Είχαμε διάθεση να παίξουμε άμυνα όπως για παράδειγμα ο Αργυρόπουλος πάνω στον Κινγκ που τον έπαιξε πολύ καλά. Ήταν πολύ καλό επίσης ότι ο Παπανικολάου έπαιξε πάνω από 21 λεπτά και ελπίζω να είμαστε όσο το δυνατόν πιο σύντομα όλοι μαζί».
***
Από την πλευρά του ο Τερέλ Καστλ υπογράμμισε: «Ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι. Είχαμε την αναμέτρηση στα χέρια μας στο ξεκίνημα του αγώνα αλλά δεν συνεχίσαμε ανάλογα. Χάσαμε κάποιες ευκαιρίες στην τρίτη περίοδο που ήταν περίπου 15 πόντοι. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε από την αρχή της χρονιάς στην τρίτη περίοδο και προσπαθούμε να το βελτιώσουμε.
Είχαμε ένα καλό αγωνιστικό πλάνο που λειτούργησε στην αρχή του αγώνα αλλά τα χαμένα σουτ στο τρίτο δεκάλεπτο μας κόστισαν. Είμαι περήφανος για το προπονητικό επιτελείο και τους συμπαίκτες μου. Παίξαμε σε ένα δύσκολο γήπεδο και προσπαθήσαμε.
Εμείς ήρθαμε να παίξουμε. Ό,τι έχει να κάνει με το διοικητικό το αφήνουμε στα γραφεία και θα δούμε αργότερα τι θα γίνει».
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass