ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΜΑ ΘΑ ΠΑΡΘΕΙ Η ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ

Αρχές Μαρτίου η απόφαση για τα Μεσογειακά Χωριά

* ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ * ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2013

Δημοσίευση: 15 Φεβ 2009 0:05 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:22
 Στη Λάρισα για πρώτη φορά από την ανάληψη των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 από τη Λάρισα και το Βόλο (27 Οκτωβρίου 2007) βρέθηκε η επιτροπή παρακολούθησης Μεσογειακών Αγώνων 2013 της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων- ο πρόεδρος κ. Σάκο (Μάλτα) και τα μέλη Ζεκρί (Μαρόκο), Ετσεβερία (Ισπανία), Μεταί (Γαλλία)- και τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής κ.Ερωτόκριτος Νεόφυτος (πρόεδρος), Φανή Γκουντρουμπά (διεθύνων σύμβουλος), Κώστας Τζανακούλης (δήμαρχος Λαρισαίων), Αλέκος Βούλγαρης (δήμαρχος Βόλου), Λευτέρης Βόσσος, Κώστας Ουίλς, Γιώργος Γερόλυμπος, Σωκράτης Αναγνώστου, Θωμάς Στάμου (πρόεδρος ΟΕΚ), γ. Παγάνης (γενικός διευθυντής υποστήριξης Αθλητισμού της ΓΓΑ) και τα μέλη της επιτροπής Κατερίνα Τριανταφυλλοπούλου, Δέσποινα Ελευθεράκου, Γιάννη Λόη και Ανδρομάχη Τσακάλη.
Επίσης παρών ήταν ο δήμαρχος της Νέας Ιωνίας Παύλος Μαβίδης και επί της υποδοχής ήταν από το Δήμο Λαρισαίων ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Λάτσιος, ο αντιδήμαρχος Σπύρος Μπαρμπούτης, ο πρόεδρος του ΑΟΔΛ Γιάννης Οικονόμου, η διευθύντρια του Δήμου Ιωάννα Μαλτέσιου και ο υπεύθυνος Προγραμματισμού του Δήμου κ. Γιώργος Οικονομίδης.
Τα μέλη της ΔΕΜΑ αλλά και της εκτελεστικής και οργανωτικής επιτροπής επισκέφτηκαν τις αθλητικές εγκαταστάσεις αλλά και πολιτιστικούς χώρους (όπως το Αρχαίο Θέατρο) και στη συνέχεια έδωσαν συνέντευξη τύπου όπου κυριάρχησαν τέσσερα σημεία:
1) Σύντομα ανακοινώνεται το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας που θα αναλάβει την ευθύνη των Μεσογειακών Αγώνων 2013 και στο οποίο διοικητικό συμβούλιο θα μετέχουν κάποια νυν μέλη της εκτελεστικής και της οργανωτικής επιτροπής αλλά και αρκετά καινούργια. Μέχρι τώρα η επιτροπή λειτουργούσε χωρίς πόρους και με δύο υπαλλήλους που προήλθαν από μετάταξη.
2) Η οικονομική κρίση άγγιξε τους Αγώνες και αν συνεχιστεί τότε θεωρείται δύσκολα να βρεθούν τα εξήντα εκατομμύρια που πρέπει να προέρχονται από χορηγίες σύμφωνα με το φάκελο υποψηφιότητας για να γίνουν οι Αγώνες σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό.
3) Η απόφαση για τα δύο Μεσογειακά Χωριά (ένα στη Βαμβακουργία του Βόλου και ένα στο στρατόπεδο Τζήμ α της Λάρισας) θα αποφασιστεί στη συνεδρίαση της ΔΕΜΑ που θα γίνει στις 4 Μαρτίου στην Πεσκάρα καθώς θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των Μεσογειακών Αγώνων που θα υπάρχουν δύο Μεσογειακά Χωριά.
4) Οι Μεσογειακοί Αγώνες θα γίνουν σε Λάρισα και Βόλο από 21 Ιουνίου έως 30 Ιουνίου.
Υπήρχε και ένα σημαντικό παρασκηνιακό σημείο που πρέπει να τύχει αναφοράς και συγκεκριμένα ότι πριν τους Μεσογειακούς Αγώνες της Πεσκάρα τέλη Ιουνίου του 2009 θα γίνουν εκλογές στην ΔΕΜΑ κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να αλλάξουν και τα πρόσωπα της επιτροπής παρακολούθησης . Ο Σάκο πάντως τυγχάνει μεγάλης εκτίμησης και η αλλαγή δεν προβλέπεται αλλά από κει και πέρα εξαρτώνται τα πρόσωπα από τις εκλογές που θα γίνουν στις ολυμπιακές επιτροπές των διαφόρων χωρών (μην ξεχνάμε ότι στην Ελλάδα είχαμε αλλαγές και νέος πρόεδρος ανέλαβε ο κ. Καπράλος αντί του Κούβελου).
Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
Πρώτος ομιλητής στη συνέντευξη Τύπου που έγινε στο γραφείο Μεσογειακών Αγώνων στο «Μύλο» ήταν ο πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής Ερωτόκριτος Νεόφυτος που είπε σύστησε αρχικά όλους τους παρευρισκόμενους μια και ήταν η πρώτη επίσκεψη στη Λάρισα και στη συνέχεια είπε ότι η αντιπροσωπεία της ΔΕΜΑ επιθεώρησε τα έργα και έμεινε ευχαριστημένη από τις εγκαταστάσεις και το μέχρι τώρα χρονοδιάγραμμα.
Αναφέρθηκε στο θέμα των Μεσογειακών Χωριών τονίζοντας ότι η επιτροπή παρακολούθησης της ΔΕΜΑ έμεινε απόλυτα ευχαριστημένη από τις προτεινόμενες τοποθεσίες και σύντομα θα ανακοινωθεί το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας που θα αναλάβει το πρόγραμμα των Αγώνων.
Στη συνέχεια μίλησε ο δήμαρχος Λαρισαίων Κώστας Τζανακούλης που καλωσόρισε τους καλεσμένους και είπε ότι η συνεργασία Λάρισας και Βόλου βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο, όλα τα θέματα των Μεσογειακών Αγώνων προωθούνται και η ανακοίνωση της διαχειρίστριας εταιρίας θα λύσει πολλά προβλήματα. Τόνιζε ότι στη Λάρισα εκτός από το Μεσογειακό Χωριό στα πλαίσια της διοργάνωσης των Αγώνων θα γίνει το γήπεδο της ΑΕΛ , το διεθνές ιππικό κέντρο (στην Αβερώφειο) και ένα ακόμα κλειστό γυμναστήριο (προβλέπεται να γίνουν αγώνες χαντμπολ).
Κατόπιν το λόγο πήρε ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης που είπε ότι είναι μεγάλη επιτυχία που οι Μεσογειακοί Αγώνες γίνονται για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε δύο πόλεις και η συνεργασίας Λάρισας και Βόλου δείχνει ότι η αντιπαλότητα των δύο πόλεων ανήκει στο παρελθόν. Επίσης ότι τα έργα θα προχωρήσουν γρήγορα μια και υπάρχει άριστη συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Τέλος μίλησε ο πρόεδρος της επιτροπής παρακολούθησης των Μεσογειακών Αγώνων 2013 Μαλτέζος Λίνο Σάκο που είπε ότι είναι ευχαριστημένος από τις εγκαταστάσεις που είδε, κάποιες χρειάζονται βελτίωση ενώ κάποιες άλλες πρέπει να γίνουν αλλά υπάρχει το χρονικό διάστημα.
Στη συνέχεια τέθηκαν δύο ερωτήσεις από την «Ε» σχετικά με τα οικονομικά και τη στελέχωση του διοικητικού συμβουλίου που θα αναλάβουν τους Μεσογειακούς Αγώνες 2013.
Ο Κ. Νεόφυτος είπε τα εξής: «Είναι άγνωστο ποια πρόσωπα θα στελεχώσουν το διοικητικό συμβούλιο που θα αποτελείται από κάποια πρόσωπα που είναι ήδη στην εκτελεστική επιτροπή και ορισμένα νέα ενώ για τα οικονομικά ελπίζουμε η κρίση να μην κρατήσει μέχρι το 2013 γιατί δεν θέλουμε να κατεβάσουμε τον πήχυ. Αν μας ρωτούσατε τον Αύγουστο θα λέγαμε ότι είμαστε αισιόδοξοι ότι θα βρίσκαμε τα χρήματα αλλά τώρα περιμένουμε και εμείς να ομαλοποιηθεί η οικονομία.»
Στα αξιοσημείωτα της εκδήλωσης που έγινε είναι ότι ο Δήμος τύπωσε και μία αντιπροσωπευτική παρτίδα αναμνηστικών με το λογότυπο των Μεσογειακών Αγώνων (ποτήρια, πιάτα, βαζάκια) για να χρησιμοποιούνται για τις εκδηλώσεις που έχουν σχέση με τους Μεσογειακούς Αγώνες 2013. Το σήμα των Αγώνων η Λάρισα και ο Βόλος μπορεί να το χρησιμοποιήσουν εμπορικά μετά τους Αγώνες της Πεσκάρα.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass