ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ MONSTERS ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΕΛ

Οι Γερμανοί ξανάρθανε...

* ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΤΗΣ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΧΘΕΣ «ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ» ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΩΜΑ * «ΜΑΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΕΙ Ο ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» ΔΗΛΩΣΑΝ ΣΤΗΝ «Ε»

Δημοσίευση: 07 Φεβ 2009 22:50 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:20
Η Λάρισα χθες έγινε μια μικρή Γερμανία και η περιοχή του Αγίου Θωμά βαφτίστηκε μια μικρή... Νυρεμβέργη καθώς το μαγαζί West Side μετατράπηκε για λίγο σε μια καθαρόαιμη γερμανική μπυραρία. Μπύρες σε εντυπωσιακά ποτήρια, συνθήματα παντού, κρεμασμένα πανό, κασκόλ, φωνές και πολλά χαμόγελα. Μια πραγματική γιορτή δηλαδή που τη διοργάνωσε ο σύνδεσμος φιλάθλων της ΑΕΛ «Monsters». Ο λόγος δεν ήταν όμως πως η ομάδα σήμερα δίνει ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι με την ΑΕΚ αλλά το γεγονός πως φιλοξενούνται για μια ακόμη φορά εκπρόσωποι των Ultras Nurnberg 94, δηλαδή των φιλάθλων της ποδοσφαιρικής ομάδας της Νυρεμβέργης με τους οποίους οι Λαρισαίοι έχουν αναπτύξει στενές φιλικές σχέσεις.
Οι Γερμανοί (φίλοι της ΑΕΛ πλέον) δεν έρχονται για πρώτη φορά. Από τότε που ΑΕΛ και Νυρεμβέργη έπαιξαν μεταξύ τους για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ στο Βόλο και συγκεκριμένα στο Πανθεσσαλικό οι δύο πλευρές έχουν ανταλλάξει πολλές φορές απόψεις και εμπειρίες. Αρκετές ήταν οι φορές που αντιπροσωπείες ελληνικές και γερμανικές έχουν ταξιδέψει στις απέναντι πλευρές. Αυτές τις ημέρες έφτασαν στη Λάρισα 13 άτομα από την Νυρεμβέργη και το εντυπωσιακό είναι πως τα 9 από αυτά ήρθαν οδικώς.
ΚΟΙΝΗ Η «ΤΡΕΛΑ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ
Η «Ε» επισκέφτηκε την πολύ ζεστή χθεσινή γιορτή στον Άγιο Θωμά και συνομίλησε με κάποια από τα μέλη των Ultras. Πρώτα από όλα φυσικά μιλήσαμε με τον πρόεδρο του γερμανικού συνδέσμου τον Τζούλιους Νέουμαν και ρωτώντας τον ποιος ήταν ο λόγος που επιλέξανε τη Λάρισα και συγκεκριμένα τους Monsters για να έχουν πιο στενή επαφή μας απάντησε:
«Βασικά δεν ήταν απλά επιλογή. Ήταν μια συνέχεια και φυσική εξέλιξη των όσων προηγήθηκαν. Στον μεταξύ μας αγώνα στο Βόλο μας εντυπωσίασε το γεγονός πως μας πλησίασαν οι Monsters και ουσιαστικά μας κέντρισε το ενδιαφέρον αυτή η κίνησή τους. Στη συνέχεια υπήρξε και μια συνεργασία για το περιοδικό μας και μετά ήρθε η πρώτη επίσκεψη μελών μας στο κάμπινγκ. Έτσι ξεκίνησαν όλα»
Τι κοινά βλέπετε ανάμεσά σας;
-Σε κάθε συνάντηση βλέπουμε πόσο τρελοί είμαστε για τις ομάδες μας. Έχουμε την ίδια αρρώστια, πώς να το κάνουμε; Επίσης έχουμε μια κοινή προσέγγιση σε βασικά θέματα όπως αυτά με τους νόμους των κρατικών αρχών σχετικά με τη βία. Τέλος έχουμε το κοινό καλό να περνάμε ωραία πριν και μετά τα ματς όπως κάνουμε εδώ.
Κάνοντας μια πρόβλεψη για το σημερινό ματς με την ΑΕΚ είπε πως θα νικήσει η ΑΕΛ με 1-0.
Η ΚΕΡΚΙΔΑ ΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Λίγο πιο δίπλα από τον πρόεδρο των Utras καθόταν ο Σεμπάστιαν Γκράου που ειδικεύεται σε θέματα οργάνωσης κερκίδας. Τον ρωτήσαμε τι του έχει κάνει μεγαλύτερη εντύπωση μέχρι τώρα από τους Λαρισαίους. «Έχουν δικό τους τρόπο και διαφορετική ενέργεια» μας λέει και συνεχίζει. «Στη Γερμανία και ειδικότερα στη Νυρεμβέργη υπάρχει μια γενική στήριξη από όλο το γήπεδο και με κάποια ένταση. Εδώ στην Ελλάδα και στη Λάρισα υπάρχει το πέταλο και με τη φλόγα του δίνει πάθος για όλο το γήπεδο. Ο σχηματισμός των «κορεό» (είναι η ζωγραφική με τα πλακάτ) στη Γερμανία είναι πιο σωστά δομημένος. Στην Ελλάδα υπάρχει μια «αναρχία» σε αυτόν το τομέα αλλά αυτό είναι που δίνει και την ξεχωριστή μαγεία στη συγκεκριμένη κερκίδα.
Όταν τον ρωτήσαμε τι προβλέπει για το ματς με την ΑΕΚ είπε «2-0».
Ο Ρομέο Κόριτς που έρχεται για δεύτερη φορά στην Ελλάδα μιλώντας τελευταίος αναφέρθηκε στα όνειρα που κάνει για την ομάδα της Νυρεμβέργης. «Σαν οπαδός μιας ομάδας σαν τη Νυρεμβέργη απαιτείται να έχεις όνειρα» τόνισε και ολοκλήρωσε, «διότι όταν για ένα χρόνο έχεις αγγίξει την επιτυχία τότε για τα επόμενα δέκα θα πρέπει να δουλέψεις σκληρά». Όσον αφορά τώρα στην πρόβλεψή του για το σημερινό παιχνίδι 2-1.
Παρά τις όποιες δυσκολίες λοιπόν όπως αυτές των παράξενων νόμων και τη «ρετσινιά» που τους προσδίδουν κάποια γεγονότα οι γνήσιοι οπαδοί συνεχίζουν να μάχονται για τα παραδοσιακά αγαθά των φιλάθλων. Αυτά της απλής χαράς του γκολ, της γευστικής γουλιάς μιας καλής μπύρας και την έμπνευση ενός ωραίου και πρωτοποριακού συνθήματος. Μιας ωραίας εκδρομής. Οι οπαδοί που αντιστέκονται, οι οπαδοί που επιμένουν...
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass