ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Ποινή 6 αγωνιστικών και πρόστιμο 500 ευρώ στον Αμπελωνιακό

ΕΝΩ ΟΙ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΙ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 300 ΕΥΡΩ

Δημοσίευση: 06 Φεβ 2009 2:28 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:20
Ποινή έξι αγωνιστικών αποκλεισμού της έδρας (3+3 λόγω υποτροπής) και προστίμου 500 ευρώ επέβαλε ομόφωνα χθες το Δ.Σ. της ΕΠΣΛ. στην ομάδα του Αμπελωνιακού για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο κυριακάτικο παιχνίδι με την Ελασσόνα. Στη δε ομάδα της Ελασσόνας επεβλήθη πρόστιμο 300 ευρώ για τα όσα εις βάρος της αναφέρονται στο Φ.Α.
Η παραπάνω απόφαση ελήφθη μετά τη χθεσινή απολογία των εκπροσώπων των δύο ομάδων και αφού τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΣΛ έλαβαν υπόψη τα όσα αναφέρονται στο Φ.Α. και στην έκθεση του παρατηρητή αγώνα.
Οι προσπάθειες των ανθρώπων του Αμπελωνιακού επικεντρώθηκαν στο να πείσουν τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΣΛ ότι οι ευθύνες για τα όσα θλιβερά διαδραματίστηκαν το απόγευμα της Κυριακής στο γήπεδο Ελασσόνας αναλογούν το ίδιο και στις δύο ομάδες.
«…Μπήκαν οι Αμπελωνίτες και έκαναν ό,τι έκαναν και αναλαμβάνω την ευθύνη και τιμωρήστε με όσο θέλετε. Μπήκαν όμως και στοιχεία της Ελασσόνας γι’ αυτό πρέπει να τιμωρηθεί και η Ελασσόνα αν τιμωρηθούμε εμείς. Γιατί έκαναν ακριβώς το ίδιο παράπτωμα για μένα…» υποστήριξε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Αμπελωνιακού κ. Ψύρρας που πρόσθεσε στη συνέχεια της απολογίας του τα εξής:
«…Κάναμε υπερπροσπάθεια και οι δύο πλευρές, αλλά στο τέλος εμείς είμαστε εκτεθειμένοι. Αλλά δεν μπορώ να δεχτώ ότι ο Αμπελώνας έκανε το κάτι παραπάνω από την Ελασσόνα ή το κάτι λιγότερο…
… Αν θέλουμε να λέμε την αλήθεια αν αναλαμβάνουμε τις ευθύνες των ξένων, όχι των φιλάθλων της Ελασσόνας και του Αμπελωνιακού δηλαδή των Λαρισαίων και των Θεσσαλονικέων που ήρθαν την ευθύνη πρέπει να την πάρουν η Ελασσόνα και ο Αμπελωνιακός. Εγώ λέω ότι δεν υπάρχει ομάδα που να έχει λιγότερη ευθύνη…
…Εμείς επιτρέψαμε τους Λαρισαίους να ‘ρθουν στην Ελασσόνα, τα παιδιά επιτρέψανε τους ΠΑΟΚτζήδες να μπουν μέσα. Το ίδιο πράγμα. Οι Ελασσονίτες έριξαν κροτίδες στον έναν βοηθό και εμείς στο άλλον. Το ίδιο πράγμα. Μπαίνουν μέσα οι Λαρισαίοι και σπάζουν αν θέλετε τα κεφάλια των Ελασσονιτών και μετά μπαίνουν μέσα οι Ελασσονίτες και σπάνε τα κεφάλια τα δικά μας. Πάλι το ίδιο πράγμα...» επισήμανε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Αμπελωνιακού, ενώ από την πλευρά του ο γενικός αρχηγός της ομάδας Γιάννης Πούλιος, επισήμανε:
«Με τα δυναμιτάκια και τα αντικείμενα που έπεσαν δεν έχει καμία σχέση ο Αμπελωνιακός. Η Ελασσόνα καταρχήν έπρεπε να προστατέψει και εμάς. Εγώ είμαι 40 χρόνων και μπουνιές και κλοτσιές έφαγα εκεί μέσα. Ξέρετε γιατί; Γιατί πήγα να προστατεύσω τους παίκτες μου που έκαναν προθέρμανση για να μπουν μέσα και το βοηθό προπονητή…
…Έπρεπε να γίνουν όλα από την αρχή σωστά. Να πάρουμε εμείς τη μικρή κερκίδα. Εμείς δεν είχαμε καμία σχέση μ’ αυτούς που ήταν εκεί πάνω. Οι φίλαθλοι οι δικοί μας ήταν όλοι πίσω από τον πάγκο το δικό μας…
***
Σε ό,τι αφορά στην Ελασσόνα ο πρόεδρος κ. Φώλλας παραδέχθηκε τα περί ρίψης κροτίδων αρνήθηκε όμως ότι υπήρξε αντεπίθεση Ελασσονιτών προς Αμπελωνίτες και ρίψη αντικειμένων προς αυτούς. Αναφέρθηκε επίσης στις προσπάθειες που έκανε τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι συνεργάτες του για την αποφυγή των επεισοδίων και τη βοήθεια που προσέφεραν όταν τους ζητήθηκε από τον κ. Ψύρρα. Επισήμανε την επίθεση που δέχθηκε από άτομα που κατήλθαν από το λεωφορείο των φιλάθλων του Αμπελωνιακού, ενώ σχετικά με τις ευθύνες των επεισοδίων τόνισε:
«…Μας αναλογεί το λιγότερο μερίδιο ευθύνης και στον Αμπελωνιακό αναλογεί η ευθύνη ότι κάποια από αυτά τα στοιχεία ήταν μέσα στο λεωφορείο του Αμπελωνιακού. Πουθενά αλλού δεν ρίχνω ευθύνες στον Αμπελωνιακό. Ο κ. Ψύρρας ήταν κύριος σε όλα του όπως πιστεύω ότι και η διοίκηση της Ελασσόνας ήταν εντάξει σε όλα της...
…Ούτε θέλουμε να κρεμάσουμε τον Αμπελωνιακό ούτε την Ελασσόνα, ούτε έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. Ό,τι είδατε, όποιοι είδατε κρίνετέ τα και αποφασίστε...».
* * *
Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΠΣΛ, το «παρών» έδωσαν οι κ. Παπαγεωργίου, Κουτσογιάννης (σ.σ. δεν συμμετείχε στη λήψη της απόφασης λόγω εντοπιότητας), Μανώλης, Πουλαράκης, Κυριτσάκας, Γρηγορίου, Βλάγκας, Νταβαρούκας και Λεωνιδάκης. Από την πλευρά των σωματείων, εκτός των προαναφερθέντων, παρευρέθησαν από τον Αμπελωνιακό οι κ. Συκιώτης και Λάνταβος και από την Ελασσόνα οι κ. Κοντογιάννης, Τσιτσιμπής και Παναγιωτίδης.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass