Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΗΣ ΑΕΛ ΜΑΡΙΝΟΣ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΦΗ (4.45 μ.μ. NS1)

Αλλάζει πρόσωπα και τακτική

* ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΕΥΡΑ ΚΑΤΣΙΑΡΟΣ ΚΑΙ ΒΕΝΕΤΙΔΗΣ

Δημοσίευση: 31 Ιαν 2009 2:32 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:17
Ένα από τα πιο καθοριστικά παιχνίδια στη μάχη για την κατάκτηση της πέμπτης θέσης δίνει σήμερα η ΑΕΛ στην Κρήτη, καθώς στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής ημέρας της Σούπερ Λίγκα αντιμετωπίζει τον ΟΦΗ (4.45 Nova Sports 1) σε έναν αγώνα που αν τον κερδίσει τότε θα κάνει αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση μιας θέσης στην πρώτη πεντάδα που οδηγεί στα πλέι οφ, ενώ και η ισοπαλία δεν θα θεωρηθεί αποτυχία.
Η αποστολή της λαρισινής ομάδας είναι αρκετά δύσκολη, αφού οι Κρητικοί παίζουν το «τελευταίο τους χαρτί» για την παραμονή στην κατηγορία. Με ήττα είναι σχεδόν βέβαιο ότι του χρόνου θα αγωνίζονται στη Β΄ εθνική κατηγορία.
Αυτό το έχει συνειδητοποιήσει ο τεχνικός της ομάδας Μαρίνος Ουζουνίδης, και οι παίκτες τής ομάδας και είναι αποφασισμένοι στο βροχερό Ηράκλειο να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους.
Λόγω της ιδιαιτερότητας του σημερινού αγώνα ο προπονητής αποφάσισε να κάνει αλλαγές σε πρόσωπα και τακτική, σε σχέση με τους προηγούμενους αγώνες, αλλαγές οι οποίες «πηγάζουν» και από τα προβλήματα που υπάρχουν, καθώς λόγω τιμωρίας δεν θα παίξει ο Σαρμιέντο και λόγω τραυματισμού ο Γκουέλα με τον Νταμπίζα.
Συγκεκριμένα κάτω από τα δοκάρια θα είναι η... «σταθερή αξία» της φετινής περιόδου, ο Στέφανος Κοτσόλης, στην άμυνα δεξιά θα παίξει ο Μπουκουβάλας αντί του Βέμπερ που στα τελευταία παιχνίδια δεν πήγε καλά, στο κέντρο της άμυνα, όπως και στο προηγούμενο παιχνίδι στο Αλκαζάρ με αντίπαλο τον Πανσερραϊκό (1-1) θα είναι ο Κώτσιος με τον Ααράμπ και στο αριστερό άκρο ο Κατσιαρός που όποτε έπαιξε πρόσφερε σημαντικές υπηρεσίες.
Στο κέντρο για πρώτη φορά θα υπάρχου ουσιαστικά πέντε παίκτες. Αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν οι: Ιγγλέσιας και Κυριακίδης, δεξιά ο Γιαννακόπουλος και αριστερά ο Βενετίδης (αυτή θα είναι η μεγάλη έκπληξη στην αριστερή πλευρά που αναφέραμε χθες), ενώ πιο μπροστά θα παίξει ο Φωτάκης (υπάρχει μικρή περίπτωση να παίξει και ο Ίλιτς που διαρκώς βελτιώνεται), ενώ στην επίθεση θα είναι ο Ζουράφσκι. Ουσιαστικά, ο Ουζουνίδης αφήνει το 4-3-3, με το οποίο η ΑΕΛ αγωνίζονταν από την αρχή της σεζόν, και θα παίξει με 4-5-1, όπου θα δοθεί αυξημένη βαρύτητα στα άκρα με τους Γιαννακόπουλο και Βενετίδη με στόχο να εκμεταλλευτεί στην κόντρα επίθεση τους χώρους που θα αφήσουν οι παίκτες του ΟΦΗ, που λόγω βαθμολογικής ανάγκης αναμένεται να πιέσουν πολύ και... πιθανότατα πολλές φορές να ξεχνούν τα αμυντικά τους καθήκοντα.
Στην αποστολή, που από χθες βρίσκεται στο Ηράκλειο, έχουν συμπεριληφθεί ακόμα εκτός των προαναφερομένων και οι εξής παίκτες: Βράνιτς, Φεράρι, Βέμπερ, Κυριάκος, Βλασόπουλος, Πάρα, και Τσίγκας.
Στα αξιοσημείωτα ο αποκλεισμός του Ρομπέρ για μια ακόμα φορά, που ακόμα και τώρα γίνονται προσπάθειες να λυθεί το συμβόλαιό του προκειμένου οι «βυσσινί» να μπορέσουν να κάνουν μία ακόμα μεταγραφή.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Γιώργος Γιαννόπουλος του Συνδέσμου Διαιτητών Αθηνών θα διευθύνει τη σημερινή αναμέτρηση της ΑΕΛ με τον ΟΦΗ στο Παγκρήτιο, έχοντας για βοηθούς τους Ν. Φαντόπουλο (Πειραιά) και Α. Καρατζίκα (Αθηνών). Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Ηλίας Σπάθας του Συνδέσμου Πειραιά.
ΜΕ ΣΤΟΛΙΤΣΑ
Με το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, τον Σέρβο επιθετικό, Ίλια Στόλιτσα, που δεν έχει κάνει με την κρητική ομάδα ούτε μία προπόνηση (!) στη σύνθεσή του θα υποδεχτεί ο ΟΦΗ την ΑΕΛ σήμερα στον πιο καθοριστικό αγώνα για την παραμονή του στην κατηγορία.
Η χθεσινή προπόνηση αφιερώθηκε σε ασκήσεις με μπάλα, ασκήσεις τακτικής, σουτ, σέντρες στους τερματοφύλακες, ενώ ο τεχνικός κ. Μαντζουράκης (πέρασες και από την ΑΕΛ τόσο ως προπονητής όσο και ως παίκτης) έδωσε ιδιαίτερη σημασία και στις στημένες φάσεις.
Οι 20 παίκτες που αποτελούν την αποστολή για τον σημερινό αγώνα είναι οι: Μάλαρζ, Κασμερίδης, Μπαρκαουάν, Μπερτίν, Μπεθάρες, Κορνέα, Δημούτσος, Ερέρα, Κοστόφσκι, Λάμεσιτς, Πακίτο, Πόποβιτς, Σίμιτς, Σουλεάπ, Στόλιτσα, Κουνενάκης, Μανούσος, Ρουμπάκης, Σφακιανάκης και Ταραλίδης.
Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ
Εικοσιένα αναμετρήσεις έχουν γίνει στην έδρα του ΟΦΗ μεταξύ της κρητικής ομάδας και της ΑΕΛ σε επίπεδο πρωταθλήματος. Η τελευταία φορά που η ΑΕΛ έφυγε με νίκη από το Ηράκλειο ήταν στις 12 Απριλίου 1995 με το γκολ του Στέφαν Στόικα στο 2ο λεπτό. Τα τελευταία χρόνια που οι «βυσσινί» επέστρεψαν εκ νέου στη μεγάλη κατηγορία μετρούν 2 ισοπαλίες και μια ήττα στο Παγκρήτιο στάδιο. Συνολικά η ΑΕΛ στις 21 αναμετρήσεις στην έδρα των Κρητικών μετράει 3 νίκες 7 ισοπαλίες και 11 νίκες.
Αναλυτικά η προϊστορία των τριών παιχνιδιών που δόθηκαν από τη στιγμή που επανήλθε η ΑΕΛ στην Α΄ εθνική κατηγορία στην έδρα του ΟΦΗ έχει ως ακολούθως:
02/12/07 10η ΟΦΗ – ΑΕΛ   0-0
04/11/06 09η ΟΦΗ – ΑΕΛ   0-0
16/10/05 06η ΟΦΗ – ΑΕΛ   3-2
2΄, 20΄, 74΄Μαχλάς / 64΄Κυπαρίσσης, 85΄Αλωνεύτης
ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Το ντέρμπι που θα διεξαχθεί αύριο (19:00) στο ΟΑΚΑ, ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, δεσπόζει από το πρόγραμμα της 20ής αγωνιστικής, με την οποία συνεχίζεται το πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Στο «στρατόπεδο» της ΑΕΚ η κατάσταση δεν είναι καλή, αφού μετά τις πρόσφατες διοικητικές εξελίξεις και την αβεβαιότητα στον συγκεκριμένο τομέα, ακολούθησε το σοβαρό επεισόδιο στην προπόνηση της Πέμπτης με τους Τζιμπούρ και Σκόκο να «έρχονται στα χέρια». Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς προσπάθησε και εν μέρει κατάφερε να ηρεμήσει τα πνεύματα, προτάσσοντας την κρισιμότητα του ντέρμπι με τους πρωταθλητές. Σε αγωνιστικό επίπεδο, η ΑΕΚ προέρχεται από μία πολύ καλή εμφάνιση και νίκη 3-0 επί του Πανιωνίου, γεγονός που κρατά τους παίκτες σε εγρήγορση για την αναμέτρηση της Κυριακής. Από την άλλη πλευρά και με εξαίρεση τον τραυματία Στολτίδη, ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Ο νεοαποκτηθείς Ματ Νταρμπισάιρ, μάλλον θα μείνει εκτός αποστολής, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» θα παραταχθούν στο ΟΑΚΑ, με τον «αέρα» των 11 βαθμών που τους χωρίζουν από τους διώκτες τους και με στόχο να αποδείξουν ότι δικαίως είναι το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.
 Το πρόγραμμα και η βαθμολογία, έχουν ως εξής:
ΣΗΜΕΡΑ
16:45 ΟΦΗ-Λάρισα NOVA1
19:00 Ηρακλής-Αρης NOVA
ΑΥΡΙΟ
15:00 Πανιώνιος-Πανθρακικός
15:00 Πανσερραϊκός-Θρασύβουλος
16:45 Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός ALPHA
16:45 ΠΑΟΚ-Εργοτέλης NOVA
19:00 Ξάνθη-Αστέρας Τρίπολης ΝΕΤ
19:00 ΑΕΚ-Ολυμπιακός NOVA
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ολυμπιακός           33-8    48
2. ΠΑΟΚ         21-9    37
3. Παναθηναϊκός        34-14 36
4. ΑΕΚ            24-16 34
5. Λάρισα       24-18 27
6. Πανιώνιος 23-25 25
7. Πανθρακικός         12-18 25
8. Άρης           14-18 25
9. Ξάνθη         13-12 24
10. Εργοτέλης           21-28 23
11. Ηρακλής 15-19 22
12. Λεβαδειακός       16-18 22
13. Αστέρας Τρ.        19-20 20
14. ΟΦΗ         20-33 14
15. Θρασύβουλος     16-32 13
16. Πανσερραϊκός     10-27 12
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass