ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΑΕΛ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (2-1)

Αστέρας ήταν ο Κοτσόλης

* ΚΑΙ Η ΑΕΛ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ

Δημοσίευση: 12 Ιαν 2009 3:06 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:11
Αστέρας ήταν ο Στέφανος Κοτσόλης στο χθεσινό αγώνα της ΑΕΛ με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης που έγινε στο Αλκαζάρ και η Λαρισινή ομάδα κέρδισε τους Αρκάδες με 2-1 και πλέον βρίσκεται μετά τη χθεσινή αγωνιστική στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα που οδηγεί στη μάχη των πλέι οφ.
Ο «βυσσινί» τερματοφύλακας έκανε δύο εκπληκτικές αποκρούσεις στο 16’ σε εκτέλεση φάουλ του Φλάβιο και στο 62’ σε κεφαλιά του Νταμόντε που με την πρώτη κράτησε το 0-0 και με τη δεύτερη το 1-0 και έδωσε τη σιγουριά στους συμπαίκτες του να «ανοίξουν» το σκορ αρχικά με τον Ζουράφσκι (38’) που πήρε και βοήθεια από τον... τερματοφύλακα του Αστέρα Τρίπολης Αμπάρη με την έξοδο απελπισίας και να διπλασιάσουν τα τέρματα με τον Φωτάκη (70’). Από κει και πέρα έστω και αν οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη δεν έπαιξαν ποδόσφαιρο αξιώσεων πήραν τη νίκη με 2-1 καθώς ο Αστέρας μείωσε στις καθυστερήσεις του αγώνα με γκολ του Καούνου.      
Η ΑΕΛ μετά από δεκαεπτά αγωνιστικές δείχνει ότι μπορεί να ελπίζει για μια πολύ καλή πορεία μια και με αρκετά προβλήματα καταφέρνει να αντεπεξέρχεται στους αγώνες του πρωταθλήματος. Και αν λάβουμε υπ’ όψιν ότι θα υπάρξει σημαντική ενίσχυση μέχρι τέλη Ιανουαρίου που τελειώνει η μεταγραφική περίοδος τότε οι «βυσσινί» είναι αισιόδοξοι ότι θα τελειώσουν το πρωτάθλημα στις πρώτες πέντε θέσεις του βαθμολογικού πίνακα που είναι ο φετινός στόχος και ο τεχνικός Μαρίνος Ουζουνίδης προτιμά να το ψιθυρίζει παρά να το φωνάζει για να κάνει το χατίρι των οπαδών. Άλλωστε πετυχαίνεις πιο εύκολα ένα στόχο όταν δεν το φωνάζεις.... 
 Το χθεσινό παιχνίδι ήταν σημαντικό που η ΑΕΛ το κέρδισε από βαθμολογικής άποψης αλλά και ψυχολογικής (ιδίως μετά την εκτός έδρας ισοπαλία με τον Θρασύβουλο που έφερε και αποδοκιμασίες από μερίδα οπαδών) και «σκέπασε» την άσχημη απόδοση της ομάδας που προκάλεσε και στο διάστημα 45-70 τη δυσαρέσκεια των Λαρισαίων φιλάθλων.
Αυτό που χρειάζεται η ΑΕΛ είναι ενίσχυση και περισσότερες λύσεις αφού από δω και πέρα θα υπάρχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις σε δύο ταμπλό (πρωτάθλημα και κύπελλο) και τα προβλήματα από τιμωρίες και τραυματισμούς θα είναι αυξημένα.
Πάντως από το χθεσινό παιχνίδι εκτός του Στέφανου Κοτσόλη που φέτος κάνει εκπληκτική χρονιά (ελπίζουμε να τον βλέπει και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Ότο Ρεχάγκελ) θετικό ήταν το γεγονός της αγωνιστικής ανόδου του Ααράμπ και του Ζουράφσκι (που πέτυχε το τέταρτο φετινό του τέρμα).
Από την άλλη πλευρά ο Αστέρας Τρίπολης που ήρθε στη Λάρισα με ελλείψεις δύσκολα θα αποφύγει τις περιπέτειες.
Αρνητικό γεγονός αποτελεί ότι υπήρξε μικρή προσέλευση θεατών μια και βρέθηκαν περίπου 4.000 φίλαθλοι και είχαμε αρνητικό φετινό ρεκόρ εισιτηρίων για εντός έδρας αγώνα(2090, το προηγούμενο ήταν 2091 με την Ξάνθη στην τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος).
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Μαρίνος Ουζουνίδης ξεκίνησε το παιχνίδι με δύο αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι που έδωσαν οι «βυσσινί» με τον Θρασύβουλο την περασμένη Κυριακή καθώς στη θέση του Φεράρι αγωνίστηκε ο Νταμπίζας και του Κυριακίδη, ο Ιγγλέσιας αλλά τη γνωστή τακτική 4-3-3.
Συγκεκριμένα κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κοτσόλης, στην άμυνα οι: Βέμπερ (δεξιά), Νταμπίζας, Ααράμπ, Βενετίδης (αριστερά) στη μεσαία γραμμή οι : Ιγγλέσιας (αμυντικό χαφ), Σαρμιέντο (αριστερά), Φωτάκης (δεξιά) και στην επίθεση οι: Γκουέλα (δεξιά), Ζουράφσκι (στο κέντρο) και Πάρα (αριστερά).
Από την άλλη ο τεχνικός του Αστέρα Τρίπολης Νίκος Κωστένογλου τοποθέτησε κάτω από τα δοκάρια τον Αμπάρη, στην άμυνα τους: Εστέβες (δεξιά), Ψωμά, Λαζαρίδη, Κανακούδη(αριστερά), στη μεσαία γραμμή τους: Φλάβιο (δεξιά), Μπαστία, Λαδάκη και Ρόκα ενώ στην επίθεση είχε τους Ζαϊρί και Καούνο (σύστημα 4-4-2).
Η ΑΕΛ από την αρχή του αγώνα πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων μια και ήθελε τη νίκη για να βρεθεί σε θέση…πεντάδας, όμως την πρώτη καλή ευκαιρία την έχασε ο Αστέρας αλλά έπεσε πάνω σε…αστέρα τερματοφύλακα τον Κοτσόλη.
Η πίεση των «βυσσινί» συνεχίστηκε και αν στο 34’ στο σουτ του Γκουέλα η μπάλα βρήκε το εξωτερικό μέρος των διχτύων στο 38’ ο Ζουράφσκι σημάδεψε σωστά στην εκτέλεση φάουλ του Φωτάκη και στην…έξοδο (αυτή του ιστορικού Μεσολογγίου ήταν καλύτερη από τους πολιορκημένους…) του Αμπάρη. Και μάλιστα τη στιγμή που η ΑΕΛ πέτυχε το πρώτο γκολ αγωνιζόταν με δέκα παίκτες λόγω τραυματισμού του Γκουέλα που τον κράτησε εκτός αγωνιστικού χώρου για τρία λεπτά.
Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου η ΑΕΛ είχε τα ηνία του αγώνα χωρίς κανένα πρόβλημα.
Στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου οι παίκτες του Ουζουνίδη παρουσίασαν πολύ άσχημο πρόσωπο, εκνεύρισαν τους φιλάθλους και αν δεν επιτεύχθηκε τέρμα από τον Αστέρα Τρίπολης αυτό οφειλόταν στον Κοτσόλη που στο 62’ από δύο μέτρα νίκησε το Νταμόντε κάνοντας την απόκρουση του αγώνα.
Και εκεί που οι φιλοξενούμενοι πλησίαζαν κοντά στην ισοφάριση ένας υπέροχος συνδυασμός των παικτών της ΑΕΛ έφεραν αρχικά τον Ζουράφσκι σε πλεονεκτική θέση που σημάδεψε την πλάτη του Κανακούδη αλλά ο Φωτάκης σημάδεψε τα δίχτυα του Αμπάρη και έκανε το 2-0 (70’).
Και στο τελευταίο εικοσάλεπτο η ΑΕΛ πλησίασε σε ένα τρίτο γκολ που όμως αυτό δεν ήρθε από τους γηπεδούχους αλλά από τους φιλοξενούμενους και το πέτυχε ο Καούνος στις καθυστερήσεις του αγώνα.(90’+2’)    
Ίσως το γκολ αυτό να ήταν μια δικαίωση για τον Ζαϊρί που έκανε ότι ήθελε τον Βέμπερ και κάθε του σέντρα ήταν μισό γκολ αλλά όταν λείπουν καλοί επιθετικοί όπως ο Τσέζαρεκ και ο Φιλομένο δύσκολα μπαίνει γκολ ενώ πρέπει να επαινέσουμε και την πολύ καλή απόδοση του ήρωα του αγώνα Στέφανου Κοτσόλη και του Ναΐμ Ααράμπ που μάλλον γίνεται από...αναπληρωματικός μόνιμος με δεδομένη την απουσία του Κώτσιου μέχρι τέλος του μήνα και δικαιώνει τον Ουζουνίδη που τον έφερε το καλοκαίρι.
Οι δύο αλλαγές του Ουζουνίδη, Κυριάκος αντί Γκουέλα και Κατσιαρός αντί Βενετίδη ήταν αναγκαστικές λόγω τραυματισμών ενώ η τρίτη Κυριακίδης αντί Πάρα για χρονική σκοπιμότητα.  
ΦΑΣΕΙΣ...ΓΚΟΛ
5’: Μακρινό σουτ του Ζαϊρί αποκρούει εντυπωσιακά ο Κοτσόλης.
11’: Από δεξιά κάνει σέντρα ο Γκουέλα κάνει κεφαλιά ο Πάρα από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά η μπάλα βρίσκει την πλάτη του Λαζαρίδη και καταλήγει στον Αμπάρη.
13’: Σουτ απ’ αριστερά του Πάρα έξω από τη μεγάλη περιοχή στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
16’: Εκτέλεση φάουλ από τον Φλάβιο αποκρούει εντυπωσιακά ο Κοτσόλης στο δεξί «Γ» της εστίας του.
18’: Ο Ρόκας κάνει σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής μπλοκάρει την μπάλα ο Κοτσόλης που ήταν σε καλή θέση.
19’: Κάθετη πάσα του Πάρα στον Ζουράφσκι αλλά το σουτ που κάνει μπλοκάρει ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων. Στη συνέχεια αυτός σε πίεση του Πάρα πιάνει δύο φορές την μπάλα και ο Ζωγράφος δίνει έμμεσο φάουλ λίγο μέσα από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής. Το εκτελεί ο Πάρα(δεχόμενος πάσα από τον Φωτάκη) αλλά η μπάλα βρίσκει το «τείχος» των παικτών του Αστέρα.
30’: Από δεξιά ο Ζουράφσκι κάνει σέντρα αλλά ο Φωτάκης και ο Βενετίδης δεν μπορούν να γίνουν κάτοχοι της μπάλας ενώ ήταν αμαρκάριστοι και αποκρούει ο Εστέβες.
34’: Ατομική προσπάθεια του Γκουέλα από δεξιά και το σουτ που κάνει βρίσκει το εξωτερικό μέρος των διχτύων του Αμπάρη.
38: Από αριστερά εκτελεί φάουλ ο Φωτάκης και ο Ζουράφσκι από το σημείο του πέναλτι με ωραία κεφαλιά κάνει το 1-0.     
39: Κάθετη πάσα του Λαζαρίδη στον Καούνο αλλά προλαβαίνει ο Κοτσόλης και αποκρούει με τα πόδια σε πλάγιο άουτ.
44’: Μπαλιά ο Γκουέλα στον Σαρμιέντο που από το ύψος της μεγάλης περιοχής πιάνει σουτ αλλά μπλοκάρει ο Αμπάρης.
47’: Σουτ του Λαδάκη από μακριά καταλήγει άουτ.
48’: Κάθετη πάσα του Πάρα τον Φωτάκη που από καλή θέση σουτάρει αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
62’: Από δεξιά ο Φλάβιο εκτελεί φάουλ και ο Νταμόντε από το ύψος της μικρής περιοχής πιάνει κεφαλιά και ο Κοτσόλης αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ.
67’: Μακρινό σουτ του Φελίσιο στέλνει την μπάλα άουτ.
70’: Μπαλιά του Πάρα στον Ζουράφσκι που μόνος από το σημείο του πέναλτι σουτάρει στην πλάτη του Κανακούδη και στη συνέχεια η μπάλα καταλήγει στον Πάρα που τροφοδοτεί τον Φωτάκη και από αριστερά μέσα στη μεγάλη περιοχή κάνει το 2-0.   
72’: Μπαλιά του Ζουράφσκι στον Κυριάκο που κάτω από την πίεση του Λαζαρίδη μπαίνει μέσα στη μεγάλη περιοχή αλλά σουτάρει άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Αμπάρη.
74’: Σουτ του Βέμπερ από το ύψος της μεγάλης περιοχής μπλοκάρει ο Αμπάρης.
81’: Ο Καούνος κάνει σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά αποκρούει ο Κοτσόλης.
84’: Μακρινό σουτ του Φωτάκη αλλά αποκρούει εντυπωσιακά ο Αμπάρης.
86’: Ο Φλάβιο από το κέντρο του γηπέδου βλέποντας τον Κοτσόλη έξω από την εστία του σουτάρει αλλά στέλνει την μπάλα μόλις άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
90’+2’: Ο Ζαϊρί από αριστερά κάνει σέντρα και ο Καούνος με κεφαλιά μπροστά από τον Ααράμπ κάνει το 2-1.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Ο Κοτσόλης ήταν ο κορυφαίος της ΑΕΛ και δίχως αμφιβολία ο καλύτερος παίκτης που έχει φέτος η ΑΕΛ, ο Βέμπερ ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα από τον Ζαϊρί που τον έκανε ό,τι ήθελε, ο Ααράμπ ήταν αρκετά καλός ενώ ο Νταμπίζας δεν ήταν σε υψηλό επίπεδο. Από αριστερά ο Βενετίδης δεν πήγε τόσο καλά όσο μας έχει συνηθίσει ενώ ο αντικαταστάτης του Κατσιαρός φάνηκε ότι του λείπουν παιχνίδια. 
Ο Ιγγλέσιας δεν ήταν καλός όπως γενικότερα όλη η μεσαία γραμμή δηλαδή και ο Σαρμιέντο με τον Φωτάκη (ο τελευταίος πέτυχε το δεύτερο γκολ και αυτό ασφαλώς ήταν το πιο θετικό στοιχείο που είχε η τριάδα της μεσαίας γραμμής).
Ο Ζουράφσκι πήγε πολύ καλά και ήταν το καλύτερο φετινό του παιχνίδι (ίσως να ήθελε να δώσει απάντηση και σε κάποιους που παρερμήνευσαν τις δηλώσεις του και προσπαθούσε να πείσει τους συμπαίκτες του στα αποδυτήρια ότι μερικά απ’ αυτά που του καταλογίστηκαν ήταν διαφορετικά. Παράδειγμα, άλλο διαφορετικοί περιφερειακοί επιθετικοί και άλλο χειρότεροι όπως μερικοί απέδωσαν. Τι να κάνουμε τα πολωνικά είναι δύσκολη γλώσσα). Ο Πάρα πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις όπως και ο Γκουέλα.
Ο Κυριάκος τα έδωσε όλα ενώ ο Κυριακίδης αγωνίστηκε λίγο και δεν κρίνεται. 
***
Από τον Αστέρα Τρίπολης καλύτερος ήταν ο Ζαϊρί που το καλοκαίρι οι πληροφορίες τον θέλουν να πηγαίνει στον Ολυμπιακό και ακολούθησαν ο Φλάβιο με τον Ρόκα που εξέθεσαν Σαρμιέντο και Φωτάκη στη μεσαία γραμμή μια και εκεί υπήρχε το πρόβλημα στη χθεσινή ΑΕΛ σε μεγάλο διάστημα του παιχνιδιού.  
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής της αναμέτρησης κ. Ζωγράφος (Αθηνών) πέρασε απαρατήρητος και απόλυτα πετυχημένος στο έργο του όπως και οι δύο βοηθοί του Παπαδόπουλος και Βασιλειάδης του συνδέσμου Θεσσαλονίκης. 
Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Φωτάκης, Νταμπίζας, Νταμόντε
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΛΑΡΙΣΑ (Ουζουνίδης): Κοτσόλης, Βενετίδης (73` Κατσιαρός), Νταμπίζας, Γκουέλα (65` Κυριάκος), Πάρα Φακούντο (89` Κυριακίδης), Σαρμιέντο, Φωτάκης, Ααράμπ, Ιγκλέσιας, Βέμπερ, Ζουράφσκι.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Κωστένογλου): Αμπάρης, Εστέβες, Λαζαρίδης, Κανακούδης, Φλάβιο, Ψωμάς, Μπαστιά (46’ Νταμόντε), Λαδάκης (65’ Φάμπιο), Ζαϊρί, Καούνος, Ρόκας (80’ Στρατάκης).
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 2.090, ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ:18.045
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass