ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΑΕΛ-ΓΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ (17.00)

Ποδαρικό στο 2009 με το λαρισινό «el classico»

*Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΛΑΡΙΣΙΝΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΡΧΙΣΕ *ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ

Δημοσίευση: 03 Ιαν 2009 1:37 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:09
 Μετά το «ντέρμπι» ΠΣΑΚ- ΕΟΚ που έλαβε τέλος τη σκυτάλη παίρνει σήμερα ένα άλλο μεγάλο ντέρμπι. Ο λόγος για το λαρισινό «el classico» ανάμεσα στην Ολύμπια και την ΑΕΛ ΓΣ που θα διεξαχθεί στις 17.00 στο κλειστό της Νεάπολης στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής του μπάσκετ.Οι αναμετρήσεις της Ολύμπια με την ΑΕΛ ΓΣ (και αντίστροφα) αποτελούν τα τελευταία χρόνια σημείο αναφοράς στα αθλητικά δρώμενα της πόλης και μονοπωλούν το ενδιαφέρον των φίλων του μπάσκετ και όχι μόνο. Πρόκειται για τη γιορτή του λαρισινού μπάσκετ που αναμένεται να προσφέρει πολλές συγκινήσεις αλλά και θέαμα ανάλογο των δυνατοτήτων των δύο αντιπάλων, μέσα σε μία ατμόσφαιρα πραγματικά εντυπωσιακή.Η τυπικά γηπεδούχος ομάδα της Ολύμπια θα παραταχθεί στο παιχνίδι με τους Σιγγούνα-Μπέσλερ να δίνουν κανονικά το «παρών» σε αντίθεση με τον Μίρσα Κούρτοβιτς που κάποιες ενοχλήσεις στο γόνατο κάνουν αμφίβολη τη συμμετοχή του στο ντέρμπι.
Από την άλλη πλευρά οι «βυσσινί» θα παραταχθούν εν πλήρη δυνάμει καθώς οι Κόμματος, Αποστολίδης, Λαμπρόπουλος και Καραδολάμης ξεπέρασαν τα προβλήματα των τραυματισμών τους και τέθηκαν στη διάθεση του «τίγρη».
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ:
«ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ»
«Μπορεί να μην έχουμε στην διάθεσή μας τον Κούρτοβιτς, αλλά επέστρεψαν ο Σιγγούνας και ο Μπέλσερ και έτσι νιώθουμε πιο γεμάτοι συγκριτικά με τα προηγούμενα παιχνίδια, ενώ και ο Καραποστόλου έχει αφομοιώσει τον τρόπο παιχνιδιού μας» ήταν τα πρώτα λόγια του προπονητή των «πορτοκαλί», Γιώργου Μπαρτζώκα, για το σημερινό λαρισινό «el classico», ο οποίος κατέληξε:
«Από κει και πέρα, για μας δεν έχει ιδιαιτερότητα το παιχνίδι αυτό με την ΑΕΛ. Δεν το βλέπουμε σαν τοπικό ντέρμπι, το αντιμετωπίζουμε ως ένα παιχνίδι στο γήπεδό μας, το οποίο πρέπει να κερδίσουμε. Σεβόμαστε τον αντίπαλο, αλλά είναι ένας αγώνας εντός έδρας και θέλουμε να αξιοποιήσουμε το πλεονέκτημα αυτό για να φτάσουμε στη νίκη».
Από την πλευρά του ο Παντελής Παπαϊωακείμ, τόνισε: «Τα παιχνίδια Ολύμπια-ΑΕΛ είναι ιδιαίτερα και δεν επηρεάζονται από την αγωνιστική και βαθμολογική κατάσταση των ομάδων. Είναι μια διαφορετική ιστορία. Εμείς, θέλουμε να ανακάμψουμε. Δεν έχουμε πάρει τα αποτελέσματα που επιθυμούμε σε κάποια παιχνίδια, όπου παίξαμε αρκετά καλά. Θέλουμε να ανέβουμε βαθμολογικά και μέσα σ’ αυτό το κλίμα για μας το παιχνίδι είναι οριακό».
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ:
«Η ΟΛΥΜΠΙΑ ΤΟ ΦΑΒΟΡΙ ΑΛΛΑ…»
Στην ανατροπή των προγνωστικών ποντάρει από την πλευρά του ο τεχνικός της ΑΕΛ- ΓΣ, Βαγγέλης Αλαξανδρής, ο οποίος χαρακτήρισε την Ολύμπια ως το φαβορί της αναμέτρησης:
«Είναι ένα τοπικό ντέρμπι ανάμεσα στις ομάδες της Λάρισας. Θεωρώ ότι τόσο η ΑΕΛ όσο και η Ολύμπια δεν είναι στην θέση που τις αρμόζει. Περιμένω να γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι, καθώς οι παίκτες των δύο ομάδων λόγω της ιδιομορφίας του αγώνα τα δίνουν όλα για το καλύτερο. Η ατμόσφαιρα αναμένουμε να είναι όπως πάντα θερμή αλλά φιλική και περιμένουμε να γίνει ένα παιχνίδι αντάξιο των δύο ομάδων. Η Ολύμπια είναι σαφώς μια ομάδα με μεγαλύτερο προϋπολογισμό από το δικό μας και αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές πρέπει να πούμε ότι βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα από εμάς, διαθέτει πιο ποιοτική ομάδα και έχει πολλούς ξένους και έμπειρους παίκτες στην σύνθεση της. Σαφώς λοιπόν είναι το φαβορί σ’ αυτή την συνάντηση, αλλά αυτά δεν παίζουν μεγάλο ρόλο σε τέτοιες καταστάσεις. Είδαμε πολλές φορές τα προγνωστικά να αντιστρέφονται και το σκηνικό να ανατρέπεται» κατέληξε ο «τίγρης».
ΝΤΕΡΜΠΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ
Μετά την απόφαση του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών (ΠΣΑΚ) να μην υλοποιήσει την απειλή για απεργία, η 12η αγωνιστική της Α1 ανδρών θα διεξαχθεί κανονικά αυτό το Σαββατοκύριακο. Στη μοναδική αναμέτρηση της Κυριακής, ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται στην Καβάλα, ενώ ο Ολυμπιακός θα έχει σήμερα πιο δύσκολη αποστολή υποδεχόμενος χωρίς τον τραυματία Γιάννη Μπουρούση τον Πανελλήνιο στο ΣΕΦ.
Τον τίτλο της πιο αμφίρροπης μάχης της αγωνιστικής διεκδικεί ο αγώνας Άρης-Πανιώνιος, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει και το παιχνίδι, ΑΕΚ-Μαρούσι στο κλειστό των Πατησίων. Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της 12ης αγωνιστικής στην Α1 Ανδρών στο μπάσκετ, το Αιγάλεω θέλει νίκη πάση θυσία απέναντι στα Τρίκαλα στο κλειστό του «Σίτι», ενώ ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί τον Κολοσσό Ρόδου.
Συνοπτικά το σημερινό πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ και οι διαιτητές:
ΣΗΜΕΡΑ
ΣΕΦ 16:00 Ολυμπιακός-Πανελλήνιος: Μαστραφτσής-Κορομηλάς-Καλδίρης (Μάνος)  
Σπόρτιγκ 17:00 ΑΕΚ-Μαρούσι: Πιτσίλκας-Σπυρίδωνος-Μητσόπουλος (Ορφανός)  
Νεάπολης 17:00 Ολύμπια-ΑΕΛ: Ζαβλανός-Πηλοΐδης-Μαχαιριανάκης (Μιναρετζόπουλος)  
Αλεξάνδρειο 17:00 Άρης-Πανιώνιος: Βορεάδης-Σχινάς-Σταματόπουλος (Μπακάλης)  
Αιγάλεω 17:00 Αιγάλεω-Τρίκαλα: Κουκουλεκίδης-Παπαδημητρίου-Παφίλης (Τασούλας)  
ΠΑΟΚ (κ.θ.) 19:00 ΠΑΟΚ-Κολοσσός Ρόδου: Χριστοδούλου-Καρακατσούνης-Πανταζής (Αρβανιτίδης/Γκατζός)  
ΑΥΡΙΟ
Καλαμίτσας 17:00 Καβάλα-Παναθηναϊκός: Γκόντας-Παπαπέτρου-Παναγιώτου (Τσανίδης)  
 
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ  
Παναθηναϊκός            21
Ολυμπιακός   21
Άρης   20
Πανελλήνιος   19
Πανιώνιος       17
ΑΕΚ    17
Μαρούσι         17
ΠΑΟΚ 16
Κολοσσός Ρ. 16
Καβάλα          15
Ολύμπια         14
Αιγάλεω         13
ΑΕΛ    13
Τρίκαλα          12
 
ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Για το σημερινό παιχνίδι η ΚΑΕ Ολύμπια εξέδωσε 2900 εισιτήρια η πώληση των οποίων ξεκίνησε από χθες και σήμερα θα πωλούνται από τις 10.00 έως τις 13.00 από τα γραφεία της ΚΑΕ Ολύμπια. Η πώληση από τα εκδοτήρια του γηπέδου της Νεάπολης θα ξεκινήσει στις 15.00 και θα κρατήσει μέχρι και την ώρα έναρξης του αγώνα (17.00).
Τα εισιτήρια κοστίζουν 10 ευρώ για τους άνδρες και 5 ευρώ για τις γυναίκες, τους φοιτητές και τους μαθητές άνω των 12 ετών. Η είσοδος για τα ΑμεΑ και τους μαθητές κάτω των 12 ετών θα είναι δωρεάν.
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass