ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Κ. Τζανακούλης: Θέμα της ΓΓΑ η κατασκευή των γηπέδων

Δημοσίευση: 31 Δεκ 2009 2:09 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:00
Πρωτοχρονιάτικες «φωτιές» άναψε η πρόταση των 15 δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης να ζητήσουν σε έξι εργάσιμες μέρες τη σύγκληση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου γιατί η «Γήπεδο Λάρισας Α.Ε.» δεν τηρεί τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου στην κατασκευή των γηπέδων τένις και των συνοδευτικών χώρων. Συγκεκριμένα καταγγέλλουν ότι τα γήπεδα που κατασκευάστηκαν είναι χειρότερα αυτών που γκρεμίστηκαν ενώ ζητείται από τα σωματεία να πληρώνουν χρήματα για λειτουργικά έξοδα κάτι που δεν συνέβαινε όταν τα γήπεδα τένις ανήκαν στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο.
Φυσικό ήταν η χθεσινή ανακοίνωση των 15 δημοτικών συμβούλων να προκαλέσει την άμεση αντίδραση του δημάρχου Λαρισαίων Κώστα Τζανακούλη, του προέδρου της ΑΕΛ Κωστή Πηλαδάκη, του πρώην προέδρου της ΑΕΛ Διαμαντή Αδαμόπουλου, ενώ έκπληξη προκάλεσε η δήλωση του δημοτικού συμβούλου Βασίλη Δικόπουλου που ανέφερε ότι δεν υπέγραψε σε κανένα χαρτί ούτε έλαβε γνώση της επιστολής που στάλθηκε για έκτακτη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ο Δήμαρχος Λαρισαίων Κώστας Τζανακούλης μας είπε τα εξής: «Το θέμα της κατασκευής και της ποιότητας των γηπέδων τένις ανήκει αποκλειστικά στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και η Δημοτική Αρχή το μόνο που κάνει είναι να βοηθάει. Με δικές μας ενέργειες τοποθετήθηκαν οικίσκοι για αποδυτήρια μέχρι να γίνουν τα μόνιμα ενώ φροντίζουμε να υπάρχει και ηλεκτροδότηση των εγκαταστάσεων. Στους Αγώνες το ρεύμα θα το πληρώνει ο Δήμος ενώ στις προπονήσεις δεν μπορούμε εμείς να αναλάβουμε το κόστος. Εμείς φροντίζουμε να τηρούνται τα συμφωνηθέντα σε ό,τι αφορά στο Δήμο ενώ αρμόδια για πολλά θέματα είναι και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού που παρέλαβε τα συγκεκριμένα γήπεδα».
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΕΛ
Ο πρόεδρος της ΑΕΛ Κωστής Πηλαδάκης έκανε μια κίνηση - έκπληξη καθώς δηλώνει (γραπτά) ότι αναλαμβάνει το κόστος λειτουργίας των εγκαταστάσεων τένις εφόσον οι σύλλογοι δεν θα παίρνουν χρήματα από τους αθλητές. Επίσης απαντάει ότι η χρήση είναι δωρεάν των γηπέδων αλλά δεν μπορεί να γίνεται ανεξέλεγκτη χρήση και λειτουργία τους.
Η γραπτή δήλωση του κ. Πηλαδάκη έχει ως ακολούθως:
«Με λύπη μας διαπιστώνουμε τον τελευταίο καιρό ότι το θράσος περισσεύει σε δηλώσεις και ενέργειες παραγόντων συλλόγων που υπηρετούν το ευγενές άθλημα της αντισφαίρισης και θέλουν να προσφέρουν – πώς άραγε; - στον αθλητισμό της περιοχής μας. Περισσεύει μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που δυστυχώς οδηγεί αξιόλογα και αιρετά στελέχη της λαρισινής κοινωνίας, σε βαρύτατα ολισθήματα, όπως η καταγγελία την οποία διαβάσαμε σήμερα στον τοπικό Τύπο, σε βάρος – μεταξύ άλλων – της εταιρίας «Γήπεδα Λάρισας Α.Ε.» και έμμεσα της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964. Ως εκ τούτου, η ακραία μορφή που εξέλαβε πλέον η πρόκληση, μας υποχρεώνει να κάνουμε γνωστά τα εξής:
1. Ως προς την ποιότητα των νέων γηπέδων τένις που πλαισιώνουν το έργο κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΛ, ο Αθλητικός Σύλλογος Αντισφαίρισης Λάρισας, ο Λαρισαϊκός Όμιλος Αντισφαίρισης, καθώς και όσοι συνυπογράφουν τις θέσεις τους, αγνοούν ή θέλουν να αγνοήσουν ότι η ΓΓΑ είναι η μοναδική αρμόδια αρχή, η οποία και ενέκρινε την επάρκεια και την καταλληλότητά τους. Σε κάθε περίπτωση, δε, είναι παραπάνω από βέβαιο ότι η κατασκευή έγινε με βάση τα διεθνή πρότυπα και σύμφωνα με τις προδιαγραφές που τέθηκαν εξαρχής από τη ΓΓΑ.
2. Όλοι στην πόλη της Λάρισας γνωρίζουν ότι η αναπλήρωση των γηπέδων τένις ήταν ευθύνη της πολιτείας, η οποία αργότερα μεταβιβάστηκε με εξαναγκαστικές μεθόδους στον προϋπολογισμό του συνολικού έργου, στερώντας την ΑΕΛ από επενδύσεις, όπως π.χ. η ακόμη πιο δραστική ανάπτυξη και βελτίωση που επί σειρά ετών πραγματοποιεί στο προπονητικό της κέντρο ή η περαιτέρω μεταγραφική ενίσχυση. Επιπλέον, σύμφωνα με τη δέσμευση που υπήρξε προς τη Δημοτική Αρχή, καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η πρόοδος των εργασιών να μην σταματήσει τη λειτουργία των παλιών γηπέδων και στέφθηκε με σχεδόν απόλυτη επιτυχία.
3. Ο σχετικός νόμος προβλέπει όντως την άνευ ανταλλάγματος ΧΡΗΣΗ των γηπέδων από τους συγκεκριμένους συλλόγους, σε συγκεκριμένες ώρες, κατόπιν σχετικής συμφωνίας. Δεν υπάρχει βέβαια καμία αναφορά στο λειτουργικό κόστος, το οποίο οι συγκεκριμένοι σύλλογοι αρνούνται πεισματικά να αναλάβουν, μη υπογράφοντας το σχετικό συμφωνητικό. Παρ’ όλα αυτά, από την ημέρα ολοκλήρωσής τους, τα νέα γήπεδα τένις χρησιμοποιούνται κανονικά και με ανεξέλεγκτο ωράριο από τους συλλόγους, χωρίς ποτέ να έχουν παραληφθεί επίσημα από αυτούς. Θα πρέπει ωστόσο να γίνει κατανοητό ότι αυτή η συνθήκη δεν μπορεί να συνεχιστεί επ’ άπειρο, δεδομένου ότι ήδη φορείς και οργανισμοί όπως το Αθλητικό Γυμνάσιο Λάρισας (ΤΑΔ), έχουν αποδεχθεί τους αντίστοιχους όρους λειτουργίας, απολαμβάνοντας πλήρως και τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτούς.
Με βάση τα ανωτέρω, δεν έχουμε παρά να ακολουθήσουμε κάθε νόμιμη οδό για την αντιμετώπιση του ζητήματος. Ταυτόχρονα όμως μας απασχολεί σοβαρά και από ηθικής άποψης, δεδομένου ότι προβληματίζει αθλούμενα παιδιά και γονείς. Για το λόγο αυτό καλούμε τους προαναφερόμενους συλλόγους να επεξεργαστούμε από κοινού ένα μοντέλο λειτουργίας, με το οποίο θα αναλάβουμε και το κόστος ηλεκτροδότησης, αρκεί οι σύλλογοι να μην εισπράττουν καμία οικονομική εισφορά από τους αθλητές τους».
«ΑΚΟΥΣΙΑ ΕΦΙΑΛΤΕΣ»
Για τη σύγκληση του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου από τους 15 δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης δήλωση έκανε και ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΛ και πρώην δημοτικός σύμβουλος Διαμαντής Αδαμόπουλος που αναφέρεται σε... ακούσιους εφιάλτες.
Η δήλωσή του έχει ως ακολούθως:
«Όταν δημοτικοί ταγοί που τάχθηκαν να φυλάνε Θερμοπύλες γελοιοποιούν με αστείες αιτιάσεις ένα παλλλαρισαϊκό όνειρο, προκαλούν οργή. Όταν οι ίδιοι άνθρωποι, παρασύρονται στη δίνη παραχαραγμένων στοιχείων και εγείρουν ανήκουστες αιτιάσεις, προκαλούν έκρηξη. Η οργή και η έκρηξη, όμως, μετατρέπονται σε θλίψη, γιατί οι «καταγγέλλοντες» δεν φρόντισαν να ενημερωθούν επί του θέματος αμφίπλευρα, αλλά και με πραγματικά στοιχεία και περιστατικά.
Το νέο γήπεδο της ΑΕΛ θα γίνει η διαμαντόπετρα του κοινωνικοαθλητικού μας γίγνεσθαι και κανείς δεν δικαιούται να επιφέρει προσχώματα που έρχονται σε απόλυτη σύγκρουση με το δημόσιο αίσθημα και παραπέμπουν σε άκρως συντεχνιακές συμπεριφορές.
Ως πρώην πρόεδρος της ΑΕΛ και πρώην δημοτικός σύμβουλος, μα κυρίως ως Λαρισαίος πολίτης, εκφράζω την πρωτόφαντη αγανάκτησή μου για την υποκριτική «πρωτοβουλία». Η οποία είναι προϊόν εκνευριστικών και άδικων διεκδικήσεων από ανθρώπους που «είδαν φως» μέσα από την ελιτίστικη ενασχόλησή τους με συγκεκριμένο άθλημα και, δυστυχώς, παρέσυραν σε πολιτικό και κοινωνικό ολίσθημα, δημοτικούς συμβούλους που όμως όφειλαν και να προσέχουν και να ρωτούν.
Η περιθωριοποίηση όλων αυτών, δυστυχώς είναι μη αποτρέψιμη. Και παρότι οι δημοκρατικές ευαισθησίες του λαρισαϊκού λαού επιτρέπουν κάθε είδους πρωτοβουλίες, στη συγκεκριμένη περίπτωση τα πάντα διασαλεύτηκαν από την παρεκτροπή. Η οποία θα ακολουθεί για πάντα αυτούς που προσυπέγραψαν το παράλογο, χαλκευμένο και εχθρικό προς την ΑΕΛ και τους Λαρισαίους «αίτημα». Κρίμα, γιατί κανείς δεν περίμενε πως κάποιοι ανυποχώρητοι αγωνιστές, θα μετατρέπονταν, έστω και ακούσια, σε Εφιάλτες».
ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΥΠΕΓΡΑΨΑ
Στο μεταξύ σοβαρό θέμα ηθικής τάξης δημιουργεί η χθεσινή δήλωση του Βασίλη Δικόπουλου που φέρονταν ότι είχε υπογράψει το έγγραφο της σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου και το οποίο διαψεύδει κατηγορηματικά λέγοντας ότι και δεν υπέγραψε και δεν ενημερώθηκε για το περιεχόμενο του κειμένου.
Η γραπτή δήλωσή του αναφέρει:
«Σχετικά με κείμενο που δημοσιεύθηκε στα τοπικά ΜΜΕ και αφορούσε στο γήπεδο της ΑΕΛ και τα γήπεδα τένις, θα ήθελα να δηλώσω τα εξής: ουδέποτε ενημερώθηκα και ουδέποτε συνυπέγραψα το κείμενο αυτό, όπως επίσης είμαι και αντίθετος στα γραφόμενα. Πιστεύω ότι είναι καιρός να αποκαλυφθεί ποιοι είναι πίσω από όλα αυτά που σπιλώνουν την υπόληψη του προέδρου της ΑΕΛ, κ. Κώστα Πηλαδάκη, και να λογοδοτήσουν απέναντι στο φίλαθλο κόσμο της ΑΕΛ, που αγωνιά πότε θα τελειώσει αυτό το τόσο σημαντικό έργο για την πόλη μας και για την ομάδα μας».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass