ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΡΙΣΙΝΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΕΝΙΣ ΑΣΑΛ ΚΑΙ ΛΑΡΙΣΑΪΚΟ Ο.Α.

Αγανάκτηση και απόγνωση…

* ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ

Δημοσίευση: 23 Δεκ 2009 2:11 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 12:59
Αγανάκτηση και απόγνωση. Αυτά είναι τα συναισθήματα των ανθρώπων από τους δύο συλλόγους τένις της Λάρισας για την όλη κατάσταση που επικρατεί στα γήπεδα που κατασκευάζονται στον Πυρήνα Β΄. Για όλο αυτό το ζήτημα που έχει προκληθεί το τελευταίο διάστημα οι εκπρόσωποι του ΑΣΑΛ και του Λαρισαϊκού ΟΑ παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο καταθέτοντας τον προβληματισμό τους. Το πάνελ αποτελούσαν ο κ. Αποστόλης Μπαλάφας, πρόεδρος του ΑΣΑΛ, ο κ. Αναστάσιος Πατσουράκος, πρόεδρος του Λαρισαϊκού ΟΑ, ο κ. Κώστας Γκουγκουστάμος, προπονητής του Λαρισαϊκού ΟΑ και η κ. Μαρία Φακίρη, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΑΣΑΛ.
ΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ Β΄
Αρχικά στην εισαγωγή της συνέντευξης ειπώθηκαν τα όσα υπήρχαν πριν ξεκινήσουν οι εργασίες. Συγκεκριμένα αναφέρθηκαν τα παρακάτω: «Υπάρχει ένα γνωστό πρόβλημα στον Πυρήνα Β’. Παρά τις επανειλημμένες επαφές και τα συνεχόμενα δημοσιεύματα το τένις έχει δεχθεί ένα πολύ σοβαρό πλήγμα. Το τένις στη Λάρισα κοντεύει να εξαφανιστεί. Πριν από λίγο διάστημα υπήρχε ένα πυρήνας αντισφαίρισης στον οποίο υπήρχαν δώδεκα γήπεδα τένις εκ των οποίων οκτώ ήταν φωτιζόμενα. Ήταν καλυμμένα με αντιανεμικά και περιφράξεις, υπήρχαν τουαλέτες, αποθήκες, γραφεία, κερκίδες. Σε αυτά τα γήπεδα λοιπόν και σε συγκεκριμένες ώρες λειτουργούσαν χωρίς αντάλλαγμα οι δύο σύλλογοι της Λάρισας. Ο ΑΣΑΛ και ο Λαρισαϊκός Ο.Α. που είναι ερασιτεχνικά σωματεία, μη κερδοσκοπικά, αναγνωρισμένα από την Ομοσπονδία και αγωνίζονται στην Α’ Εθνική από τα 16 συνολικά σωματεία που βρίσκονται στην κατηγορία αυτή. Ήταν εγκαταστάσεις που παρόμοιές της δεν υπήρχαν σε όλη την Ελλάδα μέχρι τη στιγμή που γκρεμιστήκαν.
Αυτά παραχωρήθηκαν στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού από το Δήμο Λάρισας αφού περιλαμβάνονταν στα 140 στρέμματα και δόθηκαν για το νέο γήπεδο της ΑΕΛ και άλλων συνοδευτικών χώρων. Μαζί με αυτά ο Δήμος Λάρισας παραχώρησε άλλα 15 στρέμματα με την προϋπόθεση να γίνει η μετεγκατάσταση των γηπέδων αντισφαίρισης που θα καταστρέφονταν για την κατασκευή του γηπέδου. Το δημοτικό συμβούλιο τότε είχε θέσει ως όρο πως τα σωματεία θα μπορούν να τα χρησιμοποιούν χωρίς αντάλλαγμα, αλλά και για τη χρήση των γηπέδων θα έχει και ο φορέας που θα τα κατασκευάσει αλλά και ο Δήμος Λάρισας. Αυτήν λοιπόν η απόφαση πήρε ΦΕΚ και έγινε νόμος του κράτους.
Επίσης όριζε πως υπήρχε ένα χρονικό όριο για να μην διακοπεί η λειτουργία των συλλόγων πάνω από ένα μήνα».
ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ
Στη συνέχεια οι άνθρωποι των δύο συλλόγων μίλησαν για τα όσα δεν έγιναν, σύμφωνα με τους ίδιους: «Τέλη Ιουνίου, άρχισε η καταστροφή των γηπέδων. Κατασκευάστηκαν δώδεκα τερέν τα οποία τέλη Αυγούστου ήταν σχεδόν έτοιμα. Δεν είχαν όμως ούτε ρεύμα, ούτε νερό. Ακόμα και σήμερα, οι αθλητές μας αναγκάζονταν να πηγαίνουν για τουαλέτα και νερό απέναντι στις ταβέρνες και στο άλσος. Παράλληλα χάσαμε πολλά μέλη μας. Συγκεκριμένα από τα 400 που είχαμε πέρυσι πέσαμε στα 90. Δεν έχει εκδοθεί η άδεια για την κατασκευή των προβλεπόμενων συνοδευτικών εγκαταστάσεων που όμως καταστράφηκαν από την πρώτη στιγμή. Οι δύο σύλλογοι βρέθηκαν ουσιαστικά στον αέρα.
Με όλα αυτά από τις τόσες ώρες που είχαμε για προπονήσεις (μέχρι τις δέκα το βράδυ) τώρα αναγκαζόμαστε να προπονούμαστε μόνο για δυόμιση καθώς μετά βραδιάζει.
Στη συνέχεια και περίπου στα τέλη Σεπτεμβρίου εμφανίστηκε η εταιρία Γήπεδο Λάρισα ΑΕ, ζητώντας μίσθωση. Ενώ ήδη χάσαμε δηλαδή τόσες ώρες προπόνησης τώρα θα έπρεπε να πληρώσουμε και από πάνω. Εδώ λοιπόν απουσιάζει ο Δήμος. Πού είναι για να διασφαλίσει τα σωματεία της πόλης. Γιατί δεν ζητά να εφαρμοστεί ο νόμος».
ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
Ακόμη μίλησαν και για τα πρωταθλήματα που δεν μπορούν να διοργανωθούν στην πόλη: «Χάσαμε δύο ενωσιακά και δεν μπορούμε να ζητήσουμε διασυλλογικά. Πέρυσι τον Μάιο είχαμε πανελλαδικό στη Λάρισα και υπήρχαν 740 αθλητές. Όλοι αυτοί μαζί με τους γονείς τους έδωσαν μια οικονομική πνοή στην πόλη και τη βοήθησαν αρκετά. Αν και λόγω Μεσογειακών Αγώνων η ομοσπονδία είχε πει πως θα δίνει ένα πανελλαδικό κάθε χρόνο οι δύο σύλλογοι αδυνατούν να ζητήσουν τέτοιες διοργανώσεις».
Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ
Όσον αφορά στην ποιότητα των γηπέδων είπαν: «Είναι γήπεδα αυτά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τους Μεσογειακούς Αγώνες; Εμείς το αμφισβητούμε. Το ένα γήπεδο είναι πολύ κοντά με το άλλο. Η κλίση δεν είναι σωστή. Αν φύγει ένα μπαλάκι θα πάει να χτυπήσει πιθανότατα αυτοκίνητο που κινείται στο δρόμο. Δεν υπάρχει καθόλου ακουστική. Δεν μπορεί ο αθλητής να ακούσει ούτε το μπαλάκι που είναι σημαντικό. Δεν υπάρχει η δυνατότητα συγκέντρωσης».
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΛ
Σχετικά με τη σχέση του τένις με την ΑΕΛ τόνισαν : «Έχει γίνει μια προσπάθεια εσκεμμένη να παρουσιαστεί το τένις ως αντίπαλος της ομάδας της ΑΕΛ. Αυτό απέχει από την αλήθεια πάρα πολύ. Εμείς όλοι είμαστε φίλοι της ΑΕΛ και έχουμε μέλη στους συλλόγους μας που ήταν ποδοσφαιριστές στην ομάδα. Ο Μαρσέλο Σαρμιέντο όπως και ο Αντόνιο Ντε Νίγκρις έρχονταν και ήθελαν να παίξουν τένις. Όταν μάλιστα είχαμε μάθει πως υπήρχε σκέψη για νέο κέντρο χαρήκαμε πάρα πολύ γιατί είχαμε την ελπίδα πως δίπλα στο γήπεδο της ΑΕΛ θα γίνουν νέα γήπεδα τένις και το άθλημα να γίνει ακόμα πιο λαϊκό. Όμως έγινε το αντίθετο. Μια δουλειά τριάντα ετών καταστράφηκε μέσα σε δυόμιση μήνες. Πλέον δεν μας μένει άλλη λύση από το να κινηθούμε νομικά».
Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΑΚΗ
Εκ μέρους της μείζωνος μειοψηφίας τοποθετήθηκε ο κ. Γεωργάκης που ήταν στη συνέντευξη Τύπου και είπε τα εξής: «Βασικά σαν παράταξη ήμαστε υπέρ του γηπέδου και γι’ αυτό συμφωνήσαμε. Δώσαμε τα 15 στρέμματα και αποφασίσαμε να δωθούν τα γήπεδα στους συλλόγους άνευ ανταλλάγματος. Κάτι που αναφέρει και το προεδρικό διάταγμα. Μετά από όλα αυτά έρχεται η «Γήπεδο ΑΕ» και με ιδιωτικά συμφωνητικά, παραβιάζοντας την απόφαση που πήραμε γίνονται όλα όσα προαναφέρατε. Το δημοτικό συμβούλιο πρέπει άμεσα να ενημερωθεί και να αποφασίσει για τις περαιτέρω ενέργειες. Πρέπει επίσης να τεθεί ένα ζήτημα για το αν υπάρχει ικανοποίηση με την ποιότητα των εργασιών με σκοπό να φιλοξενήσουν τους Μεσογειακούς Αγώνες. Η γνώμη μας είναι πως όλα αυτά είναι κατά πολύ χειρότερα από όσο περιμέναμε. Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου θα πρέπει να καθορίσει τα πάντα για να μην αυθαιρετούν κάποιοι. Θα προσπαθήσω για την Πέμπτη ή την Παρασκευή (7- 8 Ιανουαρίου) να γίνει ειδική συνεδρίαση για αυτό το θέμα».
ΚΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΜΙΑΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΑΘΛΗΤΗ
Στη συνέντευξη Τύπου έδωσαν το «παρών» και αρκετοί γονείς αθλητών και μια μητέρα πήρε το λόγο λέγοντας τα εξής: «Τα παιδιά που ασχολούνται με το τένις θυσιάζουν πολλά πράγματα όπως όλα τα παιδιά που ασχολούνται γενικά με τον αθλητισμό. Αυτά λοιπόν έχουν ανάγκη από εξωτερικά κίνητρα. Τι μήνυμα παίρνουν αυτά τα παιδιά όταν μετά από τόσα χρόνια δουλειάς βλέπουν τους ενήλικες να αυθαιρετούν και να απαξιώνουν αυτή την προσπάθεια».
Τέλος ακούστηκε ένα σχόλιο από έναν παρευρεθέντα που ήταν το εξής: «Τα φώτα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία άναψαν τελικά πιο γρήγορα από αυτά των γηπέδων τένις. Αν μας το έλεγαν αυτό πριν μερικούς μήνες θα γελούσαμε. Τώρα όμως γελάμε με την κατάσταση. Η μάλλον κλαίμε...».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass