ΔΙΚΑΙΑ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΛ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ (2-2)

«Χ»άρηκαν και οι δύο στο τέλος

* ΤΟΥΜΕΡ ΜΕΤΙΝ ΚΑΙ ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΕΝΕΤΙΔΗΣ ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΤΗΣ ΑΕΛ

Δημοσίευση: 14 Δεκ 2009 2:36 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 12:55
 Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας
ΑΕΛ και Πανιώνιος «Χ»άρηκαν με τη χθεσινή ισοπαλία στο Αλκαζάρ (2-2) στο μεταξύ τους παιχνίδι καθώς από το τελικό αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε από δύο παίκτες που πέτυχαν από δύο γκολ (Μετίν για τους γηπεδούχους και Γουνδουλάκης για τους φιλοξενούμενους) έμειναν ευχαριστημένοι και περισσότερο οι φίλαθλοι που είδαν ένα καλό παιχνίδι. Κρίμα που δεν ήταν περισσότεροι γιατί χθες σημειώθηκε αρνητικό ρεκόρ προσέλευσης θεατών σε φετινό αγώνα μια και κόπηκαν τα λιγότερα εισιτήρια της περιόδου (αιτιολογικό το κρύο που επικρατούσε).
Η λαρισινή ομάδα που έχει ένα σωρό προβλήματα (απεβίωσε ο Αντόνιο Ντε Νίγκρις και το θυμίζει αυτό το μεγάλο πανό που υπάρχει σε μία κερκίδα του γηπέδου, λύθηκε το συμβόλαιο του Γιαννακόπουλου, τιμωρημένος ο Κάσας, τραυματίας ο Σίμιτς, ίωση ο Ιγγλέσιας) πήρε ένα πολύτιμο βαθμό έστω και στο 90’ με το ωραίο σουτ του Μετίν (προηγήθηκαν τα γκολ του Γουνδουλάκη στο 51’ και 58’ ενώ είχε μείωσε ο Μετίν με πέναλτι στο 64’) αλλά πλέον τα τέσσερα επόμενα παιχνίδια εκ των οποοίων τα τρία εκτός έδρας (με Λεβαδειακό, Ολυμπιακό, Ατρόμητο Αθ.) και ένα εντός (Αστέρα Τρίπολης) θα αποτελέσουν και το βασικό «πιλότο» για τους στόχους της σεζόν. Προς το παρόν αρχίζει να υπάρχει αγωνία για την παραμονή αφού βρίσκεται ένα πόντο πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Χρειάζεται επειγόντως μία νίκη στη Λιβαδειά το Σάββατο για να περάσουν όλοι... Καλά Χριστούγεννα ειδάλλως αυτά θα γίνουν στο... γήπεδο.
Αν κάτι κέρδισε η ΑΕΛ από το χθεσινό παιχνίδι εκτός του βαθμού είναι ο νεαρός Σιατραβάνης που δικαίωσε τον Ουζουνίδη για την επιμονή του να δουλεύει με τα νέα παιδιά (έρχονται και οι Βλασσόπουλος, Κολοβέτσιος, Καρανίκας και Λύτρας) και δεν είναι τυχαίο ότι εισηγήθηκε να αποκτηθεί ο Σαντέρ Πουρί. 
Όμως υπήρχαν και απώλειες καθώς συμπλήρωσαν κάρτες ο Βενετίδης, ο Μάλαρτζ και ο Μετίν και μόνο το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό δείχνει να προσφέρεται για περιθώριο απουσιών. Βενετίδης και Μετίν ήταν χθες οι κορυφαίοι και στα παιχνίδια με ομάδες ίδιας δυναμικότητας με την ΑΕΛ θεωρούνται κάτι παραπάνω από απαραίτητοι.
Και κάτι τελευταίο, ο Πανιώνιος άρεσε και δείχνει ότι είναι μια ποιοτική ομάδα που φέτος μπορεί να πετύχει ότι η περσινή ΑΕΛ, δηλαδή να βγει στην πρώτη πεντάδα ενώ η ΑΕΛ προς το παρόν δεν μπορεί να βάλει τον ίδιο στόχο με βάση τα προβλήματα που υπάρχουν.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Μαρίνος Ουζουνίδης ξεκίνησε με μία αλλαγή στη θέση του αμυντικού χαφ σε σχέση με αυτά που έδειξε στις τελευταίες προπονήσεις καθώς τη θέση του Κυριακίδη πήρε ο Ααράμπ. Κάτω από τα δοκάρια λοιπόν ήταν ο Μάλαρτζ, στην άμυνα ο Μπουκουβάλας δεξιά, σέντερ μπακ ο Νταμπίζας με τον Μελίσση και ο Κατσιαρός αριστερά. Αμυντικά χαφ αγωνίστηκαν ο Ααράμπ με τον Ρομέου ενώ πιο μπροστά ήταν ο Τουάμα (δεξιά), Μετίν (στο κέντρο), Βενετίδης (αριστερά) και στην επίθεση μόνος ο Αμπουχατζίρα.
Από την άλλη ο τεχνικός του Πανιωνίου Εμίλιο Φερέρα έπαιξε με μία τακτική 4-4-1-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Ανδριόλα στην άμυνα τους Μανιάτη (δεξιά), Λάτκα, Όμο (σέντερ μπακ), Τζαβέλα (αριστερά) στη μεσαία γραμμή τους Σκούφαλη (δεξιά), Νικολάου, Καστελιόνε (ως αμυντικά χαφ), Γουνδουλάκη (αριστερά) πιο μπροστά τον Κιουμορτζί και ακόμα πιο μπροστά τον Ριέρα.      
Κύριο χαρακτηριστικό ήταν οι πολλές απουσίες και για τις δύο ομάδες μια και οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν χωρίς τους Ιγγλέσιας (προσβλήθηκε από ίωση), Σίμιτς (τραυματίας), Κάσας (τιμωρημένος) και οι φιλοξενούμενοι χωρίς τους Εστογιανόφ (τιμωρημένος), Μπάλαμπαν, Καθέρες (τραυματίες).  
Η ομάδα του Πανιωνίου από το ξεκίνημα του αγώνα έδειξε ότι ήρθε στο Αλκαζάρ για τη νίκη καθώς θρασύτατα βγήκε στην επίθεση και μόλις στο 8’ ο Ριέρα από τραγικό λάθος του Μάλαρτζ θα έκανε το 0-1. Στη συνέχεια η ΑΕΛ ισορρόπησε το παιχνίδι και ο Αμπουχατζίρα απάντησε με δυνατό σουτ .
Το παιχνίδι πήρε ρυθμό αλλά μέχρι το 45’ οι ευκαιρίες παρότι διαδέχονταν η μία την άλλη δεν μπορούσαν να «μετουσιωθούν» σε γκολ, ενώ στο 34’ ο Καστελιόνε από δύο μέτρα σημάδεψε το δοκάρι στην καλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου.
Ότι δε χάρηκαν οι Λαρισαίοι φίλαθλοι (περίπου 4.000) στο πρώτο μέρος του αγώνα το έκαναν στο δεύτερο ημίχρονο όπου σχεδόν κάθε φάση είχε και γκολ (έξι συνολικά ευκαιρίες, τέσσερα τέρματα).
Οι φιλοξενούμενοι με πρωταγωνιστή τον Κουμορτζί και εκτελεστή τον Γουνδουλάκη προηγήθηκαν με 2-0 στο 58’ και στο 60’ θα έκαναν το ματς «περίπατο» όταν ο Καστελιόνε από κοντά έχασε μεγάλη ευκαιρία.
Από και κει πέρα το παιχνίδι άλλαξε μορφή μια και οι «βυσσινί» πείσμωσαν και στο 64’ άλλαξαν το παιχνίδι. Ο Μετίν κλέβει τη μπάλα από τον Τζαβέλα δίνει στον Βενετίδη που ανατρέπεται από τον Όμο. Πέναλτι υπέρ της ΑΕΛ και δεύτερη κίτρινη κάρτα για τον Όμο με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να μείνουν με δέκα παίκτες.
Ο Μετίν κάνει το 1-2 και με τη βοήθεια των φιλάθλων αρχίζει η αντεπίθεση για τη μεγάλη ανατροπή.
Η ομάδα του Πανιωνίου αρχίζει να παίρνει αμυντικό ρόλο ενώ ο Ουζουνίδης ρισκάρει και βάζει το νεαρό Σιατραβάνη που αποτελεί πλέον όπως φαίνεται μια μεταγραφή... Ιανουαρίου για την ομάδα.
Στο 75’ ο Αμπουχατζίρα χάνει ευκαιρία, το άγχος μεγαλώνει στο Αλκαζάρ αλλά στο 90’ ο Βενετίδης περνάει σαν σταματημένο τον Τζαβέλα και ο Μετίν με σουτ κάνει το 2-2 . Τέλος στην πεντάλεπτη καθυστέρηση που σημαδεύτηκε από πολλά νεύρα δεν προλαβαίνει να κάνει την ολική ανατροπή.
Το τελικό 2-2 αφήνει και τις δύο ομάδες ευχαριστημένες αλλά βαθμολογικά για την ΑΕΛ αρχίζει περιπέτεια καθώς το πρόγραμμα των επόμενων αγωνιστικών είναι πολύ δύσκολο.
ΦΑΣΕΙΣ... ΓΚΟΛ
8’: Ο Σκούφαλης από το χώρο της μεσαίας γραμμής και δεξιά όπως επιτίθεται ο Πανιώνιος κάνει υπέροχη μπαλιά προς τον Ριέρα, ο Μάλαρτζ δεν κάνει σωστό υπολογισμό της μπάλας και αυτή φθάνει στον παίκτη του Πανιωνίου που σε κενή εστία και λίγο πλάγια σουτάρει αλλά στέλνει την μπάλα μόλις άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα της ΑΕΛ.
13’: Μακρινό σουτ του Νικολάου στέλνει την μπάλα άουτ
15’: Βαθιά μπαλιά του Ααράμπ, η μπάλα βρίσκει στην πλάτη του Μετίν και στρώνεται στο ύψος της μεγάλης περιοχής στον Αμπουχατζίρα που σουτάρει αλλά στέλνει την μπάλα μόλις άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ανδριόλα.
16’: Διαγώνιο σουτ του Γουνδουλάκη στην αγκαλιά του Μάλαρτζ.
21’: Ο Μετίν από καλή θέση εκτελεί φάουλ (το κέρδισε ο ίδιος από τον Καστελιόνε) αλλά ο Ανδριόλας αποκρούει σε κόρνερ.
25’: Διαγώνιο σουτ από τα αριστερά του Αμπουχατζίρα μέσα από τη μεγάλη περιοχή αποκρούει σε κόρνερ ο Ανδριόλας.
32’: Ο Μετίν εκτελεί κόρνερ από αριστερά και ο Νταμπίζας από το σημείο του πέναλτι πιάνει κεφαλιά αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
34’: Ο Τζαβέλας από δεξιά εκτελεί κόρνερ ο Αμπουχατζίρα κάνει λάθος κεφαλιά προς τα πίσω και αποκρούει ο Μάλαρτζ η μπάλα φθάνει στον Καστελιόνε που μέσα από τη μικρή περιοχή σουτάρει αλλά στέλνει την μπάλα στο εξωτερικό μέρος του κάθετου δοκαριού του τερματοφύλακα της ΑΕΛ.
39’: Από δεξιά ο Μετίν εκτελεί κόρνερ, ο Μελίσσης από το σημείο του πέναλτι κάνει κεφαλιά αλλά στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα του Πανιωνίου.   
51’: Από αριστερά ο Ριέρα κάνει σέντρα, η μπάλα φθάνει στον Κουμορτζί που τη δίνει στον Γουνδουλάκη και αυτός από κοντά κάνει με σουτ το 0-1.
58’: Εκπληκτική μπαλιά του Ριέρα στον Κουμορτζί που φεύγει μόνος από τη μεσαία γραμμή και μόλις φθάνει απέναντι από τον Μάλαρτζ στο σημείο του πέναλτι  μεταβιβάζει στον Γουνδουλάκη που με ωραίο σουτ κάνει το 0-2.
60’: Ο Τζαβέλλας εκτελεί φάουλ από δεξιά και ο Καστελιόνε από το σημείο του πέναλτι πιάνει κεφαλιά μόνος ανενόχλητος αλλά στέλνει την μπάλα μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα της λαρισινής ομάδας.      
64’: Ο Μετίν κλέβει την μπάλα σε λάθος συνεννόηση των αμυντικών του Πανιωνίου και συγκεκριμένα από τον Τζαβέλλα, μεταβιβάζει προς τον Βενετίδη που ανατρέπεται μέσα στη μεγάλη περιοχή από τον Όμο και ο διαιτητής καταλογίζει πέναλτι που εκτελεί ο Μετίν και κάνει το 1-2.
74’: Από αριστερά ο Κατσιαρός κάνει σέντρα, ο Αμπουχατζίρα πιάνει σουτ σε κίνηση αλλά στέλνει την μπάλα μόλις άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα του Πανιωνίου.
90’: Ο Βενετίδης από αριστερά κάνει σέντρα και ο Μετίν πιάνει ένα υπέροχο σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή και κάνει το 2-2.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την ΑΕΛ κορυφαίος ήταν ο Τουμέρ Μετίν που ήταν ανεξάντλητος σε δυνάμεις ενώ το δεύτερο τέρμα που σημείωσε είναι απόρροια της μεγάλης του κλάσης. Τον ακολούθησε ο Βενετίδης που πραγματικά από αριστερά παίζει εκπληκτικά και στη θέση των χαφ.
Στη συνέχεια πολύ καλή απόδοση είχαν ο Νταμπίζας με τον Μελίσση που «έδεσαν» ως σέντερ μπακ ενώ ο Μπουκουβάλας πάλι ήταν μέτριος και ο Φλαβιο Πίντο αναμένεται να πάρει τη θέση του. Ο Κατσιαρός είχε καλές και άσχημες στιγμές (στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασε την απόδοσή του) ενώ ο Ααράμπ στο πρώτο μέρος είχε καλή απόδοση και μέτριος στην επανάληψη. Αντίθετα πολύ άσχημος ο Ρομέου όπως και ο Ντέλσον που πήρε τη θέση του.
Ο Τουάμα ήταν σε άσχημη μέρα ενώ η κινητικότητα του Αμπουχατζίρα δεν ανταμείβεται με γκολ. Ο Σιατραβάνης αποτελεί την επιβράβευση της δουλειάς που κάνει ο Ουζουνίδης στους νέους παίκτες ενώ ο Τριποτσέρης έπαιξε λίγο και δεν κρίνεται.
Από την ομάδα του Πανιωνίου κορυφαίοι οι Γουνδουλάκης και Κουμορτζί ενώ καλή απόδοση είχαν και οι Σκούφαλης (α’ μέρος), Ανδριόλας και ο Όμο που η παρουσία του ήταν καταλυτική και μόλις αποβλήθηκε «γκρεμίστηκε» το αμυντικό οικοδόμημα των φιλοξενουμένων. Πολλά νεύρα και αδικαιολόγητα έχει ο Ριέρα που είναι πολύ καλός παίκτης.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο Δαλούκας στο πρώτο μέρος έδειξε μια διάθεση να προστατέψει τους φιλοξενούμενους και ανέχτηκε τις καθυστερήσεις στο τέλος αλλά γενικά δεν είχε πρόθεση να αδικήσει κάποια ομάδα και φάνηκε από το πώς ενήργησε στη φάση του πέναλτι αλλά από την άλλη έδειξε εύκολα τις κίτρινες κάρτες και η ΑΕΛ έχει πολλά προβλήματα απ’ αυτές.  
Ο Όμο σωστά αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες ενώ από μία είδαν οι Αμπουχατζίρα, Τουάμα, Σιατραβάνης, Φερέιρα, Μάλαρτζ, Βενετίδης, Μετίν - Καστελιόνε, Ριέρα.
Ο βοηθός διαιτητή Μπαλτάς (Αχαΐας) κακώς ανέκοψε με οφσάιντ στο 5’ τον Αμπουχατζίρα, ενώ είχε σωστές υποδείξεις ο Μπιτσίδης (Θράκης)
ΛΑΡΙΣΑ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μάλαρτζ, Μπουκουβάλας (84' Τριποτσέρης), Βενετίδης, Νταμπίζας, Τουάμα, Μετίν, Ααράμπ (65' Σιατραβάνης), Ρομέου (53' Φερέιρα), Μελίσσης, Κατσιαρός, Αμπουχατζίρα.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Εμίλιο Φερέρα): Ανδριόλας, Μανιάτης, Λάτκα, Όμο, Νικολάου, Τζαβέλλας, Σκούφαλης (67' Κοντοές), Καστελιόνε, Κουμορτζί, Γουνδουλάκης, Ριέρα (94' Αναστασόπουλος).
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 2.462, ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ: 18.576.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass